Eşim Sürekli Yardım Yapıyor

Ne sacmalik ya, kendi maaşının yüzde onuyla iyilik yapsın neden sizin maasinizdan da alıyor.
Uyuz oldum esinize. İyilik de gönülden yapılır,eş ile kavga ede ede yapilmaz
Ortak bütçe kullandığımız için yardımlar da bütçemizden gidiyor, oran olarak bana fazla geliyor yüzde on. Yani sabit bir şekilde sürekli ayırmak da saçma geliyor. Bir ihtiyaç sahibi görürsün verirsin ya da bir ay çok giderin olur vermezsin. Böyle düşünüyorum.

Yardımın miktarı olmaz imkanın varsa verirsin biz perşembe yada cuma günleri bakkala para bırakırız ihtiyaç sahiplerine ekmek verir ara ara tavuk kestirip tanıdığımız ihtiyaç sahiplerine veririz bazen çikolata şeker dağıtırız çocuklar sevinsin diye vs vs eşinle konuş arkadaş söylemiş yardımın da bi adabı var
Evet kira ödüyormuşuz gibi her ay ayırmak da beni geriyor. Her ay ayırıp verecek yer bulmak vs. Gerçekten ihtiyaç gördüğümüz bir yere çok yardım da edebiliriz ya da o ay çok giderimiz olmuştur hiç vermeyebilirşx. Benim mantığım bu aslında.

Ortak bütçe kullandığımız için yardımlar da bütçemizden gidiyor, oran olarak bana fazla geliyor yüzde on. Yani sabit bir şekilde sürekli ayırmak da saçma geliyor. Bir ihtiyaç sahibi görürsün verirsin ya da bir ay çok giderin olur vermezsin. Böyle düşünüyorum.
Tabii ki saçma.
Madem sinir olmak istemiyorsun, o yüzde on kaç para? Dört bin lira mi?
Tamam, diğer yüzde onu sadece kendi keyfine harca. O ay mesela git cam temizleme robotu ve robot surupge al, iki taksit dört bin dört bin öde. Sonraki ay canının istediği başka şey al..ama tamamen kendi keyfin, mutluluğun için yap..mesela saçlarına bakim yaptır,yüzüne kolojen iğnesi, mezoterapi faaln yaptır, ayakkabi al, temizlikçi çağır. Eşin rahatsız olmaya başlarsa sadece maaşın yüzde onunu kendine kullandigini, rahatsiz oluyorsa - onu rahatsız eden bir rakamsa yardımın da kendine harcadığın serbest paranın da düşürülmesini talep et:)
Bence eşinin anladığı dil budur.
Ha dersen ki benim isteğim yatırım, çocuklarımdan calamam. O zaman da başka bir bir artı bir ev bul, kredi cek. Her ay toplam maasin yüzde otuzunu ödeyecek şekilde odensin. O evi de kiraya verirsiniz, o kira da eve yardımcı olur. En azından ileride daha büyük eve geçmek istediğinizde iki evi satar pesinat yapar çok az taksit ödeyip kendi evinizde oturursunuz.

2 çocuğu aynı anda koleje gönderirken birikim yapamayız dediğiniz için, kazancınızın iyi olduğunu varsayıyorum. Ortalama kolej fiyatları 100 bin İstanbul da :)
Yüksek kazancınızla istediğiniz hayatı yaşayabilmelisiniz, bu da sizin hakkınız.
Siz standartlarınızı iyileştirin, eşiniz de yardım etmek istiyorsa etsin. O bununla mutlu oluyor, siz de mutlu olacağınız şeyleri yapın.
Günün sonunda para bunun için kazanılıyor :) bir ev daha alırsınız, 3+1 olmaz, o da 1+1 olur. Kirası ile yine oturduğunuz evi karşılarsınız vs vs..
Bizim lükslerimiz başkası için hayati ihtiyacı karşılıyor, keşke herkes eşinizin bilincinde olsa :)

Tabii ki saçma.
Tamam, diğer yüzde onu sadece kendi keyfine harca. O ay mesela git cam temizleme robotu ve robot surupge al, iki taksit dört bin dört bin öde. Sonraki ay canının istediği başka şey al..ama tamamen kendi keyfin, mutluluğun için yap..mesela saçlarına bakim yaptır,yüzüne kolojen iğnesi, mezoterapi faaln yaptır, ayakkabi al, temizlikçi çağır. Eşin rahatsız olmaya başlarsa sadece maaşın yüzde onunu kendine kullandigini, rahatsiz oluyorsa - onu rahatsız eden bir rakamsa yardımın da kendine harcadığın serbest paranın da düşürülmesini talep et:)
Ha dersen ki benim isteğim yatırım, çocuklarımdan calamam. O zaman da başka bir bir artı bir ev bul, kredi cek. Her ay toplam maasin yüzde otuzunu ödeyecek şekilde odensin. O evi de kiraya verirsiniz, o kira da eve yardımcı olur. En azından ileride daha büyük eve geçmek istediğinizde iki evi satar pesinat yapar çok az taksit ödeyip kendi evinizde oturursunuz.
Aslında söylediğiniz çok mantıklı yani 1+1 ev alıp yatırım yapmak. Diğer türlü istersem şimdi gidip 30 bin liralık son model telefon alsam niye aldın telefonun sağlamdı falan demez, güle güle kullan der öyle bir adam :) o nedenle dediğiniz gibi bir yere yatırım olacak şekilde kullanıp ilerde daha rahat edebilirim.

2 çocuğu aynı anda koleje gönderirken birikim yapamayız dediğiniz için, kazancınızın iyi olduğunu varsayıyorum. Ortalama kolej fiyatları 100 bin İstanbul da :)
Yüksek kazancınızla istediğiniz hayatı yaşayabilmelisiniz, bu da sizin hakkınız.
Siz standartlarınızı iyileştirin, eşiniz de yardım etmek istiyorsa etsin. O bununla mutlu oluyor, siz de mutlu olacağınız şeyleri yapın.
Günün sonunda para bunun için kazanılıyor :) bir ev daha alırsınız, 3+1 olmaz, o da 1+1 olur. Kirası ile yine oturduğunuz evi karşılarsınız vs vs..
Bizim lükslerimiz başkası için hayati ihtiyacı karşılıyor, keşke herkes eşinizin bilincinde olsa :)
Evet çok şükür kazancımız fena değil, ev piyasası çok yüksek sadece. Dediğiniz çok mantıklı, bir kişi daha önermiş aynı şeyi. Ben kendi imkanımla yine 1+1 alıp sonrasında yatırım olarak kullanabilirim.

Tabii ki saçma.
Eşine batmaz kadının harcaması bence :)
Benim eşim de böyle, evlendiğimizden beri işsiz kaldığı dönemde bile yardım ettiği bir üniversite öğrencisi vardı. Bu sene 3. Öğrencimiz eğitim hayatına başlamış oldu. Memleketinin derneği, oradan İstanbul a okumaya gelen öğrencilere burs veriyorlar. Bu da kira gibi çünkü öğrenciden kısamazsınız :) bu ay verdim gelecek ay az veriyim de denmez.
Benim harcadığıma da karışmaz, hayrını gör der :)
cömertlik bunun adı ya 😅 kötü bir şey değil. günümüzde enayilik gibi görünse de güzel bir karakter özelliği :))

Merhaba yazmışlar ama siz maaşınızdan belli bir tutar altın vs alıp kalandan ortak bütçe eşiniz yardım yapsın. Direk verme diyince sanki hem mutsuzluk hem de başka yerden o para çıkar 😞 kendini de eşiniz daha kötü hissedecek. Benim eşim de maaşlı çalışmıyor kendi işimiz. Ben dağıttıkça daha çok kazanıyorum diyen birisi. Hadi işyerimize geleni falan boş çevirmez akşam evine gider bakar yapar alışverişini ama yeğenine ünv hediyesi bilgisayarı varken leptop aldı o köyde kalıp diğer kardeşleri kullanacakmış. Bende yardımlarla okudum zamanında ama annesi babası sağ maaşlı birine saçma geldi. Şimdi başka kuzeni askerde yine aynı 🙈 helal hoş olsun askere de. Bakınca araba ve arsa dışında hiçbirşeyimiz yok ev konusu açmıştım kaldı öyle hiç niyeti yok borca giremem diye. İki kira ödüyoruz. Tartışmanın da sonu yok bu ailesel de değil çalışana primler vs aynı şekilde . Bende kısmıyorum açıkcası eskiden bir çöp alacaksam iki kez düşünürdüm. Şimdi çocuklarımdan ve kendimden kısmıyorum bizden de esirgemez hakkını yemeyim yeme içme alışverişten. Tek kişinin isteğiyle olmuyor maalesef 😞 bu kez hasta oluyor beklentide olan kişi. Arada gaza getirip aylık olmasa da iki üç ayda kasaya yatırım yaptırabilirsiniz

Sizi anlıyorum belki eşinizin inancı bu şekildedir. Hani dini kkonular yasak oraya girmeyeyim de,kazancın oranı ayrı,evin oranı ayrı diye düşünüp buna göre hesaplama yapıyor olabilir. Bu durumda eşinizle orta yol bulmanız pek mümkün gibi durmuyor. Ben de kendim aynı şekilde hesaplıyorum o yüzden ;)

Eşine batmaz kadının harcaması bence :)
Benim eşim de böyle, evlendiğimizden beri işsiz kaldığı dönemde bile yardım ettiği bir üniversite öğrencisi vardı. Bu sene 3. Öğrencimiz eğitim hayatına başlamış oldu. Memleketinin derneği, oradan İstanbul a okumaya gelen öğrencilere burs veriyorlar. Bu da kira gibi çünkü öğrenciden kısamazsınız :) bu ay verdim gelecek ay az veriyim de denmez.
Benim harcadığıma da karışmaz, hayrını gör der :)
cömertlik bunun adı ya 😅 kötü bir şey değil. günümüzde enayilik gibi görünse de güzel bir karakter özelliği :))
Bence hiç iyi bir ozellik değil. kendi evi kira iken ve karısının gönlü yokken iki kişinin maaşının yüzde onu gibi yüksek bir rakamı eşinden rizasiz veremez. Bundan çok daha küçük rakamlarla "ailesine yardım ediyor benim paramla" diye kocasını bosuyor KK kadınları.
Ve bence eşinin hoşuna gitmez. Çünkü 'bizim her şeyimiz var,fazlasına ne gerek' kafasında bir adammış. Konu sahini de zaten kendi söyledi "kıtlık bilincine sahibim,hic gereksiz harcama yapmam" diye. Bence çözüm kadının da o kadar parayı sadece kendi lüksüne harcaması. En azından içi soğur:)
Bir de yardım yapmak istiyorsa kendi maasinin yüzde 10uyla yapsın,neden kadının parasını da harcıyor.
Ben iyi kazanan biri değilim ama çalıştığım her zaman sokaktaki kedilere akşam beslemesine çıkardım. Birisine hediye göndermek isterken Aynebilim aşevine dondurma ismarliyordum. Böyle şeylerin bereketi arttırdığına da eminim. Ama böyle şeyler gonulden kopar. Kira öder gibi,maaş verir gibi birilerine ödenmez bence. Sizin eşiniz burs veriyormuş, siz de bu hareketi takdir ediyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Ama sizin istemediğiniz - miktarı yüksek bulduğunuz halde eşiniz ortak paranizdan bu bursu vermekte ısrar etse eminim siz de rahatsız olurdunuz

Merhaba kızlar, eşim çok yardımsever. Durumu olmayan kişilere yardım yapmak istiyor. Bu çok güzel bir davranış ama miktarı konusunda uzlaşamıyoruz. İkimiz de çalışıyoruz ve birbirine yakın ve fena olmayan kazancımız var. Ortak bütçe kullanıyoruz. Çok şükür sıkıntımız da yok. Ancak normal çalışan beyaz yakalı insanlarız ve ilk evlendiğimizde düğündeki takıların üstğne koyarak yatırım amaçlı aldığımız 1+1 evimiz var sadece. Bu evi kiraya verdik ve kendimiz de oradan gelen kira ile 3+1 evde oturuyoruz (bir çocuğumuz var, ikincisi de yolda.) Ben kendimize bir ev alabilmeyi çok istiyorum, bunun için de birikim yapmak amacıyla harcamalarımı minimumda tutuyorum. Eşim ise evimizin olup olmamasını çok dert etmiyor, hep kirada da yaşayabiliriz diyor. Ulaşamadığımız nokta, benim çocuklar okula başlamadan ev alma yani birikim isteğim ile eşimin insanlara yardım isteği. Onun teklif ettiği yardım gelirimizin yüzde 8-10 gibi bir miktarına denk geliyor. Ben de yine verelim ama yarısını verelim, bizim de her şeyimiz tam değil diyorum. Bu arada maaşımız fena değil ama beş yıldızlı otele tatile gitsem, haftada iki-üç gün temizliğe birini alsam, çocuğu daha iyi kreşe versem, hep marka giyinsem tabii ay sonunu zor getiririz. Yani ben kısıtlı yaşarken bu kadar yardım yapma taraftarı değilim. O miktarı konusunda çok ısrarcı olunca benim içindeki yardım isteği de tamamen gidiyor, parayı çarçur edip ay sonunu zor getiresim geliyor. Nasıl uzlaşabiliriz?
öteki tarafı düşünüp yapıyorsa ailesinin konforu da bi sadakadır. Hiç öyle seylere gerek yok. Bide çalışıyormuşsun. Söz hakkın olabilmeli. Biraz çar çur et bakalım durumumuz iyi diyebilecek mi

Ay ben bazı postlari okuyunca sinirlerim yıpranıyor gerçekten 😆
Ömür boyu böyle bir gelir garantisi mi varmış adamın? İnsan çoluğuyla çocuğuyla oturacağı, bir durum olsa calisamasa rahat idare edeceği şekilde geleceğini kurmadan böyle bir yardım yapamaz. Eşinin müsadesi yok bu miktara, şimdi güya iyi bir şey yapıyor ama kendi ailesi ile ilişkilerini bozuyor. Çocuklar büyüdükçe daha da batacak size, ilişki yıpranacak, cocuklar arada kalacak. Her gün fiyatlar artıyor, bir daha nerden ev alınacak? Ömür boyu kira ödeyecek durumu olduğuna yüzde yüz emin galiba ama ne olacağı belli olmuyor. Çocukların geleceği için adım atması lazım.

Evet kira ödüyormuşuz gibi her ay ayırmak da beni geriyor. Her ay ayırıp verecek yer bulmak vs. Gerçekten ihtiyaç gördüğümüz bir yere çok yardım da edebiliriz ya da o ay çok giderimiz olmuştur hiç vermeyebilirşx. Benim mantığım bu aslında.
Haklısın

sizi şanslı görenlere hayretle bakıyorum. eşinin gönül rızası olmadan yapılan yardımların bence kimseye faydası olmaz.

adam dediğin eşinin parası olmadan yardımını yapar, evini geçindirir, çocuklarının ve eşinin yaşayacağı bir evi alır sonra yardımını eder.

hem ev geçimine karısını ortak ediyor hem karısının maaşıyla yardım yapıyor saçmalık. böyle bir adama saygı duymam resti çekerim

ayrıca eminmisiniz siz bu yardımlardan.ben olsam çok kıllanırdım. çünkü 20 lirada yardım 100 lirada 10.000 lirada. önemli olan niyet mi para miktarı mı

Haklısınız. Yapabileceğiniz tek şey borca girdirmek. 1+1 satıp üstüne koyup biraz daha büyük bir eve çıkamaz mısınız? Eskiden olsa anlardım hadi kirada yaşarızı ama durum ortada. Önce kendi hanesini düşünmeli.

Ay ben bazı postlari okuyunca sinirlerim yıpranıyor gerçekten 😆
Ömür boyu böyle bir gelir garantisi mi varmış adamın? İnsan çoluğuyla çocuğuyla oturacağı, bir durum olsa calisamasa rahat idare edeceği şekilde geleceğini kurmadan böyle bir yardım yapamaz. Eşinin müsadesi yok bu miktara, şimdi güya iyi bir şey yapıyor ama kendi ailesi ile ilişkilerini bozuyor. Çocuklar büyüdükçe daha da batacak size, ilişki yıpranacak, cocuklar arada kalacak. Her gün fiyatlar artıyor, bir daha nerden ev alınacak? Ömür boyu kira ödeyecek durumu olduğuna yüzde yüz emin galiba ama ne olacağı belli olmuyor. Çocukların geleceği için adım atması lazım.
En çok takıldığım noktalardan biri bu benim de, fazla garantici olabilirim ama gerçekten bir anda işsiz kalabiliriz, Türkiye'nin ekonomisi belli. Her an çalışyığı şirket batabilir, hastalık olur her şey olur. O nedenle hep en azından bir evimiz arabamız olsa küçük miktarlarla da olsa geçiniriz mantığındayım. Ama o beni anlamıyor. Daha rahat büyüdüğü için belki. Ailesi de bu şekilde, babası iyi kazanıyor ve herkese yardım ediyor. Evlerini bile kayınvalidemin babasının ısrarıyla almışlar. Onca sene çalışma ve iyi kazanca rağmen ortalama bir daire ve arabaları var. Yardım ettikleri kişilerin evleri kendi evlerinden daha güzel.

Back
X