- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Inşallah anneniz bundan sonra mutlu olur.Annemin kimsesi yoktu. Bide babam öldürmekle tehdit etmiş hep. Boşanana kadar da etti. Kapısına dayandı. Kavgalar çıkardı. Ama hepimiz iş sahibi olunca biz ona destek olduk ve boşandı. Yoksa bizi alıp gidecek yeri bile yoktu. Babam da annem bizi bırakıp gitse üvey anne ellerine bize bırakıp asla sahip çıkmayacak bir adam. Anneme keşke önceden ayrılsaymış diyemiyorum o yğzden. Ama sizin imkanınız varsa çekmeyin
Sizi ürkütmek istemezdim. Karışınıza Allah sevgisi ve korkusu bilen, kül hakkını gözeten, anlayışlı, sevecen birini çıkarsın Allah. Kendi konum için söylüyorum eşim biraz daha anlayışlı olsa, ince düşünse evlilik gerçekten çok güzel bir şey. Ama böyle yaptığı için çok çekilmez oluyor.Böyle adamları duyunca yemin ederim evlilikten ürküyorum.. bekarlık sultanlık diyorum.. böyle adamla ömür geçer mi yarabbi
Böyle bir şey nasıl sorulur kiHayatında biri mi var, sordunuz mu?
Eğer siz başlatmadıysanız bu tarz aniden başlayan aşırı kabalık ve şiddetin arkası genelde doludur.Böyle bir şey nasıl sorulur ki
Onun o hallerini kameraya çek ve kendisine izlet. Senden korkuyorum deSon bir kaç aydır böyle oldu ben de anlamadım.
Gelişmeleri aktarıyorum. Eşim işten geldi, güler yüzle ( öğlen geldiğinde yüzü sirke satıyordu). Çocukları kucağına aldı. Bana da işaret ediyor gel yanımıza otur. Ben de " neden yumruğunu tepeme mi indireceksin" dedim.
" çok özür dilerim. Tamamen ben hatalıyım. Çok saçma sapan tepki verdim. Lütfen gel otur ailecek sarılalım." Kızımı kucağıma aldım uzakta oturdum.. Bunları sonra konuşacağız dedim. Neyse çocuklar uyudu.
" benimle bir derdin mı var veya başka bir sıkıntın mı var?"
" o an başka bir şeye öfkelendim. ( stor perdeyi takamamış güya) sonra size patladım. Anlık bir şeydi geçti gitti(!) Kârı koca arasında olur böyle şeyler. Yapmamam gerekirdi. Tekrar özür dilerim. Söz veriyorum inşallah böyle bir şey olmayacak"
" geçti gitti demekle geçip gitmiyor maalesef. Zaten tüm evliliklerde koca karısını yumruk atmakla tehdit ediyor. ( ona gore bir cümle söylendiği yerde kalır, sonraki günlere taşınmaz. Onun mantığı)bu)
hadi dün akşam ki öyle olsun. Son bir kaç aydır ki kabalıklarını nereye koyacağız?"
" son zamanlarda doğru dürüst dinlenemedik, çok yorgunum, çok uykusuzum. Ama bundan sonra dikkat edeceğim."
" etmezsen sen bilirsin. Sen kaba konuştukça benden canım cicim bekleme. Ben de sana saygısızca cevap veririm
sakın bir daha da bana el kaldırma. " dedim. Bayağı konuştuk da buraya özet geçtim. Hâlâ kızgınlığım geçmedi, kendisine de söyledim. Çok enteresan dün akşam ki adam değil de başkası duruyordu karşımda. Sanki hicbir şey olmamış gibi.
Hiç sormayın.Pişman olmuş anlaşılan ama sizin de dik duruşunuza hayran kaldım. Böyle böyle yontacaksınız artık eşinizi.
En azından eşiniz yontulmaya müsait bir kereste olduğunu göstermiş son özür ve pişmanlıklarıyla.
Ya yontulmaz bir kalas olsaydı ne yapacaktınız :)
Sorunca soylemezler. Evet hayatimda biri var diyeni hic gormedim ben.Şüphe edici bir harekette bulunmadı. Ben biri olduğunu düşünmüyorum. Karşıma alıp ciddi ciddi konuşacağım. Bakalım derdi neymiş?
Ben zaten hayatında biri mi var diye sormayacaktım ki. Derdin ne diye soracaktım ki sordum. Kaldı ki böyle bir soru da çok aşağılayıcı hem benim için hem eşim için. Eşim bana aynı soruyu sorsa parçalarım onu. Bakmayın erkekler çok belli etmese de durduk yere böyle imalarda bulunulması çok zorlarına gidiyor. Namussuz erkekler yüzünden namussuz muamelesi görmek gururlarına dokunuyor.Sorunca soylemezler. Evet hayatimda biri var diyeni hic gormedim ben.
Allah mutluluğunuzu daim etsin.Buradaki konuları okudukça bizim yaş grubunun kocaları daha iyi herhalde diye düşünüyorum.
Eşimle 27 yıldır birlikteyiz,
bu süre için de çok defa tartıştık,
kavga da ettik ama
bunca yıldır kendisinden
ne hakaret duydum,ne bir tehdit.
Ne ben onu kovdum evimizden,ne o beni.
Ne ben valizi aldım elime,ne o.
Ailelerimizin hiç haberi olmadı kavgalarımızdan.
Boşanma lafı tek bir kere bile gündeme gelmedi.
Büyük bir kavga ve küslük sonrası,
aklımdan bir kere geçirdim ama dile getirmedim.
Bu gençlere noluyor?Anlamıyorum.
İnsan hayat arkadaşına,çocuklarının annesine,
yumruk indirmeyi nasıl aklından geçirir?
Hadi geçirdi diyelim bunu nasıl söyler?
Allah ıslah etsin şu mübarek günlerin hürmetine,
sizin de kalbinize ferahlık versin.
son gelişme nedirAllah mutluluğunuzu daim etsin.
Benim anladığım sizin kuşakta kanaat vardı. Sabır vardı, sevgi ve saygı vardı ama en önemlisi elindekinin kıymetini bilmek vardı. Şimdi tüketim toplumu olduğumuz için her şeyi çarçabuk tüketiyoruz. Bu olmazsa diğeri olur mantığı ile her şeyi eskitiyiruz. Başka bir sebep ise yeni neslin yok sıkıntısı olmamış. Ne istemişse hemen olmuş ve hiç sıkıntı çekmemiş. Ben zor bir hayat yaşadım mesela ama eşim el bebek gül bebek büyümüş. O yüzden en ufak bir sıkıntı da kurt adama dönüşüyor. Sonra özür diliyor fakat bu sefer ben eskisi gibi olmuyorum..
11. Sayfada güncelleme yaptım.son gelişme nedirFeslegen Kokulu Nane mesajlarına bakıyorum birçok konuya cevap vermişsin anlamayadım ne olduğunu
heh şöyle kendine gelsin :)Gelişmeleri aktarıyorum. Eşim işten geldi, güler yüzle ( öğlen geldiğinde yüzü sirke satıyordu). Çocukları kucağına aldı. Bana da işaret ediyor gel yanımıza otur. Ben de " neden yumruğunu tepeme mi indireceksin" dedim.
" çok özür dilerim. Tamamen ben hatalıyım. Çok saçma sapan tepki verdim. Lütfen gel otur ailecek sarılalım." Kızımı kucağıma aldım uzakta oturdum.. Bunları sonra konuşacağız dedim. Neyse çocuklar uyudu.
" benimle bir derdin mı var veya başka bir sıkıntın mı var?"
" o an başka bir şeye öfkelendim. ( stor perdeyi takamamış güya) sonra size patladım. Anlık bir şeydi geçti gitti(!) Kârı koca arasında olur böyle şeyler. Yapmamam gerekirdi. Tekrar özür dilerim. Söz veriyorum inşallah böyle bir şey olmayacak"
" geçti gitti demekle geçip gitmiyor maalesef. Zaten tüm evliliklerde koca karısını yumruk atmakla tehdit ediyor. ( ona gore bir cümle söylendiği yerde kalır, sonraki günlere taşınmaz. Onun mantığı)bu)
hadi dün akşam ki öyle olsun. Son bir kaç aydır ki kabalıklarını nereye koyacağız?"
" son zamanlarda doğru dürüst dinlenemedik, çok yorgunum, çok uykusuzum. Ama bundan sonra dikkat edeceğim."
" etmezsen sen bilirsin. Sen kaba konuştukça benden canım cicim bekleme. Ben de sana saygısızca cevap veririm
sakın bir daha da bana el kaldırma. " dedim. Bayağı konuştuk da buraya özet geçtim. Hâlâ kızgınlığım geçmedi, kendisine de söyledim. Çok enteresan dün akşam ki adam değil de başkası duruyordu karşımda. Sanki hicbir şey olmamış gibi.
Umarim hersey senin icin guzel olur. Esin kiymetini bilir umarim. Alkah islah etsin esini. Diyecek bir soz bulamiyorum. Gul gibi yuvasi var, huzursuzluk cikariyor guzel guzel gecinmek varken.Ben zaten hayatında biri mi var diye sormayacaktım ki. Derdin ne diye soracaktım ki sordum. Kaldı ki böyle bir soru da çok aşağılayıcı hem benim için hem eşim için. Eşim bana aynı soruyu sorsa parçalarım onu. Bakmayın erkekler çok belli etmese de durduk yere böyle imalarda bulunulması çok zorlarına gidiyor. Namussuz erkekler yüzünden namussuz muamelesi görmek gururlarına dokunuyor.
Teşekkür ederimUmarim hersey senin icin guzel olur. Esin kiymetini bilir umarim. Alkah islah etsin esini. Diyecek bir soz bulamiyorum. Gul gibi yuvasi var, huzursuzluk cikariyor guzel guzel gecinmek varken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?