• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve annemin diyaloğu

rabbim hayırlı evlatlar nasip eylesin bize o zaman canm benm, bende 26 yaşındayım ben hamileydim bebeğim karnımda öldü :43:neyse, tatlım benim üzülme nolur rabbime sığın allah kocanın kalbine merhamet versin ben adamı anlayamadım ki derdi neymiş de bu kadar alevleniyor , annen tahminime göre kaderine küser, gururludur , yuvanın tadı kaçmasın der , muhtemelen. kız anneleri çok duyarlı oluyor genelde ama erkek anneleri bi o kadar arsız oluyor bazen , anlamadığım eşin ortada hiç bişy yokken kadına carlayıp laf sokması ve zaman geçiyor vs eve normal geliyor düzelmiş gibi konu açılınca konuyu kapattırmak istemiyor gibi tekrar cozutması , kavga çıkarması? amacı başka ne olabilir diorm ama aklıma dediğim gibi ailenle görüşmeni engellemek için kasıtlı yapmasından başka bişy gelmiyor tatlım, kocan iyilikten mi alıyor kötülükten mi ? az çok huyunu almışsındır canım ona göre davransan ???? ama alltan aldıkçada yüz bulacağı kesin bence, bir an önce senin üste çıkman gerek , o annenden özür dilemeli
amin canım kış boyu bebek için gözyaşı döktüm şimdi de bu çıktı arada yine eşimin yaptıkları vs... ben bu evlilikten tat alamaz oldum.bu arada geçmiş olsun allah sağlıklı evlatlar nasip etsin üzülme hepsi geçer.
annem üzülecek kendini suçlayacak çok iyi biliyorum kadıncağızın arkasından etmediği hakaret kalmadı kendi annesi kaliteliymiş haddini bilirmiş.neyse desin bakalım allah herşeyi görüyor ona sığındım gücüm başka bişeye yetmiyor.kocam iyilikten de kötülükten de anlamıyor o evde huzuru kaçmasın herşey eski düzeninde devam etsin istiyor ama tek farkla annemin adı bile geçmeyecekmiş evde.özür falan dilemez annem özür dilemeliymiş

Anneniz iyi niyetle dahi söylemiş olsa eşiniz kendini eksik hissetmiş olabilir. Bu konuda hassasiyeti varsa her kelime ona agır gelebilir.
Eşinizin cevabı bence çok sert değil, sınırlarını belli etmiş. (bizim kayınvalidelerimize yaptıgımız gibi.) Buraya kadar kötü herhangi birşey yok.
Fakat size ''annen bu eve asla gelemez'' demesi çok abes. İkinizin evi oldugunu benimsemesi gerek.
Kayınvalidenle sorunun olsa ve sen bu cümleyi kullansan tepkisi ne olurdu acaba?
Konuyu bu şekilde değerlendir.
Annene söylediğine değil, sana söylediğinin tartışmalısınız.

Anneniz iyi niyetle dahi söylemiş olsa eşiniz kendini eksik hissetmiş olabilir. Bu konuda hassasiyeti varsa her kelime ona agır gelebilir.
Eşinizin cevabı bence çok sert değil, sınırlarını belli etmiş. (bizim kayınvalidelerimize yaptıgımız gibi.) Buraya kadar kötü herhangi birşey yok.
Fakat size ''annen bu eve asla gelemez'' demesi çok abes. İkinizin evi oldugunu benimsemesi gerek.
Kayınvalidenle sorunun olsa ve sen bu cümleyi kullansan tepkisi ne olurdu acaba?
Konuyu bu şekilde değerlendir.
Annene söylediğine değil, sana söylediğinin tartışmalısınız.
tamam diyelim ki ağır bi cümle ve eşim kaldıramadı incindi benim takıldığım ömür suratını görmek istemiyorum bu eve de gelmesin demesi hayatta hastalık var ölüm var bayram var

bitanem benm allah razı olsun , 1,5 ay oldu kürtaj olalı bende şuan bebek bebek diye yanıp dolanıyorum herşeyi unutuyor insan derdine düşünce herkesin bi derdi var, rabbim kaldıramayacağımız yük vermezmiş, sevdiği kulları sınarmış, imtihanımız böyle şeyler, rabbim beterinden saklasın, rabbim kucaklarımızı boş koymasın inş. ne dicem bilemiorm sihirli bi değnek olsa iyi bi vursak da düzelse :) lüzumsuz kocan, şuan kafayı ona taktınya düşündükçe büyür yer o huzursuzluk seni, evde yalnız düşün düşün kemirir seni üzülürsün ,başta seni yaşı büyük yıllardır evli sanmştm , yakınmış yaşlarımızda , insan bilemioki kime nası davrancagını, türlü türlü sorunlar çıkıyor insanın karşısına bocalıyor doğal olarak, bak zor biliyorum ama çok sıkılsanda gitme eşinin yanına yani sırnaşma yüz bulmasın anlamında işin ciddiyetini anlasın öyle kolay değil miş bi şansımı denedim aldım boyumun ölçüsünü desin uzatmasın, mesafeni hissettir , önceki alttan alması yok olmş desin ama yuvanı sakın yıkma böyle bişy için iş uzamasın, durduk yere karşısına geçip kavga etme ama çok samimi de olma, ne bilim ya hep mutfakta takıl işin gücünle uğraş eger sana iyi davranırsa sende normal davran konuyu açarsa da kesin ve net bi şekilde öyle birşy olmayacak de kestir at. bide sıkıştırıp dedin mi dedin mi diye soruomş ya sinir oldm, günahlarını almayım da acaba kv ler samimiyetinizi kıskanıp onlarmı doldurdu ? yoksa huyumu ahlaksız aksi kocanın? ben eşimin ailesini sevmiorm ya herşeyde yaptıklarından dolayı direkt biliorm parmakları olunca olaylardan, ondan sordum. konuyu açarsa da gayet ciddi şekilde söylersin o öyle kolay deil, ben nası katlanıorsam ailene sende katlancaksın tek taraflı deil senin de görevlerin var de, yaptığın büyük terbiyesizlikti de, çok düşündüm sen o saygısızlığı en çok bana yaptın beni saysan annemide sayardın de , haklılığını vurgula, ama boşanma düşünme canım benim olay sadece buysa . sen bana ters gidersen emrivaki yaparsan daha da ters teperim de, inatla iş yaptıramıcanı anlasın, o sırada da ailesiyle samimi olma, biliolardır zaten aralarını açtık der belki insafa gelirler de kulağını çekerler bebelerinin....

tatlım kısacası sen gidip eşine sataşma , uzamasın , ama o gelir de konuyu açar durduk yere kavga çıkarmaya çalışırsa kesin ve net şekilde düşünceni görüşmeye dvm etcegini kızının evinede gelip gidebileceğini söyle haksız olduğunu söyle kestir at ve çık yanından başka yere git, karşılıklı münakaşayla uzamasın ,büyümesin , kafasına elbet dank eder dik duruşun karşısında ama boşanmayı da düşünme ;) iyi geceler canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun ....

bitanem benm allah razı olsun , 1,5 ay oldu kürtaj olalı bende şuan bebek bebek diye yanıp dolanıyorum herşeyi unutuyor insan derdine düşünce herkesin bi derdi var, rabbim kaldıramayacağımız yük vermezmiş, sevdiği kulları sınarmış, imtihanımız böyle şeyler, rabbim beterinden saklasın, rabbim kucaklarımızı boş koymasın inş. ne dicem bilemiorm sihirli bi değnek olsa iyi bi vursak da düzelse :) lüzumsuz kocan, şuan kafayı ona taktınya düşündükçe büyür yer o huzursuzluk seni, evde yalnız düşün düşün kemirir seni üzülürsün ,başta seni yaşı büyük yıllardır evli sanmştm , yakınmış yaşlarımızda , insan bilemioki kime nası davrancagını, türlü türlü sorunlar çıkıyor insanın karşısına bocalıyor doğal olarak, bak zor biliyorum ama çok sıkılsanda gitme eşinin yanına yani sırnaşma yüz bulmasın anlamında işin ciddiyetini anlasın öyle kolay değil miş bi şansımı denedim aldım boyumun ölçüsünü desin uzatmasın, mesafeni hissettir , önceki alttan alması yok olmş desin ama yuvanı sakın yıkma böyle bişy için iş uzamasın, durduk yere karşısına geçip kavga etme ama çok samimi de olma, ne bilim ya hep mutfakta takıl işin gücünle uğraş eger sana iyi davranırsa sende normal davran konuyu açarsa da kesin ve net bi şekilde öyle birşy olmayacak de kestir at. bide sıkıştırıp dedin mi dedin mi diye soruomş ya sinir oldm, günahlarını almayım da acaba kv ler samimiyetinizi kıskanıp onlarmı doldurdu ? yoksa huyumu ahlaksız aksi kocanın? ben eşimin ailesini sevmiorm ya herşeyde yaptıklarından dolayı direkt biliorm parmakları olunca olaylardan, ondan sordum. konuyu açarsa da gayet ciddi şekilde söylersin o öyle kolay deil, ben nası katlanıorsam ailene sende katlancaksın tek taraflı deil senin de görevlerin var de, yaptığın büyük terbiyesizlikti de, çok düşündüm sen o saygısızlığı en çok bana yaptın beni saysan annemide sayardın de , haklılığını vurgula, ama boşanma düşünme canım benim olay sadece buysa . sen bana ters gidersen emrivaki yaparsan daha da ters teperim de, inatla iş yaptıramıcanı anlasın, o sırada da ailesiyle samimi olma, biliolardır zaten aralarını açtık der belki insafa gelirler de kulağını çekerler bebelerinin....
amin canım.daha 3 yıllık evliyim ama bu haldeyim işte insanın başına herşey geliyor katlanmaktan başka çare yok.sırnaşma falan demişsin ya inan içimden gelmiyor soğudum biraz bugün kendi yaklaştı bende yumuşadı diye konuyu açtım iftardan önce kavga ettik.mutfakta takılma fikri yiyi hem vakit geçer hem yüz göz olmam.ailesi rol oynamışmıdır bilemem günahlarını almayım.

tatlım kısacası sen gidip eşine sataşma , uzamasın , ama o gelir de konuyu açar durduk yere kavga çıkarmaya çalışırsa kesin ve net şekilde düşünceni görüşmeye dvm etcegini kızının evinede gelip gidebileceğini söyle haksız olduğunu söyle kestir at ve çık yanından başka yere git, karşılıklı münakaşayla uzamasın ,büyümesin , kafasına elbet dank eder dik duruşun karşısında ama boşanmayı da düşünme ;) iyi geceler canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun ....

tamam canım sataşmam konuyu da açmam ama faydası olur mu bilemem bence fikri değişmeyecek annem eve gelir gider belki ama o ben o sırada olmam diyor yani annemi tamamen çıkarmış hayatından allah akıl versin ne diyeyim. iyi dileklerin ve fikirlerin için sağol :)

eşime gıcık olmaya başladım evde canım cicim olalım sorun yokmuş gibi davranalım istiyor ama benim aklım hep ne olacak sorusuna

tamam canım sataşmam konuyu da açmam ama faydası olur mu bilemem bence fikri değişmeyecek annem eve gelir gider belki ama o ben o sırada olmam diyor yani annemi tamamen çıkarmış hayatından allah akıl versin ne diyeyim. iyi dileklerin ve fikirlerin için sağol :)

eşin inanılmaz derecede kinci ve kibirli. Allah yardımcın olsun.

Annenin soyledigi esinin gururunu kirmis olabilir ki bana gore bi buyugun tavsiyedidir der gecerim.ama.esinin psilolojisini bilemem
Ama su varki annen aslave asla bi daha eviniZe giremicek yada evine gidilmeyecek kadar buyuk.bisey yapmamis
Esinin evime.gelmesin gitmem demesini gerektirck bisey yok.ortada zaren kadina dunya laf soylemis hala bitmemismi siniri cok yazik

Annenin soyledigi esinin gururunu kirmis olabilir ki bana gore bi buyugun tavsiyedidir der gecerim.ama.esinin psilolojisini bilemem
Ama su varki annen aslave asla bi daha eviniZe giremicek yada evine gidilmeyecek kadar buyuk.bisey yapmamis
Esinin evime.gelmesin gitmem demesini gerektirck bisey yok.ortada zaren kadina dunya laf soylemis hala bitmemismi siniri cok yazik
ben de böyle düşünüyorum bu kadar büyütecek bi daha asla görüşülmeyecek bi durum yok ama gel de anlat.ayrıca cevabını da verdi buna rağmen annem özür dilemeliymiş

tersler tabii, annene gelince aslan kesilecek ya:ssz:
annene gelince gurur vardır, annene gelınce canı sıkkındır.
kadın ne demiş ki yahu, kötü bir şey de dememiş
bunu gerçekten yanlış anlayan bir zihniyete diyecek bişi yok
eşin zaten beklıyormus annenden bir laf ve hemen cevap vermiş

ama sen onun annesine yaparsan, annesinin niyeti kötü olmaz
sen onu yanlış anlamışsındır, kadın ne dedi ki?, senin için kötüdür.

Son düzenleme:
tersler tabii, annene gelince aslan kesilecek ya:ssz:
kadın ne demiş ki yahu, kötü bir şey de dememiş
bunu gerçekten yanlış anlayan bir zihniyete diyecek bişi yok
eşin zaten beklıyormus annenden bir laf ve hemen cevap vermiş

ama sen onun annesine yaparsan, annesinin niyeti kötü olmaz
sen onu yanlış anlamışsındır, kadın ne dedi ki?, senin için kötü
olur.
aynen öyle senin annende bazı şeyler söylüyor ben konusunu dahi açmıyorum evde diyorum örnek var diyor sen yanlış anlamışsındır annem söylemez diyor böyle işte ya sabır diyorum artık

aynen öyle senin annende bazı şeyler söylüyor ben konusunu dahi açmıyorum evde diyorum örnek var diyor sen yanlış anlamışsındır annem söylemez diyor böyle işte ya sabır diyorum artık

yerinde olsam geri adım atmam ve eşimle ciddi anlamda konuşurum
( gerçi laftan anlamayana hangi dilden konuşursan konuş kar etmez )
annen gerçekten bir şey yapmamış, yazık kadına yaa
hiç bir şeyde mi söyleyemeyecek? hep onun ailesi mi söyleyecek?
annenın söz söyleylemeye hakkı yok mu? canım bence eşin anneni istemıyor ve hiç alınılmayacak söze alınmış
bence fırsatı bulmuş ve değerlendiriyor. asla taviz verme
annene haksızlık etme

yerinde olsam geri adım atmam ve eşimle ciddi anlamda konuşurum
( gerçi laftan anlamayana hangi dilden konuşursan konuş kar etmez )
annen gerçekten bir şey yapmamış, yazık kadına yaa
hiç bir şeyde mi söyleyemeyecek? hep onun ailesi mi söyleyecek?
annenın söz söyleylemeye hakkı yok mu? canım bence eşin anneni istemıyor ve hiç alınılmayacak söze alınmış
bence fırsatı bulmuş ve değerlendiriyor. asla taviz verme
annene haksızlık etme
geri adım atmaya niyetim yok zaten çok kızgın ve kırgınım.ama konuşmak mümkün değil olup olmadık laflar ediyor bende dayanamıyorum ve kavga gürültü çıkıyor karşımda sabit fikirli bi adam var.ne desem kar etmiyor.onun ailesi her bişeymize karışır annem bi laf etti böyle oldu dediğin gibi annemi istemiyor bahane buluyor ama o böyle yaparsa bende kimseyle görüşmeyeceğim

geri adım atmaya niyetim yok zaten çok kızgın ve kırgınım.ama konuşmak mümkün değil olup olmadık laflar ediyor bende dayanamıyorum ve kavga gürültü çıkıyor karşımda sabit fikirli bi adam var.ne desem kar etmiyor.onun ailesi her bişeymize karışır annem bi laf etti böyle oldu dediğin gibi annemi istemiyor bahane buluyor ama o böyle yaparsa bende kimseyle görüşmeyeceğim

eğer kendi annesi ufacık bir laf ederse aynısını sende ona yap
ve eşine kendı söyledıklerını söyle.
gerçi kısasa kısas yapsanda, laftan anlamıyorsa çok zor gerçekten

eşine de ki, '' annem bize bir şey demediği halde düşman oldun ona, benım yerımde olsaydın kendi anneni kapıdan içeri sokmazdın, çünkü kimin ne niyeti olduğunu gerçekten anlamıyorsun, işine geldiği gibi anlıyorsun''

kısasa kısas, hiç düşünmezdim valahi ''yok yuvam bozulur, yok şöyle olur...'' ortada birine haksızlık edilmişse, asla susmazdım
ki, bu annemse. zaten söylediği söz kötü olsa ilk ben tepkı verırdım.
eşinle işin çok zor.

eğer kendi annesi ufacık bir laf ederse aynısını sende ona yap
ve eşine kendı söyledıklerını söyle.
gerçi kısasa kısas yapsanda, laftan anlamıyorsa çok zor gerçekten

eşine de ki, '' annem bize bir şey demediği halde düşman oldun ona, benım yerımde olsaydın kendi anneni kapıdan içeri sokmazdın, çünkü kimin ne niyeti olduğunu gerçekten anlamıyorsun, işine geldiği gibi anlıyorsun''

kısasa kısas, hiç düşünmezdim valahi ''yok yuvam bozulur, yok şöyle olur...'' ortada birine haksızlık edilmişse, asla susmazdım
ki, bu annemse. zaten söylediği söz kötü olsa ilk ben tepkı verırdım.
eşinle işin çok zor.
annem benim için çok kıymetli eğer bu tavır devam ederse cidden ayrılmak zorunda kalıcam dediğin gibi işim zor .annemde benim yüzümden huzurunu bozma tartışma diyor ama daha eve gelmesin ömür boyu görüşmeyeceğim dediğini bilmiyor

annem benim için çok kıymetli eğer bu tavır devam ederse cidden ayrılmak zorunda kalıcam dediğin gibi işim zor .annemde benim yüzümden huzurunu bozma tartışma diyor ama daha eve gelmesin ömür boyu görüşmeyeceğim dediğini bilmiyor

bence bu durumun annenle bile alakası yok, çünkü eşin anneni istemıyor ve fırsatını bulup kadına laf söylemıs.
sen bu adamla ömür geçireceksin o yüzden annenın yapmadığı bir şeyi için, bir de adama yaranmak veya sürekli dil dökmek zorunda değilsin, ortada bir hata yok çünkü.
eşinde vicdan yok bence, bir insana haksızlık yapması hiç doğru değil

Arkadasim annenin vicdan azabi duyacagini düsünüyor ve ayrilirsaniz esininde sebebini annen olarak belirtecegini düsünüyorsan azicik sabret.
Esinin ailesiyle baglarini kopartma .
madem ki esinin ailesi herseye maydonoz oluyor sende böyle bir firsati yakalayip annesini rencide et. Sana karsi bir cephe alinirsa iste o zaman postayi sen koy.
Görsün bakalim el mi yaman bey mi?

annemi eve sokmayacak kocanin koynuna girmem ben...

Back
X