Eşim sinirlenince tükürüyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin adınıza da üzüldüm inanın kendimce uğraşıyorum burda okuyorum ben kadın dayanışması vardı elinizden gelse beni sis doveceksiniz

Annemle babam bosanip beni bu hayata mahkum etmemeleri gerekiyordu. Sizde ayni seyi cocugunuza yapiyosunuz. Cocugum babasiz buyumesin demissiniz, o kadar yanlis ki. Kendimde bosandim. Yetişkinlerin hissettiklerinin, ben dahil hicbir onemi yok. Bize zaten olan olmus. Onemli olan ayni seyleri çocuklara yasatmamak. Bile isteye yapilan her turlu siddete karsiyim, kusura bakmayin. Kaldi ki cümleleriniz hala kendiniz odakli. Banada tukuruyor, bende psikolojik siddet goruyorum, beni doveceksiniz, intihar ederim... cocugunuz sizden daha onemli, henuz gelisimini tamamlayamamis bir birey o. Ne kadar yaraladiginizin farkinda degilsiniz

Esimle anlasmistik cocuk yapmayacaktik, ertesi gun hapi alacaktim beni kandirdi diyor. Sanirim korunma olarak geri cekilme yontemini kullaniyorlar, geri cekilmemis yani. Ki geri cekilse bile korunma olmuyor bu. Baska turlu nasil kandirilir ben bilmiyorum.

Ben mutlu olmazsam nadil mutluluk verebilirim tabiki çocuklarım her şeyden daha önemli ama ben güçlü olamazsam nasıl bakım onlara .Size gelince ben sizin kadr güçlü deilim

E yuh yani bu çağda bu cahillik ya bi de böylelerinin bebek kazayla da olsa tutunup dünyaya gelirken gerçekten hakkıyla anne babalık yapabilecek bir sürü insan tüp bebek merkezlerinde bir umut bekliyor. Dünya hiçbir zaman adil bir yer olmadı maalesef

Ben mutlu olmazsam nadil mutluluk verebilirim tabiki çocuklarım her şeyden daha önemli ama ben güçlü olamazsam nasıl bakım onlara .Size gelince ben sizin kadr güçlü deilim

Siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz.
Asla Buyuk konusmak istemiyorum. Mesela liseye cagindadir, hirsizlik yapmistir, belki bitane patlatirim, oda belki. Cok cok ekstrem bir durum olmasi lazim. Kocam bana tukuruyor diye cocuk dövülmez

Bu sebepten deil zaten .Okusanız anlarsınız kızım zor bir çocuk ve bebeği aşırı kıskanıyor nasıl davranacağımi bilemiyorum ona sürekli beni bzii eve gelenleri rahatsız ediyor herkesi kıskanıyor öğretmenini bile yani çok ekstrem bir durum olmadıkça vurmadım zaten ve bunun için de pişman olduğumu da ayrıca belirttim kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum

Cocugun davranislarinin sebebi siz ve esinizsiniz. Kardesinin dunyaya gelmesi ile birlikte ihmal edildigini dusunmek onu hircinlastirmistir ve ilgi cekmeye calisiyordur. Birde cocugu ortaniza almis hirpaliyorsunuz. Sizin psikolojinizin bozulmaya hakki var, kendim mutlu degilken kimseyi mutlu edemem diyorsunuz da cocugunuzun psikolojisi icin neden ayni seyi düşünmüyorsunuz? Cocugunuz mutlu degil ki normal davransin.

Napaym peki ? Kendine söz veriyorum kızıma mükemmel davranicam sesimi bile yükseltmicem ama sabrim kalmiyo davranışları değişmiyor .tam hirçinlasinca uzaklaştırıyorm dikkatini dağıtıyorum ama yok takıntı yapıyor hatta oyunla czomeye çalışıyorum duygularını anlamak için oyun oynuyorm faydası yok ben sakın davrandikca daha da şımarık oluyor akıl verjn bana akıl akıldan üstündür

Şiddet gören bir çocuk var ortada bence yeterli bir sebep unuttunuz mu? Haberlere kaç defa öyle anneler babalar yayınlandı vura vura öldüren anneler babalar var sonları böyle mi olsun? Ayrıca karı koca piskolojikmen çöküştüler bu sinirle bu kavgayla neler olabilceğini düşünmek bile istemiyorum.. bazı şeyler olmadan önlem alınması gerek..

Oncelikle babasininda normal davranmasi lazim. Sonrasinda kizim neden boyle yapiyorsun, bu davranis dogru degil deyip sebeplerini anlatabilirsiniz. Hatta hircinlasmasina musaade edebilirsiniz. Ben olsam basa çıkamadığım yerde duygularını yaşamasına izin verirdim. Sakinlesince yanina gidip "kizim bu kadar ofkelendin, bunlari yaptin ama sadece kendini üzmüş oldun, bisey degismedi. Demekki kendini ifade etmek için hircinlasmak yerine konusman gerekiyor. Hadi gel konusalim, konusmak istemiyorsan bana bir mektup yazabilirsin, sorununu cozmeye calisacagim" falan derdim.
Oyun oynamak cocugu sakinlestirir, sorunun kaynagini ogrenmelisiniz

Eksik yolladim ekleme yapayim.
Boyle konusarak cocuga bir birey oldugunu, duygularinin ve kendisinin onemsendigini hissettirebilirsiniz. Cocuk anne ce babasindan sadece duygusal tatmin bekliyor

Cocugun bebegi kiskanmasi cok normal. Cocugunuz cok kucuk degil ama yine de sizin anlatmaniz faydali olabilir. Kardeşinin küçük oldugu icin beslenmesi, tuvaleti, bakimlarini vs kendi basina yapamadigi icin sizin ilgilenmeniz gerektigini, uygun zamanda kendisine zaman ayiracaginizi, siz musait olana kadar sizi beklerken oyun oynayabileceğini, resim yapabilecegini, vs. soyleyebilirsiniz.

Fakat sizin sorununuz ailede sevgi ortaminin olmamasi. Bu cocuga vurmanın yanlis olduğunu nasil anlatacaksiniz ? Cocuklar anne babayi model alirlar. Soylediklerinizden cok davranislarinizi gozlemlerler. Anne vuruyor, baba vuruyor bu cocuk nasil ogrenecek vurmamasi gerektigini ? Yanlissa neden annem ve babam yapiyor demeyecek mi?

Babası size ve kızınıza vuruyor, siz kızınıza vuruyorsunuz. Sanırım hem eşinizin hem sizin tedaviye ihtiyacınız var. Kızınız da bahsettiğiniz gibi ise onun da maalesef. Galiba eşiniz hepinizi çıldırtacak raddeye getirmiş. Buraya gelene kadar ne yaşadığınızı bilemiyorum ama eşiniz size şiddet uyguladığında hissettiğiniz kızgınlık, utanç, çaresizlik ve diğer tüm olumsuz duyguları, siz ona vurduğunuzda kızınız da hissediyor. Babanın lama gibi tükürüp durmasına hiç değinmiyorum bile.

Çok hareketli bir çocuktu ama

Kimseye şiddet gösteren bir çocuk deil tek sorunu aykiri bir çocuk yolda normal yürümez zıplar falan evde sürekli bir uğraş bulması lazım eşyalara zarar verir yeni icatlar yapayım derken. yani anlatınca baş edilebilir gibi ama inanın çok zor okulda da hep dikkat çekmek için uğraşıyomus ve aşırı tırnak yiyor

Bir de kardes kiskancligi olmamasi icin adil davranmaniz gerekiyor. Biz de kardes kiskancligi yasadik, vurma, zarar verme yoktu fakat soz dinlememe cok oldu. Ben şöyle aştım bu durumu, bebek icin ne yapiyorsam aynisini ablasina yaptim. Kardesini opuyorsam ablasini da öptüm, kardesine mama yaptiysam ablasini da doyurdum, ne bileyim bebeği gidikladiysam ablasina da yaptim. Bebek mamasini icmedi mi, sanki bizi anliyormus gibi ablasinin yaninda konustum. Sen mamani icmedin, sıra ablanda gibi seyler soyledim. Cocugunuzun, kardeslerin ikisini de esit sevdiginizi hissetmesi gerekiyor. Tabiki vurmak asla olmamali.

O kismi yanlis anlamisim, baskalarini rahatsiz ediyor, kotu soz soyluyor demissiniz. Vurma var sandim.

Cocugunuzda hiperaktivite olabilir mi, asiri hareketli olmasi ve baskalarini rahatsiz etmesi durtusellik olabileceğini dusundurdu. Cocuk psikiyatre gittiniz mi bu konuda?

Tamam da Canım benim bu adamla nasıl mutlu olacaksın? Onca olan bitenden sonra hala adama güvenmeye devam etmişsin sonuç bir çocuk daha. Yani bebeğin hoş gelmiş de adam ne iyi bir eş ne iyi bir baba. Maddi sıkıntı çekmekten korkuyorsun diye bir kaç yılda bir yeniden çocuk mu yapacaksınız? Koca on sene geçmiş bu ömür törpüsü herifle. Gözünü seveyim otur her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşün taşın planla, kurtul bu deve soyundan. Öyle korkuyorum, ben zayıfım falan yok. Bir kadın isterse her şeyi başarır. Okumuş meslek sahibi kadınsın yazık sana da çocuklarına da.

Evettt gittim kaç defa orda konuşurken çok sakin kendini çok iyi ifade ediyor Dr beni dışarı çıkarıp konuştu hatta. You tobe videoları izliyor arada ve her gördüğünü taklit ediyor ilk bu davranışları you yöe de izlediği kışkırtma videolarından sonra oluştu.
Bu yazdıklarından cesaret aldım gerçekten inşallah başarıcm dua et bana

Sinsi sinsi planla ama, renk verme belli etme, bir anda öldürücü darbeyi vur. Diğer türlü ya ikna edecek ya daha beter şiddet uygulayacak. Ve lütfen korun...
Dualarım seninle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…