Eşim öldü...

Insallah cok tesekkur edrim

Güzel kardeşim, çok üzüldüm durumuna. Allah sana sabırların en büyüğünü versin.
Yıllar evvel kuzenimin eşini kaybettik aynı şekilde kalp kriziyle, o da 6 aylık hamileydi.
Çok zor günlerdi elbet, eminim hala acı çekiyordur ama hayat devam ediyor. Evladı büyüdü, okula başladı. Onun için ayakta duruyor.
Sen de yavruna sarıl, tedavini ihmal etme. İnşallah atlatacaksın bugünleri, Allah cennetinde kavuştursun.

Çok az konu yaktı içimi,bu kadar yanmadı ama. Söyleyecek,acinizi hafifletecek sözüm yok. Allah oglunuzu,size sizi ona bağışlasın inşallah.Allah rahmetiyle muamele etsin eşinizinize.

Ah canim ne diyim ki ben sana.. bende evlat acısı ile sınandım
Rabbim sabır versin acıyla yaşamaya akışkan lazım. Beterin beteri var. Istersen benim konuma bir bi bak..

Allah rahmet eylesin, size sabırlar versin.
Çok zor anlıyorum.
Ama yaşama tutunmak için artık daha çok sebebiniz var.
Yavrunuza hem anne hem baba olacak güçte durmalısınız.
Lütfen kendinize iyi bakın.

Evet bazen dediginiz gibi yapmak istiyorum ama insan once kendine yalan soylemiyor dirayetli ve guclu degilim malesef eşim e gore hayatimi kurmuşum onunla ileriyi hayal etmişim simdi tekrar yurumeyi ogreniyor gibiyim
Şu anki duygularını az çok anlıyorum eşimden boşandım 6 ay önce cevap benzer şeyleri hissetmiştim ölüm ve boşanma travması aynı sayılırmış zaten ama inan zamanla hafifliyor. Hayallerin vardı yıkıldı evet ama vardır Rabbimin bildiği hayat mucizelerle dolu

Ah canm benim, güzel kardeşim. Rabbim eşine rahmeti ile muamele etsin. Dünya da yaşayamadıklarınızı, yarım bıraktıklarınızı cennete yaşayın inşallah. Çok zor bi durum.
Hani bazı şeyler olur, bir şey okursunda hayat sana bir tokat atar ya onu yaşadım şu anda. Ne kadar saçma nedenlerden birbirimizi kırıyoruz ah ahh.. İçimi yaktın, kavurdun. Rabbim senin hayatını kolaylaştırsın, evladın sana hayırlı bir evlat olsun.
Hiç bir acı ilk günkü gibi taze kalmaz kardeşim, bir süre sonra o acıyla yaşamayı öğrenirsin. Sonra unutur gibi olursun, utanırsın hatta neden unuttum ben dersin, bir ses gelir, bir koku, bir yer yeniden hatırlarsın. Dünya hayatı o kadar zor ve karışıkki, sonra hayatına devam edersin işde, devam etmekse bu. Seneler geçer, ömür biter anlamazsın bile nasıl geçtiğini. Hayat böyle işde, çok acımasız ve hiç adil değil. O minicik bebeğine kalk sıkı sıkı sarıl, çünkü o baba kavramını hiç bilmeyecek. Bi duş al, yemek ye, balkona çık bi nefes al. Hayat eşin için bitti, ama senin için devam ediyor. Kalan ömrün, gidenden hayırlı olsun inşallah.
Unutma ki dünya dediğimiz kavram bir göz yansımasından ibaret, ebedi hayat daha uzun ve sonsuz o güne hazırlan. Dua et. Allah kalbine inşirah suresi rahatlığı versin, dinle bol bol oku.
Çok sevdiğim bir söz vardır, burası dünya bura da birşeyler hep yarım kalacak!..

Allah yardimcisi olsun nasil simdi arkadaşınız bir tek ben değilim aslinda biliyorum da iste basina gelince insan sadece kendiymis gibi geliyor

Çok üzgün ama bir şekilde kabullendi de. 2 ay kadar oldu daha ama yüzyüze gelmeye çekiniyorum ne diyeceğimi bilemiyorum, yanlış bir şey derim de daha da üzerim diye. Bebeklerimizin doğumu arasında 10 gün var, yaşamak zorunda kaldığı bu durum beni de çok etkiledi, günlerce bebeğime bakıp bakıp ağladım ki o ne haldedir. Arkadaşımı ziyarete gideceğim yakında, nasıl davranmalıyım? Size bu süreçte en iyi gelen şey neydi? Onu nasıl biraz olsun iyi hissettirebilirim?

İnsan aslında baktığınız zaman biyolojik bi varlık. Aldığımız nefes, yiyip içtiklerimiz, işlevlerini yerine getiren sağlıklı bi beden yaşamaya yetmeli. Ama yetmiyor işte.

Anne-babamıza bağlıyız, sectiğimiz eşlere bağlıyız, hayat verdiğimiz evlatlara bağlıyız, evimize, işimize, arkadaşlarımıza, kimliğimize, kişiliğimize bağlıyız. Bunların her biri bizi hayata bağlayan damarlar sanki.

İnce bi damar koptuğunda kanamayı durduruyoruz, yaramızı sarıyoruz, kendi kendimize iyileşebiliyoruz. Sanki elimiz kesilmiş, dizimiz yaralanmış gibi gelip geçiyor.

Ama hayati bi damar yara aldığında iyileşmek zor, yaraları sarmak zor, hayata tutunmak zor. Ve bütün ömrünüzü birlikte inşa etmeyi planladığınız adamın zamansız gidişi tam olarak böyle bi yaralanma işte. Mutlaka izi kalacak, iyileşmesi zor evet. Ama asla imkansız değil.

Hayatla yeni bağlar kuracaksınız. İstemsizce kesip atılan yerine yeni can damarlarıyla hayata tutunacaksınız. Oğlunuza, ailenize daha çok sarılacaksınız. Bağlanabileceğiniz bir iş, kendinize ait bir ev bulacaksınız. Şu an düşüncesi bile saçma belki ama bi gün belki tekrar birlikte yürümek isteyeceğiniz, belki sizinle aynı yollardan aynı acılardan gecmiş biri ile tanışacaksınız. Ama özetle eşinizin size taşıdığı kanı, hayatı başka yollar taşıyacak.

Tabi bir günde olacak şeyler degil bunlar, kendinize zaman tanımalısınız. Üzülmekten, yasınızdan korkmayın. Geçmesi için önce yaşanması gerek. Siz şimdilik terapilerinize devam edin, sevdiklerinize sarılın, acınızı göstermekten çekinmeyin, küçük küçük adımlarla tutunacak şeyi dallara sevgi ve emek harcayın yeter.

Allah yardımcınız olsun.

Bugünlerde gececek elbet. Henüz acınız çok taze yeni sayılır.
Oğlunuza sarılın , psikoloğa devam edin , bir süre sonra çalışmıyorsanız çalışın işe başlayın.

Malesef acı kayıplarımız olsa da hayat devam ediyor. Ölmemeye çare yok. Günün birinde hepimiz öleceğiz. Ama erken ama geç.

Başınız sağolsun gerçekten okurken içim acıdı..
Benzer durumu yakın bi arkadaşımın ablası yaşadı birkaç ay önce. Eşiyle akşam gayet normal bi şekilde yatıyorlar ve sabaha kocası malesef uyanamıyor. Gece uykusunun içinde karısının yanında kalp krizi geçirmiş. Çocukları da henüz 5 yaşında falan. Ablası şuan psikolojik yardım aliyor. Sosyal medyada bazen paylaşımlarını görüyorum da benim bile içimi cız ettiriyor.

Ne diyecegimi bilemedim. Cok uzuldum. Soyleyecek soz bulamiyorum. Rabbim yardimciniz olsun. Bebeginiz icin guclu olun, biliyorum zor ama. Esinizin de mekani cennet olsun, nur icinde yatsin.

Allah rahmet eylesin. Rabbim sana ve ogluna uzun ömürler versin. Sabret canım Allah yardımcın olsun.

Mekanı cennet olsun. Sonsuz alemde kavuşacaksınız ins
İnsanoğlu imtihan dünyasında ,
Küçüklü büyüklü bir sürü duruma katlanmaya , acıyla baş etmeye çalışıyoruz . Vademizi doldurunca hepimiz sevdiklerimizle orada buluşacağız ins
Ani ölümler insanı çok sarsıyor
Ben de babamı çocuk yaşta, böyle ani bir kalp krizi ile kaybettim ..tüm ölmüşlerimiz nur içinde yatsın ins.
İnsallah evladınız babasızlığınn sıkıntısını hiç yaşamaz. size güzel bir evlat olur. Sağlıkla yavrunuzu büyütün, onun güzel günlerini, torunlarınızı görün ins
Allah’ım sabırların en büyüğünü versin

Allah cennetinde kavuştursun ebedi mutluluk versin orda size Rabbim sabır versin evladın sana elşinin emaneti. Dik dur olurmu

Yakın zamanda bi tanıdığımın eşi vefat etti trafik kazasında eşinin ailesi sırf para için evladını almak için noter getirdiler hastaneye kadın da agır yaralı yatıyor hastane de bu arada. 2 tane ev için yapıolar bunu. Ne hayatlar var o yüzden dik durman lazım

Allah sabır versin. buradan ne yazarsak yazalım belki acını anlayamayacağğiz. evladına sarıl onu en iyi şekilde yetiştir. zaman her şeyin ilacı. bence bıraz daha aılenle kal. ayrı yaşamak daha da bunaltabilir sizi.

Ani ölümler her zaman daha travmatik geliyor bana bu yuzden. Allah eşinizi cenneti ile mükafatlandırır inşallah. Eşine ve ailesine bu kadar düşkün olması erkenden diğer dünyaya geçeceği içinmiş meğer..
Çok şükür ki size bir evlat bıraktı. Onu babası gibi iyi bir insan olarak yetistirip hayata bağlamak sizin ilk gayeniz artık. O yüzden güçlü, cok güçlü olmanız gerek. Allah size ve çocuğunuza ömür versin, ne desek boş, biliyorum.
Sadece ZAMAN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…