Eşim sürekli defol,git diyor.

eşinin psikolojisi normal değil bence.tıpkı benim eşim gibi.benimkide her kavgada defol gir s...git.babanı arayacağım götürsün seni.terbiyesiz şey.ama ben karar verdim söyledim kendisinede ayrılacağım zamanını bekliyorum.benim eşim sonrada pişman olup özür diler.isteyerek demedim diye.konu sahibi resmen beni anlatmış ya.eşim annesinin yanındada küfür eder bağırır kovar.bende çalışıyorum ailem arkamda.sevmek yetmiyor.ben artık boşanmayı kesin koydum kafama..

canım bence tek bir çözümü var, o da gitmek. bunun böyle olduğunu sen de biliyorsun ama birisi de başka bir çözüm önersin diye bekliyorsun bence. eşinin gözünde senin çalışmanın veya ailenin arkanda olmasının bir önemi olduğunu zannetmiyorum. çünkü senin dediklerinden anladığıma göre o bunu devamlı yapıyor ve sen gitmiyorsun hatta küsüyor ve arayı sen düzeltiyorsun, kaldı ki "beni babamın evinden sen aldın sen geri götürürsün" diyorsun, neden sen saksı bitkisisi misin? kendin neden gitmiyorsun, evet sen o an gitmek istemediğin için böyle dedin ama bunu eşin de anladı, o zaman bu lafın gidemem ben sensiz yapamam demenden herhangi bir farkı yokki onun gözünde.

4 ay sonra çocuğun olacak böyle bir ortamda mı büyümesini istiyorsun? bub iyice düşün eğer istemiyorsan eşine iyi bir ders vermenin zamanı gelmiş de geçiyor bile canım. sen niye hem suçlu hem güçlü- yani sana göre- orada seninle konuşmasını bekliyorsun ki. kalk git, sanki gidecek yerin yok ona muhtaçsın. Git ve hemen geldiği gibi de dönme bence. Gelmez diyorsun, gelmezse seni sevmiyor demektir canım seven insan ne olursa olsun er geç gelecektir. bir de bebek var arada.

çok yazık ediyorsun bence kendine, biraz kendine güven, sen ondan önce de yaşıyorsun o olmasa da yaşamaya devam edersin ilk önce bunu idrak et ki ona da ona göre davran bence.

arabadaki kız meselesine gelince, ben telefonda imalı konuştuğun için eşinin bu kadar sinirli konuştuğunu düşünüyorum- kesinlikle mazeret olamasa sa- kaldı ki sen de kız nasıl açar telefonu diye düşünüyorsun, ben de büyük ihtimal işyerimden birinin telefonu olsa açabilirim, özellikle sen meraktan üst üste aradıysan önemli olduğunu sanıp açmıştır. bunu hiç kafana takma bence gayet normal birşey zaten senin de dediğin gibi akşama kadar beraber çalışıyorlar, araba da yalnız olmaları gerekli değil.

ama sen bunları boşver zaten biran önce kalk git canım yoksa bugün gitmediğin için birgün gelir çok pişman olursun

eşinin psikolojisi normal değil bence.tıpkı benim eşim gibi.benimkide her kavgada defol gir s...git.babanı arayacağım götürsün seni.terbiyesiz şey.ama ben karar verdim söyledim kendisinede ayrılacağım zamanını bekliyorum.benim eşim sonrada pişman olup özür diler.isteyerek demedim diye.konu sahibi resmen beni anlatmış ya.eşim annesinin yanındada küfür eder bağırır kovar.bende çalışıyorum ailem arkamda.sevmek yetmiyor.ben artık boşanmayı kesin koydum kafama..

Kendime güvenemiyorum.Asıl sıkıntı bu.Ona öyle bağlanmışım ki ..Sanki elim kolu o gibi.Biliyorum bu yanlış tabi ki ondan önce de yaşıyordum ama gitmekten başka bi çözüm ver mı diye çabalıyorum..Gelmez çünkü çok inatçı...Sevse de sevmese de alttan almıyor.Belki de dediğin gibi ben onun beni sevdiğine inandırmısım kendimi.Eğer sevse inat da etmez..Dimi???
Benim de bu kararı vermem lazım işte .KEsinlikle yeter demem lazım...Ama diyemiyorum ne yazık ki...Bunu demem için biraz cesarete ihtiyacım var sanırım...

canım sen acaba hamilesin alıngansın diye mi böyle hissediyorsun? yani tabiki çok ayıp saygısız hareketleri ama mesela senede 1 böle söyler sonra kendini af mı ettirir? yoksa hep mi böyle? başka kötü yönleri var mı?

sıkıntısını senle paylaşır mı, ailesine karşı seni korur mu, isteklerine karşı duyarlı mıdır, seninle ilgilenir mi??

şimdi tek bir şey üzerine odaklanıyoruz. 5 aylık hamilesin... belki baba olmanın vereceği sorumluluk korkusu yaşıyordur. sana hep mi böyle ne sıklıkla böyle.... daha detay vermen mümkün mü?

Canım senin yumrugunu masaya vurmanın zamanı gelmişte geciyor bile..
Bu erkekler ne sanıyorlar kendilerini anlayamıyorum bazen.
Yahu arkadaşım ben seni zorlamı oturttum nikah masasına diyemedinmi be canım?
Bak sana bi tavsiye baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Korktugunu bi belli ettinmi tamam zaten önünü alamazsın.
Cıkar valizini eşyalarını doldurmaya başla bak nasıl tutuşuyor.
Rabbim akıl fikir versin bu adamlara!

erkekler kadınların ne kadar duygusal anaç ailesine bağlı olduklarını bildikleri için bunu dibine kadar kullanıyolar. buna izin verme. muhatap olma umursamıyomus gibi davran bi daha git derse sen git de. aileni aramak istiyosa arasın. bi arkadaş blöf yap demiş sancın varmış gibi falan bunuda yap mantıklı bu belki biraz aklını başına getirir onlada ilgilenmezse zaten canım benim kahrından dağlarada çıksan o adamla aynı evde kalma...

çok üzüldüm ikinize de Allah yardımcınız olsun, ıslah etsin inşallah. Dedğiniz çok doğru erkek kendi gitmeli, kadını kovmak da neymiş

AHHHH BE CANIMMM sen kendin yaptın bu adamı böyle, senin hataarında vardır belki orasını bilmem, ama BENİ SEN ALDIN SEN BIRAKACAKSIN dersen o daha çoook şey yapar sana evlilik konusunda akıl verirken dikkat etmek lazım hep söylüyorum bunu, ama kesin olan bişey var ki : aklını başına getirmen lazım . ne demek çocuğu aldır yaaaa ayyy sinir oldum adama bende babanın evine gitmen gerktiğini düşünüyorum çok üzgünüm ama bunu da yutarsan gene olacak gibi görünüyor. insanoğlu durdurmadan durmuyor cnm yalvartmak lazım bu adamı, ama öyle böyle değil İYİCE allah yardımcın olsun

Benim abime gidip gitmeyeceğime kim karışır kimden izin alıp kimin sözünü dinlicem dinlemeyince adam olmıcam kadın olmıcam boşanın demiyorum tabi ama iyi bi düşünün bu bir evlilik mi

Hah bi de hala gideyim mi kalayım mı diyorsunuz o ne isterse onun istediğini yapacaksınız yani bunu bilen adamın ne yapmasını bekliyorsunuz daha anlamadım

Adam boşanalım demiyor farkındaysanız defol git babanın evine diyor.
erkeğin evden kovmasının sebebi öncelikle maddi olarak kendini evin sahibi olarak görmesi.
gideceğinizde mağdur olacağınızı bilmesi veya emin olması
sizin senden ayrılmam,sensiz hiçim mesajı vermeniz..
sondan başlayın.
öncelikle sensiz hiçim mesajını vermekten vazgeçin.
sonra ailenizle ilişkinizi iyi tutun..
kavgalarda anneme giderim diyerek bavulu hazırlamayın bu da işin ciddiyetini bozar.
size git dediğinde "erkek adamsın,ben yollara gebe halimle düşemem,gidecek biri varsa sen" diyebilin.
artık o noktaya geldiyse kavganız
iletişiminiz yanlış hepten ama ..
bir anda düzeltmek imkansız

Eşler arasında kavga olabılır cok şiddetli kavgalarda olabilir ama
eşim bana s..git dedikten sonra '' ÇOCUĞUDA ALDIRALIM ''
diyorsa tamamdır benim için o adam, adam değildir bırak kocam olacak birdaha !..

Sözler çok önemlidir hayatta ..
Kimse ksr bakmasın yok yuva yok bilmem ne..
Bugun uç kuruşluk bir kavga için benim karnımdaki çocuğa el uzatacak adam yarın öbürgün nelerr yapmaz ..
böyle adamla yuva falan olmaz.. herzaman kadın mı başını eğecek çile çekecek..

Benimde basima aynilari geldi. Daha yeni bu yaz tatilinde yasadim. Bana kalk kardesim seni annenlere biraksin dedi, bende gerek yok babam gelir alir dedim beni. Agliyorum ama artik tak etmisti canima. Babami aradim ama sakin ol kizim oyle hemen bitermi hersey dedi ve gelmedi bende oylece kaldim. Koydeydil. Yol bilmem iz bilmem. Haaa valizlerimi topladim gidecektimki birde bana kim senin gitmene izin verdi demesinmi. Sok oldum. Neye inanacagimi sasirdim. Icim yaniyor ama bebelerim kucuk. Arkam yok. Ama inaniyorum artik hevesim kalmamis. Bir gun ya tam duzelecek yada tam bitecek hersey fakat ben cikmayacagim evimden. Eger o beni istemiyorsa o s..... olup gidecek. Her zaman evden defolup babasinin evine gidende kadin olmicak kusura bakmayin. Gucluyum ama emegimi copcuklarimi alip ordan oraya gitmeye hic niyetim yok. Oda bunun bilincinde az cok. Kararimi kinamayin ama ben perisan olacagima kadin halimle o erkekligine guveniyorsa kendi ciksin defolsun. Benden bu kadar. Hayat sinavi cok zor. O kadar sey yasadimki su kisacik omrumde dayancak saglam bir dal gormuyorum su sicacik limanim ve cocuklarimdan baska. Ve Allaha havale ediyorum. Benden uzak........

Yazdıklarım silindi.. Önemli bir problem olduğu için yeniden yazmak istedim..

Bu konuda uzman yardımı almalısınız...
Ben almıştım...
Bizde ki "Defol'lar" biraz daha sebepsizdi..
Ben size, bana söylenenleri hatırladığım kadarıyla toparlayacağım.. Ancak siz de, kendi durumunuz için önce bir yardım alın...

Terkedilme korkusunun tetiklediği özgüvensizlik.. "Nasılsa bir gün beni bırakacak" mantığı işliyor.. Bu nedenle, o muhtemel acıyı siz ona yaşatmadan evvel, o sizi en ufak bir hatanızda göndermeye çalışıyor.. Buna gerçekten çalışıyor o anda.. Sonra aklı başına geldiğinde pişman oluyor.. Ama ya sizi sindirmek zorunda (çünkü gitmeyeceğinize ancak böyle güvenebilir, ipler onun elindeyse..) ya da hep bu kuşkuyla hareket edecek..

Saçma geldi belki.. Oysa bizler çalışan, özgüven sahibi kadınlarız.. Gerçekten her an gidebiliriz.. Erkekler artık bize yetmekte zorlanıyorlar.. Çünkü biz zaten her şeye yetiyoruz.. Eve.. işe... Sokak işlerine.. Kurslara.. Her yere.. Her an, onun hataları yüzünden onu bırakabilirsiniz, ona göre.. Bu yüzden size "Bir hiç" olduğunuz mesajını, bu yanlış da olsa verebilmeli.. Hatta bunu herkesin önünde sizi çok acıtarak yapmalı ki.. bu yalana o kadar gerçekmiş gibi inanın...

Eşinizin tüm geçmiş hikayesini satır aralarından toplayıp bir uzmana görünün.. inanın çok maliyetli bir şey değil.. Kardeşleriyle ilişkisi, anne ve babasının birbirleri arasında ki ilişki (burada bir boşanma süreci yaşanmış ya da bir şiddete şahit olunmuş olabilir..), anne ve babanın diğer kardeşlerle ilişkisi... Bunları toparlamanızda fayda var.. Eşinizin bu tepkisinin altında bir hikaye yatıyor... Size o hikaye anlatılmadan, vazgeçmeyin... Bu tarz şiddet vakaları genelde çok fazla sevgiden, saplantıdan kaynaklanabiliyor...

Ben bunu nasıl yendim, kötü örnek olmak istemediğim için paylaşmayacağım...
Ama siz de vazgeçmeyin, en azından şimdi... Bir dinleyin bakalım, uzman neler söyleyecek...

ilk defol git dediğinde niye kapiyi çekip çıkmadın??
yok muydu cebinde bi geceliğine otele vericek paran?

büyük konuşmak istemem ama Allah muhafaza eşim bana "git" diyecek bir dakika bakmam yüzüne
cebimde kuruş yok diyelim, parmağimdaki yüzüğü satar o geceyi otelde geçiririm...

evlilikte öyle her kavga anneye babaya anlatılmaz
anlatirsan işte böyle annen de kayınvalidene anlatır( annenin yaptiği da son derece hatalı )
eşin zaten koparmış zincirlerini maşallah küfüre bile sarmiş da ama sende de hata var
ne diye 2. kez ariyosun ?
elin kızının da aklına karpuz kabugu düşünüyosun
kendini bi .ok sancak sonra
bak adamın karısı beni kıskandı diye
çok yanlış tavirlar bunlar, evliliğine zarar verir
bırak eve geldiğinde hallet derdini
ne diye tel tacizinde bulunuyorsun?
anlıyorum hamilesin hassassin ama sabret, akıllı ol
önce bi kendi hal ve tavrını gözden geçir ki bu adamın sana "defol git" deme cüretinin nereden geldiğini anlayabilesin...

Öncelikle arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun.Her dediğiniz benim için altın kıymetinde.Sizden cesaret alıyorum.Kendimi daha güçlü hissediyorum.
Dün eşim annemle konuşmus.Aslında demek istediğinin o olmadığını ,bi anlık sinirden söylediğini zaten akşama da benimle konuşucağını söylemiş.Benim genel olarak çok sinirli olduğumu ,ama beni hiç bizaman aldatmayacağını söylemiş.Annemde kızım zaten senin aldattığını düşünse bi dk durmaz.Ama senin git demen ne olursa olsun çok hatalı,eğer sevmiyorsan üzme kızımı söyle bitsin , o bizim başımızın tacı başımızın üzerinde yeri var demiş.Ama seviyorsan da biraz hatalı olduğun durumlarda o sinirlenince sus..O da sen sinirlenince sussun.Böyle idare edin birbirinizi.Böyle git diye diye bi gün gerçekten gelicek sonra geri dönüşünüz olmayacak demiş. o da söz vermiş bidaha ağzından böyle kelime çıkmayacak diye.Akşam gelince kayınvalidemde misafirler olduğu için yukarı geç çıktık.Benimle konusmadı ,bende içeride yattım .Ağladım biraz,müzik dinledim gelmedi yanıma..Sonra gecenin bi yarısı geldi zorla kaldırdı yatağa götürdü beni.Sabaha kadar sarıldı.Sabah sarılmamı istedi sarılmadım.Niye yanıma yatmıyosun dedi bende işte dedim.Bu kez o da trip attı .Evden çıkana kadar konusmadı.Evden çıkınca konusmuyomusun dedi bende konusuyorum işte falan dedim .Böyle konusuyosan devam et dedi...Tek suclu ben miyim diye sordu.Ben de öyle bişey demedim,dedim.Sonra da konusmadı benimle.... hala bi özür vs bişey yok yani burnunun dikinde...Son bi şans vermek istiyorum ama o böyle yaparsa biraz zor....

ah canım ah
malesef bazı erkekler suçlu olduklarını kabul etmezler
örneğin benim eşim
asla suçlu bendim demez
aynen tek suçlu ben miyim der

sana düşen
elbette ben de suçluyum
ikimizinde hataları var hadi gel bunları konuşalım deyip
sen kendi hatalarından başla
sonrada ona sen böyle davrandığın için ben böyle davrandım de

ve yine bazı erkekler
örneğin benim eşim
karıları hamile iken ve doğurduklarında girdikleri deprosyona onlarda girerler
enteresan bu durum farkındayım ama
malesef böyle
ben kendi deprosyonumu unutup aile huzurumu kaçırmamak için daha sakin düşünüyorum

daha yenisiniz
onu anlaman zaman alacak
ama
bazı bayanlar örneğin ben
erkeklerimizi idare etmek zorundayız
mutlu olabilmek için

bu demek değil ki hakaret ettiğinde susalım vs
biz onları kendimize hakaret ettirmemeliyiz bunun içinde
ters sularda yüzmemeliyiz
kavga mı ediyoruz susalım
ne zamana kadar o susana sakinleşene kadar
diyelim ertesi gün sakin sakin sınırları bilerek biz konuşalım

ben bunu yapmayı öğrendim
bende sinirliyim
kafam esti o anda herşeyi bitiririm
çok sınırdan döndüm
ama sakinleştikten sonra abarttığımı gördüm
çıkan sonuçlardan çok üzüldüğümü gördüm
ve kavga etmemey yemin ettim
sakinleşince olayı daha iyi kavrayabiliyosunuz ve daha düzgün cümleler kuruyorsunuz
zaten siz kavga etmeyince eşinizde durduk yere sizi evden kovmazzz

sizin sorununuz tartışmayı bilmiyor olmanız..

eşinizin öfke kontrolü yok.. o an burnunun önünü bile görmüyor.. siz de onun üstüne gidiyorsunuz galiba.. bu yine de onu haklı çıkarmaz elbette..

affetmeyecekseniz gideceksiniz, yok eğer gitmiyorsanız evde trip yapmanızın bana kalırsa pek anlamı yok.. trip yapmak yerine eşinizle "sen böyle konuştuğunda beni ne kadar kırdığını üzdüğünü görmüyor musun, sen bir anlık sinirle öyle söylüyorsun ama benim gururuma dokunuyor" diye açık açık ve samimiyetle ve sıcak bir şekilde konuşmanızı öneririrm..

ayrıca beni sen aldın sen bırakırsın yaklaşımı da biraz işine geldiği gibi davranmak bana kalırsa.. kendi gücünüzü küçümsemeyin lütfen..

Annem gibi konusmussunuzDedikleriniz mutlu olmak adına doğru ama benim için sanırım yapması çok zor ...
Dediğiniz gibi o an susmayı bilmem ve biraz sakinleşince konusmaya başlamam eğer bu evliliğin sürmesini istiyorsam
yapmam greken şeyler...ama bunu nasıl yaparım ya da ben bunu yaparsam o iyice beni ezmeye çalısır mı ondan emin değilim...

Bende aynı şeyi düşünüyorum.Tartışmayı kızdığımız konu üzerinde yapmıyoruz...Git demeler ,gel demeler ve sonra sen bana git dedin öyle yaptın böyle söyledin diye kızdığımız konuyu unutup başka bir derde boğuyoruz kendimizi...Konusmak belki de en güzeli ama sanırım biz onu da beceremiyoruz..Birbirimize sadece suc atıp duruyoruz... Sen aldın bırakırsın sadece benim o an ki koruma kalkanım...gitmek istemediğim için onun da bırakmayacağını bildiğim için belki de...Yoksa bi arkadasın dediği gibi ben saksı bitkisi değilim..Öyle güçsüz bi insan da değilim ..Çalısıyorum,üniv. mezunuyum,çok iyi yabancı dil biliyorum ...Kendimi küçümsemiyorum sadece o an gitmemek için bi bahane sadece benimkisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…