Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

Bence çok dar pencereden ve çok olumsuz bakıyorsunuz. Besyo atamaları gayet iyi. 90lrla atanan bölümler varken, bir sene kpss kassa besyoya batı da açılıyor, gayet yakın bir yere gidebilir. Ayrıca 6 yıl 3 yıla indirildi. 3 yıl sonra eş durumundan gelebilir. Bir şekilde bir siz bir o yanınıza gelerek idare edebilirsiniz kaldı ki yaz tatili sömestr bayram tatillerinde zaten yanınızda.

Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi besyo iş bakımından çok geniş. Sadece öğretmenlik değil çeşitli kurslarda antrenörlük yapabilir.

Bekçilik içinde gaz verin bence yoksa adam iyice bunalıma girer, erkek için parasızlık kadına göre daha zor. Bekçilik yaptığı dönemde kpss kasar.

Bir sürü şey olurda onu istemem bunu istemem deyip duruyorsunuz. İki tarafta bir şeylerden feragat etmeli. Bu şekilde zaten çok donanımlı ve büyük bir şehirde olunmadığı müddetçe iş bulmak imkansız

Bulunduğunuz ilde Muzipokids yada o tarz kreşler var mı ? Varsa oralara başvuru yapsın. Netten araştırın mutlaka

boşver o vakit bizden fikir istemiş bizde verdik gerisi ona kalmış.. hayat çok kısa...

spor salonunda tam zamanlı çalışsa?

Ben de bunu yazacaktım spor salonunda ek iş yapan beden eğitimi hocası tanırım iş bulma sorunu çok büyük değil besyolular için..

Besyodan atanmak daha kolay duz memurluk fılan daha yuksek polıslık fılan dusunsun bu devırde ekmek aslanın agzında degıl mıdesınde ıs begenılmeyecek donem degıl 6 yıl 4 yıla ınmıs dogu batıdan ıyıdır sen ona ayak uyduracak bır ıs bulsan yoksa esın bunalıma bıle gırer. Ya da spor salonları fılan olabılır onlarda kalıcı ıs degıl

hatirladigim kadariyla sizde ogretmendiniz.bence kpss ye calissin atansin sizde esinizle beraber gidin.siz atansaniz esiniz gelmeyecek miydi?artik 6 yild egil 4 yila dustu

hayır ben öğretmen değilim.

Özelde öğretmen olmak o kadar kötü mü sahiden ya?

Kurumsal bi okul bulabilirseniz çok da kötü değil.

Beğenmedim değil de okudupu mesleği yapamıcak olmasına içerledim biraz diyelim.

spor salonlarinda guzel maaslara calisiyorlae diye biliyorum

yok hayır çok kötü maaşları çalıştı daha önce.

Evet haklısınız dün akşam konuştuk, 3 yıl zorluk çekecek olsak bile bi yıl hazırlanıcak denicek kpssyi. Dersaneye vs yollucam.

Size ne? Bencillik değil diyorum hala anlamıyorsunuz.

O dersleri vermek öyle kolay değil işte herkes aynı şeyleri söylüyor da. Eşimin branşı futbol. Yüzme hocası olabilmek için alınacak sertifikalara 10-15bin lira para harcıyor insanlar kademe yükseltebilmek için vs öyle ha diyince olmuyor.

Biz de polislik istemiyoruz ya çok zor meslek. Ücretli öğretmenliğe başvurdu zaten bekliyoruz bakalım

Evet baskınım size ne, eşim bile bu kadar laf etmiyorken merhametsiz falan demek size düşmez. Ayrıca boş otursun dmeiyorum iş bulamazsa tabii ki bekçi olabilir ben asla olamaz diye bişey demedim.

Ben okuduğu işi yapmayacak diye üzüldüğüm için istemiyordum ama son çare olarak tabi ki bekçiliği denicek çünkü maaşı çok iyi.

9 yaşındaki oğlum eger olursa tabi Spor lisesine gitmeyi düşünüyor, oradanda yine üni ye. Kalbım sıkıstı yorumları okurken. Bunca emek fılan istek ,azim ...

Allah yardımcınız olsun:)

Hah geldi alınganlar Evet bu ülkenin toprağı ama ben doğuda yaşayamam, size ne? Küçümsemek değil bu yıllarca Ankara'da başkentte büyümüşüm ailem sevdiklerim burda, çalışıyorum, yapamam orda bunalıma girerim. Yaşayanlara Allah sabır versin

Evet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.
ayrıca kısmet bu kendisinin işsiz kalmayacağının garantisi var mı?

Ee napıyım garantim yok diye işimi bırakıp doğuya mı gideyim yani?

Öneri sunmanıza gerek yok demedim yahu alınganlık yapmayın hemen, çok sermaye gerektiren bi iş sadece onu demek istedim. Teşekkür ederim.

Evet haklı olabilirsiniz hiç istemiyordum ama dün oturduk konuştuk bir sene deneyecek kpssyi ben de dersaneye yollucam eşimi

Evet işi bırakamam neden bırakayım? İşi bırakıp ben mi bunalıma gireyim bu sefer? Yahu eşim bile bu kadar dert etmezken size ne oluyor bencilsin de bencilsin diyorsunuz. Kadın erkek istedi diye işini bırakır ama erkek karısı istedi diye bırakamaz demi size göre?

1 sene kpss dneneyecke evet öyle karar verdik konuştuk bakalım hayırlısı. Ama besyo iş bakımından geniş dğeil arkadaşlar işin içinde olmadan bilemezsiniz maaşlar çok düşük.

Bulunduğunuz ilde Muzipokids yada o tarz kreşler var mı ? Varsa oralara başvuru yapsın. Netten araştırın mutlaka

Dün buldum başvurduk dediğiniz yere teşekkür ederim, nasıl bi yer siz biliyor musunuz?
spor salonunda tam zamanlı çalışsa?

Tam zamanlı almıyorlar başvurduğumuz yerler.

Polislik istemiyoruz. Ben ona ayak uyduracak bi iş bulamam neden illa kadın erkeğe ayak uydursun diye düşünüyorsunuz ya ben rahatım işimde? 1 sene deneyecek kpss sadece ona karar verdik.

kolera9 Muzipokids jimlastik ve oyun üzerine eğitim veriyor. Çok düzgün ve meşhur . Çocuklara eğlenceli istasyon parkurları kuruyor hocaları daha ağırlıklı denge hareketleri yaptırıyorlar . İnstagram dan aratıp bakın. Oraya girerse onun için çok iyi olur

Her lafa bir cevap vermissiniz e o halde siz ne istiyorsunuz?
Polis olmaz bekçi olmaz öğretmen olmaz doğuda olmaz ayrı kalamayiz vs vs
E o zaman evde oturacak yapacak bi şey yok
Kaç kişi çok istediği işi yapıyor?Evli barklı adam ev geçindirecek illa ki bazi seylerden feragat edecek

Hayat size her şeyi altın tepside mı sundu?bu kadar çok secim hakkımız yok.

Ben de istemedigim halde öğretmen oldum istediğim mesleklerde bir türlü olmadı şartlar
Vs.
E napalim yıllarca bekleyelim mi?
Millet çoluk çocuk ayrı kalıyor eş durumu vs şu an 4 sene yok.napalim şartlar bu.

alınganlık yok vallahi kardeş doğruları söyledim.
inş o beğenmediğin doğu topraklarına muhtaç olmazsın...

Hayir yok 4 seneye indi.
Hatta 3 sene evliler için.3 sene sonunda es durumu isteme hakki doguyor

Doğuda yaşamak istememeniz sizin tercihiniz ben 4 yıl kalmak zorundayım çok şükür atandım. Ama tabi ben bekarım. Kimseye de benim için kurulu düzenini bırak, gel buraya tayin iste vs diyemem mesela. Bu işler gönül rızasıyla olur. Siz de kurulu düzeninizi bozmak istemiyorsanız bir kariyerim var burda diyorsanız bencil yorumlarına katılmıyorum. Kadının kariyeri de önemli.

Ben doğuluyum.
istanbulda buyudum.Yine başka bi buyuk sehre gelin gittim.
Yani hep batida sehir hayatinda buyudum.
Son 2 senedirde zorunlu hizmet sebebi ile dogunun minnak imkanlari zor olan bir ilcesindeyim.
es durumu kullanmak adina aylarca yanliz kaldim yeni dogan bebegimle.
sartlar buydu elbet biz tercih ettik ama aile birligi sarsiliyor.
doguya oranin sartlarina adapte olmak zor oluyor ilk etapta.
insan alistigi hayatin disina cikmakta zorlaniyor.
kar kis sartlari cok agir.
mahsur kaldigin zamanlar oluyor.
yani seni tutupta cok super yerlerede atamiyorlar.
bencede konu sahibi yapayacagindan eminde gitmesi cok zor olur.
kinamamak lazim.
dogu topraklari diye karsi savunma yaomanin anlami yok.
aile birligi mahvoluyor.

Bekçiliği küçümsemek değil demişsiniz ama yaptığınız küçümsemek. Eğer maddi anlamda ihtiyaç varsa her iş yapılır. Burası Türkiye ortalık bir dünya üniversite mezunu işsiz dolu herkes eğitimini aldığı mesleği yapabilse keşke ama olmuyor. Sizi hele hiç anlamadım devlet olmaz ayrı kalmak istemiyorsunuz, özel olmaz çalışma şartları kötü, polislik olmaz onun da çalışma şartları kötü, bekçilik olmaz mesleği o değil. Eee siz ne istiyorsunuz? Her öneriye bir cevap vermişsiniz. Yaşadığınız yer küçük, imkanları kısıtlı şehir de değil. Maksat para kazanmaksa sadece iş çok sizin eşinizin yaptığı iş bulamamak değil ki iş beğenmemek

Bakıcam tamam çok teşekkürler.

Ben bekçi olmaz öğretmen olmaz demedim kesilnikle istemiyorum demedim, önce okumasını öğrenin. Ben burdakilerle düzgünce fikir alışverişi yapmak istedim sadece. Özel okul olmaz diye birşey yazmaıdm,şartlaır kötü ama kurumsal bi yer bulursa elbette girecek sürekli başvuruyor zaten, bekçiliği de mutsuz olcağını bildiğim için istemedim ama heralde evde oturacak hali yok iş bulamazsa mecbur denicek şansını olursa.

Ya beğenmiyorum size ne? Siz yaşayın yıllarca doğuda ben kurulu düzenimi bozamam, Allah muhtaç etmesin.
Hayir yok 4 seneye indi.
Hatta 3 sene evliler için.3 sene sonunda es durumu isteme hakki doguyor

Teşekkür ederim.

Aa olur mu canım kadın eşi için işini bırakıp doğuya gitmek zorunda yoksa adı bencil oluyor. Tercih meselesi ben yıllarca çalıştığım rahat işimi neden bırakayım ki yani? O zaman doğuda ben işsiz kalıcam ben kafayi yicem benim kariyerim nolucak? Olsun kadın evde oturur burdakilere göre ne olacak ki.

Allah yardımcınız olsun canım. Ben yapamam biliyorum yani ayrı yaşamaya gönlüm hiç razı değil. Ama 3 yıla düştüğünü duyunca dün biraz konuştuk bir sene hazırlanıcak kpssye denicek şansını. Beden öğretmenleri derslerini 2-3 güne toplayabiliyolarmış , haftanın 3-4 günü burda olursa o kadar zorlanmayız tabi atanırsa kısmet.

Tamam küçümsedim :) Ben mutsuz olcağını bildiği için istemedim, son çare işsiz kalırsa evde oturacak hali yok ne iş olursa denicek şansını. Özel okulda istemiyorum demedim hala başvuruyor özel okullara şartları iyi bi yere denk gelirse tabi girecek. Polislis istemiyoruz evet istemek zorunda mıyım?

Diliniz çok çatallı,burda herkes size yardımcı olmaya çalışıyor ama sizin niyetiniz belli ki üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Tamam işte iyi bir özel okul bulursa başlayacakmış o zaman neyi soruyorsunuz? İnşallah Allah kocanızı o beğenmediğiniz mesleklere bir gün muhtaç etmez.

Son düzenleme:
Tek anlamadığım sanki polisliği, bekçiliği yada kpss den düz memurluğu yada öğretmenliği kazanmak sanki çok kolay da eşiniz çok rahat kazanır ama siz istemiyorsunuz gibi yazmışsınız.

Bir defa besyoyu küçümsemek için asla yazmıyorum ama besyoluların akademik başarıları genelde düşüktür, çünkü beden yeteneği ön plandadır. Kpss den atanma puanları diğer branşlara göre düşük olsa da besyocular için o düşük puanı almak da zordur. Ders çalışıp kitap yüzü açmayı pek sevmezler, o yüzden kpss den atanması zaten zor eşinizin.

Polisliği bekçiliği ülke şartlarından dolayı isteyen bir sürü insan var ve kpss şartı ,sonra mülakat derken epey zorlu bir maraton yani.

Doğuya gitmem demişsiniz işim iyi demişsiniz, emek vermeden yemek olmuyor. Kimse eşinden ayrı kalmak istemez ama bunca insan kendinin ve çocuklarının geleceği için katlanıyor, sizin tercihiniz farklı olabilir ama bu durumda ayrı da kalamıyorsanız o zaman özelde devam edecek aldığı maaşla da yetinecek.

Ben okumasını biliyorum da siz bi yazdıklarınızı okuyun önce.kendinizi ifade etmeyi ogrenin madem

Olumsuz yorumlara da saldırmayın hemen
Tamam eşiniz pilot olsun madem

haklısınız.. aile birliği açısından..
ama hanım ablamız gidebilir. eşiyle birlikte küçümsediği yerlerde de ticaret yapılıyor özel okullar var sanayi var...
ama Ankara'da yada İstanbul her gün opera pale gitmiyor dimi insanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…