- 5 Mart 2017
- 3.904
- 2.056
- 133
- 40
- Konu Sahibi atlasirmak
-
- #2.341
Ne bilim canım öyle yazıyor deyince bende varmı acaba dedimSuskun Ceylan canım diğer topiği yazmışsın. DNA hasarı normal testlerde çıkmaz daha doğrusu bakılmıyor. Özel baktırmam gerek..
Sen hastalandinmi bu aradaSuskun Ceylan canım diğer topiği yazmışsın. DNA hasarı normal testlerde çıkmaz daha doğrusu bakılmıyor. Özel baktırmam gerek..
Yok canım hastalanmadım akıntım vardı oda Yok bugün. Anlam veremedim be oluyor.Sen hastalandinmi bu arada
Gerçekten baktır buna bana akıl ver bide napiyim aşılama tutma oranı çok düşük esimde bildiğin gibi hız sorunu var kuzenim bugün hiç uğraşma aşılama falan tutmuyor dedi yaşım 33 olcak eşim şuan olumlu bakmaz tüp bebeğe çünkü doktor normal yolla olur ama isterseniz aşılama deneyelim dedi tamam demiştik aşılama yapmadan tüp Bebek yaptirmaz sanırım kafam allak bullakYok canım hastalanmadım akıntım vardı oda Yok bugün. Anlam veremedim be oluyor.
Baktıracak canım normal herşey deyip gönderiyorlar geçen 3 aya baktım 2/3 gün arayla hasta olmuşum bende böyle oluyor neden oluyor bilmiyorum ama...Gerçekten baktır buna bana akıl ver bide napiyim aşılama tutma oranı çok düşük esimde bildiğin gibi hız sorunu var kuzenim bugün hiç uğraşma aşılama falan tutmuyor dedi yaşım 33 olcak eşim şuan olumlu bakmaz tüp bebeğe çünkü doktor normal yolla olur ama isterseniz aşılama deneyelim dedi tamam demiştik aşılama yapmadan tüp Bebek yaptirmaz sanırım kafam allak bullak
Eşim hiç bu konuları konuşmuyor benle ürologa gidicez ilk konuscam onladaBaktıracak canım normal herşey deyip gönderiyorlar geçen 3 aya baktım 2/3 gün arayla hasta olmuşum bende böyle oluyor neden oluyor bilmiyorum ama...
Sen şimdi ilk önce DNA hasarına baktı %15in altındaysa eğer ona göre haraket ederiz ama ilk önce baktırın lökositi de çözelim. Yaşına çok takılma hiç olmadı tüp bebek var sonuçta. Eşinin değerlerinin hepsi normal gelsin de.. yumurta rezervinde sorun yoksa hiç dert etme.. DNA hasarına çaktırmadan haraket etmeni istemiyorum. Daha çok üzülürsün içimiz rahat olsun..
sen bunları bir yaptır aşama aşama karar veririz kaybın 2/3 ay olsun hiç mühim değil İnan bana. Bol bol dua et onuda eksik etme yeter.
Offf senin işinde zor. Neden böyle yapıyor?Eşim hiç bu konuları konuşmuyor benle ürologa gidicez ilk konuscam onlada
Kızlar bugün kendimi kötü hissediyorum.
Sonuçlarımızda çıkmamış. Hafta sonu diye galiba. Böyle gözyaşlarım pınarlarımda bekliyor sanki.. yine birileri korunurlarmış hamile kalmış. Herkes hamile.. benim yatakta girmediğim hal kalmıyor şebek oldum resmen. Bazen gücümü kaybediyorum, geçen sene şubatta ameliyat olduğumuzda hep hayal ediyordum 2018 de bebeğim olur diye. Birlikte yatarız onu izlerim koklarım ama olmadı birde olduğumuz yerde sayıyoruz sanki. Bazen gerçekten çok üzülüyorum yıkılıyor ağlıyorum ağlıyorum ama geçmiyor.
Yine de şükür her zaman hamdolsun gelen allahtan gelsin. . Şifanızdan ondan fakat insanım işte bazen gerçekten dayanamıyorum.Acaba hamileleri kıskanıyor muyum diye düşünüyorum kendimden utanıyorum. O yüzden insan içine bile çıkasım gelmiyor.
Gerçekten çok zor. Yok kırkı Yok ilk dişi Yok ilk adımı ilk yaşı etrafımda sürekli alışverişler ve davetler. İlk ay hamile kaldım, korunursun kaldım, benimki öyle seninki böyle.. zaten evlat özlemim var 17 aydır uğraşıyorum kimseye birşey demiyorum. Eşim çok üzülüyor ben üzülünce ona da birşey diyemiyorum. İçimde biriktiriyorum birini hamile görünce Yada böyle şeyler duyunca bırakıyorum. Eve kapanıyorum ağla ağla bir hal oluyorum. Sonra yine eşim anlamasın diye toparlanıyorum. Soruyorlar düşünmüyoruz diyorum sonra yalan söylüyorum diye üzülüyorum. Üstüne de neden soruyorsun düşünüyoruz mu diyecek allah ne zaman nasip ederse gibi yorumlar beni daha çok üzüyor. Kısır damgası vuruyorlar resmen.. şuan hayat durmuş gibi hiç bir anlamı tadı Yok sabah kalkıyorum çocuk akşam yatıyorum çocuk bu düşünceyi aşmam gerek. Rahatmam lazım. Daha doğrusu rahatlamamız gerek ömrümüzden seneler gidiyor ve biz bomboş yaşıyoruz gibi hissediyorum. 1 saatin bile önemi varken ömrümüzden seneler gidiyor. Toplum yüzünden yaşam anlamımızı yitirmiş durumdayız.Kıskanmak değil bu bence. Ben şöyle düşünüyorum açıkçası: okulda bi sürü bayan hocamız hamile ve gerçekten çocuk dışında bi konuları yokmuş gibi sadece gebelik çocuk konuşuluyor. Bu konu kendimi eksik hissettiriyor bana ve çok üzülüyorum. Öğretmenler odasına çay almak dışında inmiyorum ve daha iyi hissetmeye başladım. Eşim beni çok zorluyordu akrabalarına gidelim diye , gidincede çocuk soruyorlar her zaman bana tembel diyorlar hani çocuk deyip duruyorlardı bak şunun gelini hamile seninki Yok diyorlardı. eve gelincede tüm hıncımı eşimden çıkartıyordum kavga kıyamet sonra oturdum konuştum eşime dedim ki beni hiçbir konuda zorlama huzurumuz kaçıyor mutsuz oluyoruz sen takmaya bilirsin ama ben takıntılıyım bu mevzu bu sorular Çan’ımdan can götürüyor dedim ha zorlayacaksanda ayrılalım gerçekten psikolojim bozulmuştu. Sonra tmm dedi daha da zorlamadı. Bende hamile birini görünce çok üzülüyorum ağlıyorum sonra toparlanıyorum. Taktiri ilahi deyip yolumuza devam etmemiz lazım.
Gerçekten çok zor. Yok kırkı Yok ilk dişi Yok ilk adımı ilk yaşı etrafımda sürekli alışverişler ve davetler. İlk ay hamile kaldım, korunursun kaldım, benimki öyle seninki böyle.. zaten evlat özlemim var 17 aydır uğraşıyorum kimseye birşey demiyorum. Eşim çok üzülüyor ben üzülünce ona da birşey diyemiyorum. İçimde biriktiriyorum birini hamile görünce Yada böyle şeyler duyunca bırakıyorum. Eve kapanıyorum ağla ağla bir hal oluyorum. Sonra yine eşim anlamasın diye toparlanıyorum. Soruyorlar düşünmüyoruz diyorum sonra yalan söylüyorum diye üzülüyorum. Üstüne de neden soruyorsun düşünüyoruz mu diyecek allah ne zaman nasip ederse gibi yorumlar beni daha çok üzüyor. Kısır damgası vuruyorlar resmen.. şuan hayat durmuş gibi hiç bir anlamı tadı Yok sabah kalkıyorum çocuk akşam yatıyorum çocuk bu düşünceyi aşmam gerek. Rahatmam lazım. Daha doğrusu rahatlamamız gerek ömrümüzden seneler gidiyor ve biz bomboş yaşıyoruz gibi hissediyorum. 1 saatin bile önemi varken ömrümüzden seneler gidiyor. Toplum yüzünden yaşam anlamımızı yitirmiş durumdayız.
Haklısın canım. Zaten genelde etrafımda olanlar beni pek sevmiyorlar gibi onlara uyum sağlayamıyorum sanırım. Dün yengem akşam davet etti ders çalışıyorum gelmeyebilirim dedim. Gitmedim. Bende annemlerle ve eşimin annesiyle aynı semtte yaşıyorum. Gitme gibi bir şansımızda yok. Bende kendimi çok soyutlamak istemiyorum açıkcası. Akrabalık bağlarıda önemli ama keşke dünyaya aynı bakış açısından bakıyor olsak. Artık öyle oldum ki 10 sene 15 sene sonra çocuk sahibi olanları duyunca geçte olsa benimde olur herhalde diyorum. Bizi bu kadar etkileyeceğini hiç tahmin etmiyordum. Birde ben evlenirken eşimde varikosel olduğunu biliyordum. O çocuk istemediği için birde acı vermediği için tedavi olamak istemedi. Yaşadıklarım bazı şeylerin kefareti gibi geliyor. Sürekili tasavvufi açıdan bakmaya çalışıyorum.Aynen cnm ben kaynanamlarla aynı şehirdeyim bu konuda rahatsızım sürekli çocuk sorup duruyorlar. Dün kaynanamdaydık eşimin teyzesi 3 defa daha çocuk yapmıyor musun diye sordu burdan anla yani. Ki onun gelininin 15 sene çocuğu olmamış. Yine de sorup duruyor işte. Bu yaz tayin isteyip gidicem buradan ne kaynanamlar olsun nede annemler olsun. Biz yanlız yaşayalım diyorum. Kimseye gidip gelmiyorum evde kitaplarımla mutluyum. Kaliteli bi yanlızlık yaşıyorum. Bu benim tercihim en azından daha az canım yanıyor.
Haklısın canım. Zaten genelde etrafımda olanlar beni pek sevmiyorlar gibi onlara uyum sağlayamıyorum sanırım. Dün yengem akşam davet etti ders çalışıyorum gelmeyebilirim dedim. Gitmedim. Bende annemlerle ve eşimin annesiyle aynı semtte yaşıyorum. Gitme gibi bir şansımızda yok. Bende kendimi çok soyutlamak istemiyorum açıkcası. Akrabalık bağlarıda önemli ama keşke dünyaya aynı bakış açısından bakıyor olsak. Artık öyle oldum ki 10 sene 15 sene sonra çocuk sahibi olanları duyunca geçte olsa benimde olur herhalde diyorum. Bizi bu kadar etkileyeceğini hiç tahmin etmiyordum. Birde ben evlenirken eşimde varikosel olduğunu biliyordum. O çocuk istemediği için birde acı vermediği için tedavi olamak istemedi. Yaşadıklarım bazı şeylerin kefareti gibi geliyor. Sürekili tasavvufi açıdan bakmaya çalışıyorum.
Sizinkilerde çok ilginç oğlunun rahatsız olduğunu bildiği halde soruyorlar. Benim kayınvalidem de biliyor o yüzden hiç sormuyor. Bende bize sadece dua edin diyorum.
Amin canım inşallah.Dua ile inş tüm sıkıntılar hallolur. Duayı dilimizden düşürmememiz gerekiyor. İnsanlar neyin eksikse seni ordan vuruyorlar bunu anladım bu süreçte. Bazı insanlar gerçekten çok kötü. Uzak durmakta fayda var. Rabbim yardımcımız olsun inş...
Bilmezmiyim onduyguyu. Hiç tadamayacakmışız gibi gelir. Birde benimle evlenenlerin çocukları yaşlarına girecek yaş partisi yapıp davet yollarlar. Zor bir sınav gerçekten. Ortak grubumuz var hepsinin çocukları var biri de hamile canı ne istemiş onu paylaşıyor. Çocuğuna ne almış ne yapmış bebek odasını arabasını zıbınını çantasını aklına ne geliyorsa yeni doğan hediyelerini herşeyini görüyorum ay ay büyüyen karnını. Acaba ben ne zaman o duyguyu yaşayacağım diye düşünüyorum. Hatta bir ara kısa da olsa o duyguyu tatsam diyordum. O duruma düşmüştüm. Ağlıyordum hep ya tıp ilerlemeseydi ya çaresi olmasaydı ölene kadar bu hasretle mi yaşayacağım diye.. psikolojim bozulmuştu resmen yeni yeni toparladım. Eşimle gittim yeni doğan zıbını falan aldık olmayan bebeğimize sırf ben iyi hissedeyim diye. Genelde güçlü bir kişiliğim vardır ama bu ilgi çok farklı gerçekten.Kızlar bugün sizinle aynı durumdayım eşimin arkadaşı bizden bı hafta önce evlendi kızda benim gibi Adanalı tesadüf ikimizde burdayım ben 15 aydır istiyorum olmadı bildiğiniz gibi onlar istemiyorlardı korundular kız korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı sanırım 4 aylık şuan bugün görüşmek zorunda kaldım üzülürüm diye uzak duruyordum ve gördüm göbeği çıkmış elbise giymiş kıskanmak değil aslında yaşadığım bakıyor işte insan çok da mutlu oldum durumlarına ama hamileleri görünce içimdeki o garip duyguyu bastiramiyorum maalesef
Ne yapalım canım buda bizim sınavımız zor bazen eşim bile anlamıyor napıyım hayırlısı olsun inşallahBilmezmiyim onduyguyu. Hiç tadamayacakmışız gibi gelir. Birde benimle evlenenlerin çocukları yaşlarına girecek yaş partisi yapıp davet yollarlar. Zor bir sınav gerçekten. Ortak grubumuz var hepsinin çocukları var biri de hamile canı ne istemiş onu paylaşıyor. Çocuğuna ne almış ne yapmış bebek odasını arabasını zıbınını çantasını aklına ne geliyorsa yeni doğan hediyelerini herşeyini görüyorum ay ay büyüyen karnını. Acaba ben ne zaman o duyguyu yaşayacağım diye düşünüyorum. Hatta bir ara kısa da olsa o duyguyu tatsam diyordum. O duruma düşmüştüm. Ağlıyordum hep ya tıp ilerlemeseydi ya çaresi olmasaydı ölene kadar bu hasretle mi yaşayacağım diye.. psikolojim bozulmuştu resmen yeni yeni toparladım. Eşimle gittim yeni doğan zıbını falan aldık olmayan bebeğimize sırf ben iyi hissedeyim diye. Genelde güçlü bir kişiliğim vardır ama bu ilgi çok farklı gerçekten.
Kuzum eşin ben diyor bu durumlara.Ne yapalım canım buda bizim sınavımız zor bazen eşim bile anlamıyor napıyım hayırlısı olsun inşallah
Canım benim eşimin hiç bı duygusunu anliyamazsin herşeyi içinde yaşarKuzum eşin ben diyor bu durumlara.
O çocuk görünce falan tuhaf oluyor mu?
Ahh canım ahhh. Benim işim çok despot bir adamdır. Net ve kalın çizgileri vardır. İhlali söz konusu bile değil. Askeri disiplinle büyümüş bir adam sen düşün. Hiç bir şeyini belli etmez. Kendi çözer falan derken şimdi gör dışarıya yine aynı ama bana kediiiCanım benim eşimin hiç bı duygusunu anliyamazsin herşeyi içinde yaşar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?