- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
Aferim size, ne müthiş annesiniz!Ben oglum kucukken hem doktora yapiyordum hem calisiyordum hem de annelik yapiyordum. Evim hic pis ya da daginik olmadi. Yemegimi de yapiyordum. Insan isterse yapabiliyor. Geceleri mesela oglum uyurken bir sonraki gunun yemegini yapiyordum. Bir taraftan da camasirlari makineye atiyordum. Geceleri cok ders calistigimi bilirim. Oglum uyudugunda ben de oturmuyordum kalkip is yapiyordum. Ben anlamadim kiziniz hiv mi uyumuyor? Her gun toz olmasini da anlamadim. Daginikligi anlarim da.
Ben oglum kucukken hem doktora yapiyordum hem calisiyordum hem de annelik yapiyordum. Evim hic pis ya da daginik olmadi. Yemegimi de yapiyordum. Insan isterse yapabiliyor. Geceleri mesela oglum uyurken bir sonraki gunun yemegini yapiyordum. Bir taraftan da camasirlari makineye atiyordum. Geceleri cok ders calistigimi bilirim. Oglum uyudugunda ben de oturmuyordum kalkip is yapiyordum. Ben anlamadim kiziniz hiv mi uyumuyor? Her gun toz olmasini da anlamadim. Daginikligi anlarim da.
Sizin gibilere süperwomen deniyor. Ama siz de kabullenin herkesin bu kadar enerjisi yok....Ben oglum kucukken hem doktora yapiyordum hem calisiyordum hem de annelik yapiyordum. Evim hic pis ya da daginik olmadi. Yemegimi de yapiyordum. Insan isterse yapabiliyor. Geceleri mesela oglum uyurken bir sonraki gunun yemegini yapiyordum. Bir taraftan da camasirlari makineye atiyordum. Geceleri cok ders calistigimi bilirim. Oglum uyudugunda ben de oturmuyordum kalkip is yapiyordum. Ben anlamadim kiziniz hiv mi uyumuyor? Her gun toz olmasini da anlamadim. Daginikligi anlarim da.
Sizin gibilere süperwomen deniyor. Ama siz de kabullenin herkesin bu kadar enerjisi yok....Ben oglum kucukken hem doktora yapiyordum hem calisiyordum hem de annelik yapiyordum. Evim hic pis ya da daginik olmadi. Yemegimi de yapiyordum. Insan isterse yapabiliyor. Geceleri mesela oglum uyurken bir sonraki gunun yemegini yapiyordum. Bir taraftan da camasirlari makineye atiyordum. Geceleri cok ders calistigimi bilirim. Oglum uyudugunda ben de oturmuyordum kalkip is yapiyordum. Ben anlamadim kiziniz hiv mi uyumuyor? Her gun toz olmasini da anlamadim. Daginikligi anlarim da.
Ben oglum kucukken hem doktora yapiyordum hem calisiyordum hem de annelik yapiyordum. Evim hic pis ya da daginik olmadi. Yemegimi de yapiyordum. Insan isterse yapabiliyor. Geceleri mesela oglum uyurken bir sonraki gunun yemegini yapiyordum. Bir taraftan da camasirlari makineye atiyordum. Geceleri cok ders calistigimi bilirim. Oglum uyudugunda ben de oturmuyordum kalkip is yapiyordum. Ben anlamadim kiziniz hiv mi uyumuyor? Her gun toz olmasini da anlamadim. Daginikligi anlarim da.
Egomu tatmin etmeye ihtiyacim yok ki. Bunlar yasadiklarimdi. Sadece ben yasamiyorum ki. Cogu kadin gunumuzde boyle. Ama anlatmak icin kendimden ornek verdim. Benim gibi bir suru analar var. Kadinlarin cogunun mesaisi bitmiyor ki. Yine de birsekilde yapiyorlar. Cocuk uyuyunca iki arada bir derede bir suru sey basariyorlar. Kizkardesimin oglu kolik bir bebekti. 8 ay boyunca surekli agladi hic susmadan. Buna ragmen o da birsekilde herseye elinden geldigince yetisiyordu. Bunu da yazinca yine mi egomu tatmin etmis oldum? Cevremden baska ornek vermek isterdim ama bebekli olarak bildigim bunlar.Aferim size, ne müthiş annesiniz!
Egonuzu tatmin ettiyseniz, konu sahibinin başarısızlığını yüzüne vurmak dışında öneride bulunun bir de.
Şuan iki küçük çocuğum var, bir şekilde iş yapabiliyorum.
Ama ilk oğlum bebekken aslaydı!
Ne tuvalet ne uyku ne yemek!
Uyumaz, sadece kucağımda ya da ayağımda uyurdu, o kucağımda uyurken 1 çorba yapar makine boşaltırdım, bu kadar.
Şuan yapabiliyor olmamın sebebi ise, kucaktan inmiş olması.
Yoksa hala günde 3 4 saat falan uyuyup 20 saat aktif çocuk bakımı, ev işi vs deyim:)
Her çocuk bir değil, her anne kendini bir şey yapabiliyor olmakla ölçmesin yani.
Ha bu arada, benim yaşadığım hayata da dayanabilecek insan tanımıyorum, bu da dipnottur...
Hangi anneye madalya verdiler ki...En süper birinci kadın madalyanızı taktılar mı hanımefendi?
Öncelikle iltifatınız için çok teşekkür ederim, mahçup ettiniz.Egomu tatmin etmeye ihtiyacim yok ki. Bunlar yasadiklarimdi. Sadece ben yasamiyorum ki. Cogu kadin gunumuzde boyle. Ama anlatmak icin kendimden ornek verdim. Benim gibi bir suru analar var. Kadinlarin cogunun mesaisi bitmiyor ki. Yine de birsekilde yapiyorlar. Cocuk uyuyunca iki arada bir derede bir suru sey basariyorlar. Kizkardesimin oglu kolik bir bebekti. 8 ay boyunca surekli agladi hic susmadan. Buna ragmen o da birsekilde herseye elinden geldigince yetisiyordu. Bunu da yazinca yine mi egomu tatmin etmis oldum? Cevremden baska ornek vermek isterdim ama bebekli olarak bildigim bunlar.
Filmdelisi su forumda yorumlarini begenerek okudugum, akli basinda buldugum birkac kisiden birisin ancak senden su sozleri duymak beni cok sasirtti, uzdu. Amacim bu degildi yine de uyarin icin sagol. Ha bu arada bir onceki yorumumda oneride bulunmustim zaten. Haftada bir bir kadin eve yardim icin alabilirsin demistim eger okudu isen.
Konu sahibine sadece yardim etmek istemistim ama sanirim yanlis anlasildim. Bebek uyuyunca birseyler yapabilirsin demek istemistim ama sanirim haftada bir ya da iki haftada bir temizlik icin eve bir yardimci alman.
Yazdiklarinda haklisin ancak hangi erkek esine yardim ediyor ki? Yardim edenlerin sayilari cok cok az. Yardim edecek bir erkekle evlenmek nerdeyse utopik. Evlenirken hayat musterek derler ama sonra hersey kadinin uzerinde kalir. Tek yaptiklari sey isten gelince ellerine kumandayi alip uzanmak. Masanin uzerine bir tabak koysalar ya da bulasik makinesini yerlestirseler buyuk is yaptim sanirlar. Onu bile canimiza minnet biliriz. Hep denir zaten ev hanimligi dunyanin en zor meslegi diye. Musteri memnuniyeti sifirdir, istifa etme gibi bir durum da yoktur ustelik. Kadinligin zor oldugunu zaten hepimiz biliyoruz. Buna ragmen yine de elimizden gelen herseyi yapmaya calisiyoruz. Burada konu sahibinin esinin diger erkeklerden bir farki yok, sadece haftada bir evi temizlemede yardim ediyormus. Bunu cogumuzun kocalari yapmiyor bile. Adamin diger erkeklerden bir farki yok. Yine de en azindan hafta sonlari birseyler yapmaya calisiyormus. Ben adami duzeltemeyegimizi bildigim icin konu sahibine cozum olarak ne getirilebilir onu dusundum. Cocugun uyku saatlerinde belki yemek isi halledilebilir mesela. Ben kendimi ornek verirken, kadina beceriksizsin demek istemedim. Zaten orada yanlis anlasildim. Eski kocam da her erkek gibi yardim etmeyen, herseyi kadinin gorevi olarak goren biriydi. Onu degistiremeyecegim icin kendimce cozum yolunu herkes uyurken gece gece bazi seyleri yapmakta buldum bunu soylemek istemistim. Ben uyku saatlerini kullandim yani. Aklima da baska cozum gelmedi. Kendimden ornek vererek bunu soylemek istedim. Bir de eve yardimci almak olabilir dedim. Aklima simdi gelen sey de cocuk icin bir bakici bulunabilir. Bakici cocukla ilgilenirken konu sahibi evle ugrasabilir. Ya da haftada iki uc gun birisiyle gelip evde yemekleri yapmasi icin anlasilabilir. Benim imkanim yoktu disaridan bir yardim almak icin. Baska da birsey aklima gelmiyor uzgunum.Öncelikle iltifatınız için çok teşekkür ederim, mahçup ettiniz.
Ama bu mevzular en sinirlediğim şeyler.
Özellikle annelikle alakalı.
Çünkü her bebek, her beden bir değil.
Sizin yapabiliyor olmanız benim yapabileceğim anlamına gelmez.
Keza yineliyorum, benim yaşadığım şekilde tahammül edebilecek ender insan vardır.
Ama bu demek değil ki, her kadın birdir, herkes her şeyi başarabilir.
Bana göre herkes çok nazlı yani o zaman.
Günde tek öğün yemek ve 3 saat uykuyla bazen 1 bardak su içmeden ya da lokma yemeden gün tamamlıyorum ve böyle senelerdir yaşayan bir kadınım ben.
İnsani temel ihtiyaçlar benim için aşırı lüks mesela ve yaşıyorum, ölmedim.
Ama bu benim, siz tez yazabilirsiniz, öbürü ancak 1 çorba yapabilir.
Buna, çocuğuna layığı ile bakan bir kadına eşinin dostunun vs nin ne beceriksizsin bütün gün ne yapıyorsun deme hakkı yoktur.
Yazınızda sinirlendiğim kısım buydu, kadın bu kadar yapabiliyor ve asıl mesele yapamaması değil, koca müsvettesinin onu aşağılaması.
Ben bile temizlik hariç(haftalık kadın olmasına rağmen ben zaten her gün defalarca süpürüyor ve 2 defa daha siliyorum evi) her şeyi 4 4lük yaparken duyuyorum yahu bunu, kraliçe olsan kafanda niye tacın var bak öbürününki mavi taşlı diyecekler.
Çünkü bu böyle, hep başkasının iyi senin yaptığın devede kulak.
O sebeple sinirleniyorum, rumuza bakmadan yorum yazdım.
İsme dikkat etseydim daha naif yazardım kabul:)
Ama düşüncem yine aynı, bir annenin becelilerinin sorgulanması ve bunun başkaları tarafından aşağılanır ya da yeterli bulunmaması beni delirtiyor.
Siz ablasını mevzuya katınca o da böyle bir şaf etmiş.. ettiği laf hoş değil. Ama sizinki ondan önce hoş değil. Hiçbir erkek kendi ailesini eleştiren bir erkek bile karısından ailesiyle ilgili eleştiri duymak istemiyor.Konuyu anlamanız açısından belirtiyorum; Görümcem asla temizlik yapmaz. yemek de hep hazır şeyler yapar kasaptan köfte alır pişirir, makarna corba. pizza, pide, balık söyler eve hazır pişmiş gelir vs. Yemek düzenleri bu şekilde. 2 çocuğu var çocuklarıyla eşiyle ilgilenir evine ailesine çok düşkündür ama evi toz içindedir temizliğe önem vermez. Eşi de bunu sorun etmez. Her neyse..
6 aylık bebeğim var. Temizliği yemeği bulaşığı çocuğa bak derken haftalık temizliği atladığım oluyor kızım acayip kucakcı çünkü. Tuvalete gidemediğim zamanlar oluyor. Eşim yardım ediyor temizliği haftasonları o yapıyor. Ben haftaici yapabildiğim kadar işte. Ama yapsam bile ertesi gün ev yine toz içinde sanki hiç süpürüp silmemişim gibi o yüzden eşim haftasonu tekrar süpürüp toz alıyor. Geçen hafta eşim tartıştığımız bir konu sırasında “sen bu evde çocuk bakmaktan başka ne yapıyorsun ki” dedi. “Pardon , ne mi yapıyorum?” Dedim, “evet, tek yaptığın çocuk bakmak baska hiçbir şey yapmıyorsun temizliği bile ben yapıyorum karı gibi” dedi. Ben de “madem yaptığım onca seyi hiçe sayıp nankörlük ediyorsun , ben de bundan sonra ablan gibi olucam hiçbir işe elimi sürmüycem evi bok götürsün sadece ve sadece çocuğumla ilgilenicem” dedim. Eşim de bu lafın üzerine “sen ablamın kılı olamazsın,sizin aranızda uçurum var” dedi. Bu lafın üzerine yazıklar olsun dedim bi daha da çocuk ve ev ihtiyaçları dışında konuşmadım. Horladığı için kızım uyanıyor diye yatağa da almadım.1 haftadır konuşmak zorunda olduğum şeyler dışında konuşmuyorum. Özür dileyeceğine ettiği lafı savunuyor hala. Çok içerledim,gururumu çok kırdı...abartıyor muyum bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız?
Ablası ne olursa olsun.Hem ablasının kendide kocasıda memnunmuş.Eşinizin ettıgı laf hoş degıl.Ama kavgalara 3. Kişileri dahıl etmeyın.Konuyu anlamanız açısından belirtiyorum; Görümcem asla temizlik yapmaz. yemek de hep hazır şeyler yapar kasaptan köfte alır pişirir, makarna corba. pizza, pide, balık söyler eve hazır pişmiş gelir vs. Yemek düzenleri bu şekilde. 2 çocuğu var çocuklarıyla eşiyle ilgilenir evine ailesine çok düşkündür ama evi toz içindedir temizliğe önem vermez. Eşi de bunu sorun etmez. Her neyse..
6 aylık bebeğim var. Temizliği yemeği bulaşığı çocuğa bak derken haftalık temizliği atladığım oluyor kızım acayip kucakcı çünkü. Tuvalete gidemediğim zamanlar oluyor. Eşim yardım ediyor temizliği haftasonları o yapıyor. Ben haftaici yapabildiğim kadar işte. Ama yapsam bile ertesi gün ev yine toz içinde sanki hiç süpürüp silmemişim gibi o yüzden eşim haftasonu tekrar süpürüp toz alıyor. Geçen hafta eşim tartıştığımız bir konu sırasında “sen bu evde çocuk bakmaktan başka ne yapıyorsun ki” dedi. “Pardon , ne mi yapıyorum?” Dedim, “evet, tek yaptığın çocuk bakmak baska hiçbir şey yapmıyorsun temizliği bile ben yapıyorum karı gibi” dedi. Ben de “madem yaptığım onca seyi hiçe sayıp nankörlük ediyorsun , ben de bundan sonra ablan gibi olucam hiçbir işe elimi sürmüycem evi bok götürsün sadece ve sadece çocuğumla ilgilenicem” dedim. Eşim de bu lafın üzerine “sen ablamın kılı olamazsın,sizin aranızda uçurum var” dedi. Bu lafın üzerine yazıklar olsun dedim bi daha da çocuk ve ev ihtiyaçları dışında konuşmadım. Horladığı için kızım uyanıyor diye yatağa da almadım.1 haftadır konuşmak zorunda olduğum şeyler dışında konuşmuyorum. Özür dileyeceğine ettiği lafı savunuyor hala. Çok içerledim,gururumu çok kırdı...abartıyor muyum bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?