- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Arkadaşlar çocuklar uyurken yazayım size dedim. Eşim sabah işe giderken ekmek almış çocuklara bir kaç şey almış mutfağa bırakmış. Not yazmış
'' yemin ediyorum kendimden utanıyorum. Allah şahidim olsun bacıma bir delikli kuruş dahi vermeyeceğim. Babamı arayacağım bugün annemle konuşsun. Sonra beni yine bacım için ararsa gerekeni söyleyeceğim ve artık kesip atacağım. Ne güzel huzurumuz yerindeydi salaklık ettim. Bundan sonra bu evin gelirini giderini benim maaşımdan karşılayacağız, maaşım da maaş kartımda sen de dursun. Sen de kendi maaşınla ne yaparsan yap o senin hakkın. En büyük yemini ediyorum sana bu yaşattıklarımı unutturmak için elimden geleni yapacağım. Tamam ben yine oturma odasında yatayım ama sakın beni bırakma aynı evin içinde nefes alalım yeter. Bu gün nöbetçiyim yarın sabah memlekete beraber gider gezer geliriz. Senin anahtarını sakladım kapıyı da kilitledim bensiz bir yere gitmeyin. Acil bir şey olursa ara anahtarın yerini söylerim''.
Allah aşkına bir bakın, ölür müsünüz öldürür müsünüz? İnsanı deli ediyorlar ondan sonra 2 satırla her şeyin süt liman olmasını bekliyorlar. Ama gece yatağımda düşünüyordum. --Neden hemen boşanayım ki koyarım kendi maaşımı ve evden gelen kirayı bir köşeye, onun maaşını da kendim çekerim evin bir şeye ihtiyacı olduğunda veririm eline yetecek kadar para tamam.'' Baktım artık ona karşı içimde hiç bir şey eskiye dönmüyor o zaman yolumu ayırırım'' diye.
Birazdan arayıp anahtarın yerini soracağım ve memlekete onsuz gideceğimi benimle ilgili hiç bir plan yapmamasını söyleyeceğim.
Ben eşinin kafasından geçenleri çok merak ediyorum. Acaba tam idrak edemiyor mu ablasının parayı nerde kullanacağını? Yani kafasında tam olarak ne var? Bir de annesi kayınbabadan gizli mi iş çeviriyor? Çünkü benim bildiiğim adam buna müsade etmez.
Sana şöyle söyleyeyim, eşimle yolda karşılaşsan karşısına geçip biraz ağlayıp duygu sömürüsü yapsan ne yapacağını bilemez geri çevirmesini bilmez. İyi niyetli olduğunu biliyorum ama ben kendimi onun bunun ev dekorasyonu için enayi yerine koyduramam, hele hele çocuklarımın hakkını öyle bir kız kardeş için harcatmam. Ben de bilirim yiyip içip gezmesini hatta havalar ısınsın okullar kapansın alacağım çocuklarımı, annemi, yengelerimi ve yeğenlerimi tatile gideceğim istediğim gibi para harcayacağım tatilimi yapacağım. Beyefendi de kendi derdine yansın.
K.valideme gelince o tam bir damat hastası. Damadını görünce kadın ne yapacağını bilemiyor neyse o da beni ilgilendirmez ama k. pederim kızı ve damadı konusunda çok hassas. Evde onlarla ilgili konu geçmesine bile tahammül edemiyor adam. Kızıyla dalga bile geçer '' kocan ölürse yanına tek odalı kulübe yaptıracağım orada yatar kalkarsın'' der. K.validemin oğlunu sıkıştırdığını öğrensin evi yıkar döker. Çünkü kayınpederim paranın nasıl kazanıldığını iyi biliyor kendisi de zamanında kardeşleri tarafından dolandırılmış.
Neyse kızlar ben çıkıyorum. Küçük bir valiz hazırlayacağım 2-3 gün memlekete gidip geleceğim. Yine olan biteni yazarım size buradan. Hoşça kalın.
Arkadaşlar çocuklar uyurken yazayım size dedim. Eşim sabah işe giderken ekmek almış çocuklara bir kaç şey almış mutfağa bırakmış. Not yazmış
'' yemin ediyorum kendimden utanıyorum. Allah şahidim olsun bacıma bir delikli kuruş dahi vermeyeceğim. Babamı arayacağım bugün annemle konuşsun. Sonra beni yine bacım için ararsa gerekeni söyleyeceğim ve artık kesip atacağım. Ne güzel huzurumuz yerindeydi salaklık ettim. Bundan sonra bu evin gelirini giderini benim maaşımdan karşılayacağız, maaşım da maaş kartımda sen de dursun. Sen de kendi maaşınla ne yaparsan yap o senin hakkın. En büyük yemini ediyorum sana bu yaşattıklarımı unutturmak için elimden geleni yapacağım. Tamam ben yine oturma odasında yatayım ama sakın beni bırakma aynı evin içinde nefes alalım yeter. Bu gün nöbetçiyim yarın sabah memlekete beraber gider gezer geliriz. Senin anahtarını sakladım kapıyı da kilitledim bensiz bir yere gitmeyin. Acil bir şey olursa ara anahtarın yerini söylerim''.
Allah aşkına bir bakın, ölür müsünüz öldürür müsünüz? İnsanı deli ediyorlar ondan sonra 2 satırla her şeyin süt liman olmasını bekliyorlar. Ama gece yatağımda düşünüyordum. --Neden hemen boşanayım ki koyarım kendi maaşımı ve evden gelen kirayı bir köşeye, onun maaşını da kendim çekerim evin bir şeye ihtiyacı olduğunda veririm eline yetecek kadar para tamam.'' Baktım artık ona karşı içimde hiç bir şey eskiye dönmüyor o zaman yolumu ayırırım'' diye.
Birazdan arayıp anahtarın yerini soracağım ve memlekete onsuz gideceğimi benimle ilgili hiç bir plan yapmamasını söyleyeceğim.
daha önce e peki şimdi ne olacak diyenim.
şöyle demişim hatta:
e peki şimdi ne olacak.
o canlı eşinizmiymiş?
iletişim problemi çözülecek mi?
görümce öğğ cadı pis fırsatçı..
peki eş ailesini ilk sıraya koymayı öğrenecek mi?
herkese krediler dağıtmaya devam edecek mi? siz hep sorunları kayınpederinizi arayarak mı çözeceksiniz.
eşiniz size açık iletişimle gelecek mi?
siz bir yalan yakaladığınız da açık iletişimle ona gidecek misiniz?
es denemeyen canlı için planlar kurup şöyle deyince yüzü nasıl olacak bakalım mı diyeceksiniz?
maddiyat önemli sorun.
ama ya iletişim..
eğer iletişim sorununuz olmasaydı bunlar olmazdı.
Görüyorum ki yine sorunun esas temeline inmiyorsunuz.
yatakları ayırmak, sorunun üzerini dahi örtmez.
iletişim kurmalısınız.
konuşmalısınız. çok net.
e yok iletişim kurulamıyorsa da artık bu evlilikten hayır gelir mi?
Çok üzüldüm. Kayınvalidenizede kızdım bir anne olarak oğlunun, torunlarının saadetini hiçe saydığı için.Bir erkekte karakter olacak. Olmazsa olmuyor işte. Ben çocuklarımız için elimden geleni yapayım Türkiyenin bir ucunda tek başına 2 çocuk büyüteyim mükafatını damat ferit ve histerik görümce alsın.
Ben de bilirdim eşim doğu görevini bitirene kadar ailemin yaşadığı şehirde kalmayı ama ben çocuklar babalarını ayda 1 de olsa görebilsinler diye katlandım zorluklara.
Ama artık hayır benden buraya kadar.
eşiniz pişman falan değil zayıf karakterlinin teki
Arkadaşlar, dün eşim olacak Avarel i aradım anahtarın yerini öğrendim ve memlekete geldim çocuklarla, anneme babama da olanı biteni anlattım. Babam, k.pederimi aradı konuştu, sonra da eşimi aradı. K.pederim 'çok utandığını ve kesinlikle hiçbir şekilde kızına 5 kuruş dahi verilmeyeceğini söyledi'' eşimde aynı şekilde konuştu babamla ama babam eşime '' oğlum yetişkin insanlarsınız ama ayrılmanızı istemem kızım benim evladımsa sen de benim evladımsın hiç bir yanlışını görmedik ama kusura bakma benim çocuğum elin memleketinde 2 yavrusuyla terör yandaşlarının içinde hayat mücadelesi verdi. Senin cebinde kendini savunman için tabancan vardı onun o da yoktu, kusura bakma ben kızımı sokakta bulmadım kimse benim çocuğumun psikolojisini bozamaz, önceliklerini bilmiyorsan kızım kendine bir yol çizecek ben de onun arkasındayım. '' dedi. Eşimde ''babacığım hatalıyım biliyorum ne olur bana da sahip çıkın ben 13 yaşında anne babamdan ayrıldım, aile ortamında büyümedim, 17 yaşında okulum bitti mesleğime başladım. Yine anne babamdan aile ortamından uzakta yaşadım. Ben de yaşadıkça yanlışlarımı görüyorum düzeltmeye çalışıyorum. Kardeşim arayıp borç isteyip ağlayınca tamam dedim aslında hiçte isteyerek çekmedim krediyi ama bir anlık boşluğuma denk geldi ben kızınızı çocuklarımı canımdan çok seviyorum vs. vs. vs. '' işte konuştular. Babam bana '' kızım 2 tane çocuğun var, ben senin kocanı gerçekten evladım gibi seviyorum, küfrü yok, kavgası yok, kadın kız peşinde gittiği yok bir dediğinizi iki etmiyor kardeşine senden habersiz kredi çekti diye boşanılır mı? bir oğlun bir kızın var. Devir kötü boşansan başkasıyla evlensen, kızını ne idüğü belirsiz üvey babayla mı büyüteceksin vb. şeyler söyledi.
Ben de '' baba beni tanıyorsun o benim arkamdan iş çevirdi ister istemez soğudum ev de yüzünü görmeye bile tahammülüm yok en azından bir süreliğine gözümün önünden gitsin iş yerinde misafirhanede kalsın, annem de benimle gelsin biraz yanımda kalsın'' dedim. Babam aradı konuştu, eşimde biraz mırın kırın ettikten sonra --tamam baba ama siz de gelin annemle o şimdi bana çok kızgın siz olursanız iyi olur hem moral olursunuz ona'' dedi.
Neyse işte eşim 1 ay kadar iş yerinde kalacak.
Veeeeeeeeeeeee biraz önce ne yaptım hadi bilin. Bilemezsiniz tabi nereden bileceksiniz? :) Görümcemin kocasını aradım, Hoş beş ten sonra girdim konuya böyle böyle oldu diye anlattım. En sonunda da '' eşiniz olacak kadınla 20bin tl yerine karı koca karşılıklı oturun avucunuzu yalayın'' dedim kapattım. Şimdi onlar birbirini yesin hiç umurumda değil.
Onun ki ataerkil bir anlayışımız olduğundan değil, hep kardeşlerinden uzakta olmuş sene 15-20 gün anca bir araya gelebilmişler ve bu durum 13 yaşından beri böyle. Kendince abilik yapma damarları kabarmış. Aslında 1-2 kez bağırıp çağırsam evden kovsam kendine gelir de, daha 5-6 aydır anne-baba-çocuklar yani aile olarak ilk bir araya gelişimiz ve çocuklar evdeyken bağıramıyorum ve sinirimi çıkaramıyorum ondan. Bağırmaya, ona içimden geçenleri yüksek sesle söylemeye ihtiyacım var bunu yapamayınca da olaylara tam anlamıyla tepki veremeyince ondan soğuyorum. Neyse annem benimle belirse bir hafta sonu çocuklara annem bakar biz de şöyleeee boş bir araziye gideriz ben de içimden geçenleri öfkemi rahatça yüksek sesle söyleyebilirim. Kızım yüksek sesten çok korkuyor, doğudayken oturduğum evin yakınlarına olur olmaz saatlerde çok Molotof ve biber gazı atılırdı. Babasıyla azıcık sesimizi yükseltsek hemen kulaklarını kapatır yere oturur '' kavga etmeyiiiiin korkuyoruuum'' diye ağlamaya başlar.sanırım bazı erkeklerde böyle bir gurur durumu var. yani diyemiyor ki o benim eşim, o benim hayat arkadaşım, onun kararları da bizim hanemizde çok önemli. onun onay vermediği bir şey yapamam, mesele kardeşim dahi olsa. sanki böyle dese erkekliği bozulacak. sanki ben bir yol bulur hallederim şeklinde yaklaşınca karısının kararlarını çiğniyor, ben erkeğim bak karım razı değil ama ben bildiğimi okurum diyor. diğer türlü yaklaşsa erkekliği bozulacak. bilmiyor işte hangisini dediğinde adam olacağını. hep ataerkillikten bunlar :/ ben bildiğimi okurum'dan kurtulamıyorlar.
o da değil sanki kardeşi aç açıkta. çok safmış senin kocan ya vallahi buradan sinir oldum.
yani çok zor valla oguzboyu, ne yapsan müstahak. laftan anlamıyor belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?