Eşim ve Ailesinin Sürekli Beni Aptal Yerine Koyması boşanmaya düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Paranla rezil olmak diye deneyim var ya sizinki kusura bakmayın da biraz öyle olmuş.
Haklısınız galiba ailesinin yaptığı terbiyesizlikleri de kaldıramıyorum eşiminkileri de hayatım mahvoldu ama sorun değil hayatta yaşadığım en büyük acı da bu değil ben candan kandan evladım küçük kardeşimi kaybetmişim elin oğlunu kaybetsem ne olur kaybetmesem ne olur

Sizce ben bu maddi olayları anlattığım için maddiyatçı gibi mi duruyorum birkaç kişi maddiyatçısın gram hesabı yapmışsın falan demiş
Yoo ne alakası var. Kocam benden az kazanıyor vs dememişsiniz ki. Adamlar kurnazlık yapıyor onu söylüyorsunuz. Adam tarafından size maddi manevi hiç bir şey yok. Bir de yurtdışına mı götüreceksiniz? Zaten yalnız gibisiniz ne anlamı var bi de bu yükü taşımaya? Kesinlikle haklısınız, manipüle olmayın.

Hayır. Bütün sorunların kaynağı eşiniz. Eşiniz tam bir çöp. 10 sene sonra bu adamın nasıl bir hale geleceğini düşünmek dahi istemiyorum. Hiç vakit kaybetmeden boşanın.

Es ailesinin yaptiklari esinin karaktersizligi zaten ortada ama siz cok verici kontrolcu birisiniz ne gerek var? Bukadat kendinizi ailenizi ezdirmeye ne gerek vardi. Damadi okutmak para yardimi yapmak falan abartili davranislar boyle seylerin hicbir zaman kiymeti bilinmemistir sizin durumdada gordugunuz gibi. Ayrilin gitsin size deger veren biride degilmis zaten

Maddiyatçı bulmadım sizi. Dediğiniz gibi arkadan iş çevirmeleri, söylediklerinin doğru çıkmaması rahatsız etmiş sizi. Haklısınız da.
İlişkinizde siz evin erkeği olmuşsunuz sanki sorumluluk vs açısından.
Eşinizin sizden gizli borçları olması, sürekli telefona bakması falan da rahatsız edici.

Sizce ben bu maddi olayları anlattığım için maddiyatçı gibi mi duruyorum birkaç kişi maddiyatçısın gram hesabı yapmışsın falan demiş
Bazı arkadaşlar öyle anlasa da ben hiç öyle düşünmedim tam aksine maddiyatçı olmadığınız için bu duruma düşmüşsünüz. Sömürüldüğünüz için bu kadar çok dile getirmişsiniz.

Ya bu kadınada maddiyatçı diyip suçlamak nedir hanımlar. Allah aşkına maddiyatçı olmayıp ne olacaktı? Suratına bile bakmayan asalak kocası ve ailesine yedirsin dursun mu emeklerini. Valla kusura bakmayın bende çalışan kadınım bi yerlerimden ter akıyo kazanırken tutucak eş ailesi eşim hiç edecek ver ver nereye kadar. İyi eş olsa gönlünü hoş tutsa tek sorun MADDİ olsa tamam küçük hesaplara girme eşinle iyisin derdim. Böyle insanın suratına bakmayan ailesine yediren, bi hediyeyi güzel bi kelamı çok gören adama gramı gramınada kuruşu kuruşunada hesap sorulur kimse kusura bakmasın.
Bu kadar eğitimli başarılı bir kadın bile şiddet ve manipülasyona gelmiş. Hele kardeşi konusu inanamıyorum yani nasıl bi anlayışsızlık hatta insansızlık.

Kesinlikle yüzde yüz haklısınız

Berbat hissediyorum arkadaşlar ben bunları hak edecek ne yaptım güzel bir yuvam olsun diye sürekli çabaladım ben neden böyle bir şeyi hak ettim iki yıldır yuvam yıkılmasın diye tek başıma çabalıyorum bittim tükendim gözümün önünde yuvam yıkılıyor.

Hoş bir yuva bile değilmiş kurduğum şey.

Maddiyatcilik lafi sanirim benim mesajimla ortaya döküldü.

O yuzden kendi adima soyle bi aciklama yapayim.

Konu sahibi yazdigi ilk mesajinda siddet goruyor olmasina ragmen takildigi konu kendisine maddi konularda yalan soylenmis olmasi. Buna takilinmaz demiyorum ama siddet gordugun bir adam varken dert edilen konu "bana altinlar konusunda yalan soylediler" olmamalı, derdim maddiyat degil diyen kisi, halen parami somurduler diyor.

Ya siz siddet gördüğü detayini atlıyorsunuz ya da maddiyat konusunda söylenen yalan siddetten daha buyuk bir dert.

Konu sahibi ayrica isterse maddiyatcida olabilir, herkes ayni degerleri elbette benimsemek zorunda degil ancak ortada SIDDET var.

Ki bende kendisine yazdigim ilk mesajimda siddet goruyorsan bosanmak icin baska gerekceye ihtiyacin yoktur yazdim ve cevabi yine ve sadece parami somurduler oldu.

Benim disimda maddiyatcilikla suclayanlarin ne sebeple sucladiklarini bilemiyorum.

Öncelikle evlenmiş barklanmış eli ekmek tutan insanlarsınız kimse sizlere yardım etmek zorunda değil. Altın istemedim umurumda değil derken gram hesabı yapılması benim kafamda çok oturmadı çünkü çelişkili. Bu kadar ince hesap yaparsanız elinizdekini çarşıya uydurmanızın imkanı yok.
Sizin eşinizin ailesinden onların tavrından önce eşinizi ölçüp tartmanız gerekli. Eşinizle mutlumusunız evliliğimiz ne durumda anlaşıyor musunuz beraber bir paylaşımınız varmı mesela.. ailesiyle araya mesafe koyarsınız olur biter ama kocanızla sorunlarınız varsa yol yakınken önlem almalısınız

Sizin özelinizde yazmadım sayfa sayfa okudum, altındır gramdır herkes gereksiz üstüne gelmiş. Sanki adamda her şey tam da bi bu kusuru varmış gibi. Zaten baştan aşağı falso tatsız tuzsuz bi adam, hal böyleyken tabiki maddi manevi tüm eksileri dökecek kadın. Boşanmak istemekte çok haklı.
Çok uzun yazdığı için konunun yüzde 80i altınları anlatmış en önemli kısımı sona bırakmış iki kelam ile o yüzden okuyanın aklında en çok para konusu kalmış olmalı.

Hikayenizde bir de aynı olayları, kendinizi kırsal bir yerde, geleneksel bir hayat yaşayan bir kadin şeklinde hayal ederek tekrar düşünün. Eşiniz altinlarinizin bir kısmını size sormaksizin elinizden alıyor, ailesine veriyor. Yani maddiyatiniz uzerinde bir söz hakkınız yok. Sorunlarınızı anlatıyorsunuz bön bön suratiniza bakıyor. Duygularınızı onemsemiyor. Çalışmıyor, ama her gün köy kahvesinde kumar borcu birikiyor. O sırada siz hem gündelik temizlik işlerine gidip eve para getiriyorsunuz hem de evde yemek temizlik ücretsiz hizmetçilik yapiyosunuz falan. Üstüne bi de şiddet görüyorsunuz.

Ama siz bu kadın değilsiniz. Eğitimli, aklı başında, işi gücü elinde bir kadınsınız. Yukarıda anlattığım kadının bunlara katlanmak için maalesef çeşitli sebepleri olabilir ama sizin olamaz. Kurtulun şu sümsük adamdan. İşinden de doğru düzgün çalışmadığı icin kovulmustur kesin. Bu arada siz derdinizi anlatırken suratiniza boş boş bakması sizi yıldırmak için. İçinden " bi sussa da telefonda oynamaya devam etsem" diye geçirdiğine eminim.

Konu sahibi şiddette mi görüyor?

Konu sahibi şiddette mi görüyor?
Beni dövmedi ama üzerime üçüncü defa saldırdı ben buna rağmen zaten boşanma kararını bu nedenle almış bulunuyorum aslında ama arkadaş benim şiddet görmemin önemsiz olduğunu yalnızca maddi boyutta baktığımı düşündü. Ben rabbime şükür eğitimli ve bir çok öğrenci yetiştiren bir insanım ancak evlilik konusunda tecrübesizim beni sürekli manipüle eden bir kocam olduğu için buradaki arkadaşlara süreci kardeşimin vefatından itibaren anlattım. Arkadaş sadece altın muhabbeti para muhabbeti yaptığımı düşünmüş ancak yazılarımda en çok bu konunun geçme nedeni en son bu olay nedeniyle olayların kopma noktasına gelmesi, bu altınlara güvenerek yola çıktık ki benim onlara dahi ihtiyacın yok çünkü ben bileğinin hakkıyla misafir araştırmacı olma hakkını kazanmıştım.

Hem duygusal hemde parasal konularda hep kendinizden verdiğiniz için bu durumdasınız. En önemlisi de size ilgisi olmayan bir adamı koca yapmışsınız. Bundan sonraki hattınızda maddi gücünüz çok göstermeyin erkeklere. Ve size ilgisi olmayan adamlarla vakit kaybetmeyin.

Şiddet girişiminde bulunduysa devamı mutlaka gelecektir. En iyisi yol yakınken şu faydasız kocayı boşamanız.

Sizinki mutlu yuva için çabalamak değil, gel ben eşeğim bana semer vur demek. Siz kendi kendinize örmüşsünüz bu düzeni, her şeye aman Ali rıza bey ağzımızın tasi bozulmasın diyerek.
Ben sizde güçlü bir karakter ve kişilik göremedim, sürekli tükürdüğünüzü yalamışsınız. Olaylar ve durumlar size sürekli evlenme bu adamla diye bağırmış , siz evlenmeyi amaç haline getirmişsiniz. Sanki tüm olumsuz durumlar , sizin görmezden gelmeniz ve yok saymanız ile yok olacak, engeller olarak görmüştünüz, onlar evliliğinizin önünde engel değildi, size bu adamla evlenmeyin diye gözünüzün önüne konan gerçeklerdi,evlenmeyin diye bağıran her olayda suratınıza tükürüldüğünde , yarabbi şükür yağmur yaydı demişsiniz . Sizinki evlilik değil , köle ve sahip ilişkisi.
Siz nikahtan fazlaca keramet beklemişsiniz, evlilik bir imza , ne kocanız değişir ne de siz.

Kimseye boşan demeyi sevmem.Ama bu adama bakacaginiza alın yaniniza ailenize bakin.Bunlar 8 ayda yaşadığınız olaylar.dua edin ki çocuğunuz yok.belliki bu aile sizi eliniden geldigi kadar somurecek.Hayir dediğiniz yerde siz suçlu olacaksınız.Siddet kısmını tam anlamadım ama şiddette varsa devam etmenin bir anlamı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…