Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Ben hep diyorum suanki aklım olsa hiç de kıçımı yırtmazdım o sınav senin bu sınav benim .
Kendine güvenen adam çalışmayan halimle evlenseydi benimle.yemiyirsa da evlenmeseydi.
Şuan 2 maaş çalışıp zar zor geçinen kadınların hiçbirisi " imi ikinimik izgirlik " demesin.
Kaci özgürce para harcayabiliyor, çalışan kadınlar bile maaşım yEtmez diye boşanamayabiliyor.
Bu mu ekonomik özgürlük???
Bu adamın sırtından geçim yükünü almak onu rahatlatmak kendin de erken yaşta çokmektir

Evi geçindirmek erkeğin görevidir de ne Allah aşkına ya.Yalniz yaşayan bekar kadınlar ne o zaman.Konu sahibi siz de ayrı bi degisiksiniz.Duyanda ağır işçi sanar.Kres ablasiymissiniz.İyi çalışmayın,işi bırakın,kocanizdan harçlık alın.Bizim canımız yok,biz insan değiliz.Ben ücretli iznim biter bitmez donucem ise.Bu evde oturma sevdalısı kadınlara kocaman pessss hem de işi bırakıp.Ne diyim Allah akıl versin

Amin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.
Miller baskasi rahat edecek diye odu kopuyor.
Konu sahibi daha hamile bile değil
Burada düşük riskim var ona rağmen zorla çalıştırılıyorum dese kimse çalış demezdi zaten
Sizin durumunuzla konu sahibininki bambaşka
Ha direkt çalışmak zaten istemiyorum da diyebilir
Ama hamile olmakla iş bırakmak pek bağlantılı değil
Ülkede çalışan kadın kalmazdı öyle bi gereklilik kalsa

Çoğunluk maddi olarak zorlanacakları noktasını vurgulamış zaten
4500 lirayla ev+kişisel masraf+bebek masrafları pek gerçekçi bi plan değil malum
Bunu öngöremediklerini düşünerek uyarıyoruz
Her şeye rağmen az parayla şansımı zorlarım diyorsa herkesin kendi hayatı zaten
Kimsenin iş sözleşmesi elimizde değil

Calisip calismama durumu hamileden hamileye degisiyor.. tum arkadaslarim doktor calisamaz raporu verinceye kadar calisti..eger bir sıkıntı yoksa neden calisilmasin ki?
Ben hic hamile kalmadim ama hamileligin bazi ozel durumlar haric hastalik olmadigini biliyorum..
Bir de maddi durumlar var tabi.. eger durumunuz uygunsa tabi ki calismayin, ama 4.500 TL ile tek basina bile gecinebilecegini sanmiyorum..

Biliyorum biliyorum .
Sadece hamileliğim boyunca 30 bine yakın ücret ödedim ben
Mesele bu değil.mesele artık erkeklerin tepeye çıkıp bir de si...masi

Gören de size taş taşıyın demiş sanar. Bu nasıl bir kapris yahu! Okurken müthiş sinir oldum. Hamilelere her iş yerinde yardımcı oluyorlar. Hayat müşterek. Ayrıca çay-kahve istiyor demişsiniz ya sanki adam her akşam el yapımı baklava istiyor. Yazdıklarınızı 3. göz olarak okuyup empati yapmanızı öneririm…

Daha dün profesöre özel olarak muayene olmam gerekti
Karı koca çalışmasak kim bilir kaç gün kimlere rica minnet muayene olmaya çalışacaktık
Belki olamayacaktım
Asistanlarla filan idare edecektim
Hastaneden çıkar çıkmaz da çalışabildiğime şükrettim
Bana biraz fazla iyimser tablo geliyor çalışmayıp da iyi şartlara sahip olmak
Eşi çok kazananların durumu bambaşka tabi
Ama konu sahibi 4500 liradan bahsediyor

Bir büyük cocugunuz olsa 2. Hamileliginiz olsa onla ilgilenmeniz gerekirdi tuvalete parka disariya indir kaldir götür getir. Daha hamile kalmadan tuhaf bu kadar erkenden kestirip atmak düşük tehlikeniz ve ya başka bir saglik probleminiz yoksa hamilelik calismaya Engel değil. Evde de is yapiliyor zaten hareketli bir hamilelik 9 ay yatarak gecmekten daha iyi .

Park da çocuk pesinde kostum 9 ay sonra 3 hafta iyilesme suresi sonra devam.

Hayat zor ve pahali iyice düşünün derim ben

evde hamilelik daha zor insan sürekli oram mı ağrıdı buram mı ağrıdı dinliyor. ama çalışırken beyin başka şeylere odaklanınca bu konuda kaygı da azalıyor.
ayrıca dürüst olalım 4500 Tl 3 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı bile değil ancak açlık sınırı olabilir.

Kesinlikle. Calismadigin zaman ooo bu da iyi yan gel yat diye yorum yapiyorlar. Calistigin zaman bu da cocugu atti anneye kaynanaya kendi rahat
Çevrenizin profili buysa bence çevrenizi değiştirin
Benim çevremde kimse öyle davranmıyor çünkü

Bilmez miyim şu dunya da saglikla imtahı cok olmuş biri olarak profesorun muayenehanesine gidip karsina oturabilmenin', dogru ve icine sinen tedaviye en kisa surede ulasabilmenin degeri ne kadar buyuk. tabi bunun maddi bir karşılığı var.

Istanbulda bir profesore gidiyorum her ay bursadan kalkıp. kalp problemim var. her gittiğimde sukur esimle ikimizin meslekleri var calısiyoruzda bu saglik imkanlarina ulasabiliyoruz diye dua ediyorum.

Allah dar gelirlinin yardımcisı olsun.

Benim çok yakın arkadaşım, markette çalıştı hamileyken market ıslerınde sevkıyattır vs. Oluyor malumunuz. çok şükür düşük filan yapmadı.

Eşiniz biraz bana sert geldi. Hem hak verdim hem veremedim.
Fiziksel olarak çok uğraştırıcı bir işiniz yokmuş.
Fabrika, market vs nazaran daha rahat işiniz var.

Eşinizin tek maaşıyla (4.500) geçinemezsiniz.
Heleki bebek oldugunda cok zorlanırsınız hersey cok pahalı suan ekonomik olarak cok sıkıntılı zamanlardayız işinizin kıymetini bilin ve çalısın bence.
Hem kimseye muhtaclığınız olmaz bi kadın olrak
Hemde bebeğinize veya kendınze almak ıstedıgıniz bırsey olursa gözünüzde kalmaz birsey.

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor

Öyleyse sadece paşa istiyor diye çalışmayın , kendiniz istiyorsanız çalışın . Sigortanız , emekliliğiniz için çalışın . Onlar buyurdu diye değil . Çünkü beyimiz kendine güvenmiyor ise evlenmeyecekti.

Hatta bence siz çalışın , çocuk falan da yapmayın , bu adamı da anasına postalayın.

Nefret ediyorum kadını hizmetçi görenlerden . Ohh ne güzel , iş yerinde çalış , evde çalış , çocuk bak , çay kahve hizmeti yap . Vay be .

Cocuklarimin arasi 22 ay. Oglum 14-15 aylikken hamile kaldim, tam yurumuyordu bile. Ben hamileyken 15kg olan oglumu kucagima da aldim, emzirdim de, evimin market alisverisini gorup poset de tasidim, iki gebeligimde de doguma 2 hafta kala izne ayrildim.. cok sukur iki cocugum da dusmedi, saglikla dunyaya geldiler. Dusecek olan zaten siz kimildamasaniz da dusuyor.

Sizin calismaya gonlunuz yok. Calismak zorunda da degilsiniz, bu sizin karariniz; ama hamileligi bahane etmeyin.

Ev işide kadının sorumluluğu erkek yapmaya zorlanamaz o zaman böyle mü düşünelim ? Çok yanlış bi bakış açınız var , eskidenmiş o kadın isterse çalışır zırvalığı şu an iki maaş bile geçinemiyor insanlar nasıl ev işlerinde erkeği de ortak ediyorsak ev geçindirmesinde de kadın ortak olmalı

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Bu "bazı" anneler neden gelın alırken sanki hizmetçi anlıyormus gıbı davranır anlamıyorum.

Senın oğlun ınsan evladıysa
O kızda bı ananın evladı sinir oluyorum bu zihniyetteki insanlara!

"Gelinim bana hizmet etsin, yok oğluma hizmet etsın kusur etmesın"
Tamam saygıda kusur etmesın denılır ama hizmette kusur etmesın lafı bana cok yanlıs gelıyor. O zaman git evine hizmetçi tut veya oğluşuna dadı tut..

Neyse çok kınamayım başıma gelmesın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…