Eşim öldü...

Ay kıyamam sana canım benim. Eşin seni bi yerlerden mutlaka görüyo seni ağlayarak görmek istemezdi böyle düşün. Hem de bebeğin varmış bak büyüdükçe konuşmaya başladıkça daha da arkadaş olucak seni yanlız bırakmicak. Allah sabırlar versin

Asagidaki benzer konularda konunuz cikti ben de yeni okumustum. Cok kotu bir olum gercekten. Basiniz sagolsun
Hala neden yaptigini itiraf etmedi mi arkadasi? Su an cezasini cekiyor degil mi?

Birkaç sene evvel, sizin eşiniz gibi biz de bir dostumuzu kaybettik, eşi hamileydi.
O günden sonra kızın yüzüne bakamadım, ne desem boş ne yapsam boş.
Hangi hakla görüşecektim ki, biz ailece hayatımıza devam ederken ‘bak seni unutmadık’ edasıyla ayda 1 gidip, acılarını mı tuzlayacaktım?
Bizim ailemizin bile atlatması 1 seneden uzun sürdü hala gözyaşlarıyla anarız.
Kızla görüşen arkadaşlarımızdan sürekli haber alıyoruz ve sizinle aynı cümleleri kuruyor ‘biran önce vademi doldurup yanına gitmek istiyorum çünkü yaşamakta başka amacım kalmadı’ diyormuş.
Oğlunuza sarılın, ona adayın kendinizi.
Gözünde, saçında, ellerinde her bir hücresinde eşiniz var.
Tahayyül bile edemem sizin acınızı gözlerimle gördüm bir insanın ruhen öldüğünü, çok çok zor.
Ama zamanla acısı aynı kalsa da baş etmek daha kolaylaşacak.
O boşlukla da yaşam güzelleşecek, emin olun.

Canımm konu başlığını okuduğum an içim acıdı rabbim sana sabır versin şuan dünya gözünde nasıldir yüreğin ne kırgındir ama bebeğin var eşin onun için yaşamanı isterdi onun için güçlü olmanin isterdi.Bol bol dua et rabbim yüreğine ferahlık versin bir arkadaşım aynen böyle hamileyken eşini kaybetti bir müşterisi öldürdü bebeği için ayaklandı kadın hala o varmış gibi yaşıyor

Başınız sağ olsun ALLAH rahmet eylesin inşALLAH, ALLAH sizede sabır versin çok zor bir durum yapacak bir şey yok 11 yıl önce babamı kaybettim hâlâ en ufak üzüntümde ağlarım benim sadece babam değil herşeyimidi, Rabbim yavrunuzada sağlıklı uzun ömürler versin İnşALLAH ne söylesek sizin yaşadıklarınızı belki hafifletmez ama evladınız için ayakta durmanız lazım

Başınız sağ olsun, sabırlar diliyorum. Kalbinize düşen ateşi, boğazınızda taşıdığınız düğümün yükünü tahmin bile edemem ama bebeğiniz için elinizden gelen çabayı göstermeniz gerekiyor. Rabbim evladınız sağlıklı, hayırlı, uzun bir ömür versin inşallah.

İçim acıdı gerçekten inşallah mekanı cennet olsun Allah size sabır versin.Diliyorum ki gerçek dünyada en güzel yerlerde birarada olursunuz inşallah

Yıllar önce bende diğer yarım olan eşimi kaybettim.Bizde çok aşık evlenmiştik.Gittiğinde küçükte bir oğlum vardı.Çok zordu, o kadar kötüydüm ki sürekli titrer durumdaydım.Bardak bile tutmak benim için işkence olmuştu, o derece fiziksel olarak bitik duruma gelmiştim.İlaçlarla ayakta durduğum uzun bir dönem yaşadım.Hatta o dönem kafamın çok karıştığı durumlar oldu, o kadar alışmışım ve yakından tanıyormuşum ki eşimi, o öldükten sonra olan toplumsal olaylar hakkında sanki onunla karşılıklı konuşmuşuz gibi gelirdi.Bu konuda söylediği cümleleri bile hatırlardım.Yıllar sonra baktığımda bunun olamayacağını tarihlerin tutmadığını gördüğüm bir sürü olay hatırlıyorum.Ben onları kafamda konuşmuşum eşimle.

Yolda yürürken bile, bir olaya tanıklık etsem yanımda espri yapan sesini duyar gibi olurdum, istemsiz gülümserdim. Hatta bazen oyun oynardım, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranma oyunu.Dışardan ışıkları yanan evime bakardım.Anlık olarak gözlerimi kapatır içerde her zaman olduğu odada eşimin oturmuş beni beklediğini hayal ederdim.Onun ölmüş olduğu fikrinin yükünden bir anlık kurtulup hafiflemeyi o kadar isterdim ki öyle zamanlarda.Hayalimde kapıyı açar içeri girerdim ama o yükten asla tam olarak kurtulamadım.

Ne zaman yemeğe otursam boğazıma hıçkırıklar dolardı, iki lokma yemeden ağlayarak kalkardım.Durumunu çok iyi anlıyorum şimdi size ne desem teselli olmaz, ne söylesem çok uzaktan sizi anlamayan sizinle ilgisi olmayan bir ses gibi gelir.Çocuğun var geçicek daha iyi olacaksın diyen her cümle bana çok yabancıydı çünkü.Şimdi aradan uzun yıllar geçti, ben yeni bir hayat kurdum.Acısı geçti mi geçiyor mu derseniz hiç geçmiyor, hep bir hayata yabancılaşma hali devam ediyor insanda.Sanki bu dünya artık tanıdığı yer değilmiş, başka bir hayatı yaşıyormuş hissi durup dinlendiğinizde sizinle geliyor.Bende kendimi oğlum büyüyene kadar bu dünyaya mahkum bir insan gibi hissederdim.ölümü beklemekten ve bu acıya katlanmaktan başka çaresi olmayan bir insan...

Dediğim gibi hayat akıp gitti, yeni filmler yeni kitaplar yeni karikatürler çıktı.Keşke onunla paylaşabilseydim dediğim çok şey geldi geçti.Hep biraz eksik, biraz buruk kaldı öyle gidiyor.Ama alışıyorsunuz, hergün aynı acıyı çekmeyeceksiniz bir zamandan sonra, ama asla tam olarak yüreğinizdeki ağırlık dinmeyecek.Size şimdi uzak geliyor söylediğim şey ama hayat biraz olsun hafifleyecek bir zamandan sonra.Bunları uzun uzun yazdım çünkü belki anlaşıldığınızı yalnız olmadığınızı hissedersiniz diye...

Çocuğunuza çok iyi bakın, kendinize de öyle, çok öpüyorum sizi, içinize gömülmemeye çalışın, hayata devam etmeye birde.Acıyla birlikte sevdiğinizin sevgisi de gider sanıyor insan ama gitmiyor, siz yeni bir hayat kursanız da hayata adapte olsanız da sevdiğinizi içinizde taşıyacaksınız.O yüzden yaşamaktan ve acının hafiflemesinden korkmayın.Çok çok öpüyorum sizi ve çocuğunuzu.

Cok tesekkur ederim o kadar iyi gekdinki yaziniz bende ayni durumdayim surekli esim olsa sunu soyler simdi su kapidan girse soyle davranir hep bunu dusunuyorum insallah bende toparlarim gercekten yaziniz cok iyi geldi Allah razi olsun

Insallah cok tesekkur ederim saolun

Asagidaki benzer konularda konunuz cikti ben de yeni okumustum. Cok kotu bir olum gercekten. Basiniz sagolsun
Hala neden yaptigini itiraf etmedi mi arkadasi? Su an cezasini cekiyor degil mi?
Sagolun. Malesef hala sebebini bilmiyoruz en azından elini kolunu sallayarak gezmiyor diye avunuyoruz. Allah kimsenin başına vermesin.

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız. İyiler çabuk ölüyor maalesef.
Evet bencede oyle etrafimda karisini doven kişileriler hala yasiyor malesef ama eşim bana bir fiske vurmadi bir dedigim iki olmado sadece 5 yil gecirebildik

Allah sabır versın. Cok kotu bısey sevdıgın ınsanı kaybetmek ama bak sana bı evlat vermıs kendını toparlayacaksın elbet ınsanlar evlat acısına dayanıyor coxugun ıcın toparlanmaya calıs onda esınden bı patcalar goreceksın. Benımde kaynım vefat etmıstı ıkıtane kucuk cocuk yıne senınkıler sahıplenmıs benım esımın tarafı cocukları alıp yengemı gonderdıler bısuru ıftıralar falan fılan o kadına daha zor oldu. Sımdı o cocuklar buyudu kucugu aynı tıpı huyu babası kadın ogluna baktıkca esını esını hatırlıyor. O cocuklar hep ezık eksık buyudu hayat onlar ıcın okadar zorkı suan. Sen cocugunu mutlu guclu yetıstır eksıklıgını hıssetırme nesenı gerı kazan gucunu. Daha kotu olanları gorkı mutlu ol cocugunda mutlu ol onun sana ıhtıyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…