Eşim sürekli defol,git diyor.

kusura bakma ama 5 aylık hamile kadına cocugu aldıralım dıyen bı adam baba olmayı hak etmiyor
ayrıca kımı kımın evınden kobuyormusş bakalım cok istiyosa o def olup gıtsın

[sıze=3]henüz doğmamış kendi öz evladından bile vazgeçen bu adama nasıl karılık yapıcaksın merak ediyorum...görmüyormusun gözü ne seni nede bebeğini görüyor....kusura bakma ama bir soru sormak istiyorum..daha neyi bekliyorsun!!!!!![/sıze]

öyle söylememin nedeni aslında o an gitmek istemeyişim ama o lafları da gururuma yediremeyişim.Bir de ben hep derim.Beni sen aldın sen bırakıcaksın diye...

Hayır ben eleştirelere açığım.Benim de hatam varsa söylemeniz için paylaştım zaten bunları.Ben şuan tek bir pencereden bakıyorum zaten .Sizin sormanız ya da empatı yaparak onun yerine sormanız daha kolay bir çözüm bulmamızı sağlar.
Ogün konuyu anlattığım dışında başka bir ima,kinaye olmadı ..Onu sıkmadığımı da düşünüyorum.Ama işyerinden gelme saatinin üzerinden 2 saat geçmiş .Bir arayıp geç kalıcam bile demedi.Ben de doğal olarak merak ettim.Ona sorulunca benden bıktığını ,telefonu yüzüne kapattığım için ( ki sonra konusuruz diyo bende tamam diyip kapatıyorum) herkesin içinde onu küçük düşürdüğümü söylüyor.Herkes dediği de sadece o kız.Bu arada bi de bana yalan söylüyor.Şirketten bir kaç kişi daha vardı arabada diye.Ama yalan.Sadece o kızlaydı.Çünkü kız benle konusurken ikimiz geliyoruz dedi.Ewet belki biraz sert davranıyorum.ama boş yere bir sert tavır değil ki benim.Tavır gösteremeyecek miyim...Eşimin çantasını açıp, telini açmış ben yine de birşey demedim..Sadece aramadığına kızdım ,hiç olmadığm kadar hassas değildim yani..Annem biliyor bir tek.O da ne diyeceğini şaşırdı tamam sen de haklısın ama ne yapacaksınız diyor.KAynanam da oğlunun öyle birşey söylememesi gerektiğini ama benim alttan almam gerektiğini söylüyor.Kadın ddediğin biraz daha alttan alır diye düşünenlerden...
Amin saol Rabbim olmayanlara da nasip etsin ins..

Arkadaşlar hepiniz çok çok sagolun...Fikirleriniz gerçekten benim için çok önemli..Tek tek alıntı yapmadan hepinize yazıyorum.biliyorum aslında gidilmesi gerekiyor böyle bi durumda ...Ama ben bu gücü bulamıyorum kendimde..Bilmiyorum niye ama yüreğim kopacakmıs gibi geliyor.Hala seviyorum belki de ondan...
Gitmekten başka bir çözüm var mı ki diye beynimi yiyorum ...Bir çıkış yolu olsa..Ama gururumuda kurtarmış olsam...

sana bir daha böyle birşey derse topla valizini evden çık git canım.eğer seni seviyorsa zaten yanına gelir o zamanda bir psikiyatra gitsin eşin belli ki sinirlerini kontrol edemiyor.yoksa bunun sonu gelmez böylede evlilik yürümez

şuan bende 5 aylık hamileyim seni de çok iyi anlayabilecek psikolojideyim ama sen ipleri eşinin eline çok vermiş gibi duruyorsun.birincisi eşin şöyle düşünüyor ben buna defol da desem s...git de desem gitmez...çünkü bu zaman kadar gitmedi yada affettti...ikincisi zaten karnında çocuğum var onun içinde gidemez...
erkelere yüz verdin mi astarını isterler biraz ders vermenin zamanı gelmiş çoktan da geçiyor.hangi cürretle bebeği aldıralım diyebilir bu kadar kolaymı allah bilir büyük bir aşkla evlenmişsinizdir.

Son düzenleme:
nedendir bilinmez..tabi genelleme yapmayim ama cogu zaman hamilelik doneminde erkeklerde bi tuhafli oluyor..zaten cekilmez olan huylari hamileyken iyice ortaya cikiyor..hamilelik zamaninda sindirimeye calisiyor erkek kadini.zaten hamile ne yapabilrki diyor..gercekten bi tarafi yiyosa arasin babani..yapmicagi icin bos bos konusuyor akli sira firsattan istifade seni sindirecek..
ayni seyleri bircok kadin yasamistir..bende yasamis olarak sana nacizhane birkac tavsiyede bulunacagim..dene bakalim..

ilk oncelikle kesinlikle korktugunu sindigini belli etme..ne olursa olsun,, BEN istersem giderim imajini ver..ama sakin onunla tartismaya girme..birak kendi kendine soylesin dursun..
baktin yine kucuk biseye patladi sindirme oyunlarina girdi..yat balalim yere kivran sancin varmis gibi bagir biraz bana bisey oluyor diye..hicbir erkek buna kayitsiz kalamaz..vicdani kabul etse bile aman bisey olurda ben sorumlu olurum millete ne derim dusuncesi yani..iyice korksun gerekirse hastaneye gidin hic cekinme..sonucta doktorda derki sinirden kasilma olmus..bu onun biraz aklinin basina gelmesine yardimci olur emin ol.. ha ben oyun yapamam deme..sonucta bu onun biraz insan gibi davranmasi gerektigini hatirlatan bi yontem..neden dersen ben hamileyken bircok sey yasadik ve erken dogum yaptim..yani simdi korkutmassan ve boyle devam ederse hamileligin istemedigin seyler yasayabilirsin..tabiki insallah saglikla kucagina alirsin bebegini ama iyice bi korksun bakalim..
kavga ettiginizde ailene ya haber verme..eger veriyorsanda ve bundan esinin haberi varsada ailenin buna ciddi bi tavir koymasi gerekir..ailenin haberi oldugunu ama buna ragmen bi tepki vermediklerini anlarsa ailendende cekinmez hale gelir..zaten destegi yok diye dusunur ki buda daha rahat davranmasina yol acar..herkes ailesini bilir..eger babam annem esimin kulagini cekemez..korkutamaz diyorsa hic bisey soyleme..
su an soyle dusun canim..ben hamileyim..herseyi yaziyorum bi kenara dogumumu yapayim ben yapacagimi bilirim..birak esini ne hali varsa gorsun..sunada hazirlikli ol..dogumdan sonra olan durumardada bu defa git ama cocugumu vermem diye sindirmeye calisacaktir..ben bunu anladim..
esine karsi az ve oz onus..evet zor..insanin sinirlenince sakin kalmaya calismasi..ama az soylenen akilda kalir unutma bunu..esine sadece sunu soyle..sessiz atin tekmesi agir olur..beni sakin gondermekle veya cocugumla tehdit etme..bir gun hi unmadigin bir zamanda bu evden mutlu mesut gulucuklerle gonderirim seni ise..ama aksamina beni bulamassan..ruhun bile duymaz..sonra butun turkiyede karis karis beni ararsin..ya akilli ol beni tehdit etme..yada ektigini bicersin de..unutma herzaman senden akillisi vardir de..ayrica babani ariyacagim filan derse bidaha..babami ara arama farketmez..ben ne olursa olsun..babam bana ne kadar destek ciksada hayatima kendim devam edebilecek gucteyim..ama eger cok istiyoran ara bakalim babam sana ne diyecekmis bi sor diye blof yap..ama bunlari oyle bi sekilde soyleyeceksinki..gayet sakin..kararli ve kendinden emin bi sekilde..yani bos sozler olmadigini anlasin..
Insalah en kisa zamanda duzelir hersey..bunlar zor zamanlar..hamilelik donemi cok zor..ve esinde henuz cok toy..aklini basina alir umarim..Hayirlisiyla dogumunu yaparsin insallah..

Son düzenleme:
Eşinizle konuşarak bu sorunu çözebilirsiniz.
Birlikte karar alıp her tartışmada birbirinize bu şekılde konuşmayacagınıza dair söz vermelisiniz. İşe yarıyor.
Ama ortada başka şeyler yoksa. Aldatma vs.
5 aylık çocuğu almazlar zaten eşiniz biraz abartmış...
İş boşanmaya kadar vardıysa sizde de hatalar var sanırım tek taraflı suçlama yanlış bana göre...

hadi 1 dedi 2 dedi 3 dedi eee bu kadarina da peesss derim!
ne demek evden kovmak ustune bi de cocugunu aldir demek.
gidin o evden durmayin
vallahi de billahi de cikin gidin
siz bu adama mi cocuk doguracaksiniz,kadinlik yapacaksiniz?

sadece yazdıklarınıza bakarak yazıyorum. ortada başka ciddi bir şey varsa bilemem. Eşinizin dediği çok çirkin. siz gene iyi sabırlısınız onun gibi sinirle hareket eden biri olsanız çıkar gidersiniz... çıkıp gitmek de kolay. ama sonra bu adam ailenizin yanında gelip yalvar yakar sizi ikna ederse geri dönerseniz, hop yine aynı git-gel yüzgöz olursunuz ailelerle de siz de.

eşiniz olgun değil sanırım. sinirlenince son edilecek lafı ilk eden biri heralde. ama sinirin de uslubu sınırı var yani. bi anlık bağırğyo çağırıyo sonra düzelse ok bi derece. ne o öyle küfürle git ananın evine, seni iade ederim tarzı... size böyle terbiyesizlik saygısızlık edemez. ama siz ne deseniz 2 ay özür diler sonra gene aynı olur.

size böyle olduğuna göre, ailesi şımartmış onu. annesine babasına da öyle davranmış sonra "canım oğlum" tepkisi ala ala yüz bulmuş olabilir. sinirlenince hakareti hakkı sanıyor sanırım.

kayınvalideniz ne diyor? iş onlara düşer. gitsin konuşsun oğluyla... karısına böyle hakaret edemeyeceğiniz söylesin.

şu lafları ile mahkemeye başvursanız anında boşar sizi hakim. uyuz oldum kocanıza afedersiniz ama...

bence sıkmayın canınızı uğraşmayın da.... kayınvalideniz düzeltsin oğlunu bi zahmet. illa biri ana evine gidip "karılık-kocalık" öğrenecekse bir zahmet üst kata çıksın kocalık öğretip öyle yollasınlar sizin eve.

boşverin yaa takmayın onu. belli ki sinir anında ne gelse aklına sölüyor.

5 aylık çocuğu aldıracakmışşşş densiz. ailesinin ona iyi bir ders vermesi şart.

hadi gururunuzu da hice sayiyosunuz diyelim
bu kavga gurultunun icinde,surekli sinir stress harbiyle Allah gostermesin bebeginize bisey olacak diye de mi korkmuyorsunuz?
bu adam bebeginizi dusunmuyor bir anne adayi olarak siz bari dusunun!!

Eşim çok inatçı sevse bile gelmez ...Sanmıyorum...Zaten eve bir gidersem aileler falan duyduktan sonra iş daha da büyür...
Yok görücü usuluyle evlendik ama kendisi beni çooook seviyodu güya...Aynen dediğin gibi ..Gidemeyeceğimi düşünüyor..Ona söyledim aslında sen böyle diyosun ben bigün en sonunda gidecem diye ama tabi lafta kalıyoo benim bu güçsüzlüğümden dolayı....

Ailem hep arkamda aslında .Bunun da farkında .Ama sindirmeye öyle bir çalışıyor ki bu da çok umurunda değil.Dediklerini mutlaka yapıcam.Hasta numarasını yaptım.Ama sadece dr.a götürüyo giderken bile konusmuyo.Sonrada beni suçluyor sen yaptın böyle oluyo diye..Dediğiniz gibi son kez alıp konuşmalıyım belkide.Ama onun sanki o haklıymıs gibi bana trip atması iyice sinirimi bozuyo...Vazgeçiyorum

Çok konustum.Ben öyle demek istemedim aslında şuydu diyip inandırıyo kendine ....Sorun da orada .Biz tartışmadan direk git diyerek boşanma yolunu gösteriyor...

Bu arada ogün kaynanamın yanında anne ben bunu boşayacam yetti artık....Arkasından ağlanacak kadın değil bu tarzında konuşmalarını saymıyorum bile...

Eş???
Sevgi???
Evlilik???
Boş versenize!
Ben sinirimden ne yazacağımı bilmiyorum şu an.
Adam size evliliğe bakış açısını söylemiş zaten, beklentisi belli:
"itaat"ve "karılık"
Valla hiç kusura bakmayın, şiddet karşıtıyım ama bu adamın meşe odunuyla on beş dakika yumuşatılması şart.
Siz de n'olur böyle adamlar için seviyorum, ölüyorum,evliliğim, kocişim demeyin rica ederim.
Size insan olarak bile saygısı yok.
Sizin bari kendinize ve yavrunuza saygınız olsun.
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama en kısa zamanda başlayın.
Paranızı kazanın, üç beş kenara koyun.

Bence bi süreliğine de olsa baba evine gidin. Aklı başına gelsin

Ne demek bebeği aldır,her tatışma da ağzına geleni söylesin... Aileniz arkanızdaysa gidin bence,süründürmeden de dönmeyin

Abiniz falan varsada bi güzel dövsün. Erkeğe şiddete evet

Konuya yapacağım yorum belliydi, ama sizin son lafınız beni benden aldı..
Demek seviyorsunuz..
Bravo..
Adamın da sevme şekli bu işte, idare edeceksiniz.

buffy2 ; aynen öyle 5 kız tek oğlu var..Şımartmışlar iyice .Kaynanamdan bi beklentim yok oyüzden..Oğlu için birşey demez mümkün değil...

''ladyfog;Adam size evliliğe bakış açısını söylemiş zaten, beklentisi belli:"itaat"ve "karılık" kesinlikle çok doğru bir teşhis onun bakış açısı böyle.
Tam dayaklık ewet .Ama ne yazık ki o mümkün değil...

ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten elim kolum bağlı gibi ....Nefes alamıyorum sanki ....

Sanirim su an konusmuyorsunuz küssünüz...
Bence yapilabilecek tek mantikli sey karsiniza alip konusmak ...
Gayet soguk kanli ve kendinizden emin bir konusma yapin ona...
Eslerinin tartismasinin normal oldugunu ancak, evden kovmanin çok buyuk hata oldugunu anlatin...
Sizinle alakali hosnutsuz oldugu seyleri ogrenin...
Siz de onunla alakali beklentilerinizi ve sikayetci oldugnuz seyleri soyleyin...
Sakin ve net konusun...
Onu kaybetmekten korktugunuzu ve zayif oldugunuzu sakin belli etmeyin...
Onun surekli sizi kovmasinin hata oldugunu ona ogretin ki hatasindan geri donsun...
Belli ki o yaptiklarinda kusur gormuyor...
Kusurlu oldugu seyleri duzeltmesi için once kusurlari gorup anlamasi lazim...
Bu konuda biraz çabalayin bakalim olumlu bir sonuc elde edebilecek misiniz...
Allah yardimciniz olsun...

Bu arada konusacaginiz soyleyeceginiz seyleri once kagida yazmaniz cok etklili olcaktir...
Neyi nasil soyleyeceginizi bu sayede belirleyebilirsiniz...
Hatta eslerin birbirleriye dogru iletisimi nasil kuracaklari ile alakali internetten makaleler yazilar bularak konusmanizi etkili hale getirebilirsiniz...
Belki esinizi konusa konusa, ona dogrulari anlata anlata degistirebilirsiniz...
Bu surecte cok yorulup cok emek verirsiniz belki ama
sonucu tatli olur esiniz olumlu yonde degisirse...

Ewet ne yazık ki kusurlu olduğunu görmüyor.Bunu göstermem lazım ama nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum.Her kavgada bir kaç gün küs kaldıktan sonra ben konusup halletmeye çalısıyorum sorunları.Yine benden bekliyor.Çünkü inat edip konusmuyor.Ne kadar haksız da olsa....

Bu arada okuyan arkadaslardan bir de o kız için yorum bekliyorum.Sizce bunların arasındaki ilişki nasıl bir boyutta ki çantasını açıp eşimin teline(iş) cevap veriyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…