Eşim Sürekli Yardım Yapıyor

Haklısınız. Yapabileceğiniz tek şey borca girdirmek. 1+1 satıp üstüne koyup biraz daha büyük bir eve çıkamaz mısınız? Eskiden olsa anlardım hadi kirada yaşarızı ama durum ortada. Önce kendi hanesini düşünmeli.
Evet bu fikir aklıma yattı, 1+1 de olsa bir ev alıp borç ödersek en azından birikim ve yatırım olur bizim için. Borçtan geriye kalırsa da yardım yaparız.

sizi şanslı görenlere hayretle bakıyorum. eşinin gönül rızası olmadan yapılan yardımların bence kimseye faydası olmaz.

adam dediğin eşinin parası olmadan yardımını yapar, evini geçindirir, çocuklarının ve eşinin yaşayacağı bir evi alır sonra yardımını eder.

hem ev geçimine karısını ortak ediyor hem karısının maaşıyla yardım yapıyor saçmalık. böyle bir adama saygı duymam resti çekerim

ayrıca eminmisiniz siz bu yardımlardan.ben olsam çok kıllanırdım. çünkü 20 lirada yardım 100 lirada 10.000 lirada. önemli olan niyet mi para miktarı mı
Ortak bütçe kullanıyorsak ortak karar vermeliyiz ama her sene ikiye katlayarak aryıyor yardım miktarımız. Benim maaşıma gelen zam ikiye katlanmıyor. Çok fazla dediğimdeyse zaten geçen sene çok az yardım yapıyormuşuz diyor:(

Aynen böyle oluyor, ben o miktarın yarısını önerince kötü ve bencil biri oluyorum onun gözünde. Birbirimizi suçluyoruz. Ben ona tek iyilik anlayışının maddi yardım olduğunu söylüyorum o da bana diğer insanların durumunu görmezden geldiğimi söylüyor. Ben hamileyim, benim biraz daha rahat etmem için büyğk çocuğumuzla daha çok ilgilenmesi de iyilik mesela, ama bu iyilik üzerinde düşünmüyor. Sadece maddi olarak yardım. Kendi isteklerimden kısmasam da bu şartlarda çok az birikim yapabiliriz ya da hiç yapamayız herhalde. Böyle bir çıkmazda kalıyoruz.
Böyle adamlara el iyisi diyoruz. Zaten daha kendi yakın cevresine cok hayrinin dokunmadiginin bilincinde oldugu icin vicdan yapip etrafa para sacarak kendini iyi hissetmeye calisio.

Annemlerin orda birileri varmis yarisini da oraya gonderelim de. Annene yolla senin yerine birikim yapsin her ay. Butceleri de ayir madem sıcak bakmis. Yalniz erkeksin evi geçindirmen lazim kirayi öde cocuklarin masraflarini karsila mutfak alışverişini faturalari öde anneme yollayacağım yardim parasini ver kalan paranla istedigini yapabilirsin de. Öyle adama böyle..

Ortak bütçe kullanıyorsak ortak karar vermeliyiz ama her sene ikiye katlayarak aryıyor yardım miktarımız. Benim maaşıma gelen zam ikiye katlanmıyor. Çok fazla dediğimdeyse zaten geçen sene çok az yardım yapıyormuşuz diyor:KK43:
Yardimla bozmuş kafayi. En birinci insan o mu olcak cocugunun rızkını saçınca. Sacmalik. Takinti haline getirmis ben iyilik yapmadan duramadigini hic sanmiorum bunun. Senin gönlünün olmadigini bile bile yapmasi hele tam bi bencillik.

Benim eşimde çok yardım yapar hiç bişey demem Rabbim versin sende ver derim
Ama tabiki dozu da önemli
Birde verdiği yer ya da kişi

Dini inancı gereği yardım yapıyorsa kırkta bir zekat oranı miktarında yardım onerebilirsiniz. Sizi zorlamiyorsa çok takmayın derim. Ne verirsen elinle, odur giden seninle. Muhtemelen yaptığınız yardımlar, karşınıza fazlasıyla çıkacak. Mesela hiç darda kalmayacaksınız ya da kazadan beladan korunacaksiniz ya da çok büyük bir lütuf kapısı aralanacak siz ve çocuklariniz için. Veya da çok daha güzel bir ev sahibi olacaksınız.
Birinden duymuştum da farklı bir bakış açısı kazanmıştım. Demişti ki: her yaptığınız güzel iş, siz gormeseniz de öteki dünyanızda size bir bahçe açar, o bahçeye bir tuğla koyulur. Ve siz güzel işler yaptıkca o tarafta kendinize çok güzel bir konak inşa edebilirsiniz. Çok beğendiğim için size de yazdim

En çok takıldığım noktalardan biri bu benim de, fazla garantici olabilirim ama gerçekten bir anda işsiz kalabiliriz, Türkiye'nin ekonomisi belli. Her an çalışyığı şirket batabilir, hastalık olur her şey olur. O nedenle hep en azından bir evimiz arabamız olsa küçük miktarlarla da olsa geçiniriz mantığındayım. Ama o beni anlamıyor. Daha rahat büyüdüğü için belki. Ailesi de bu şekilde, babası iyi kazanıyor ve herkese yardım ediyor. Evlerini bile kayınvalidemin babasının ısrarıyla almışlar. Onca sene çalışma ve iyi kazanca rağmen ortalama bir daire ve arabaları var. Yardım ettikleri kişilerin evleri kendi evlerinden daha güzel.
Sizin zaten kirasını aldığınız bir eviniz varmış,ben mi yanlış anladım?
Zaten evi olan birisi olarak neden tekrar ev almaya uğraşıyorsunuz? Çocuklarınıza mı alacaksınız?

Bence hesapları ayırın,herkes dilediğini yapsın. Eşiniz dindardır belki zekat olarak hesaplıyordur. Ama tabii ki yardım ettiği kişileri düzgün seçse daha iyi olur. Evi barkı düzgün olan kişilere değil de misal öğrenci okutmaya

Merhaba kızlar, eşim çok yardımsever. Durumu olmayan kişilere yardım yapmak istiyor. Bu çok güzel bir davranış ama miktarı konusunda uzlaşamıyoruz. İkimiz de çalışıyoruz ve birbirine yakın ve fena olmayan kazancımız var. Ortak bütçe kullanıyoruz. Çok şükür sıkıntımız da yok. Ancak normal çalışan beyaz yakalı insanlarız ve ilk evlendiğimizde düğündeki takıların üstğne koyarak yatırım amaçlı aldığımız 1+1 evimiz var sadece. Bu evi kiraya verdik ve kendimiz de oradan gelen kira ile 3+1 evde oturuyoruz (bir çocuğumuz var, ikincisi de yolda.) Ben kendimize bir ev alabilmeyi çok istiyorum, bunun için de birikim yapmak amacıyla harcamalarımı minimumda tutuyorum. Eşim ise evimizin olup olmamasını çok dert etmiyor, hep kirada da yaşayabiliriz diyor. Ulaşamadığımız nokta, benim çocuklar okula başlamadan ev alma yani birikim isteğim ile eşimin insanlara yardım isteği. Onun teklif ettiği yardım gelirimizin yüzde 8-10 gibi bir miktarına denk geliyor. Ben de yine verelim ama yarısını verelim, bizim de her şeyimiz tam değil diyorum. Bu arada maaşımız fena değil ama beş yıldızlı otele tatile gitsem, haftada iki-üç gün temizliğe birini alsam, çocuğu daha iyi kreşe versem, hep marka giyinsem tabii ay sonunu zor getiririz. Yani ben kısıtlı yaşarken bu kadar yardım yapma taraftarı değilim. O miktarı konusunda çok ısrarcı olunca benim içindeki yardım isteği de tamamen gidiyor, parayı çarçur edip ay sonunu zor getiresim geliyor. Nasıl uzlaşabiliriz?
Yardım etmesi güzel ama verdiği meblağlar çok yüksek, önce eşi ve çocuklarının rahatını sağlaması lazım ki bu dinde de böyledir..

İkiniz de kendi açınızdan haklısınız. Herkesin öncelikleri farklı sizin ev araba istemeniz de onun ev araba önemli değil başkaların yardim edelim demesi de kendi bakış acılarınızla haklı. Bence bütçenizi ayırın.

El iyisi, yada bizim memleket diliyle hossik

Yarin sen veya kendi calisamazsa ne olacak? Nerede yasicaksiniz? Cocuklarina bir Gram faydasi yok, elalemi düsünüyor. Yardim etmedi güzel ama belli bir yere kadar.
Bu Adam cocuklarini koleje falanda yollamaz o para ona gereksiz gelir

Sizin zaten kirasını aldığınız bir eviniz varmış,ben mi yanlış anladım?
Zaten evi olan birisi olarak neden tekrar ev almaya uğraşıyorsunuz? Çocuklarınıza mı alacaksınız?

Bence hesapları ayırın,herkes dilediğini yapsın. Eşiniz dindardır belki zekat olarak hesaplıyordur. Ama tabii ki yardım ettiği kişileri düzgün seçse daha iyi olur. Evi barkı düzgün olan kişilere değil de misal öğrenci okutmaya
Evimiz 1+1, şimdilik oturduğumuz evin kirasını eski kiracı olduğumuzdan karşılıyor ama buradan çıksak karşılamaz. Bir de kendi evimde oturmak istiyorum çünkü evde sevmediğim çok şey oluyor ama tadilat yapamıyoruz kendimize göre. Çocuklara ev almak ülke koşulları değiş eden zor, artık kendimize alalım da onlar da kendileri düşünsünler ilerde.

El iyisi, yada bizim memleket diliyle hossik

Yarin sen veya kendi calisamazsa ne olacak? Nerede yasicaksiniz? Cocuklarina bir Gram faydasi yok, elalemi düsünüyor. Yardim etmedi güzel ama belli bir yere kadar.
Bu Adam cocuklarini koleje falanda yollamaz o para ona gereksiz gelir
Evet ne olacak devlet okuluna gitse, biz de devlet okuluna gittik diyor :( evet biz de gittik ama benim annemin babamın kazancı belliydi şimdi imkanımız varken neden göndermeyelim? El iyisi güzel kelimeymiş, başkasının her yardımına koşar, haksızlık etmeyeyim biz de birşey istediğimizde yapmaya çalışır ama başkalarına olduğu gibi nezaket ve istekle değil.

İkiniz de kendi açınızdan haklısınız. Herkesin öncelikleri farklı sizin ev araba istemeniz de onun ev araba önemli değil başkaların yardim edelim demesi de kendi bakış acılarınızla haklı. Bence bütçenizi ayırın.
Evet iş ya ikimizin de onayladığı bir miktarda anlaşıcaz ya da bütçe ayırıcaz :(

Dini inancı gereği yardım yapıyorsa kırkta bir zekat oranı miktarında yardım onerebilirsiniz. Sizi zorlamiyorsa çok takmayın derim. Ne verirsen elinle, odur giden seninle. Muhtemelen yaptığınız yardımlar, karşınıza fazlasıyla çıkacak. Mesela hiç darda kalmayacaksınız ya da kazadan beladan korunacaksiniz ya da çok büyük bir lütuf kapısı aralanacak siz ve çocuklariniz için. Veya da çok daha güzel bir ev sahibi olacaksınız.
Birinden duymuştum da farklı bir bakış açısı kazanmıştım. Demişti ki: her yaptığınız güzel iş, siz gormeseniz de öteki dünyanızda size bir bahçe açar, o bahçeye bir tuğla koyulur. Ve siz güzel işler yaptıkca o tarafta kendinize çok güzel bir konak inşa edebilirsiniz. Çok beğendiğim için size de yazdim
Evet vermek çok güzel ve gerekli. Keşke kırkta biri kabul etse. Ben de onaylarım bunu ama kırkta 4 yapıyor önerdiği miktar.

Sabit bir miktar ayırıp geri kalanını harcayalım ve artarsa bunu bağışlayalım dedim ki artması kesindi önerdiğim miktarda ama kabul etmedi. Sabit bir kira gibi mesela o ay o miktarın ayrılmasını istiyor
Bu düşünceye onu iten şeyi sordunuz mu? Nasıl bir çocukluğu oldu? Özellikle aylık %10 un kesinlikle verilmesi gerektiğine olan inancının nedeni nedir?

Yardım etmesi çok güzel ancak kuralları olması onun bir şeyden ayrıca etkilenmiş olduğunu düşündürdü bana. Eğer kavga ederek değil güzelce sorarsanız uygun bir anınızda belki onu daha iyi anlayıp siz de kendi görüşünüzü o sırada daha iyi ifade edebilir ve bir ortak nokta bulabilirsiniz.

Belki de eşiniz küçükken durumları iyi değildi ve onlara yapılan yardımlar onu çok etkiledi. Belki de bu nedenle böyle birine dönüştü ki eğer öyleyse emin olun bu verdikleriniz boşa gitmez size daha fazlası gelir bu sayede.

Bu düşünceye onu iten şeyi sordunuz mu? Nasıl bir çocukluğu oldu? Özellikle aylık %10 un kesinlikle verilmesi gerektiğine olan inancının nedeni nedir?

Yardım etmesi çok güzel ancak kuralları olması onun bir şeyden ayrıca etkilenmiş olduğunu düşündürdü bana. Eğer kavga ederek değil güzelce sorarsanız uygun bir anınızda belki onu daha iyi anlayıp siz de kendi görüşünüzü o sırada daha iyi ifade edebilir ve bir ortak nokta bulabilirsiniz.

Belki de eşiniz küçükken durumları iyi değildi ve onlara yapılan yardımlar onu çok etkiledi. Belki de bu nedenle böyle birine dönüştü ki eğer öyleyse emin olun bu verdikleriniz boşa gitmez size daha fazlası gelir bu sayede.
Yani ben de bilmiyorum neden 10, seni 10'da durduran ne oldu diye sorasım geldi hatta :) tam tersi çocukluğu rahat geçmiş, babası da böyle herkese yardım eden biri. Muhtemelen aileden öyle gördüğü için. Ben de tam tersi yoksul bir ailede büyüdüm ve birikim önemli geliyor o nedenle.

Ortak bütçe kullandığımız için yardımlar da bütçemizden gidiyor, oran olarak bana fazla geliyor yüzde on. Yani sabit bir şekilde sürekli ayırmak da saçma geliyor. Bir ihtiyaç sahibi görürsün verirsin ya da bir ay çok giderin olur vermezsin. Böyle düşünüyorum.
Ben de instama SMA'li çocuk gördükçe ekliyorum. İnstaya girdikçe karşıma çıkan çocuğun şansına bağış yapiyorum, Elim Sende'ye üyeyim. Bunun dışında karşılaştığım ihtiyaç sahiplerine ufak tefek yardımcı olmaya çalışırım. Her ay sabit bir bütçe ayirmasam da hesapta kalan para miktarına göre birşeyler yapmaya çalışıyorum. Eşiniz çok iyiniyetli biri belli ki, siz yardıma karşı değilsiniz zaten ama ilerisi için birikim yapmak istemeniz de çok doğal. Gene de bunca kötülüğün/kötülerin kol gezdiği bu yaşamda iki iyi insan birbirinizi bulmuşsunuz, en güzel tarafı bu ❤️ Umarım iki tarafın da içine sinen orta bir yol bulursunuz, iyilik gördükleriniz çok olsun 🙏

Back
X