- 24 Haziran 2023
- 266
- 131
- 33
- Konu Sahibi serotininevi
-
Evet bunu söylüyor ama iş ile ilgili yine doğru düzgün adım atıp bizi kurtardığı yok. Haliyle bu da beni geriyor. Yine haklı çıkmaktan korkuyorum ve dile getirdiğim an başlıyor aynı tepkileri vermeye.Böyle iş kurmalar, ev almalar, yatırım yapmalar vs kesinlikle eşlerin oturup konuşup ortak karar almaları ile gerçekleşmesi lazım. Bir taraf istemiyorsa yapılmamalı diye düşünüyorum. Eşiniz sizin fikrinizi önemseden bir işlere kalkışmış sonra da pişmanlığını dile getirmiş ama hâlâ burnunun dikine gitmeye devam ediyor. Dediğiniz gibi durumdan çekiniyor olması lazım. “Seni dinlemedim başımıza bunlar geldi bundan sonra fikrini önemseyeceğim” diyerek ve gerçekten önemseyerek hareket etmesi lazım.
Evet çalışıyorum. Sorumsuz değil aslında ama bu konuyu yok sayıyor. Yok saydıkça battık daha da batıyoruz. Beni üzüyor diyor o kadar. Ya üzüyor da çözüm ne? İşten anlamıyor. Sanki yok sayınca kurtulucaz. Yani zaten onayımı almamışsın ve batmışız. Bari kurtar diye sinir oluyorum ben de. Hala daha üstü çıkıyor. Ben sormasam öylece kalacak konu. Kaldıkça bir bakmışız cepten veriyoruz kurtulmak için.çalışıyor musunuz?
eğer öyleyse siz kendinize ve çocuğunuza bakın bir süre bakalım ne yapacak
kimi insan aşşırı sorumsuz olur amaaaan ne olursa olsun der
inşallah öyle biri değildir
İşler istediği gibi gitmedi ve siz haklı çıktınız. Şimdi tekrar haklı çıkmanız olası. Ve bu fikir onu geriyor.Evet bunu söylüyor ama iş ile ilgili yine doğru düzgün adım atıp bizi kurtardığı yok. Haliyle bu da beni geriyor. Yine haklı çıkmaktan korkuyorum ve dile getirdiğim an başlıyor aynı tepkileri vermeye.
Ben onay vermedim bu işe. Bana rağmen girdi. Süreçte defalarca batıyoruz dememe rağmen dinlemedi. Battık. Şuan hala batmaya devam ediyoruz ama onun izin verdiği ölçüde sorup konuşabiliriz. Yoksa kavga çıkarıyor.Yani illa her şeye yeni nesil isimler takmak zorunda mıyız? Ben bir manipülasyon göremedim. İş ile ilgili anlaşamayan eşler ve haklı çıkan bir taraf. Olay bu.
Haklısınız evet ama bence manipüle falan değil, eşinizin iş bilememezliği
Onun izin verdiği ölçüde konuşabiliyoruz. Geriliyormuş. Üstüne gidiyormuşum. Ben olsam gerçekten mahcup olurum. Tartıştık seninle konuşmak istemiyorum diye net bir şekilde tavrını koyuyor. Yani ben onca parayı batırsam, o beni uyarmasına rağmen o kadar haksızlık etsem ona bırak tavır koymayı, utancımdan mahcubiyetimden bişi diyemem.Evet!
Başarısız olduğu konularda bile yine de seni suçlu çıkartıp mağduru oynuyor.
Onun izin verdiği ölçüde konuşabiliyoruz. Geriliyormuş. Üstüne gidiyormuşum. Ben olsam gerçekten mahcup olurum. Tartıştık seninle konuşmak istemiyorum diye net bir şekilde tavrını koyuyor. Yani ben onca parayı batırsam, o beni uyarmasına rağmen o kadar haksızlık etsem ona bırak tavır koymayı, utancımdan mahcubiyetimden bişi diyemem.Evet!
Başarısız olduğu konularda bile yine de seni suçlu çıkartıp mağduru oynuyor.
Yok satamıyor malı. Elinde kaldı. Kaldıkça batıcaz daha da. Ama konuşmamıza da izin yok kavga çıkıyor üstüne gidiyorum diye.Ay yüzsüz. Aklına başka biri giriyor onun bak ben sana söyleyeyim satıp elden çıkarmamasının amacı devam etmek. Ne demek konuşmak istemiyorum
Eşiniz burda suçunu hafifletmek için sizide hatalı hissettirmeye çalışıyor bence. Ayrıca eşiniz sizi dinlemediği için bu hale gelmişsiniz ama yinede sizi dinlemiyor ortak bir karar vermiyorAma sen de süreçte çok üstüme geldin, zaten pişman oldum, senin böyle yapacağını bilsem girmezdim
Sonuçta bütçemiz ortak. Evliyiz aynı evde yaşıyoruz. O veya ben kim öderse ödesin birbirimizden kısmış oluyoruz neticede. Değişen ne var ki ?benim onayım olmadan yapılan bir borcu ben ödemezdim.
Ben ödemesem ne değişecek ki ? Evliyiz. Bütçemiz ortak haliyle. O maaşıyla ödese de sonuçta bizim bütçemizden ödüyor. Tabi ki ben dahil olmayacağımı söyledim ama bu çözüm değil. Bizim bütçemizden gidecek.Kesinlikle haklısınız. İşe girerken eşiniz tek başına karar almış ama bedelini ikiniz birden ödüyorsunuz. Bence şu noktada eşiniz sizinle konuşsa da siz asla yüzüne bakmayın. Daha da batmaniz halinde beş kuruş destek vermeyeceginizi de belirtin. Artık geceleri taksiye mi çıkar ne yaparsa yapsın. Siz konuşunca o etkileniyor da dünya kadar borcla siz kötü etkilenmiyorsunuz sanki. Bencil olduğu kadar yüzsüz de paşam.
Sonuçta bütçemiz ortak. Evliyiz aynı evde yaşıyoruz. O veya ben kim öderse ödesin birbirimizden kısmış oluyoruz neticede. Değişen ne var ki ?
Merak ettim neyden bahsediyoruz ne malı bu ?Yok satamıyor malı. Elinde kaldı. Kaldıkça batıcaz daha da. Ama konuşmamıza da izin yok kavga çıkıyor üstüne gidiyorum diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?