Eşim ve kayın babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde eşim tam tersi annesune çok bağırır kızar kayınvaldem eşime aşıktır ona bağırması bile hoşuna gider gibi güler sarılır ama babasına aşırı saygılıdır onun yanında usanmaz bile . Değişik yani babasına saygısı olmayan eşine nasıl olur bilemedim
Asla o konu da hakkını yiyemem bana karşı gerçekten çok iyi çok dürüst . Ailem kendisini çok sever hatta ne kadar efendi bı adam derler hep . Sadece babasına böyle bide çok nadir annesine de yükselir

Arkadaşlar merhaba. Bı konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz 11 aydir evliyiz 3 aylık hamileyim. Son zamanlarda düşük riskim vardı diye kaynanamlara geldik burda kalıyoruz. Çünkü Kendi ihtiyaçlarımi göremiyorum sağolsun kaynanam dört dörtlük bakıyor bana.
Ama eşim babasına karşı çok saygısız. Babası onunla normal konuştuğunda bile sürekli ona bağırıp çağırıp hatta tabiri caizse babasını ezen küçümseyen cevaplar veriyor. Bı küfür etmediği kaldı babasına yani. Kayinbabam çok mülayim çok sakin bı adamdır bana hep meyveler alır yılar tabağa koyar önüme getirir. Siz düşünün işte ne kadar iyi bir adam olduğunu. Bu yüzden eşimin babasına yaptıkları çok zoruma gidiyor. Hatta eşimden iğreniyorum . Senin yaptığın düpedüz terbiyesizlik dedim kendisine bana da bağırdı ki hiç öyle biri değil bana karşı dedim ya biz çok iyi geçiniyoruz. Bana karşı ne saygısını bozuyor ne de başka bir şey. Hiç bir zaman kalbimi kırmış biri değil. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum. Kendisiyle konuşmayı denedim ama sen bu konu hakkında bana nasihat verme en son yapacağım şeyi yapmak zorunda kalır senin kalbini kırarım dedi. Sizden fikir almak istiyorum benim yapabileceğim bir şey var mı
kayınvalidenizle , görümcenizle konuşsanız bunları .

Ufak tefek şeyler biliyorum ama geçmişte küçükken yaşanmış. Şuan eşim 30 yaşında daha olgun davranabilir
Çocuk unutmaz. Küçükken yaşanmıştır ama o çocuk büyümemiş, o yaşanan kötü günlerde kalmış öylece bekliyordur. Bence araya girmeyin. O çocuk yaşadıklarını asla unutmayacak çünkü, affedebileceğini de sanmıyorum.
Hani şimdi işini devretmiş falan ama bunu 30 yaşındaki adama devretmiş, iyi davranıyor ama 30 yasindakine. Yaşananları silmez bunlar. O 30 yaşındaki adamın çocukken ihtiyacı vardı babasına, şu an değil. Başka neler yaşamıştır bilemem ama kendisini her şeyden ve herkesten koruması gereken adam görevini yerine getirmemiş.

Ya babası o kadar mükemmel bir adam ki tek sorun eşim şımarıkligi olabilir evet doğru tespit

Nereden biliyorsunuz ? Eşinizin ailesinde kalıp ; aralarında ne geçtiğini bilmeden, eşinize düşman olup onu suçlamak yerine kendi evinize geri dönün.

Elbette sordum . Dediğine göre babası varlık içinde onlara yokluk çektirdiği için zoruna giden zamanların hınciyla en küçük bir şeyde parliyorum dedi. Ama şuan ona bakarsınız eşim babasının iş yerinin işletme sahibi baya büyük bilindik bı yer bu arada. Ve buna rağmen babası bütün ihtiyaçlarımizi alıyor. Üstüne aylık bana da 1000 lira düzenli veriyor o yüzden anlam veremiyorum
O ergenlikte gençlikte delikanlılıkta parasızlık çok koyuyor adama. Hele para da varsa ayrı bir koyuyor. Bence aralarına girmeyin. Yorum yapmayın. Asla karışmayın. Siz kötü olursunuz

Ya babası o kadar mükemmel bir adam ki tek sorun eşim şımarıkligi olabilir evet doğru tespit

Anne ve babası varlıklı ama çocukları hep Kendi ayakları üstünde dursun diye çocukları biraz zorluk çekmiş.

Elbette sordum . Dediğine göre babası varlık içinde onlara yokluk çektirdiği için zoruna giden zamanların hınciyla en küçük bir şeyde parliyorum dedi. Ama şuan ona bakarsınız eşim babasının iş yerinin işletme sahibi baya büyük bilindik bı yer bu arada. Ve buna rağmen babası bütün ihtiyaçlarımizi alıyor. Üstüne aylık bana da 1000 lira düzenli veriyor o yüzden anlam veremiyorum

Hayır hayır çok sordum. Babası asla şiddet uygulamamış. Ama amcaları uygulamış babası susmuş amcanizdir lafından çıkmayın diyormuş zamanında

Ufak tefek şeyler biliyorum ama geçmişte küçükken yaşanmış. Şuan eşim 30 yaşında daha olgun davranabilir

Eşinizin yüzü anadan babadan gülmemiş.
Siz de kayınbabanız size her ay 1000 tl harçlık verince; adamı mükemmel bir adam olarak niteleyip , eşinizi şımarıklıkla suçluyor , eşinizin yarasını tekrar tekrar kanatıyorsunuz.

Amcaları eşinizi itip kakarken susan baba mı mükemmel , anne mi ? İnsan 30 yaşına gelince , hafizası silinmiyor ; yaşananlar aynı yerde kalıyor.

Benim eşim de ailesine karşı aşırı tepkilidir.Dışardan özellikle kayınbabam çok iyidir ama eşim en ufak bir şeyde onlara yükselir.Hatta daha biz nişanlıyken çok kötü kavga etmişlerdi.Tabi ben o zamanlar pek bir şey bilmiyordum.Zamanla öğrendim.O yüzden sakın karışmayın.Siz kayınbabanızla iyi olmanıza bakın.Ama eşinizin de yanında olun.Geçmişte illa bir şeyler yaşanmıştır.
Eğer tam tersi olsaydı yani eşinizin kişiliği böyle olsaydı sanırım bunu anlayacak olgunluğa sahipsiniz ki evlenir evlenmez çocuk yapmış olmalısınız.

Anlam verememeniz cok dogal. Cunku siz olaylara sadece kendi acinizdan bakiyorsunuz. Cunku kayinpederiniz butun ihtiyaclarinizi aliyor, size duzenli olarak harclik veriyor ve size gore cok iyi bir baba. Esiniz su an babasinin is yerinde isletme sahibi cunku kayinpederiniz artik yaslanmis. Esiniz icin daha olgun olabilirdi demissiniz ya bence bunu siz de deneyin. Arabuluculuk gorevinden vazgecin.

Eşinizin yüzü anadan babadan gülmemiş.
Siz de kayınbabanız size her ay 1000 tl harçlık verince; adamı mükemmel bir adam olarak niteleyip , eşinizi şımarıklıkla suçluyor , eşinizin yarasını tekrar tekrar kanatıyorsunuz.

Amcaları eşinizi itip kakarken susan baba mı mükemmel , anne mi ? İnsan 30 yaşına gelince , hafizası silinmiyor ; yaşananlar aynı yerde kalıyor.
Hanımefendi ben para gözlü bir kadın değilim. Kendi gelirim de var çok şükür varlıkli bı ailenin kızıyım çok şükür . Görmemiş değilim bu bir.
İkincisi eşimin önceden ne yaşamış olursa baba o babaya ses yükselmez bağırıp çağırlmaz biz böyle terbiye gördük. Ha babanla anlaşamıyorsan görüşmezsin herkes yoluna eyvallah.. bu şekilde değil

Anlam verememeniz cok dogal. Cunku siz olaylara sadece kendi acinizdan bakiyorsunuz. Cunku kayinpederiniz butun ihtiyaclarinizi aliyor, size duzenli olarak harclik veriyor ve size gore cok iyi bir baba. Esiniz su an babasinin is yerinde isletme sahibi cunku kayinpederiniz artik yaslanmis. Esiniz icin daha olgun olabilirdi demissiniz ya bence bunu siz de deneyin. Arabuluculuk gorevinden vazgecin.
Daha önce ki mesajımda ki benim paraya ihtiyacım yok . Düşüncesi hoşuma gidiyor diye söyledim. Ben gayet olgun bir kadın olarak bir evladın babasına olan saygısını sorguluyorum. Çocuğumu böyle büyütmek istemem çünkü. Arzu edersiniz ki aile fertleriyle düzeni kurmak için çabalamak arabulucuk değildir

Hanımefendi ben para gözlü bir kadın değilim. Kendi gelirim de var çok şükür varlıkli bı ailenin kızıyım çok şükür . Görmemiş değilim bu bir.
İkincisi eşimin önceden ne yaşamış olursa baba o babaya ses yükselmez bağırıp çağırlmaz biz böyle terbiye gördük. Ha babanla anlaşamıyorsan görüşmezsin herkes yoluna eyvallah.. bu şekilde değil

Esinizi 2.dk.terbiyesiz yaptiniz valla helal size.

Benim eşim de ailesine karşı aşırı tepkilidir.Dışardan özellikle kayınbabam çok iyidir ama eşim en ufak bir şeyde onlara yükselir.Hatta daha biz nişanlıyken çok kötü kavga etmişlerdi.Tabi ben o zamanlar pek bir şey bilmiyordum.Zamanla öğrendim.O yüzden sakın karışmayın.Siz kayınbabanızla iyi olmanıza bakın.Ama eşinizin de yanında olun.Geçmişte illa bir şeyler yaşanmıştır.
Eğer tam tersi olsaydı yani eşinizin kişiliği böyle olsaydı sanırım bunu anlayacak olgunluğa sahipsiniz ki evlenir evlenmez çocuk yapmış olmalısınız.
Dediğim gibi eşimden yana sorun çok şükür. Çocuğumu konulara dahil etmek istemiyorum. Evet karışmak istemiyorum sadece yanımda yapmasın yeter bana

Baba olmak çok kolay, birkaç saniye sürüyor. Kusura bakmayın ama kimse sırf belinden düştü diye kendisine çocukluğunu, gençliğini zindan eden birine can ciğer olmak zorunda değil.

Daha önce ki mesajımda ki benim paraya ihtiyacım yok . Düşüncesi hoşuma gidiyor diye söyledim. Ben gayet olgun bir kadın olarak bir evladın babasına olan saygısını sorguluyorum. Çocuğumu böyle büyütmek istemem çünkü. Arzu edersiniz ki aile fertleriyle düzeni kurmak için çabalamak arabulucuk değildir

Aynen devam o zaman. Belki aylik 1.000 tl.2.000 e cikar. Esiniz daha terbiyesiz olur. Benim terbiye anlayisimda esimin ailesinden harclik almak yok.

Esinizi 2.dk.terbiyesiz yaptiniz valla helal size.
Babası oğluna diyor ki bebeğiniz için oda takımı baktım gel bak foto göstericik o da diyor ki ufff sen ne anlarsın ya oda takımlarından kim bilir ne dandik şeyler buldun yine
Aynen bu terbiyesizlik değil alkışlanacak hareket

Yalnız size paragöz denmemiş,para veriyor diye adamı iyi yaptınız denmiş.Belki de adam bunu zamanında yaptıklarından dolayı vicdanını rahatlatmak için yapıyordur.Bir de takıldığım şu nokta var.Niye o parayı alıyorsunuz ihtiyacınız da yokmuş.Ben mesela kabul edemem.Yani niye derim?İlla bir şey yapmak istiyorsa hediye alır,altın alır arada bir verir ama her ay maaş gibi para vermek de tuhaf.

Baba olmak çok kolay, birkaç saniye sürüyor. Kusura bakmayın ama kimse sırf belinden düştü diye kendisine çocukluğunu, gençliğini zindan eden birine can ciğer olmak zorunda değil.
Tabiki de değil. Babasıyla anlaşamıyorsa ayırsin yolları görüşmesin hem adamın parasıyla rahat edicek hem adama hayatı zindan edicek ne kadar doğru bu

Dediğim gibi eşimden yana sorun çok şükür. Çocuğumu konulara dahil etmek istemiyorum. Evet karışmak istemiyorum sadece yanımda yapmasın yeter bana
Şu an aynı evde yaşıyorsanız bunlar olacaktır.Memnun değilseniz geçersiniz evinize,bi yardımcı tutar,huzurlu huzurlu yatarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X