eşim sorumluluk sahibi değil.

Ben anlamadım sorun ne. Dağınık ve pis -pasaklı olması mı?

Yoksa iş hayatında da mı sorumsuz? Tembel, eve katkı sağlamıyor, çocuğa babalık yapmıyor gibi
şeyler de mi var?
iş hayatında sorumlu,babalık olarak sorumlu hakkını yiyemem ama benim söylediklerimi kaale almıyor yada yapamıyor ben sana uymaya çalışıyorum elimden gelen bu dedi adam yani ne yapılabirki nu durumda,değişmez bende biliyorum kafam allak bullak ne öyle ne böyle

zaten bir çabada yok olsada hep dikkat ederim senin dediğini birdaha yapmam falan filan hep aynı şeyler birde yaptığını kabul etmeme gibi bir huyu var

Eşinizi sürekli eleştirdiyseniz, annesi gibi sürekli hayatına müdahale ettiyseniz tepkisel yaklaşıyor olabilir.
Bu durumda yapılacak en güzel şey sanırım, aşağıdaki mesajda...

bir aile ve bir erkek ancak bukadar benzer birbirine tam da bizi anlatmissiniz .ben dir dir konusan o ise saf saf dinleyip kendi bildigini yapan ya da hic birsey yapmayim yan gelip yatan biri haline geldi. cok ciddi konusmakta, kararlar almakta, aci ama en son care ayrilikla tehdit etmekte care olmadi.. Allah yardimcimiz olsun

Eşinizi sürekli eleştirdiyseniz, annesi gibi sürekli hayatına müdahale ettiyseniz tepkisel yaklaşıyor olabilir.
Bu durumda yapılacak en güzel şey sanırım, aşağıdaki mesajda...
cok haklisiniz ama inanin bunu ben cok denedim 1 ay sabir sabir ama adam degimeyi birakin daha da rahatina duskun olup cikiyor .cunku bu tavirlar bize inattan degil karakterleri boyle..(en azindan biz de oyle baya da benziyoruz konu sahibiyle) biliyorum karakter asla degismez ama insan evlilik sorumlulugu alamayacaksa niye evlenip milleti yakar ki..

Ne yapamıyor? Tek eliyle kalem mi tutamıyor? Tuvalete gidince pantolonunu mu çekemiyor? Nihaetinde 7 yıldır siz ne kadar yoruluyorsanız emin olun o da o kadar yoruluyor. Belki de kendisinin düşündükleri var(atıyorum bugün şu gömleği giyeceğim falan gibi önemsiz şeyler bile) ama siz çok eleştirel bakıp "amaaaan be" diye başlıyorsunuz? Çocuğum beni hep bağırırken görüyor demişsiniz. Koskoca adama neden bağırılır ki? Nedir yani bunu bu kadar dramatikleştiren? Bence %100 uyum beklememelisiniz. Önemli olan onu bu haliyle sevip sevemediğiniz.

Ayy benimki de öyle.. Lamba patlasa yüz kere söylüyorum. Kendim yapamadığımdan değil. İlk başlarda musluk bozulsa kendim yapıyordum şimdi saldım artık yapmıyorum. Yapsın diye de uğraşmıyorum

Yıllar evvel bir ablam bir erkek arkadaşım için sen hep taşımak zorunda kalırsın, kendisini bile taşıyamıyor seni mi taşısın demişti. Evlenmeyi düşünmüyordum, anlamamıştım da. Sonradan anladım..
Yok kendi akletmiyorsa akıl katamazsın adama, en iyisi çocuğun ve kendin için aynı evde dahi olsan iki kişilik bir hayat kurmak ve kendin olmak. Bir yere kadar taşıma suyla döner o değirmen sonra bakarsın ne güç var ne su... O da senin ona kattıklarının farkında değil, insan kendi istemiyorsa onun için pek bir şey yapamazsın..

Siz nasıl bir yol izliyorsunuz peki

Siz nasıl bir yol izliyorsunuz peki
Tam da ustteki arkadasin anlattigi gibi 2 kisilik hayat kurdum kendime cocugumla, yurtdisindayim aile, arkadas yok (ki onun icin gelmistim buraya ama tabi ki kendi kararim suclayamam ) gercekten tasima su ile degirmen donmuyor adama zorla bisi yaptiramiyorsun icinden gelmiyor akil edemiyor..

Canım biraz örneklendirsen, ne istiyorsun da yapmıyor mesela, 4-5 örnek ver.

Bir insanı farklı bir kalıba sokup yeniden biçimlendiremeyiz. Senin tanıdığından çok mu farklı çıktı evlenince eşin? Ve yaptıkları senin için kabul edilemez şeyler mi?

insan 7 sinde neyse 70 inde de odur. Değişmez ya da çok zordur değişmesi..
Sen fazla pimpirikli olabilir misin? Eşin rahat bir insan olabilir, tezat olarak sen çok ayrıntıcı olabilirsin. Yani normalde insanın rahasız olmayacağı şeyleri takıyor olabilir misin?

gerçekten miii ilk kez duydumböyle bir şey de. Allah kolaylık versin:)

banyo yap,dişlerini fırçala,bakımlı giyin vs. vs. evde bir iş olsun ben söyleyince yapıyor ama işine gelen şeyleri hiç unutmaz.ben bunları söyleyincede ben elimden geleni yapıyorum diyor.adam kabul etmiyor zaten.ne kendine has bir düşüncesi var ne bileyim birisine kızar yüzünden konuşmasından belli olmaz,sevinir yüzünden belli olmaz anlatamıyorum ki bana yapmacık geliyor ben istiyorum diye sanki herşey.düğüne gideriz bir dansa çıkarken takıya çıkarken bir dikkat edersin ama yok olmuyor.herşeye tamam dikkat edicem diyor ama olmuyor.söylediğimdede buna mı kızdın bunla mı evlilik tehlikede diyor kabul etmiyor çatlıcam artık

Ay bir cok sey o kadar tanidik geldiki..hahaha valla benim esimde asla titiz biri degildir..bende normal bir sekilde yaparim asiri hastalik derecesinde degilim..annen az ogretseydi iyidi derim..o da anneme biri ogretseydi o da bana ogretseydi der hahaha valla bak guluyorum bu durumlara cunku alistim artik kac senedir…hata bazen ogluma ogretmeye calisiyorum daha 3 yasinda..supurge yapmayi..esyalarini toparlamayi ve esyalarini kaldirmayi vs..bunu goruyor esim..bende ilerde gelinden kufur yemeyelim diyorum hahaha oyle buyumus..afedersin kazik kadar olmuslar bu saatten sonra degistiremeyiz…analari ogretseydi iyi olurdu..zamaninda 1 bardak suyunu bile kendi almadiysa gelde bu herife ogret..nasil olacak bu? Kadinlar yuzunden gene kadinlar eziliyor..sevgili ogullarini yere goge sigdiramadiklari icin…suanda kv farkinda.. pismanmis ogretmedigine ama onu benim kulahima anlatsin..

eşim bana yardım eder ev konusunda temizlik konusunda ama kendisi titiz değil bir tek bu değilki çoğu şeyde bana çok kez söyletiyor yaptıklarını fark etmiyor sorumluluk sahibi değil

Canım giydirmek falan çok sorun değil bence, bir çok erkeği eşi giydiriyor. Sabah seç koy önüne de, sen adamı genel olarak kendine yakıştırmıyorsun sanki. Öyleyse kötü
Bir de çok mu donuk, ruhsuz diyorsun? Uff bilemedim. Sonradan mı böyle oldu? Sorunlar varsa bir çeşit bunalımda, kendini salmış olabilir mi?

Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah.

evet çook ruhsuz ne birşeye sevindiği belli nede üzüldüğü.evlenirkende böyle zaten şimdiki düşüncem olsaydı evlenmezdim

Ben sorunu tam anlamadım. Sorumsuzluk yaptığı konuları, size çok kez söylettiği şeyleri anlamadım? Bi diş fırçala banyo yap diye söyletiyor diyorsunuz? Başka sorunlar tam olarak nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…