- 24 Ağustos 2017
- 80
- 19
- 3
- Konu Sahibi kelebek2207
-
Hormonlarından sadece birisi yükselmedi. O da sperm oluşumunu sağlayan hormon.Zaten bana açıklama yaparken de yalan söylemiş. Doktora gidince ortaya çıktı. Ne güzel en azından siz iyisiniz. Olumlu şeyler söylediğimde beni melek misin diye suçluyor. İyilikler bile gözüne batıyor. Çocuk olmadan bıktım.Allah razı olsun.Benim eşim de azospermi hastası. Biz de en başta her şeyi konuştuk. 3 yıl oldu, çok şükür mutluyuz. Biz de Kaan Hoca ile tedavi görüyoruz. Şu an sperm oluşup oluşmadığını bilmiyoruz ama eşimin hormonları büyük oranda düzeldi.
Sizi şu açıdan anlayabiliyorum : Benim eşim çok uysal bir insan. Rahatsızlığı olduğu için iki kat üzerime düşüyor. Bu eksikliği (benim için eksiklik sayılmasa da o öyle görüyor) başka yönlerden kapatmaya çalışıyor. Ama böyle uysal bir insan bile Kaan Hoca ya gitmeden önce, ilaç kullanmıyorken birkaç ay bahsettiğiniz gibi ufak şeylerden kavga çıkarıyordu. Uzun zaman anlayamamıştım sebebini. Sonra oturup konuşunca bunun kendini eksik hissetmesinden ve buna bağlı olarak beni kaybetme korkusu oluştuğundan kaynaklandığını anladım. Şu anda tedavinin etkisi ile kendini daha iyi hissettiği için psikolojik olarak da daha güçlü ve iyi.
Azospermi hastası bir eşe yoldaşlık etmek kolay değil. Eşimizi motive etmek, moral vermek için büyük rol düşüyor bize. Allah yardımcımız olsun.
Evde her yerde sürekli kavga çıkartıyor. Her yerde beni azarlıyor. Uyusam uyumama laf ediyor, uyumasam uyu diye laf ediyor. Nefes almam bile ona yetiyor.
Yanlış anlaşılıyorum sanırım. Çünkü çocuk isteyen en başından beri oydu. Dile getirmiyorum zaten her şeyde o bahsediyor. Doktor sigarayı bırakmasını istedi çünkü vurduğu iğne sigarayla birlikte kullanırsa karaciğerinde tümör yapacağını söyledi mesela. Benimle kavga edip bak bir sigara daha içiyorum. Bu ilacı neden sadece ben kullanıyorum ki gibi laflar ediyor.Bir erkek için çok zor kabullenmesi bu durumu.geriye attığı bu sorunu çocuk isteyerek siz tekrar gün yüzüne çıkardınız ona göre ve oda öfkesini haksız olarak sizden çıkarıyor siz eşinizi bırakmayın bu herhangi birinin suçu değil ki sağlık sorunu her insanın başına gelebilir anlayışla karşılayın ve bence evde çocuk tedavi konusunu çok dile getirmeyin olağan birleşmiş gibi bahsedin hani siz çok isterseniz ve başarısızlıkla sonuçlanırsa çok daha büyük sıkıntı olabilir eşiniz açısından allahım kimseye aratmasın evlat diye
En çokta bu beni düşündürüyor işte. Tam şüphelerimi dile getirdiniz.Bu adam olamamışa bir de çocuk vermek mi?
Çocuk büyütmenin aslında ne kadar zor olduğunu bilseniz böyle bir insana baba sıfatını layık görmezdiniz..
Bebek sağlam psikoloji gerektirir. Ki yetişecek insan da sağlam karakterli olsun..
Yanlış anlaşılıyorum sanırım. Çünkü çocuk isteyen en başından beri oydu. Dile getirmiyorum zaten her şeyde o bahsediyor. Doktor sigarayı bırakmasını istedi çünkü vurduğu iğne sigarayla birlikte kullanırsa karaciğerinde tümör yapacağını söyledi mesela. Benimle kavga edip bak bir sigara daha içiyorum. Bu ilacı neden sadece ben kullanıyorum ki gibi laflar ediyor.
Onun acisindan dusunerkten yaziyrm. Bilerk kabl etmssnz bunu gectm adam da istemiski tedavilere baslams her olumsuzlukta kendi sucluyodur. Bide sizin cok istedgnzi anladikca daha da kotu oluyodr. Ben adami fazla zorlamayin derim. Kendisi istiyrsa yapsin. Yoksa her zorlandgnda sizden cikaracktr acisini. Bu arada ins da anne olursunuz.Selam,eşim ile aşk ile evlendik. Evlenmeden önce azospermi hastası olduğunu ve çocuğunun olamama ihtimali olduğunu söyledi. Bende kimse danışmadan benim için kendisinin önemli olduğunu söyledim. Evlendikten sonra anladım ki bu iş öyle kolay değilmiş. Hiç korunmadık. Hamile kalmadım. Evliliğimizin 2. yılında çocuk için Ankara’daki Kaan Aydos’a gittik. İlaçlarını kullandı. Maalesef sperm oluşmadı. Yakında da ameliyat olacak. Ve bu çocuk işini düşünmeye başladığımızdan beri bana hayatı zehir ediyor. Psikiyatriste gidip ilaç kullandı fakat bırakmak istediği söyledi. Kendimi sıkışmış ve çok üzgün hissediyorum. Her şeyde kavga çıkarıyor. İyilik te kötülük arıyor. Nereye saldıracağını bilemiyor. Ailemden çok uzakta yaşıyorum. Mesleğim var yani maddi olarak kendi ayakları üzerinde durabilen biriyim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Konuştum olmadı.
Diyorum ki üstüne basa basa çocuk isteyen eşimdir. Çocuk olma konusunda da bana baskı yapan odur. Çocuk isteseydim onunla evlenmezdim zaten. Allah razı olsun inşallahOnun acisindan dusunerkten yaziyrm. Bilerk kabl etmssnz bunu gectm adam da istemiski tedavilere baslams her olumsuzlukta kendi sucluyodur. Bide sizin cok istedgnzi anladikca daha da kotu oluyodr. Ben adami fazla zorlamayin derim. Kendisi istiyrsa yapsin. Yoksa her zorlandgnda sizden cikaracktr acisini. Bu arada ins da anne olursunuz.
Evet. O yüzden de bu evde erkek benim,benim sözüm geçmeli diyor.Kolay bi süreç değil elbet erkekler biz gibi değil bunu bi tabiri caizse erkeklik meselesi olarak görüyorlar
Ayrilma blöfu hic yaptin mi?
Çocuğumuzun olması için zorlayan kendisi. Tedaviye kendisi zorladı.Aşkınız gözünüzü boyamış ve adama benim için önemli olan sensin demişsin. Şimdi ise işler değişmiş. Halbuki o adam seni uyarmış...
"Demek ki artık yetemiyorum."
"Demek ki eskisi kadar önemli değilim ilk zamanki sevgisi kalmadı."
"Ben eksiğim."
"Ben suçluyum" diyordur. Bu hisler sadece erkekler için değil, bayanlar için de çok ağır. Hele ki bir erkekten bahsediyoruz. Bu hisleri yaşarken sağlıklı düşünmesini beklemeyin. Bence bu kadar da üstüne gitmeyin. Olmuyorsa olmuyor... Siz tedavilere zorladıkça "eksik" olduğunu hatırlayacaksınız ona. Yok ben illa çocuk istiyorum diyorsanız da ayrılın ikiniz de daha fazla üzülmeyin.
Çocuğumuzun olması için zorlayan kendisi. Tedaviye kendisi zorladı.
ayni sekilde sizde karsilik verin ona.Hırçınlığı, hakaret, küfür ve saldırganlık yüksek düzeyde. Konuşmam da tam olarak ne diyeceğimi bilmiyorum. Böyle bir ortamda çocuğumuzun olması da bana güzel duygular yaşatmayacak. O kadar çirkef ki neler yapabileceğini tahmin bile edemiyorum.
...
Yani yine de bir erkek olarak o eksiklik hissi bunları yaptırıyordur psikolojisinin bozuk olması anlaşılabilir. Ama madem çocuk olması için siz zorlamıyorsunuz, çocuktan vazgeçmeyi teklif edin. Bıraksın tedavileri. Ve iyi bir psikoloğa gitsin. İlaçlarla geçiştirecek bir psikolog olmasın ama. Çocuk sahibi olmanın türlü yolları var hem...
Derdiniz gerçekten zor. Allah sabır versin.
ayni sekilde sizde karsilik verin ona.
O zaman karşına alıp açıklayıcı bir şekilde hayatı sana nasıl zindan ettiğini anlat ve psikolojik desteği bırakmamasını iste. Daha kötüye giderse izin alıp memleketine falan git bir süre ayrı yaşayalım de. Yalnız kalıp düşünsün. Böyle hayat sürmez ki.Allah razı olsun. Çocuk sahibi olmaktan vazgeçmeyi teklif ettim fakat cevabı çocuğumuzun olmasını istiyorum oldu. Anti depresan kullandı ama şu anda bırakıyor ve her geçen gün sinirlenmezlerdi daha da artıyor.
istikrarli bir sekilde her soyledigine karsilik verin ve siddet falan uygulamakla tehdit ederse siz de polis cagirmakla tehdit edin. Boyle tipleri alttan aldikca tepenize cikar. Asla taviz vermeyin.Onu da denedim. Azalmadı tam tersine arttı.
O zaman karşına alıp açıklayıcı bir şekilde hayatı sana nasıl zindan ettiğini anlat ve psikolojik desteği bırakmamasını iste. Daha kötüye giderse izin alıp memleketine falan git bir süre ayrı yaşayalım de. Yalnız kalıp düşünsün. Böyle hayat sürmez ki.
istikrarli bir sekilde her soyledigine karsilik verin ve siddet falan uygulamakla tehdit ederse siz de polis cagirmakla tehdit edin. Boyle tipleri alttan aldikca tepenize cikar. Asla taviz vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?