canım bence tek bir çözümü var, o da gitmek. bunun böyle olduğunu sen de biliyorsun ama birisi de başka bir çözüm önersin diye bekliyorsun bence. eşinin gözünde senin çalışmanın veya ailenin arkanda olmasının bir önemi olduğunu zannetmiyorum. çünkü senin dediklerinden anladığıma göre o bunu devamlı yapıyor ve sen gitmiyorsun hatta küsüyor ve arayı sen düzeltiyorsun, kaldı ki "beni babamın evinden sen aldın sen geri götürürsün" diyorsun, neden sen saksı bitkisisi misin? kendin neden gitmiyorsun, evet sen o an gitmek istemediğin için böyle dedin ama bunu eşin de anladı, o zaman bu lafın gidemem ben sensiz yapamam demenden herhangi bir farkı yokki onun gözünde.
4 ay sonra çocuğun olacak böyle bir ortamda mı büyümesini istiyorsun? bub iyice düşün eğer istemiyorsan eşine iyi bir ders vermenin zamanı gelmiş de geçiyor bile canım. sen niye hem suçlu hem güçlü- yani sana göre- orada seninle konuşmasını bekliyorsun ki. kalk git, sanki gidecek yerin yok ona muhtaçsın. Git ve hemen geldiği gibi de dönme bence. Gelmez diyorsun, gelmezse seni sevmiyor demektir canım seven insan ne olursa olsun er geç gelecektir. bir de bebek var arada.
çok yazık ediyorsun bence kendine, biraz kendine güven, sen ondan önce de yaşıyorsun o olmasa da yaşamaya devam edersin ilk önce bunu idrak et ki ona da ona göre davran bence.
arabadaki kız meselesine gelince, ben telefonda imalı konuştuğun için eşinin bu kadar sinirli konuştuğunu düşünüyorum- kesinlikle mazeret olamasa sa- kaldı ki sen de kız nasıl açar telefonu diye düşünüyorsun, ben de büyük ihtimal işyerimden birinin telefonu olsa açabilirim, özellikle sen meraktan üst üste aradıysan önemli olduğunu sanıp açmıştır. bunu hiç kafana takma bence gayet normal birşey zaten senin de dediğin gibi akşama kadar beraber çalışıyorlar, araba da yalnız olmaları gerekli değil.
ama sen bunları boşver zaten biran önce kalk git canım yoksa bugün gitmediğin için birgün gelir çok pişman olursun
Benim de bu kararı vermem lazım işte .KEsinlikle yeter demem lazım...Ama diyemiyorum ne yazık ki...Bunu demem için biraz cesarete ihtiyacım var sanırım...eşinin psikolojisi normal değil bence.tıpkı benim eşim gibi.benimkide her kavgada defol gir s...git.babanı arayacağım götürsün seni.terbiyesiz şey.ama ben karar verdim söyledim kendisinede ayrılacağım zamanını bekliyorum.benim eşim sonrada pişman olup özür diler.isteyerek demedim diye.konu sahibi resmen beni anlatmış ya.eşim annesinin yanındada küfür eder bağırır kovar.bende çalışıyorum ailem arkamda.sevmek yetmiyor.ben artık boşanmayı kesin koydum kafama..
EŞİMDE habire beni evden kovardı bir dönem;
işine gelmedi mi defol git ananın evine deyiverirdi...
bu ara duruldu biraz;aman nazar değmesin...
canım bak ben eşime diyorum ki;
erkek adam karısını evden kovmaz,çok isterse evi kendi terkeder....(anlarmı bilemem ama)
yani aslında ilişki laçkalaşınca bu durumlar oluyor işte...
evliliğiniz oturuşunca bunlar kalkar ortadan zamanla...
karar senin,hayat senin.....zor olduğunu bilirim..
öyle söylememin nedeni aslında o an gitmek istemeyişim ama o lafları da gururuma yediremeyişim.Bir de ben hep derim.Beni sen aldın sen bırakıcaksın diye...
Hayır ben eleştirelere açığım.Benim de hatam varsa söylemeniz için paylaştım zaten bunları.Ben şuan tek bir pencereden bakıyorum zaten .Sizin sormanız ya da empatı yaparak onun yerine sormanız daha kolay bir çözüm bulmamızı sağlar.
Ogün konuyu anlattığım dışında başka bir ima,kinaye olmadı ..Onu sıkmadığımı da düşünüyorum.Ama işyerinden gelme saatinin üzerinden 2 saat geçmiş .Bir arayıp geç kalıcam bile demedi.Ben de doğal olarak merak ettim.Ona sorulunca benden bıktığını ,telefonu yüzüne kapattığım için ( ki sonra konusuruz diyo bende tamam diyip kapatıyorum) herkesin içinde onu küçük düşürdüğümü söylüyor.Herkes dediği de sadece o kız.Bu arada bi de bana yalan söylüyor.Şirketten bir kaç kişi daha vardı arabada diye.Ama yalan.Sadece o kızlaydı.Çünkü kız benle konusurken ikimiz geliyoruz dedi.Ewet belki biraz sert davranıyorum.ama boş yere bir sert tavır değil ki benim.Tavır gösteremeyecek miyim...Eşimin çantasını açıp, telini açmış ben yine de birşey demedim..Sadece aramadığına kızdım ,hiç olmadığm kadar hassas değildim yani..Annem biliyor bir tek.O da ne diyeceğini şaşırdı tamam sen de haklısın ama ne yapacaksınız diyor.KAynanam da oğlunun öyle birşey söylememesi gerektiğini ama benim alttan almam gerektiğini söylüyor.Kadın ddediğin biraz daha alttan alır diye düşünenlerden...
Amin saol Rabbim olmayanlara da nasip etsin ins..
Annem gibi konusmussunuzah canım ah
malesef bazı erkekler suçlu olduklarını kabul etmezler
örneğin benim eşim
asla suçlu bendim demez
aynen tek suçlu ben miyim der
sana düşen
elbette ben de suçluyum
ikimizinde hataları var hadi gel bunları konuşalım deyip
sen kendi hatalarından başla
sonrada ona sen böyle davrandığın için ben böyle davrandım de
ve yine bazı erkekler
örneğin benim eşim
karıları hamile iken ve doğurduklarında girdikleri deprosyona onlarda girerler
enteresan bu durum farkındayım ama
malesef böyle
ben kendi deprosyonumu unutup aile huzurumu kaçırmamak için daha sakin düşünüyorum
daha yenisiniz
onu anlaman zaman alacak
ama
bazı bayanlar örneğin ben
erkeklerimizi idare etmek zorundayız
mutlu olabilmek için
bu demek değil ki hakaret ettiğinde susalım vs
biz onları kendimize hakaret ettirmemeliyiz bunun içinde
ters sularda yüzmemeliyiz
kavga mı ediyoruz susalım
ne zamana kadar o susana sakinleşene kadar
diyelim ertesi gün sakin sakin sınırları bilerek biz konuşalım
ben bunu yapmayı öğrendim
bende sinirliyim
kafam esti o anda herşeyi bitiririm
çok sınırdan döndüm
ama sakinleştikten sonra abarttığımı gördüm
çıkan sonuçlardan çok üzüldüğümü gördüm
ve kavga etmemey yemin ettim
sakinleşince olayı daha iyi kavrayabiliyosunuz ve daha düzgün cümleler kuruyorsunuz
zaten siz kavga etmeyince eşinizde durduk yere sizi evden kovmazzz
sizin sorununuz tartışmayı bilmiyor olmanız..
eşinizin öfke kontrolü yok.. o an burnunun önünü bile görmüyor.. siz de onun üstüne gidiyorsunuz galiba.. bu yine de onu haklı çıkarmaz elbette..
affetmeyecekseniz gideceksiniz, yok eğer gitmiyorsanız evde trip yapmanızın bana kalırsa pek anlamı yok.. trip yapmak yerine eşinizle "sen böyle konuştuğunda beni ne kadar kırdığını üzdüğünü görmüyor musun, sen bir anlık sinirle öyle söylüyorsun ama benim gururuma dokunuyor" diye açık açık ve samimiyetle ve sıcak bir şekilde konuşmanızı öneririrm..
ayrıca beni sen aldın sen bırakırsın yaklaşımı da biraz işine geldiği gibi davranmak bana kalırsa.. kendi gücünüzü küçümsemeyin lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?