• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem arasında kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi R0S3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşin sadece kendini düşünen pisliğin teki.Ailene laf söylemesine baştan izin vermeyecektin.Hem her imkanlarını kullan hem sevme soğuk yap.Oldu başka.Abin babasına laf edilince haklı tepki vermiş oda senin gibi susacakmıydı.Bide diyosun beni çok seviyoo.Hee çok seviyo emin ol.Seven adam sevdiği kadını ateşe atmaz arada bırakmaz o mutlu olsun diye uğraşır sen kendini kandırmaya devam et.Kardeşlerinle olan ilişkinede karışamaz gözünü aç biraz.

Ben buraya kimseyle konuşamadığım, fikir danışacak kimsem olmadığı için yazmak istedim. Ama ne yazık ki insanlar beni anlamak yerine yargılamış gibi hissettim.

Eşimin mükemmel biri olduğunu söylemedim zaten. Ailem de öyle değil. Ama bugüne kadar bize birçok konuda gerçekten destek oldular. Geçmişte ailemle eşim arasında, özellikle de annemle eşim arasında ciddi gerginlikler yaşandı. Ailem, aldığımız kararlara çok karışır, müdahale eder ve bizi sık sık yargılar. Babam, eşimi sürekli eleştirir, hatta eşim bir şey anlatırken onu dinlemek yerine tersleyebilir. Bu yüzden eşim ailemi pek sevmez ve onlarla fazla yüz göz olmaz. Ama bana da "ailemle görüşme" gibi bir baskı yapmazdı genelde.

Kabul ediyorum, benim de hatalarım var. Vaktimin büyük kısmını ailemin yanında geçiriyorum, eşim ise tek başına bahçedeki o 1+1 evde zaman geçiriyor. Bu yüzden aramızda birçok kez tartışmalar yaşadık. “Hâlâ ailenden kopamıyorsun” der hep. Belki de onun ailemi sevmemesine ben de istemeden sebep oldum.

Eşim mükemmel biri değil, evet. Ama bana olan sevgisinden hiç şüphe etmedim. Şu ana kadar tek sorunumuz ailemdi. Onun dışında başka bir konuda hiç anlaşmazlık yaşamadık.

Ben sadece artık ne yapacağımı bilemediğim, düşünmekten yorulduğum için buraya yazmak istedim. Sadece fikir danışmak, belki bir yol bulmak istedim...
Böyle devam edin o vakit
Çünkü burda destekleyeceğim tek aileniz var
Ama şunuda unutmayın böyle devam ederse eşiniz daha coookkkk manipüle edilirsiniz (sevgi adı altında ) ortada bi sevgide yok orası ayrı da

R R0S3 bırak şimdi dramatize etmeyi. hangi ülkede olduğunu halen söylemedin? birkaç yılda iki ev alınabilen ve evin bahçesine hemencicik 1+1 ev kondurulan ülke hangisi? hemen taşınmak istiyoruz oraya

R R0S3 bırak şimdi dramatize etmeyi. hangi ülkede olduğunu halen söylemedin? birkaç yılda iki ev alınabilen ve evin bahçesine hemencicik 1+1 ev kondurulan ülke hangisi? hemen taşınmak istiyoruz oraya
İngiltere. Kolay olduğunu söylemedim. Ben ve eşim çalışıyoruz maaşımız da çok iyi olduğundan dolayı bu şekilde hızlı alabildik.

İngiltere. Kolay olduğunu söylemedim. Ben ve eşim çalışıyoruz maaşımız da çok iyi olduğundan dolayı bu şekilde hızlı alabildik.

wow! çok ilginç. Mortgage fazilerinin 4,5 seyrinde olduğu ve emlak krizi olan, ayrıca bahçe içerisine sadece ölçüleri aşan ve içind einsanların konaklamayacağı shed yapabilmek için i,mar izinlerinin onlarca bin pound olduğu Britanya'dan söz ediyoruz, öyle mi?
Maaşlarınız ne kadar?

wow! çok ilginç. Mortgage fazilerinin 4,5 seyrinde olduğu ve emlak krizi olan, ayrıca bahçe içerisine sadece ölçüleri aşan ve içind einsanların konaklamayacağı shed yapabilmek için i,mar izinlerinin onlarca bin pound olduğu Britanya'dan söz ediyoruz, öyle mi?
Maaşlarınız ne kadar?
İkimizin toplam aylık geliri 6-7 bin pound civarı

İkimizin toplam aylık geliri 6-7 bin pound civarı

anladığım kadarıyla bu maaşı aldığınıza göre bu yaşta ikinizde kurumsal bir şirkette mid-level üstü yöneticisiniz.
bu yaşta, Türkiye'den koca getirecek vizyonsuzluğa rağmen ve babanızın yaptırdığı barakada sığıntı gibi yaşarken gerçekten bravo.
yalnız size bu seviye yöneticiliği verem şirketi çok merak ediyorum.

Merhabalar,
Kendi içimde yaşadığım ve düşünmekten çok sıkıntılara girdiğim en büyük derdim ailem ve eşim arasında sıkışıp kalmam. Ben ailemle yurtdışında yaşıyordum, eşimle Türkiye’de evlendik ve yurtdışına yanıma taşındı. İkimiz de tanıştığımızda yeni üniversiteden mezun olmuştuk. Ailemin durumu iyi diyebilirim ve büyük bahçeli evimiz var. Babam bize yardımcı olabilmek için bahçeye 1+1 küçük bir ev yaptı ve bize para biriktirip ev alana kadar orada kalmamıza izin verdi, kira vermeden. Eşim en baştan beri aileme yaklaşımı hep soğuk oldu, bu yüzden ailemle eşim arasında her zaman bir soğukluk oldu. Benim ailemdeki herkes birbirine çok bağlıdır; yani herkes birbirine yardımcı olur, vakit geçirir, beraber sohbet eder, muhabbet eder, yemek yer. Bu tür şeyler çok sevilir, ama eşim hiç sevmez.

Biz eşimle 2021 yılında evlendik ve 2 tane düğünümüz oldu. Düğünün biri eşimin ailesi yaptı, diğeri de benim kendi ailem yaptı. Her iki düğünde de ben ağladım, eşimle kavga ettik, hatta balayında da sürekli kavga ettik. Eşimle sürekli onun aileme olan nefreti yüzünden kavga ettik. İkimiz de çalışıyoruz ve evlendikten 1 yıl sonra bir ev aldık beraber. Bu aldığımız evi ben ve ailem çok beğendik diye eşim orada kalmak istemedi, çok büyük sorunlar çıkardı ve bana hep "Senin ve ailenin istediği evde ben kalmam" dedi. O yüzden 3 yıl daha ailemin yanında kalmaya devam ettik.

Eşim bana sürekli ailem hakkında kötü şeyler der ama ben aldırmam, alıştım. Bazen kızar, sustururum, bazen o söyler söyler ben seslenmem, o da anlar kızdığımı ve susar. Geçen hafta, ben ve 2 erkek kardeşim işten eve geldiğimizde evde otururken eşim de işten geç geldi ve beni aradı, "Arabayı nereye park edeyim?" diye. Ben de bir şeyler söyledim, sonra bana "Kim dedi sana onu?" diyip güldü. Ben de "Babam söylemişti" dedim. O da, "Baban dediyse yalandır o" dedi. Eşim ve erkek kardeşim bunu duyunca çok sinirlendi ve eşime, "Hadi lan oradan" diyip durdu. Eşim de, "Benimle düzgün konuş" diyip eve girdi ve ortam çok gerildi. Eşim ve kardeşim kavga etti. Birbirlerinin boğazına yapışıp sonra yumruk attılar. Kardeşim daha güçlü olduğu için eşim çok zayıf, eşimin yüzüne yumruk vurunca dudağını yardı ve baya kötü oldu, hastaneye gittik, dikiş atıldı.

Eşim çok sinirliydi ve beni annem aramıştı hastanedeyken. Eşim telefonu alıp annemle konuşurken anneme, "Senin oğlun benim hayatımdan çıktı, ne ölüme ne ölüsüne" gibi şeyler dedi. Hatta "Tazminat davası açacağım" gibi şeyler diyip sonra şaka yaptı ve annemle babam çok sinirlendi. Babam da zaten çok kırılmış, "Ben ne zaman yalan söylemişim?" diye.

Bu arada babam bize çok yardım etti, biz babam sayesinde 2 ev aldık ve babam inşaat ustası olduğundan 2. evimizi de bizim istediğimiz şekilde yapıyor. Ev bitti sayılır ve planlanan gibi olmuş olsaydı Ekim veya Kasım gibi biz kendi evimize taşınmış olacaktık ama şimdi eşim bana baskı yapıyor, "2 hafta içinde hallolsun, ev taşınacağız" diye. Şu an benim annem ve babam Türkiye’de ve Eylül’e kadar gelmeyecekler. Sadece ben, eşim ve kardeşlerim kalıyoruz. Kardeşlerimden biri de zaten engelli. Eşim beni tehdit ediyor, "O eve girersen, kardeşlerinle muhatap olursan ben giderim, benim kanım senin de eline bulaşmış olur" diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimin baskısı, ailemden sürekli beni uzaklaştırmaya çalışması beni çok yıprattı.

Ailem de eşimi çok sevmez. Annem, sürekli eşimle sorun yaşasak hep, "Ondan sana eş olmaz, o seninle sırf buraya gelebilmek için evlendi, seven adam eşine ve eşinin ailesine böyle davranmaz" gibi şeyler diyip annem de beni çok üzüyor. Ben eşimi gerçekten çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini biliyorum ama çok yıprandım. 1 haftadır kardeşlerimle konuşmuyorum, hemen yan taraftalar, içim gidiyor...
Gözünüz kör olmuş kan emici, saygısız kocanız derdine

çok da eksik bişey yok bence

kızını (para kazanması amaçları haricinde) burnunu kapıdan çıkarttırmadan büyüten, evli olduğu adamla aman ha düğünden önce seks meks yapar da elaleme rezil oluruz diye ödü kopan, standart parayı bulmuş (çünkü inşaat işinde iyi para var avrupada) ama köyden çıktığı gibi kalmış yurdum gurbetçisi

bu kızcağız azcık bi kafasını kaldırıp etrafa baksaydı, varıp bir "gavur"la evlenseydi evlatlıktan reddedilirdi. ama yağız bir yurdum delikanlısı ithal etmiş, yani kendinden beklenen gurur duyulacak bir iş (afferin), ailesi bu mükemmel evlatlık vazifesini yerine getirdiği için kızdan son derece memnun. tam ideal kız evlat. eşine bağlı, ailesine bağlı, evini çevirir, işine gider, parasını biriktirir.

da işte bu ithal damatlar genel olarak böyle sorunlu sıkıntılı tipler

elbette ki avrupaya kapak atmak kısa sürede mal mülk yapmak için evlendi damat bey

ama bizim kızlar hep kara kaşları kara gözleri için evlenildiğini düşünmeye devam etmek istiyor, böyle enteresan bir kafa. bu evlilik de tabii ki normal ilerleyemez herkes böyle bir tuhaf olunca, şaşılacak bir şey yok aslında.
Yağız değil sıstırık😑 hiç sevmem sıstırık adam😑

anladığım kadarıyla bu maaşı aldığınıza göre bu yaşta ikinizde kurumsal bir şirkette mid-level üstü yöneticisiniz.
bu yaşta, Türkiye'den koca getirecek vizyonsuzluğa rağmen ve babanızın yaptırdığı barakada sığıntı gibi yaşarken gerçekten bravo.
yalnız size bu seviye yöneticiliği verem şirketi çok merak b
Bana neden bu şekilde konuşuyorsun anlamadım doğrusu?
Başırılı bir kadın olduğum için yönetici seviyesine ulaşabildim. Sağlık sektöründe çalışıyorum. Hem yönetici seviyesinde çalışıyorum hemde üniversite öğrencilerine eğitim veriyorum.
Şirketimin bana bu pozisyonu neden verdiğini merak ediyorsan da sorabilirsin istersen. Sana ne kadar işini iyi yapan biri olduğumu seve seve anlatacaklarına eminim.

Bana neden bu şekilde konuşuyorsun anlamadım doğrusu?
Başırılı bir kadın olduğum için yönetici seviyesine ulaşabildim. Sağlık sektöründe çalışıyorum. Hem yönetici seviyesinde çalışıyorum hemde üniversite öğrencilerine eğitim veriyorum.
Şirketimin bana bu pozisyonu neden verdiğini merak ediyorsan da sorabilirsin istersen. Sana ne kadar işini iyi yapan biri olduğumu seve seve anlatacaklarına eminim.

tabi ki, şirketinizle iletişime geçmeyi çok istersiz. bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

tabi ki, şirketinizle iletişime geçmeyi çok istersiz. bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
Amaç ne. sizin gelirleriniz böyle aşağılayıcı şekilde eleştiriliyor mu. imkanı olan çoğu kişinin ardına bakmadan gideceği yerde oluşu mu rahatsız etti eleştirenleri . konuyu kaçırdım mi bilemedim.

Amaç ne. sizin gelirleriniz böyle aşağılayıcı şekilde eleştiriliyor mu. imkanı olan çoğu kişinin ardına bakmadan gideceği yerde oluşu mu rahatsız etti eleştirenleri . konuyu kaçırdım mi bilemedim.

siz, konu sahibinin doğruyu söylediği varsayımı ile ilerliyorsunuz. ben sizinle aynı motiivasyona sahip değilim. söylediklerinin doğru olamayacağını düşündürecek kadar bilgi sahibiyim.

Yurt dışında koloni gibi yaşayan görece muhafazakar aile ve tek başına onların yanına gelen damat.
Maddi yardımlar yapılıyor ve bu durum ilişkinizde söz sahibi olmalarına yol açıyor.
Babanıza sorsak ev aldık ev yaptık der. Tabii aynı oranda müdahale ettiklerini ve burun soktuklarını söylemezler.
Konuyu okuduğumda eksiklik fark ediliyordu zaten. Sonradan yazmışsınız. Daha kim bilir neler vardır. Eskiden gelinler aileyle oturunca kaynana tepesine tünermiş. Gelin ah vah deyince de "evimizde oturuyön, bizim sayemizde karnın doyüyö" derlermiş. Aynı vibe'ı aldım.
Bireyselleşin bence. Böyle aileyle iç içe olmaz. Evinizi malınızı kendiniz yapın.

siz, konu sahibinin doğruyu söylediği varsayımı ile ilerliyorsunuz. ben sizinle aynı motiivasyona sahip değilim. söylediklerinin doğru olamayacağını düşündürecek kadar bilgi sahibiyim.
Benim burada yalan söylemek için hiçbir sebebim yok. Ben burada işim maaşım mal varlığım konusunda konuşmaya gelmedim zaten ben burada sadece fikir danışmaya geldim. Ne biliyorsun ki konuşuyorsun? Söylediğim hiçbir bilgi yalan veya yanlış değil hepsi doğru.

Yani koca için ailenizi silmeye hazırsanız ne diyelim. Ya kocayı sileceksiniz ya aileyi. Kocanızın baştan beridir geçinmeye gönlü yokmuş zaten. Eh son olayda da bariz haksız, babanıza laf söylemiş kardeşiniz de hakkını vermiş. Aslında sizin de rahatsız olup hesap sormanız lazımdı babanıza laf söyleyen kocanızdan.
İşin aslı kocanıza bu kadar iyilik fazla gelmiş. Bir de fazla dip dibe yaşayınca sorun çıkabilir. Kocanız da o zaman taaa ben başından evini barkını kursaydı da kayınpederinin evine kalmasaydı.
Eh hem adamın evinde kal hem de adamı beğenme. Olmaz öyle işte, sonunda kardeşinizden dayağı yemiş. Bu günün geleceği belliymiş.

Benim burada yalan söylemek için hiçbir sebebim yok. Ben burada işim maaşım mal varlığım konusunda konuşmaya gelmedim zaten ben burada sadece fikir danışmaya geldim. Ne biliyorsun ki konuşuyorsun? Söylediğim hiçbir bilgi yalan veya yanlış değil hepsi doğru.

burada satın aldığınız iki evden bahseden sizdiniz. ve bunun 4 yıl içinde iki genç insanın çalışması ile mümkün olmadığını biliyorum.

Ben buraya kimseyle konuşamadığım, fikir danışacak kimsem olmadığı için yazmak istedim. Ama ne yazık ki insanlar beni anlamak yerine yargılamış gibi hissettim.

Eşimin mükemmel biri olduğunu söylemedim zaten. Ailem de öyle değil. Ama bugüne kadar bize birçok konuda gerçekten destek oldular. Geçmişte ailemle eşim arasında, özellikle de annemle eşim arasında ciddi gerginlikler yaşandı. Ailem, aldığımız kararlara çok karışır, müdahale eder ve bizi sık sık yargılar. Babam, eşimi sürekli eleştirir, hatta eşim bir şey anlatırken onu dinlemek yerine tersleyebilir. Bu yüzden eşim ailemi pek sevmez ve onlarla fazla yüz göz olmaz. Ama bana da "ailemle görüşme" gibi bir baskı yapmazdı genelde.

Kabul ediyorum, benim de hatalarım var. Vaktimin büyük kısmını ailemin yanında geçiriyorum, eşim ise tek başına bahçedeki o 1+1 evde zaman geçiriyor. Bu yüzden aramızda birçok kez tartışmalar yaşadık. “Hâlâ ailenden kopamıyorsun” der hep. Belki de onun ailemi sevmemesine ben de istemeden sebep oldum.

Eşim mükemmel biri değil, evet. Ama bana olan sevgisinden hiç şüphe etmedim. Şu ana kadar tek sorunumuz ailemdi. Onun dışında başka bir konuda hiç anlaşmazlık yaşamadık.

Ben sadece artık ne yapacağımı bilemediğim, düşünmekten yorulduğum için buraya yazmak istedim. Sadece fikir danışmak, belki bir yol bulmak istedim...
Bu yorumdan sonra eşinize acıdım. Genelde Türkiye’den damat İHRAÇ eden insanlar, eve gelen adamı sanki ihya etmiş gibi sanki önceden kurbağaymış da onlar öpünce prens olmuş gibi eziyor. İşte aileniz tam böyle yapmış. Madem vaktinizin çoğunu ailenizle geçirecektiniz niye evlendiniz?

linç is coming amaaa adam haklı bana göre. Ailenizi ve sizin davranışlarınızı tahmin edebiliyorum.

Back
X