• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Benim gorumcem de aynısını yaptı şimdi utanmadan diyor ki ailesi onun siz evlendireceksiniz çok güzel bir el hereketi biliyorum ama yapamıyorum.Sana mi güvenip doğurmuş o verir vermez sen de ailene o kadar para gönder önünde sonunda vaz geçecek para yetişemeyince

Yazdıklarımı iyice okursanız sevinirim hanımefendi.Bana evlat ve kardeş olduğunu anlatmanıza gerek yok farkındaysanız.Ben arsız olduğunu kızın ondan sonra alışacağını düşündüğümü söylüyorum.Abisi 7 bin lira şak diye göndermesine rağmen 1 ay sonra sen bana abilik mi yapıyorsun ne yaptın kesss diye bağıran bir kız bu
O zaman abisine hatırlatın 7 bin vermene rağmen yaranamadin 1 defaya mahsus para gönder ama sürekli gondermeni istemiyorum de.

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
Al o parayı deli gibi harca.

Ben olsam direkt soylerim esime gondermiceksin diye..o zaman sen de ailene gonder hic birsey sahibi olamazsiniz ne ev ne araba.Evlenince saglik gibi zorunlu ihtiyac yoksa cebini ailelere kapat demisti bir buyugum gercekten cok dogru.

Ben okurken abim cüzi bi miktar yatırırdi hesabıma ama ben hiç istememistim kendiliğinden yatırıyordu tabi ozaman bekar olduğumdan hiç yengemn rahatsız olcagini düşünmemiştim.Muhtemelen abim gizli gonderiyordu

Ben okurken abim cüzi bi miktar yatırırdi hesabıma ama ben hiç istememistim kendiliğinden yatırıyordu tabi ozaman bekar olduğumdan hiç yengemn rahatsız olcagini düşünmemiştim.Muhtemelen abim gizli gonderiyordu

Her yenge böyle düşğnmek zorunda değil, ama eşler karşı çıktığında genelde gizli yollanıyor.

Kadinin evi arabasi bile yokmuş kalkip da gorumcenin luksune para yatirmak zorunda degil bence. Durumu kotu olsa gondersin ama luks bu yani.
Ya ne alakasi var ? Benim ailemin de ihtiyaci yoktu. Evi , yazligi , annemin babamiin ayri ayri arabasi herseyleri var . Kardesim ama benim ya . Ben kardesime ayda 300 lira veremeyecekmiyim ? Ablasiyim ya ablasi . Illa babam mi vermeli sadece. Bunlar yanlis ve art niyetli dusunceler. 5 yil evimde benimle alakasi olmayan bir erkek cocuk baktim. Universiteyi bitirene kadar . 18 yasinda geldi 23 yasinda gitti. Bir kere tatsizlik yasanmadi. Ne oldu ? Cocuk meslek sahibi oldu. Sen iyilik yap denize at. Allah bilsin...

Ben kardeşlerime harçlık-hediye her ay bir şey alırım, kardeşimin bebeğine her ay kıyafet alır kargolarım. Kendi yeğenime alırken eşimin yeğenine de alırım. Görümcem çalışmıyor, her görüştüğümüzde çocuğa hediyem, yengesinden bi şeyler al der harçlığını kendim veririm. Kadın dayanışması bana göre. Çocuğu okula başladı kırtasiye masrafları bizden dedik. ne olacak? ha evimizin geliri de 15-20 bin değil yani, karı koca memuruz işte. Sadece vereceğim üç kuruş beni fakir yapmaz ama sakındığımız üç kuruş bizi huzursuz eder.
eşim kardeşime yeğenime aldığıma karışsa çok kızarım. bu beni yok saymaktır. eşlerin yaptığı en önemli hatalardan biri de eşin ailesini silmeye çalışmak diye düşünüyorum. ki siz ergen bir kıza bilenmişsiniz. bilenmeseniz ablalık yapsanız normale dönecek bir ilişkiyi ergence davranarak ölüme mahkum ediyorsunuz. siz görümcenizi sevmiyorsunuz diye eşinizden de ilgilenmemesini bekleyemezsiniz. Kardeş bu, can parçası.
Aynen boyle düşünüyorum
Sokaktaki çocuğa üzülür okul alisverisini yaparim ben . Kardeşim 300 lira alacak benden aylik ne var ki ? Cani sağ olsun. Alacak tabi ki ablasiyim ben

Keseler ayrıldı kocacım dıceksın gorumcenede kocanın aılesıne de aynı seyı soylıceksım bu kadar basıt. Yalan yalanı dogurur derler ıstemedıgını tavrını bastan bellı edeceksın. Onun velisi sız degılsınız oksuz yetım degıl anası var babası var. Sorumlulugunu yuklenmeyın sımdı para ısteyen ıkı gun sonra abı bılgısayar abı jredı kartımın odemesı yakanızı kurtaramazsınjz

Keseler ayrıldı kocacım dıceksın gorumcenede kocanın aılesıne de aynı seyı soylıceksım bu kadar basıt. Yalan yalanı dogurur derler ıstemedıgını tavrını bastan bellı edeceksın. Onun velisi sız degılsınız oksuz yetım degıl anası var babası var. Sorumlulugunu yuklenmeyın sımdı para ısteyen ıkı gun sonra abı bılgısayar abı jredı kartımın odemesı yakanızı kurtaramazsınız. Zaten durumları ıyıymıs. Bır defaya mahsus olabılır tabıkı ama alıskanlık olsa ben ıstemezdım

Keseler ayrıldı kocacım dıceksın gorumcenede kocanın aılesıne de aynı seyı soylıceksım bu kadar basıt. Yalan yalanı dogurur derler ıstemedıgını tavrını bastan bellı edeceksın. Onun velisi sız degılsınız oksuz yetım degıl anası var babası var. Sorumlulugunu yuklenmeyın sımdı para ısteyen ıkı gun sonra abı bılgısayar abı jredı kartımın odemesı yakanızı kurtaramazsınjz
Nasıl böyle düşünüyorsunuz anlayamıyorum . Herkes yırtınıyor bu forumda aman çocuğum tek kalmasın , aman kardeşi olsun dedim yaptım diye diye . Eeeee o kardeşler hani hayatta birbirlerine destek verecekti . Bilgisayar da ister telefonda . Kardeş bu .
Öğrenciye , askere gidene , evlenene yardım edilir .
Dün bin bir zorlukla kuaför dükkanı açan bir arkadaşım iki hafta da 3 gelin saçı yaptığını söyledi .1200 TL 'ye 20 tane çocuk botu aldı bir okula yolladı . Batmak üzere bu kız aslında .
Sağlığımız yerinde , işimiz gücümüz var , aklı fikri yerinde evlatlarımız var . 300 lira nedir ya ? Hem de kardeşime . alışırmış .Alışsın ...
Bu kadar bencilce düşünceleriniz varsa yapmayın 2. çocukları .Nasılsa ileride birbirlerine destek olmalarını istemiyorsunuz

Nasıl böyle düşünüyorsunuz anlayamıyorum . Herkes yırtınıyor bu forumda aman çocuğum tek kalmasın , aman kardeşi olsun dedim yaptım diye diye . Eeeee o kardeşler hani hayatta birbirlerine destek verecekti . Bilgisayar da ister telefonda . Kardeş bu .
Öğrenciye , askere gidene , evlenene yardım edilir .
Dün bin bir zorlukla kuaför dükkanı açan bir arkadaşım iki hafta da 3 gelin saçı yaptığını söyledi .1200 TL 'ye 20 tane çocuk botu aldı bir okula yolladı . Batmak üzere bu kız aslında .
Sağlığımız yerinde , işimiz gücümüz var , aklı fikri yerinde evlatlarımız var . 300 lira nedir ya ? Hem de kardeşime . alışırmış .Alışsın ...
Bu kadar bencilce düşünceleriniz varsa yapmayın 2. çocukları .Nasılsa ileride birbirlerine destek olmalarını istemiyorsunuz
Daha ılkını nasıp etmedı rabbım ıkıncı ve ucunculerı dusunmek ıcın cok erken. Ben herkesın kendı yagında kavrulmasından yanayım. Aılesı var ve ozel okula gıdıyo benım verecegım 300lırayla o ancak hergun kahve ıcer baska bısey yapamaz. Gondermeselermıs konu sahıbesı rahatsız. Neden kendı butcesınden her ay kardesıne para yatırsın kı yatırmak zorunda mı? Darda mı kalmıs? Yetım öksüz mü? Ayrıca esının rızası olmadan her ne yapılırsa yapılsın dupeduz hakaret algılarım. Konu sahıbesınden habersız her ay para yollasa bırgun ortaya cıksa ne olacak guvensız evlılıkler. Belkı benım gozum goturmuyo vermesını olamaz mı? Abı aynı evde yasamıyor kardesıyle artık onunda yuvası var. Kaldı kı o kadar yuce gonullu olamam ben kendı ıhtıyacım varken baskalarına dagıtamam kendı adıma soyluyorum kendı fıkrım bu. Sız ıyılık melegı olun engel olan yok:KK66:

Daha ılkını nasıp etmedı rabbım ıkıncı ve ucunculerı dusunmek ıcın cok erken. Ben herkesın kendı yagında kavrulmasından yanayım. Aılesı var ve ozel okula gıdıyo benım verecegım 300lırayla o ancak hergun kahve ıcer baska bısey yapamaz. Gondermeselermıs konu sahıbesı rahatsız. Neden kendı butcesınden her ay kardesıne para yatırsın kı yatırmak zorunda mı? Darda mı kalmıs? Yetım öksüz mü? Ayrıca esının rızası olmadan her ne yapılırsa yapılsın dupeduz hakaret algılarım. Konu sahıbesınden habersız her ay para yollasa bırgun ortaya cıksa ne olacak guvensız evlılıkler. Belkı benım gozum goturmuyo vermesını olamaz mı? Abı aynı evde yasamıyor kardesıyle artık onunda yuvası var. Kaldı kı o kadar yuce gonullu olamam ben kendı ıhtıyacım varken baskalarına dagıtamam kendı adıma soyluyorum kendı fıkrım bu. Sız ıyılık melegı olun engel olan yok:KK66:
Allah sizi dara düşürmesin . Kendi yağınızda kavrulamadığınız anlar hiç gelmesin inşallah . Bunu darda kaldığım için yazmıyorum . Durumum iyi , eşim çalışıyor ben çalışıyorum . Ama görüyoruz sağda solda hele bu ekonomide....

A
Allah sizi dara düşürmesin . Kendi yağınızda kavrulamadığınız anlar hiç gelmesin inşallah . Bunu darda kaldığım için yazmıyorum . Durumum iyi , eşim çalışıyor ben çalışıyorum . Ama görüyoruz sağda solda hele bu ekonomide....
Amın allah kımseyı dara dusurmesın. Konu sahıbesının gorumcesının okudugu okulu yasantılarını goz onune alırsak yollanan paranın hayrı olmayacagını dusunuyorum. Bende oksuz yetım kardesını umursamasın demıyorum zaten. Standart olarak yuksek sevıyede oldukları aşikar. Ha konu sahıbesı oksuz yetım gorumceme abısı yardım edıyor gorumcem burslu okuyor dıye konu acsaydı bende bu fıkırde olmazdım.

A

Amın allah kımseyı dara dusurmesın. Konu sahıbesının gorumcesının okudugu okulu yasantılarını goz onune alırsak yollanan paranın hayrı olmayacagını dusunuyorum. Bende oksuz yetım kardesını umursamasın demıyorum zaten. Standart olarak yuksek sevıyede oldukları aşikar. Ha konu sahıbesı oksuz yetım gorumceme abısı yardım edıyor gorumcem burslu okuyor dıye konu acsaydı bende bu fıkırde olmazdım.
Illa öksüz yetim mi olmadı lazım ?
Kardeş bu kardeş kapıdan geçen herhangi biri değil. Çay kahve içer demissiniz abisinden ısmarlanmış kahve olur ne var bunda .
Gerçekten Allah sizi dara düşürmesin kendi yağınızda kavrulamadiginiz da kimseye el açmayın sonra .

Illa öksüz yetim mi olmadı lazım ?
Kardeş bu kardeş kapıdan geçen herhangi biri değil. Çay kahve içer demissiniz abisinden ısmarlanmış kahve olur ne var bunda .
Gerçekten Allah sizi dara düşürmesin kendi yağınızda kavrulamadiginiz da kimseye el açmayın sonra .
Valla bugun kımse moralımı bozamaz. Siz yardım edin yahu etmeyene muhalefet olmayın. Ben sız edıyosunuz dıye sıze karısıyomuyum. Neden sızınle aynı fıkırde olmayan ınsanlara karsı sıper alıp savunmaya gecıyorsunuz kı. SİZ YARDIM EDİN HAYAT BENİM FİKİR BENİM. :KK53::KK9:

Bilmiyorum düzeniniz nasıl ama bizde eşim maaşını çeker eve getirir paylaşımları oradan yaparız. Elde kalan parayı da ortak havuza atarız kim ne aldı ne gitti belli olur.
Böyle bir durum yoksa takibi zor olur sizden gizli istedikten sonra rahatlıkla gönderir.
Bu nedenle araba konusunu dile getirin araba bakın ona gönderin bilinçaltına bir yerleşsin araba fikri derim. Çünkü çoğu erkeğin zaafıdır araba ikna olur diye düşünüyorum. En azından biraz borca girerse çok sağa sola zıplayamaz gibi geliyor bana.

Araba aldık bugün.Galba geçici olarak söyledi öyle bir şey soracağı yok gibi geldi sonradan bana kardeşine.

Back
X