Eşim Topuklu Ayakkabımın Topuğunu Kırdı :(((

Bende sana katiliyorum. adam o kadar tembihlemis.

Hic bir cocuk sevinc duygulariyla altina isemez.Psikolojilerinin bozuk oldugu ve bu evliligin cocuklara yaramadigi mutlu olmadiklari kesin.Birde laf yetistirecegim diye ayri ayri her uyenin yorumunu alintilayip konuyu ergen dalasina cevirenler olmus ki cok ayip.

Ben olsam bu adami def ederim.Daha once evlendim ve bosandim. Mutsuz olanlara tavsiye ederim.

Yuh şaka mı bu? Allah ıslah etsin kocanı, saygısız herif. Çocuklarına ve sana acıdım. Sen de kendine ve çocuklarına acımalısın, ailenden görmediğin zulümü elin adamından görüyorsun. Eşin hasta senin.

canım kardeşim maddi konuları erkekler bizden kat kat fazla kafaya takarlar ve paylaşmazlar
gurur meselesi yaparlar.o sürekli düşünüyordur 4 kişiyi nasıl doyuracağım diye....
asla şiddet kullanması gerekmezdi!!!!!!
ama sen de hatalısın.adam sıkı sıkı tembih etmiş yine de gidip almışsın
yani sen de onu hiçe saymışsın...yalnız 50 lira harcayıp eve geldiğinde eşine beğendiğin ayakkabıyı anlatsaydın sonuç farklı
olabilirdi...
bu olay için yuva yıkılmaz
eşin çok sinirlendiğinde kendini kontrol etmekte güçlük çekiyorsa
sinirli anında yanından uzaklaş.çocukları da uzaklaştır.
ben aldatma olduğunu zannetmiyorum.
çocuklarına bunu yapmaya hakkın yok.bence o bağırırken sen de bağıdığın için bukadar büyümüş
maddi manevi sıkıntılar her zaman olur.
madem maddi olarak zor dönemden geçiyorsunuz.harcamalarında duyarlı ol.eşin sakinlaşince gelir.
olayı başına kakmadan suçlamadan kırgınlıklarını çocuklara ve sana hissettirdiklerini anlat.(ben dilini kullanarak)
yani sen şunu yaptın bunu yaptın dersen yeni bir kavgadan başka hiçbir işe yaramaz
''çocuklar ve ben kendimizi çok kötü hissetik değersiz hissttik...''gibis ona hissettirdiklerini anlat.biraz sabırlı o.l
çocuklarını düşünerek birdaha kavga ortamı olmaması için elinden geleni yap
madem önceden böyle değildi.onu yine eski haline dönüştürmek senin elinde.
Allah yardımcın olsun.bol bol dua et

bence bu bayanin konularina cevap vermeyin,
hosuna gitmeyen yorumlar geldikce saygisizlasiyor ve insanlarla dalga geciyor.
sinirlerinizi bozmak istemiyorsaniz uzak durun, zira ne deseniz bos
konular er yada gec biz kocamla baristik, o sahane bitaneye dönecek...
cocuklar travmasiyla, kedicik yedigi dayakla, sizde harcadiginiz zamanla kalacaksiniz...

yemin ederim şu forumu okudukça erkeklere acıyasım geliyo
evlatlık alıp koynuma sokasım falan var
eminim onlar bile kendilerini bu kadar yüce görmüyolardır
adamın geçim falan düşündüğü yok sözü dinlenmedi dinletti işte bi güzel
oh ne güzel yaptım giyemeyecek o ayakkabıyı bile diyodur
belki evden bi kaç gün kaçmak için yer bile yaptı istediğine kavuştu
her ne kadar inanmasam da güya son zamanlarda böyleymiş ya
sonradan değişen adamları değiştiren birileri oluyor çünkü genelde
ha bu da in cin peri kaynana büyüsü olmuyor

işte bu kadınların çocukları ilerde kadınlara böyle davranmayı hak görenler
sonra da erkekleri suçluyoruz
ee sen yetiştirdin ne bekliyordun dingiltere prensi mi
ahhh ah yazmıcam artık

biz burda yazılanları delil gösterip kedi ve çocuklar için bu aileyi şikayet edemez miyiz

anlaşılmıştır
bu korku yeter sana konu sahibi
bak bakalım dilsiz masum bir hayvana
o küçücük çocuklara yaşattığınız korku neymiş göreceksin şimdi

Evlilik öyle liseli çağlarımızdaki gibi aşk yaşamak ya da üniversite zamanlarındaki ilişkiler gibi değildir. Yürütmek için karşılıklı özveri saygı ve sevgi gerekir. "Sen" ve "Ben"den "Biz" olmaya çalışmaktır. Hatta iki ailenin birleşmesidir. Saçma kaprislerle ya da şımarıklıklarla sürdürülmesi zordur. Ama bazı sınırlar da vardır. Ben o sınırları dayak ve aldatmada çizerim. Bu benim kendime saygımın da çizgisidir. Bu çizgiyi ne konu sahibine ne de başka yorumcu arkadaşlara empoze edemem. Onlar kocamdır döver, aldatır ama yuvamdır kurtarmak isterim diyorlarsa kendi bilecekleri iş. Bu da onların kendilerine saygılarının çizgisidir. Ama ortada çocuk olunca işler değişiyor. Başka bir arkadaşın dediği gibi sosyal hizmetler kavramı yeterince gelişseydi türkiyede o çocuklar o aileden alınırdi. Kocaman adam ve kadına nne yapacaklarını söyleyemem belki ama daha kendini ifade etmekten aciz, küçücük çocuklar için bir şeyler söylemek boynumuzun borcudur. Buraya konu açmak demek, insanların fikirlerini sormak demektir. İnsanlar da fikirlerini belirtirler. O çocuklar için en azından bir uzmandan yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. ben psikolog değilim ama çocukların altına işeyecek kadar psikolojileri bozulduysa onları da göstermek gerek. Burada bir sürü bilinçli anne var. Çocuğun karakteri 3-4 yaşlarında oturuyor diye okunmayan kitap araştırılmayan internet sitesi kalmıyor, ne yapsak nasıl davransak diye. Ne yapsak da kendi ayakları üzerinde duran bireyler olsunlar ama bir yandan da şımarmasınlar. Hepsinin arasında bir sürü ince çizgi. Bir yanda da böyle ebeveynler var. Birazcık vicdanı olan insan o çocukların hatrına yapıcı öneriler verirdi. Evliliğim de evliliğim, kocişim de kocişim. Peki canının canı ne olacak? Allah o çocukların yüzüne bakar inşallah ne diyim.

sen eşinin huyunu bilmiyo musun ki gidip ayakkabı alıyosun habersiz belki çok borç var nasıl ödücem diye düşünüyo sana borçları söylemiyo sende böyle yapınca patlamış adam resmen. arayıp sorsaydın bi ayakkabı gördüm çok beğendim alıyım mı diye cevabını verirdi sana doğru düzgün

Okuyunca sok oldum Esınızın bu yaptıklarına hıc onay vermedım. Sızınle duzgunce konusup ayakkabıyı gerı vermenızı ısteye bılırdı. Cocuklarını altına ısetecek kadar korkutan bır adamdan nasıl bır hayır gelebılırkı :26: Sızde keske esınıze sormadan almasaydınız

Cocuklarınıza cok uzuldum. Bosu bosuna dunyaya gelmısler

Bu yorumuma hak verip vermeden önce arkadaşın önceki mesajlarını okuyunuz lütfen, annesine el kaldığa bir kadın, kediyi sineklikle döven bir kadın

Kusura bakma da senin daha bu dünyada çekecek çok çilen var söyleyeyim... Adam sana geçme demiş limiti, gidip ayakkabı almışsın yarın bugün çok para lazım olduğunda da ayakkabıları oturup yerdiniz...

Üstüne adam sana bağırmaya başlayınca çocuklarını toplayıp odalarına götürüp kapıyı kapatamadın mı kocanın huyunu biliyorsun?

O çocuklar kim bilir nelere şahit oldu, bu buz dağının görünen kısmı... Vallahi çok üzüldüm çocuklara.

Kocandan bahsetmeyeceğim bile zaten adam ruh hastası kediyi camdan atıyormuş.

Sen hala bu adamdan boşanma, niye çocuklarım var nasıl büyütürüm diye, o çocukları zaten bu gidişle hayırlısıyla büyütemeyeceksiniz kim bilir nasıl bireyler olacaklar..?

Annenden ve o kedicikten (mümkünse tabii) helâllik almadan senin iki yakan bir araya gelmez yüzün de gülmez. (Bunlardan başka hakkına girdiğin yoksa tabi)

Siz korunmasız, masum bir hayvanı dövecek kadar zalim, eşinizin onu nasıl acımazca dövdüğünü görüp, kedinin acı çektiğinin farkına varıp ama seviyorum o yüzden veremem kimseye diyecek kadar bencil ve çocuklarınızı büyük bir öfkenin, şiddetin seyircisi yapacak kadar annelikten yoksunsunuz. Eşiniz de siz de hastasınız ve dermanınız bu forumda değil doktorda. yazık o çocuklara, kininizi akıttığınız o zavallı kediye ve annenize.

yahu,

eşi çocuğu altına işetecek kadar cinnet geçirip çocukların psikolojisinin içine etmişken kadın ayakkabı derdine düşmüş konusundaki eleştirilerin hepsine katılıyorum.

ama şu kedi konusu ne kadar abartılmış.
o konuyu okudum, gaddar biri varsa o da kocası camdan aşağı atmaya kalkmak sürekli dövmek vs. bu kadın sadece sineklikle vurmuş sineklik denen nesnenin ne kadar hafif olduğunu hepimiz biliyoruz. kedi ve köpekleri eğitirken kafasına gazeteyi rulo yapıp hafifçe (hafifçe kısmını belirtiyim de lince uğramayım) vurmak vs. kedi/köpek eğitimiyle ilgili bilgi veren metinlerde bile geçer. ayrıca bahsettiği kedi çocuklarını ısırmış tırmalamış vs. napıcaktı yani? benim de golden köpeğim var, kılına zarar gelse oturur ağlarım hayvanları da çok severim ama demogoji düzeyindeki hayvan sevgisi gösterilerine hiç tahammülüm yok. yok kediye sineklikle vurdun koca dayağını hak ettin vs. vur abalıya...

bir derdim var'a konu açan yeni dert sahibi oluyor yahu. sırf bu yüzden rahat on kez konu açmak isteyip vazgeçmişimdir şu bölüme.

kedi konusu o kadar basit bir konu değil. eşine zaten kimsenin diyecek lafı yok çünkü psikopatın önde gideni. burada hanfendi kediyi terbiye etmek için vurmuyor hıncını alıyor kediden. o konudaki tüm yorumlarını okudunuz mu kediyi göndermiş hala arkasından düşmanı gibi söz ediyor. oysa kedi onlara yavruyken gelmiş ve nasıl bir şiddete maruz kaldığı ortada haliyle agresifleşmiş. üstelik kocası zavallıyı döverken hala kendilerini savunuyor evden mi atayım diyor oysaki sokak kedi için çok daha güvenlidir. en azından düzenli bir şekilde dayak yemez ve dışarda kaçma şansı olur.

ben de yavruyken bir kedi evlat edindim ve yıllardır birlikteyiz. yavruyken benim de ellerimi çiziyordu ama ufacık kedi ne kadar acıtabilir? onlar bunu oyun için yapıyor kaldı ki kocaman oldu benim kedim hala saldırır bana ara ara oynamak için canımı da yakar (ki bu acı kesinlikle hanfendinin söylediği gibi bir acı değil. çok abartıyor.) hiç şurdan bir sopa alayım da kafasına vurayım o da çeksin benim çektiğim acıyı diye düşünmedim. bir hayvandan bahsediyoruz dayakla terbiye etmek nedir. hanfendi belli ki içindeki hırsı kediye vurarak bastırmış çocuklar bahane. ayrıca çocuklara hayvan sevmeyi öğretmek gerek öyle oyuncak gibi alır sıkıştırırlarsa hayvan tabi ki savunmaya geçer. sinekliği de hafife almayın gayet de can yakar. bir keresinde şakasına (şakanın dozunu kaçırarak) elime vurmuştu biri ve izi çıkmıştı. ben bu hanfendinin de öyle hafifçe dokundurduğunu hiç sanmıyorum. hem neyi değiştirir şiddet ne kadar acıttığına göre değerlendirilen bir şey değildir. ailecek stres topu yapmışlar hayvanı. bir de o kadar bakıyoruz hiç sevemeyecek miyiz diyor.

ve son olarak şunu da belirteyim eminim ki kedi yüzünden tepki gösterenlerin çocuğunun benim gibi ya kedisi vardır ya da kedileri iyi tanıyordur. çünkü kediler durduk yere herkese saldıracak hayvanlar değildir. sürekli baskı görmüşse psikolojisi bozulur ve böyle agresifleşir. yavru bir kediye yaptıklarını da zaten kendisi söylemiş.

çocuklarını ısırmış ne yapacaktı demişsiniz? sizce dövdüğünde kedi yaptığının yanlış olduğunu anlayıp utanmış mıdır? yapmayın lütfen siz de hayvan sahibiymişsiniz.

söz konusu hayvanlar olunca tutamıyorum kendimi. tüm insanlık yesin bitirsin birbirini ama şu hayvanlara dokunmayın be kardeşim. içi öfke dolu olup öfkesini kusacağı kimsesi olmayanların eli hep bu hayvanların sırtında. yazık, bu ne büyük acizlik.

her zaman ben bu hayatta daha da şaşırmam diyorum ama yalan oluyor hep!
arkadaşım burada yazılanları okudum, daha önce açtığın başlıklarıda okudum ne yazık ki...
öncelikle "insanlık onuru" diye bir şey vardır ki bu sırf insan olarak doğmamızdandır. insan hakları da bu kavramdan doğar!
bir de "kadınlık gururu ve onuru" vardır. sanırım bu iki duyguyu daha önce hiç hissetmedin ve kavramların anlamınıda bilmiyorsun. bence bir düşün. düşün ki önce annene nasıl el kaldırabildiğini, cinayet işleyecek kadar nasıl gözün dönebildiğini, şiddet gören bir kadın olarak nasıl hala koca peşinde koştuğunu ve iki evladına bu işkenceyi nasıl yapabildiğini bi kendine açıkla!!
elin kolun tutmuyor mu, ya da ölümcül bir hastalığın mı var ki çalışıp kendi ayakların üstünde duramıyorsun? evlatlarının her şeyden sakınıp, kollaman gerekirken onlara bu azabı yaşatıyorsun? hiç burada yazılanları okuyor musun? anne olabilmek adına insanlar nasıl acılar çekiyor? senin minnet duygun bu mu?
insanın insana yaptığını, insanın hayvana yaptığını hiçbi hayvan başka bir hayvana yapmaz! o kediye yaptıklarınız, annene yaptığın, kocanla birbirinize yaptıklarınız ve evlatlarınıza çektirdikleriniz...
vicdan, onur ve gurur diliyorum size. ve o çocuklara sadece "çocuk" olabilecekleri bir yaşam...

esin maddi zorluklar yasiyor..sende masallah ustune ustune gidiyorsun..olan cocuklara oluyor..kimisi senelerce ugrasir evlat sahibi olmak icin,olsa bas ustunde tasimak icin ama olmaz..kiminede bu mucize verilir ama..............yazik

Sakami bu ya? Okurken inanamadim:S:S Siz neden beraber cikmiyorsunuz alisverisede hep esin gidiyor? Para sikintiniz vs olabilir ama senin esin isi piskopatliga baglamis. Sende keske almasaydin ayakkabiyi esinin huyunu biliyosun baksana adam 50 lira icin 100 kere tembihlemis zaten.

arkadaşım ayakkabı kaç paraydı? niye sormadan aldın. bir diğeri de ayakkabıya gelene kadar marula elmaya falan da bahane bulmuş zaten.. belli ki sıkıntılı, sinirliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…