Eşim Sürekli Yardım Yapıyor

Bizim çok rahat içinde olduğumuzu düşünüyor ama ben temel ihtiyaçlarım olmadan rahat rahat harcayamıyorum ve rahat hissedemiyorum.
Siz paranızı vermeyin , eşiniz kendisinden artanla hayır yapsın , evinize yardımcı alın, istediklerinizi alın, birikim yapın asla kısmayın kendinizden ...

Ben de yardım yaparım.
Üstelik hiç bir şeyim yokken.
Dün yine bir yardım sayfasına denk geldim. Takibe aldım.
Neler gördüm neler.
12 senelik memurum ne evim var ne arabam. Akıllı kocam da yok.
Yani kendime bunları ancak kendim alabilirim. Ama yine de yardıma muhtaç insanlara duyarsız kalamiyorum. Kalsam insanlığımı sorguluyorum.
Çocuğuma bakarken, yemek yerken cız ediyor içim.
En yakin arkadaşının düğün takısindan, bebek hediyesinden kısıp 2. Evini alıp borç ödüyorum diyen arkadaşım var.
Ayni yaştayiz aynı meslek 2 ev 1 araba yapmış. Benim ne zaman olacak diyorum.
Ölüp gideceğiz hepimiz olsun diyorum sonra.
Yani eşiniz için görmezden gelmek çok zor anlayabiliyorum.
Onun duygu durumunu anlatmak için yazmak istedim kusura bakmayın.

Nomu ölüp gideceğiz de çocuğa bişey bırakmazsan hayatı kolay olmayacaktır. Sıfırdan başlayıp ömrünü ev araba almaya harcamak var, üç beş birikimi, kafasını sokacak bir yer güvencesi olup hayatta daha rahat hareket etmek var
Böyle de bi düşün derim

Ortak bütçe kullandığımız için yardımlar da bütçemizden gidiyor, oran olarak bana fazla geliyor yüzde on. Yani sabit bir şekilde sürekli ayırmak da saçma geliyor. Bir ihtiyaç sahibi görürsün verirsin ya da bir ay çok giderin olur vermezsin. Böyle düşünüyorum.
Ben sizi haklı buldum..her ay aidat gibi maaşın yüzde onu nedir ya..bayramlarda yardım,,ramazanda filtre v.s olur tabi ama,böyle duzenli olarak vermek evin kanunu gibi bir dayatma olmaz..sizin de öyle aman aman bir zenginliginiz yok galiba anladığım kadariyla...

Nomu ölüp gideceğiz de çocuğa bişey bırakmazsan hayatı kolay olmayacaktır. Sıfırdan başlayıp ömrünü ev araba almaya harcamak var, üç beş birikimi, kafasını sokacak bir yer güvencesi olup hayatta daha rahat hareket etmek var
Böyle de bi düşün derim
Iste onun için de borsadan hisse alıyorum.
Yani ev arabam yok derken almak istemedim degil alamadım. Kafamı kullanamadım:)
Mesela her gün ilan bakiyorum güvensem heh bu zarar değil kar getirir desem alcam ama diyemiyorum..
Bana bu işlerden anlayan yardimci olacak biri olsa ben de bir evim bir arabam olsun evladıma kalsın isterim tabi :/

Yani ben de bilmiyorum neden 10, seni 10'da durduran ne oldu diye sorasım geldi hatta :) tam tersi çocukluğu rahat geçmiş, babası da böyle herkese yardım eden biri. Muhtemelen aileden öyle gördüğü için. Ben de tam tersi yoksul bir ailede büyüdüm ve birikim önemli geliyor o nedenle.
Bu durumda tam tersine bana nasıl olsa babamda evdir bilmem nedir o vefat edince kalacak benim ekstra yapmama gerek yok. Bana kalan da zaten çocuğuma kalmış oluyor, diye dusunuyor olmasın?

Babasının mal mülkünü de çok yardım etti ondan olduya bağladığı için ve aynı zamanda tabii ki iyi bir insan da olduğu için bu duruma devam ediyor olabilir.

Bazı ailesinin durumu iyi olanlarda da bu durum gözlenebiliyor, nasıl olsa bana kalacak benim yapmama gerek yok diyebiliyorlar.

Back
X