- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
Bence çok dar pencereden ve çok olumsuz bakıyorsunuz. Besyo atamaları gayet iyi. 90lrla atanan bölümler varken, bir sene kpss kassa besyoya batı da açılıyor, gayet yakın bir yere gidebilir. Ayrıca 6 yıl 3 yıla indirildi. 3 yıl sonra eş durumundan gelebilir. Bir şekilde bir siz bir o yanınıza gelerek idare edebilirsiniz kaldı ki yaz tatili sömestr bayram tatillerinde zaten yanınızda.Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
Bulunduğunuz ilde Muzipokids yada o tarz kreşler var mı ? Varsa oralara başvuru yapsın. Netten araştırın mutlakakızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
boşver o vakit bizden fikir istemiş bizde verdik gerisi ona kalmış.. hayat çok kısa...Vallaha ben 3 yıl,4 yıl ayrı kalmak demesin (ki tüm tatillerde eşi yanına gelebilir) eşi doğuya gitsin derim sonuçta branş öğretmeni sınıf öğretmenleri gibi yolu izi olmayan dağ koyune atanmayacak sonuçta ...bırak işten çıkarılmayı yarın bir gün çocuk sahibi olmak istediğinde bile dank edicek arkadaşa ama iş işten gecicek
spor salonunda tam zamanlı çalışsa?İş beğenmiyor değil aslında sadece ben biraz daha beklesin araştıralım istiyorum,son çare tabi ki mecbur o işlerden birini yapacak.
Evet neden işimi bırakayım ki? Bende yıllarca okudum çalıştım zorla girdim buraya, eşim zaten bırakmamı istemiyor hiçbir zaman işini bırak benim için demedi.
Branşı futbol, kursları vs araştırıyoruz teşekkür ederim.
Haklısınız sanırım şimdilik bi işe girmesi daha mantıklı gibi, daha sonra iyi işlere bakabilir.
Teşekkür ederim, yüzme belgesi almayı vs hep araştırıcaz.
Hanımefendi ben neden işimi bırakayım bunun bencillikle alakası yok, eşim zaten işimi bırakıp onunla doğuya gitmemi istemez. İlla hukuk tıp vs mi okuması lazım yani onları okumayınca küçümsemek mi gerekiyor? Besyoyu çok severek ve emek vererek okudu zaten 7 yaşında beri futbol oynuyordu, o yüzden üzülüyorum sevdiği işi yapsın bekçi vs olmasın diye.
Evet 2020ye hazırlanması gerek sanırım.
Çok çalıştı spor salonlarında 400-500 lira para veriyolar tam zamanlı olmadığı için, o anca ek iş olabilir.
Ego problemi değil, ben mesela kendim okuduğum uğraştığım işi yapıyorum, bekçi olursa biliyorum mutsuz olucak yıllarca sporun içinde olduğu için. Üzülüyorum aslında sevdiği işi yapamıcak diye. Ama son çare ne iş olursa yapacka tabi ben sadece acele etmesini istemiyorum
Öğretmenlik polislik gibi doğuda ayrı yaşayacağımız işlere ben sıcak bakmıyorum
Ben de bunu yazacaktım spor salonunda ek iş yapan beden eğitimi hocası tanırım iş bulma sorunu çok büyük değil besyolular için..Öncelikle 6 yıl değil ,
3+1 olarak güncellendi.
Ve ek olarak ;
BESYO mezunu birinin işsiz kalması olağan dışı.
Adım başı futbol ,basket ,voleybol , yüzme gibi birsürü kurs var.
Halk eğitime bile başvursa kurs açabilir.
Eşiniz yeterince girişken değil sanırım.
Besyodan atanmak daha kolay duz memurluk fılan daha yuksek polıslık fılan dusunsun bu devırde ekmek aslanın agzında degıl mıdesınde ıs begenılmeyecek donem degıl 6 yıl 4 yıla ınmıs dogu batıdan ıyıdır sen ona ayak uyduracak bır ıs bulsan yoksa esın bunalıma bıle gırer. Ya da spor salonları fılan olabılır onlarda kalıcı ıs degılkızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
hatirladigim kadariyla sizde ogretmendiniz.bence kpss ye calissin atansin sizde esinizle beraber gidin.siz atansaniz esiniz gelmeyecek miydi?artik 6 yild egil 4 yila dustu
Özelde öğretmen olmak o kadar kötü mü sahiden ya?
Ülkemizde yaklaşık 200 tane üniversite hepsinin de abidik gubidik bölümleri var. Besyo zaten akademik başarısı düşük bir bölüm. (Çünkü besyocuların kinestetik zekaları ve psikomotor becerileri yüksektir) bekçiliği beğenmemişsiniz ama allah aratmasın ne diyim...
spor salonlarinda guzel maaslara calisiyorlae diye biliyorum
kolera9 esin öğretmenlik yapmak istemezse hicbirsey söyleyemem ama gidip özelde de öğretmenlik yapmaya çalışıyorsa kpss ye girip devlete atanması için destekle onu derim.Yillar çok çabuk geçiyor arkadaşım ,esin kırk yaşlarıni gectiginde devlette çok rahat çalışmaya devam edebilir .Hatta devlette ogretmen olursa dışarda hafta sonu kursu da açabilir ,destekleme yetiştirme derken maaşı 6 bin TL yi geçer.Ama özel okullarda asgari ücretle (o da düzenli oderlerse) yıllarını harcar.
Çok bencilsiniz , adam işsizlikten bunalıma girmiş 3 yıl sabredemez misiniz o da KPSS çalışsa kazansa 3 yıl sonra döner yanınıza.Kpss çalışsın diyoruz da onu da kazanmak kolay değil ki kusura bakma ama Besyo mezunları da kitap açıp çalışmayı istemiyor , alışkın da değiller herhalde.Bekçiliği küçümsüyorsun.Maddi zorluk çekiyoruz diyorsun bi' yandan da.Bi' dediğin bi' dediğini tutmuyor.Bu süreçte adamı da darlama bari de evinin huzuru kaçmasın.
Beden eğitimi öğretmenleri en fazla para kazanan öğretmen gruplarindandir. Yüzme özel ya da havuzlarda dersi verebilir. Izcilik kulubu vs acabilir. Ahlk egitimde iyi olduğu alanlardan birinde kurs verebilir. O kadar çok imkani var ki besyo cuların
Benim eşim de tarih mezunu, atanamıyor. Ücretli öğretmenlik yapıyor. Ücretli öğretmenlik yapabilir.
PTT ya da düz memurluk puanları çok yüksek, zaten o puanı alırlarsa öğretmen olarak atanıyorlar. Benim eşim geçen sene 80 aldı atanamadık, hiçbir memurluk da çıkmadı.
Bekçilik de torpil varmış. Her sene girsin sınava.
Biz de sıkıntılar yaşadık maddi yaşıyoruz da Allahtan ben kadrolu yum birimizin kadrosu var.
Polislik olabilir onu denesin.
Benim eşim polislik kesinlikle istemiyor. Sadece öğretmenlik istiyor. Zorlanıyorum bende
Halk eğitim merkezlerine falan başvursun, belediyelerde öğretmen alıyor rehabilitasyon merkezleri maaşları da normal kötü değil
Daha maddi zorluklar tam vurmamış belli ki.
Para işi sıkıntıya girince aman atansın diye dualar okutacak hale geliyor insanlar.
Yani zaten atama denilen şey öyle hemen olabilecek bir sey degil.
Konu sahibi baskın Bir eş figürü belli ki.
Eşine merhamet etmekten ziyade kendini düşünüyor en güzel yaşlarım yalnız kalamam diyr.
Bunalımda olan bir eşi tercih ediyor,yazik
Neden "bekçi bile" gibi bir ifade kullandınız ki. Bekçi olmak kötü birşey mi?
Eşim polis. Bekçiler sayesinde gece devriye yükleri azaldı. Bu şekilde konuşmayın bence vatana hizmet eden her meslek güzeldir. Öte yandan polis olsun, bekçi olsun keşke emniyete girebilse eşiniz, yatıp kalkıp şükredecek bir avantaj.
Hiçbir meslek sizi özel sektör kadar sıkıntıya sokmaz buna emin olun.
9 yaşındaki oğlum eger olursa tabi Spor lisesine gitmeyi düşünüyor, oradanda yine üni ye. Kalbım sıkıstı yorumları okurken. Bunca emek fılan istek ,azim ...
doğu diye küçümsediğiniz yerde bu ülkenin toprakları arasında neden beğenmiyorsunuz
ülke sadece Ankara'dan mı ibaret sanıyorsunuz?
bu topraklarda da gençler çocuklar var
idealist olmak farklı bir şey tabi...
ayrıca o beğenmediğiniz bekçilikte de epey sıra var kolay olmuyor yani o işler...
Evet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.
ayrıca kısmet bu kendisinin işsiz kalmayacağının garantisi var mı?
Satranc spor dalinin icinde spor egitimcileri acar tabi ama arastirin siz
Elbette ne kadar sermaye gerektirdigini bilmiyorum. Sonucta 2. El spor aletleriyle baslanabilir diye dusunmustum. Hos bilsem de sizin ne kadar sermayeniz var onu bilmedigim icin sadece oneri sundum. Gerek te yokmus
Vallaha ben 3 yıl,4 yıl ayrı kalmak demesin (ki tüm tatillerde eşi yanına gelebilir) eşi doğuya gitsin derim sonuçta branş öğretmeni sınıf öğretmenleri gibi yolu izi olmayan dağ koyune atanmayacak sonuçta ...bırak işten çıkarılmayı yarın bir gün çocuk sahibi olmak istediğinde bile dank edicek arkadaşa ama iş işten gecicek
Bence siz bencilsiniz,sadece kendinizi düşünüyorsunuz.Ben işi bırakamam o atanırsa ,o kadar emek verdim diyorsunuz.Eşinizde emek vererek okudu, öğretmen oldu.Atanması için destek olmanız gerekirken atanırsa uzağa gider,gençliğim yalnız geçer diyorsunuz.Tamamen kendini düşünen birini görüyorum,çoğu eş uzakta olsa yeter ki atan,işin garanti olsun der.Nitekim özelde çalışmak yorucu ve garantisi yok.Üstelik hem maddi sıkıntımız var diyorsunuz hem de bekçiliği beğenmiyorsunuz.Konu nereden baksanız elinizde kalıyor.
Bence çok dar pencereden ve çok olumsuz bakıyorsunuz. Besyo atamaları gayet iyi. 90lrla atanan bölümler varken, bir sene kpss kassa besyoya batı da açılıyor, gayet yakın bir yere gidebilir. Ayrıca 6 yıl 3 yıla indirildi. 3 yıl sonra eş durumundan gelebilir. Bir şekilde bir siz bir o yanınıza gelerek idare edebilirsiniz kaldı ki yaz tatili sömestr bayram tatillerinde zaten yanınızda.
Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi besyo iş bakımından çok geniş. Sadece öğretmenlik değil çeşitli kurslarda antrenörlük yapabilir.
Bekçilik içinde gaz verin bence yoksa adam iyice bunalıma girer, erkek için parasızlık kadına göre daha zor. Bekçilik yaptığı dönemde kpss kasar.
Bulunduğunuz ilde Muzipokids yada o tarz kreşler var mı ? Varsa oralara başvuru yapsın. Netten araştırın mutlaka
spor salonunda tam zamanlı çalışsa?
Besyodan atanmak daha kolay duz memurluk fılan daha yuksek polıslık fılan dusunsun bu devırde ekmek aslanın agzında degıl mıdesınde ıs begenılmeyecek donem degıl 6 yıl 4 yıla ınmıs dogu batıdan ıyıdır sen ona ayak uyduracak bır ıs bulsan yoksa esın bunalıma bıle gırer. Ya da spor salonları fılan olabılır onlarda kalıcı ıs degıl
hayır ben öğretmen değilim.
Kurumsal bi okul bulabilirseniz çok da kötü değil.
Beğenmedim değil de okudupu mesleği yapamıcak olmasına içerledim biraz diyelim.
yok hayır çok kötü maaşları çalıştı daha önce.
Evet haklısınız dün akşam konuştuk, 3 yıl zorluk çekecek olsak bile bi yıl hazırlanıcak denicek kpssyi. Dersaneye vs yollucam.
Size ne? Bencillik değil diyorum hala anlamıyorsunuz.
O dersleri vermek öyle kolay değil işte herkes aynı şeyleri söylüyor da. Eşimin branşı futbol. Yüzme hocası olabilmek için alınacak sertifikalara 10-15bin lira para harcıyor insanlar kademe yükseltebilmek için vs öyle ha diyince olmuyor.
Biz de polislik istemiyoruz ya çok zor meslek. Ücretli öğretmenliğe başvurdu zaten bekliyoruz bakalım
Evet baskınım size ne, eşim bile bu kadar laf etmiyorken merhametsiz falan demek size düşmez. Ayrıca boş otursun dmeiyorum iş bulamazsa tabii ki bekçi olabilir ben asla olamaz diye bişey demedim.
Ben okuduğu işi yapmayacak diye üzüldüğüm için istemiyordum ama son çare olarak tabi ki bekçiliği denicek çünkü maaşı çok iyi.
Allah yardımcınız olsun:)
Hah geldi alınganlarEvet bu ülkenin toprağı ama ben doğuda yaşayamam, size ne? Küçümsemek değil bu yıllarca Ankara'da başkentte büyümüşüm ailem sevdiklerim burda, çalışıyorum, yapamam orda bunalıma girerim. Yaşayanlara Allah sabır versin
Ee napıyım garantim yok diye işimi bırakıp doğuya mı gideyim yani?
Öneri sunmanıza gerek yok demedim yahu alınganlık yapmayın hemen, çok sermaye gerektiren bi iş sadece onu demek istedim. Teşekkür ederim.
Evet haklı olabilirsiniz hiç istemiyordum ama dün oturduk konuştuk bir sene deneyecek kpssyi ben de dersaneye yollucam eşimi
Evet işi bırakamam neden bırakayım? İşi bırakıp ben mi bunalıma gireyim bu sefer? Yahu eşim bile bu kadar dert etmezken size ne oluyor bencilsin de bencilsin diyorsunuz. Kadın erkek istedi diye işini bırakır ama erkek karısı istedi diye bırakamaz demi size göre?
1 sene kpss dneneyecke evet öyle karar verdik konuştuk bakalım hayırlısı. Ama besyo iş bakımından geniş dğeil arkadaşlar işin içinde olmadan bilemezsiniz maaşlar çok düşük.
Dün buldum başvurduk dediğiniz yere teşekkür ederim, nasıl bi yer siz biliyor musunuz?
Tam zamanlı almıyorlar başvurduğumuz yerler.
Polislik istemiyoruz. Ben ona ayak uyduracak bi iş bulamam neden illa kadın erkeğe ayak uydursun diye düşünüyorsunuz ya ben rahatım işimde? 1 sene deneyecek kpss sadece ona karar verdik.
Hayir yok 4 seneye indi.kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Ben doğuluyum.alınganlık yok vallahi kardeş doğruları söyledim.
inş o beğenmediğin doğu topraklarına muhtaç olmazsın...
kolera9 Muzipokids jimlastik ve oyun üzerine eğitim veriyor. Çok düzgün ve meşhur . Çocuklara eğlenceli istasyon parkurları kuruyor hocaları daha ağırlıklı denge hareketleri yaptırıyorlar . İnstagram dan aratıp bakın. Oraya girerse onun için çok iyi olur
Her lafa bir cevap vermissiniz e o halde siz ne istiyorsunuz?
Polis olmaz bekçi olmaz öğretmen olmaz doğuda olmaz ayrı kalamayiz vs vs
E o zaman evde oturacak yapacak bi şey yok
Kaç kişi çok istediği işi yapıyor?Evli barklı adam ev geçindirecek illa ki bazi seylerden feragat edecek
Hayat size her şeyi altın tepside mı sundu?bu kadar çok secim hakkımız yok.
Ben de istemedigim halde öğretmen oldum istediğim mesleklerde bir türlü olmadı şartlar
Vs.
E napalim yıllarca bekleyelim mi?
Millet çoluk çocuk ayrı kalıyor eş durumu vs şu an 4 sene yok.napalim şartlar bu.
alınganlık yok vallahi kardeş doğruları söyledim.
inş o beğenmediğin doğu topraklarına muhtaç olmazsın...
Hayir yok 4 seneye indi.
Hatta 3 sene evliler için.3 sene sonunda es durumu isteme hakki doguyor
Doğuda yaşamak istememeniz sizin tercihiniz ben 4 yıl kalmak zorundayım çok şükür atandım. Ama tabi ben bekarım. Kimseye de benim için kurulu düzenini bırak, gel buraya tayin iste vs diyemem mesela. Bu işler gönül rızasıyla olur. Siz de kurulu düzeninizi bozmak istemiyorsanız bir kariyerim var burda diyorsanız bencil yorumlarına katılmıyorum. Kadının kariyeri de önemli.
Ben doğuluyum.
istanbulda buyudum.Yine başka bi buyuk sehre gelin gittim.
Yani hep batida sehir hayatinda buyudum.
Son 2 senedirde zorunlu hizmet sebebi ile dogunun minnak imkanlari zor olan bir ilcesindeyim.
es durumu kullanmak adina aylarca yanliz kaldim yeni dogan bebegimle.
sartlar buydu elbet biz tercih ettik ama aile birligi sarsiliyor.
doguya oranin sartlarina adapte olmak zor oluyor ilk etapta.
insan alistigi hayatin disina cikmakta zorlaniyor.
kar kis sartlari cok agir.
mahsur kaldigin zamanlar oluyor.
yani seni tutupta cok super yerlerede atamiyorlar.
bencede konu sahibi yapayacagindan eminde gitmesi cok zor olur.
kinamamak lazim.
dogu topraklari diye karsi savunma yaomanin anlami yok.
aile birligi mahvoluyor.
Bekçiliği küçümsemek değil demişsiniz ama yaptığınız küçümsemek. Eğer maddi anlamda ihtiyaç varsa her iş yapılır. Burası Türkiye ortalık bir dünya üniversite mezunu işsiz dolu herkes eğitimini aldığı mesleği yapabilse keşke ama olmuyor. Sizi hele hiç anlamadım devlet olmaz ayrı kalmak istemiyorsunuz, özel olmaz çalışma şartları kötü, polislik olmaz onun da çalışma şartları kötü, bekçilik olmaz mesleği o değil. Eee siz ne istiyorsunuz? Her öneriye bir cevap vermişsiniz. Yaşadığınız yer küçük, imkanları kısıtlı şehir de değil. Maksat para kazanmaksa sadece iş çok sizin eşinizin yaptığı iş bulamamak değil ki iş beğenmemek
Tamam küçümsedim :) Ben mutsuz olcağını bildiği için istemedim, son çare işsiz kalırsa evde oturacak hali yok ne iş olursa denicek şansını. Özel okulda istemiyorum demedim hala başvuruyor özel okullara şartları iyi bi yere denk gelirse tabi girecek. Polislis istemiyoruz evet istemek zorunda mıyım?
Ben okumasını biliyorum da siz bi yazdıklarınızı okuyun önce.kendinizi ifade etmeyi ogrenin mademBakıcam tamam çok teşekkürler.
Ben bekçi olmaz öğretmen olmaz demedim kesilnikle istemiyorum demedim, önce okumasını öğrenin. Ben burdakilerle düzgünce fikir alışverişi yapmak istedim sadece. Özel okul olmaz diye birşey yazmaıdm,şartlaır kötü ama kurumsal bi yer bulursa elbette girecek sürekli başvuruyor zaten, bekçiliği de mutsuz olcağını bildiğim için istemedim ama heralde evde oturacak hali yok iş bulamazsa mecbur denicek şansını olursa.
Ya beğenmiyorum size ne? Siz yaşayın yıllarca doğuda ben kurulu düzenimi bozamam, Allah muhtaç etmesin.
Teşekkür ederim.
Aa olur mu canım kadın eşi için işini bırakıp doğuya gitmek zorunda yoksa adı bencil oluyor. Tercih meselesi ben yıllarca çalıştığım rahat işimi neden bırakayım ki yani? O zaman doğuda ben işsiz kalıcam ben kafayi yicem benim kariyerim nolucak? Olsun kadın evde oturur burdakilere göre ne olacak ki.
Allah yardımcınız olsun canım. Ben yapamam biliyorum yani ayrı yaşamaya gönlüm hiç razı değil. Ama 3 yıla düştüğünü duyunca dün biraz konuştuk bir sene hazırlanıcak kpssye denicek şansını. Beden öğretmenleri derslerini 2-3 güne toplayabiliyolarmış , haftanın 3-4 günü burda olursa o kadar zorlanmayız tabi atanırsa kısmet.
Tamam küçümsedim :) Ben mutsuz olcağını bildiği için istemedim, son çare işsiz kalırsa evde oturacak hali yok ne iş olursa denicek şansını. Özel okulda istemiyorum demedim hala başvuruyor özel okullara şartları iyi bi yere denk gelirse tabi girecek. Polislis istemiyoruz evet istemek zorunda mıyım?
Ben doğuluyum.
istanbulda buyudum.Yine başka bi buyuk sehre gelin gittim.
Yani hep batida sehir hayatinda buyudum.
Son 2 senedirde zorunlu hizmet sebebi ile dogunun minnak imkanlari zor olan bir ilcesindeyim.
es durumu kullanmak adina aylarca yanliz kaldim yeni dogan bebegimle.
sartlar buydu elbet biz tercih ettik ama aile birligi sarsiliyor.
doguya oranin sartlarina adapte olmak zor oluyor ilk etapta.
insan alistigi hayatin disina cikmakta zorlaniyor.
kar kis sartlari cok agir.
mahsur kaldigin zamanlar oluyor.
yani seni tutupta cok super yerlerede atamiyorlar.
bencede konu sahibi yapayacagindan eminde gitmesi cok zor olur.
kinamamak lazim.
dogu topraklari diye karsi savunma yaomanin anlami yok.
aile birligi mahvoluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?