Eşim ve ailem arasında problemler

Hyejin

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
8
0
16
Hayırlı günler herkese
3 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyorduk Elhamdulillah sonunda hamileyim Rabbim bir evlat nasip etti, herşey güzle gidiyor derken olaylar başladı, artık ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
Biz evlenirken düğünden önce bir sürü problemler oldu aileler arasında, ailem çok üzüldü ama düğünden sonra herşeyin üstünü kapattılar bir kere bile eşime senin ailen böyle yaptı demediler, eşimin ailesi Türkiye de ben ve ailem ise yurt dışındayız.
3 senedir eşimin ailesi ile problemleri vardı sürekli problem çıkartıyorlardı bize özelliklede eşime yeni yeni hamilelik olayı biraz yumşattı ara biraz düzeldi.
Şimdi olan problem ise kız kardeşim sözleniyor ama nişanlısı ile eşimin arası taa üni yıllarından beri bozuk bunu ailem biliyor neyse eşim ise tutturdu benim nefret ettiğim insan ailem dediğim insanların içine giriyor diye problem ediyor bana kız kardeşin evlenirse onun evine gitmeyeceksin dedi kavga ettik epey, önce söz nişan kına düğüne gidersin diyordu, sonra ise kız kardeşinin sözüne gitmeyeceksin demeye başladı, ikna etmeye çalıştım sen gitme ben gideyim diye ama olmadı artık aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı epey eşimde öfkeli biri onu zor zapt ettim ama artık ağlamaktan bir hal oldum ben ertesi gün ise annemlere gittim orada annem babam eşim oturdu konuştular sırf benim hatırım için annem arayı düzeltmek istedi babamla eşimin arasını, babamda annemde konuştular ama babam bir özür dileseydi diyor hatta babam bağırdığı için pişman olduğunu söyledi bana eşimde baban bir kusura bakma diyemezmiydi bende insanım diyor, söze gitmeye karar verdi sonunda ama benim gidipte anneme kız kardeşime yardım etmeme izin vermiyor diyor onlar seni düşünmedi özellikle kız kardeşin seni düşünmedi sen gidip onun sözüne kınasına düğününe mi yardım edeceksin diyor onlara üzülme diyor gitmeyeceksin diyor göndermiyor beni artık iyice bunaldım bir taraftan annem ağlıyor eşimin yaptıklarına diyor yine sorun çıkartıyor diyor kendi düğünden öncede çıkardıydı diyor ben ise artık ne yapacağımı şaşırdım
3 senenin sonunda bir çocuğum olacak ama sevinemiyorum tüm heyecanım gitti. Ailemde ilk torunları diye heyecanla bekliyordu bundan sonra ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama kötü şeyler olacak gibi geliyor hep

Giderseniz eşiniz saçınızdan tutup dövecek mi, niye kız kardeşinizin kınasına yardım etmek için izin bekliyorsunuz? Aile her şeydir ya, inanamıyorum.

Eltinin erkek versiyonu olmus sizinkiler.
Saka gibi.
Niye kavgalilar?
Kardesin gercekten sen evlenirken dogru duzgun yaninda degil miydi?

ne saçma aralarındaki mesele neymiş ki bukadar kin güdüyor hala. Ünv döneminde aynı kızamı aşık olmuşlar :)

Bana eşim kardeşinin sözüne nişanına gitmeyeceksin diyecek dar ederim dünyayı ona...

Ne hakkı var, neden izin veriyorsunuz size böyle davranmasına?

Suç onda olduğu kadar sizde de.. Kardeşinizin özel gününde yanında olmak için izin aldığınız ve ailenize eşinizle olan durumu yansıttığınız için siz de suçlusunuz.

Pardon ama kardeşiniz sözlenirken yardıma gitmek için niçin eşinizden izin istiyor ya da onun onayını bekliyorsunuz. Kardeşiniz ona mı soracak kiminle evleneceğini? Ananınız babanız he demiş, kızın gönlü düşmüş, ona susup kabullenmek düşer.
Kendi görüşmez ama sizin kardeşinizle görüşmenize karışamaz. Asla taviz vermeyin, ileride çok pişman olursunuz.

bana kız kardeşin evlenirse onun evine gitmeyeceksin dedi kavga ettik

önce söz nişan kına düğüne gidersin diyordu, sonra ise kız kardeşinin sözüne gitmeyeceksin demeye başladı, ikna etmeye çalıştım sen gitme ben gideyim diye ama olmadı artık aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı

ama babam bir özür dileseydi diyor hatta babam bağırdığı için pişman olduğunu söyledi bana eşimde baban bir kusura bakma diyemezmiydi bende insanım diyor

Eşinin senin üzerinde nasıl böyle bir yaptırımı olabiliyor?
Kendisi istemiyorsa görüşmek zorunda değil ancak seni annenden - babandan - kız kardeşinden koparamaz hem de en mutlu günlerinizde. Şu hadsiz hallere bak sinirlendim eşine.

İyi etmişsin ailene söylemekle, seni evde hamile halinde kendi kibri için ne hakla ezecek?!
Babanı öfkeye sevk edecek şımarıklığı eşin yapsın, sonra o baba da arayacak damat hazretlerini "Kusura bakma" diyecek.

Ne yaptınız siz bu damat hazretlerine(!)? Atını alıp g.tünü yerde mi kodunuz?
Gidin ya, onun iznine mi kaldınız?!

(Şu KKda ciddi ciddi sinirlendiğim konulardan birisi oldu konunuz)

Kan davası mı aralarındaki mesele? Kocaman adamın hala geçmişte takılıp kalması hiç doğru değil. Hiç taviz vermeyin bence. Çünkü arkası gelecektir. O biriyle düşman diye siz de olmak zorunda değilsiniz. Üstelik bu kişi de artık ailenizin bir üyesi. Eşin hatalı davranmış.

oldu paşam başka aralarında ki kin onları bağlar ne seni ne de kardeşini bağlamazEn Büyük KK

Yok kız meselesi değil ama epey bi kavga etmişler onun yüzünden eşimin bursunu filan kesmişler kaldığı yerden atmaya kalkmışlar, eski hlinden pişman olduğunu söylüyormuş eşimde pişmansa hiç olmazsa bir özür dileseydi diyor.
Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum aslında herşey gayet iyiydi bugüne kadar ailemle ilgili hiç birşeyde sorun çıkarmadı ailem izne Türkiyeye gittiğinde hergün annemlerin evine gidip eve bahçeye baktık, ailem ne zaman gelecek olsa çocuklar şunu sever annen bunu sever baban bunu sever diye aldı yaptı. Ama bu adamdan nefret ediyor yüzünü görünce cinleri tepesine çıkıyor

Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum
Şeyi merak ediyorum, mesela, ben gidiyorum diyerek hazırlanıp çıksanız. Ya da hayatım sen görüşmek istemezsen görüşmezsin, ancak bana gitme demeye hakkın yok, deseniz, ne olur?
Atıyorum, şiddet falan mı uygular, yoksa tartışır mısınız sadece? Ona göre yorum yapacağım.

Sizin aileniz sizin kardeşiniz o ne karışır ki?konuşmak istemiyorsa mecbur değil mesafe bıraksın ama size engel olmaya çalışması resmen hadsizlik olmuş.
Medeni bir insan gibi davranamıyor eşiniz. Bu durumda asla ona söz hakkı tanımayın. Canınız ne istiyorsa onu yapın. Siz çocuk değilsiniz canım Allah Allah..

Yok kız meselesi değil ama epey bi kavga etmişler onun yüzünden eşimin bursunu filan kesmişler kaldığı yerden atmaya kalkmışlar, eski hlinden pişman olduğunu söylüyormuş eşimde pişmansa hiç olmazsa bir özür dileseydi diyor.
Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum aslında herşey gayet iyiydi bugüne kadar ailemle ilgili hiç birşeyde sorun çıkarmadı ailem izne Türkiyeye gittiğinde hergün annemlerin evine gidip eve bahçeye baktık, ailem ne zaman gelecek olsa çocuklar şunu sever annen bunu sever baban bunu sever diye aldı yaptı. Ama bu adamdan nefret ediyor yüzünü görünce cinleri tepesine çıkıyor

Simdi topa tutulacagim ama.
Kendimi esinin yerine koyuyorum. Universitede biriyle kavga etmis olsam, bursum kesilse, kaldigim yerden atilacak noktaya gelsem vs vs. Bir sekilde ileride bana bunlari yasatan kisiyle kaynim-gorumcem evlenecek olsa esim de dugunune nisanina vs misafir olmak disinda bir sey yapamaz. Ortaligi yikarim.
Pismansa ozur dilesin madem.
Uzaktan uzaga pisman olmakla olmuyor oyle.

• Beğen
Reactions: anu
Yok dövmez öyle şeyler yapmaz bunu biliyorum sürekli kavga ederiz ki ben gidiyorum diye çıkacak bir durumda değilim maalesef burası Türkiye değil, beni arabayla götürmesi lazım, hadi babam kardeşim geldi ben aldı diyelim bu seferde olay boşanmaya kadar gidebilir zaten diyorum sen görüşmezsin olur biter diye ama anlamıyor inan, daha önce hiç böyle görmemiştim onu ilkkez böyle bir huyuna şahit oldum. 2 haftadır evde kavga etmekten huzurum kalmadı ne düşüneceğimi şaşırdım ne düşünecek halim kaldı ne dayanacak

Yok dövmez öyle şeyler yapmaz bunu biliyorum srekli kavga ederiz ki ben gidiyorum diye çıkacak bir durumda değilim maalesef burası Türkiye değil, beni arabayla götürmesi lazım, hadi babam kardeşim geldi ben aldı diyelim bu seferde olay boşanmaya kadar gidebilir zaten diyorum sen görüşmezsin olur biter diye ama anlamıyor inan, daha önce hiç böyle görmemiştim onu ilkkez böyle bir huyuna şahit oldum. 2 haftadır evde kavga etmekten huzurum kalmadı ne düşüneceğimi şaşırdım ne düşünecek halim kaldı ne dayanacak
Eşin mantıksız davranıyor. Adamla görüşmek istememesine sonuna kadar hak veriyorum. Ama senin bu davetlere gitmene sonrasında da kardeşinle görüşmene karışamaz.
Bunu bu adama nasıl anlatırsın, inan bilemedim. Sabit fikirli ve hep kendi tarafından bakan bir adam, en azından bu konuda

bence çok üstüne düşme biraz sakinleşsin belki senin üzüldüğünü görünce o da yumuşar.belli ki zor bir adam ve kendince katı kuralları var.ama bunu onunla inatlaşarak ve kavga ederek çözemezsin.biraz sabret ikiniz de sakinleşin bence yumuşayıp gönderecektir

Hayırlı günler herkese
3 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyorduk Elhamdulillah sonunda hamileyim Rabbim bir evlat nasip etti, herşey güzle gidiyor derken olaylar başladı, artık ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
Biz evlenirken düğünden önce bir sürü problemler oldu aileler arasında, ailem çok üzüldü ama düğünden sonra herşeyin üstünü kapattılar bir kere bile eşime senin ailen böyle yaptı demediler, eşimin ailesi Türkiye de ben ve ailem ise yurt dışındayız.
3 senedir eşimin ailesi ile problemleri vardı sürekli problem çıkartıyorlardı bize özelliklede eşime yeni yeni hamilelik olayı biraz yumşattı ara biraz düzeldi.
Şimdi olan problem ise kız kardeşim sözleniyor ama nişanlısı ile eşimin arası taa üni yıllarından beri bozuk bunu ailem biliyor neyse eşim ise tutturdu benim nefret ettiğim insan ailem dediğim insanların içine giriyor diye problem ediyor bana kız kardeşin evlenirse onun evine gitmeyeceksin dedi kavga ettik epey, önce söz nişan kına düğüne gidersin diyordu, sonra ise kız kardeşinin sözüne gitmeyeceksin demeye başladı, ikna etmeye çalıştım sen gitme ben gideyim diye ama olmadı artık aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı epey eşimde öfkeli biri onu zor zapt ettim ama artık ağlamaktan bir hal oldum ben ertesi gün ise annemlere gittim orada annem babam eşim oturdu konuştular sırf benim hatırım için annem arayı düzeltmek istedi babamla eşimin arasını, babamda annemde konuştular ama babam bir özür dileseydi diyor hatta babam bağırdığı için pişman olduğunu söyledi bana eşimde baban bir kusura bakma diyemezmiydi bende insanım diyor, söze gitmeye karar verdi sonunda ama benim gidipte anneme kız kardeşime yardım etmeme izin vermiyor diyor onlar seni düşünmedi özellikle kız kardeşin seni düşünmedi sen gidip onun sözüne kınasına düğününe mi yardım edeceksin diyor onlara üzülme diyor gitmeyeceksin diyor göndermiyor beni artık iyice bunaldım bir taraftan annem ağlıyor eşimin yaptıklarına diyor yine sorun çıkartıyor diyor kendi düğünden öncede çıkardıydı diyor ben ise artık ne yapacağımı şaşırdım
3 senenin sonunda bir çocuğum olacak ama sevinemiyorum tüm heyecanım gitti. Ailemde ilk torunları diye heyecanla bekliyordu bundan sonra ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama kötü şeyler olacak gibi geliyor hep
Eşinizin düşüncesi yanlıs
O kişiyle kendi arasında problemi
Sizin kardesiniz var ortada anlayıslı olmaşı bence
Gğzellikle sakince anlatın bunları

Back
X