Eşim ve kayın babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız size paragöz denmemiş,para veriyor diye adamı iyi yaptınız denmiş.Belki de adam bunu zamanında yaptıklarından dolayı vicdanını rahatlatmak için yapıyordur.Bir de takıldığım şu nokta var.Niye o parayı alıyorsunuz ihtiyacınız da yokmuş.Ben mesela kabul edemem.Yani niye derim?İlla bir şey yapmak istiyorsa hediye alır,altın alır arada bir verir ama her ay maaş gibi para vermek de tuhaf.
Evet zamanın da yaptıkları için vicdanını rahatlatmak olayına katılıyorum bende öyle düşünüyorum çünkü. Çocuğumuz için açtığımız bı banka hesabı var demiştim o günden beri benim de katkım olacak bak diye düzenli para veriyor bize

Benim eşim bi gün yanımda annesini tersledi ve bağırdı. Odaya geçtiğimizde "Bir anne olarak annene böyle davranmandan aşırı derecede rahatsız oldum. Bir daha böyle bir şey yapma hele benim yanımda asla yapma. O kadın ne zorluklar içinde okuttu seni ayıptır." dedim. O zorluk çekti de bana çektirmedi mi zannediyorsun bilmediğin şeylere karışma dedi.

Haklıydı da. Sonradan gözlemlediğim eşimin her ters tavrında çocukluktan kalan şeyler olduğunu, o anki küçük bir olayın aslında çok uzun bir geçmişe dayandığını farkettim.

Normalde çok iyi bir evlat olsa da, bunun için özellikle uğraşsa da, bunu hem insanlık hem inancı gereği görevi olarak kabul etse de bazen o altta kalan şeyler patlayabiliyor.

Siz karışmayın. En fazla bu şekil bir ortamda bulunmaktan rahatsız olduğunuzu bu yüzden yapmamasını istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Ya babası o kadar mükemmel bir adam ki tek sorun eşim şımarıkligi olabilir evet doğru tespit
Daha 11 aylık kayınbaban için fazla iddialı cümleler değil mi bunlar. Böyle geçmişin ilgisiz babaları yaşlanınca hep minnoş olurlaR zaten

Geçmişte yaşanan sorunlar olabilir, bilemezsiniz. Ama böyle bir şey varsa bile sizi strese sokmamak için minimum iletişim kurup daha sakin davranması gerek diye düşünüyorum. Tahammülü sıfırsa hiç götürmeyecekti sizi.

Benim babamda dedeme karşı öyle bizde kızıyoruz ama şöyle bir şey var. Dedem şimdi melek gibi ama.gencliginde çok çektirmiş çocuklarına ve karısına. Yani tmm eşinizin üslubu hatalı ama bence bilemeyiz kimin ne yaşadığını. Ayrıca siz bu kadar fazla samimi olmayın kimseyle derim. Aşırı samimiyet bozuyor araları gelin ve kayın tarafı ile

Tabiki de değil. Babasıyla anlaşamıyorsa ayırsin yolları görüşmesin hem adamın parasıyla rahat edicek hem adama hayatı zindan edicek ne kadar doğru bu
Zamanında babası da hayatı ona zindan etmiş ama. O zamana gidip babasına ne kadar doğru bu dediniz mi? Bence sizi ilgilendirmeyen bu konuya girmeyin. Bu konu eşinizin çocukluğu ve babası arasında. Belki size anlatamadığı/anlatmadığı bambaşka şeyler de yaşamıştır sahip çıkmayan babası yüzünden.
Hee diyorsanız ki eşim terbiyesiz, babası ak kaşık boşanın.

Geçmişte kötü şeyler yaşanmış olabilir ama bugün babasının işini yürütüp, karısını bakılması için yine onun evine götürüyorsa ağzına geleni söylemeyeyi öğrensin bı zahmet eşiniz.

Çok şikayetçi olan içli dışlı olmasın, anne babası da olsa. Çocuğunuz doğup büyüdüğünde güzel örnek olur kendisi.

Hanımefendi ben para gözlü bir kadın değilim. Kendi gelirim de var çok şükür varlıkli bı ailenin kızıyım çok şükür . Görmemiş değilim bu bir.
İkincisi eşimin önceden ne yaşamış olursa baba o babaya ses yükselmez bağırıp çağırlmaz biz böyle terbiye gördük. Ha babanla anlaşamıyorsan görüşmezsin herkes yoluna eyvallah.. bu şekilde değil
Ya of nedir bu babadır ona bir şey denmez olayları, baba oğluna gençliğinde çektirmiş parasız bırakmış. Ne kadar ağır bir şey bilemezsiniz o durumu. Arkadaşları arasındaki mahcubiyeti. Sigara otlanmak, kız arkadaşına bir kahve ısmarlayamamak, parasızlıktan kız arkadaş yapamamak, araba alınacak para varken yollarda sürünmek… erkeklik egosunu zedeleyen şeyler bunlar. En sevmediğim baba tipidir bu. Napalım babaysa. Herkes ektiğini biçecek kocanızın içindeki yangın sönmüyor. İşin garibi kocanızı anlamaya bile çabalamıyorsunuz çok ilginç

eşiniz geçmişin izlerini silememiş. Ama yine de babasına saygısızlık yapmasını gerektirmiyor. Siz eşinize uygun bir zamanda sadece 1 kere babasına karşı olan duygularını anladığınızı geçmişin izlerini silememesinin normal olduğunu ama yine de biraz daha yumuşak davranması gerektiğini söyleyin . Bir daha da bu konu hakkında konuşmayın hiç. Çünkü gün gelir onlar iyi olur siz kötü...

6 senelik evliyim. Eşimde aynı şekilde annesine öyle davranıyordu. Çok kızdım çok konuştum. İnan bana daha yeni yeni anlıyorum neden öyle davrandığını. Mutlaka geçmişte yaşadığı bir
şeyler vardır. Tabi yine de öyle davranmaması gerekir babası sonuçta.Bence sizde daha fazla müdahale edip canınızı sıkmayın.

Bence de terbiyesiz eşiniz. Dön sırtını git madem sorunun var.
Nir sürü insan var ailesini silen ya da az görüşen ama eşiniz her şeyden faydalanayım eşime baktırayım ama ağzıma gelemi sayayım derdinde. Korkak sanırım
Aynen öyle.
Madem bu kadar kötü kes iletişimi, işini yürütüp, geçimini oradan sağlama, bir sorun olduğunda karını alıp evine gitme.
Hem herşeyden faydalanayim hem ağzıma geleni sayayım.
Çok rahatsız edici.

Anne ve babası varlıklı ama çocukları hep Kendi ayakları üstünde dursun diye çocukları biraz zorluk çekmiş.

Varyemez yani ... o varyemezlerin ne zirvaliklari cikiyor ortaya, esiniz normalde saygisiz terbiyesiz biri degilmis madem babasi belli ki bir haltlar yemis. Karismayin.

Hanımefendi ben para gözlü bir kadın değilim. Kendi gelirim de var çok şükür varlıkli bı ailenin kızıyım çok şükür . Görmemiş değilim bu bir.
İkincisi eşimin önceden ne yaşamış olursa baba o babaya ses yükselmez bağırıp çağırlmaz biz böyle terbiye gördük. Ha babanla anlaşamıyorsan görüşmezsin herkes yoluna eyvallah.. bu şekilde değil

Siz problemli bir ailede büyümediğiniz için aklınız almıyor bu işi tüm mesele bu. KP çocuklarını, karısını ailesine ezdirmiş, dış kapının mandalı amca gelip kocanıza dayak atmış, adam varlık içinde yokluk çekmiş nefret etmekte gayet haklı. Siz hanım hanımcık süt çocuğu olarak büyümüşsünüz de, eşiniz bambaşak bir yerden geliyor. Size de babanızın gözü önünde amca dayak atsaydı eminim siz de babanızdan nefret ederdiniz bir miktar hiç öyle büyüktür diyip geçemezdiniz inanın. 2 dayım var, biri 60 diğeri 55 yaşında, kumar oynayıp eve bakmayan dedemden ölene kadar nefret ettiler. Pembişçik kız olarak büyüdünüz madem, empati yapamadığınız bir konuya bence hiç hiç karışmayın. Eşiniz haklı.

Son düzenleme:
Dedem bizlere aynı kayınbabanız gibiydi, torunları için yapmadığı şebeklik kalmazdı. Ama annem ve dayımların anlattıklarından sonra fikrim değişti. Birisi kaşığı tepsiye hızlı koydu diye bütün çocukları sıra dayağına çekermiş mesela. Belki sizin de bilmediğiniz birşey varmış.

Başlığa bakınca aha geliyor bir kayın aile kabusu dedim, yanılmışım. Allah razı olsun, iyilermiş.
Acaba çocukken falan eşinizde bir travmaya sebep olmuş olabilirler mi? Ondan mı ters davranıyor babasına? Bizim ailede de vardı, ailesine gençliğinde kötülük etmiş, yemiş içmiş kadınlarla gezmiş. Ama yaşlılığını bir görseniz, mülayim, iyi huylu dersiniz. Ama evlatlarıyla karısı nefret ediyordu adamdan. Kadının iki lafından biri, gençliğimi yedin ben de yaşlılığını zehir edeceğimdi.

Valla kimse kusura bakmasında kadın haklı kocası terbiyesizin önde gideni net. Bir bildiği varmışmış. Zamanında kendi ayakları üstünde dursun diye yedirmemiş para diye kadın cümle yazmış. Para verince iyi para vermeyince kötü baba mı oldu? Valla sizin zamanında yedirmemiş çektirmiş dediğiniz adamlar yaşlanıncada yedirmez. Hem bu kadar babaya öfke kusuyorsa niye ihtiyaç duyduğu anda tıpış tıpış hizmetçilik işleri görülsün diye geliyor? İşin başına geçiyor? Paraları yiyor? Birde burdan bakalım

Ohh işini yürüt, ihtiyaçlarını gördür, eşine baktır ama itin ardına sokup çıkar, oldu suyundan da koysun.
Bence de terbiyesizlik.
Konu sahibi böyle yapacağına görüşme, imkanlardan faydalanma diyor, bence haklı da.

Valla kimse kusura bakmasında kadın haklı kocası terbiyesizin önde gideni net. Bir bildiği varmışmış. Zamanında kendi ayakları üstünde dursun diye yedirmemiş para diye kadın cümle yazmış. Para verince iyi para vermeyince kötü baba mı oldu? Valla sizin zamanında yedirmemiş çektirmiş dediğiniz adamlar yaşlanıncada yedirmez. Hem bu kadar babaya öfke kusuyorsa niye ihtiyaç duyduğu anda tıpış tıpış hizmetçilik işleri görülsün diye geliyor? İşin başına geçiyor? Paraları yiyor? Birde burdan bakalım
Kadın sadece bunu biliyor. Bilmediği başka ne var bilmiyoruz. Eşiyle büyümedik. Ama bir şeytanla büyüyüp onun yaşlanınca nasıl melek taklidi yapabileceğini gören biri olarak adamın nefretini terbiyesizlik olarak algılayamıyorum.
Sizin dediğiniz yerden bakacak olursak babası neden bakmayacağı ya da başkalarına dovdurecegi, susun dovsunler sizi diyeceği çocukları yapmış diye de sorabiliriz.
Gidip evinde kalmayabilirdi, muhabbetini kesebilirdi ama demek ki intikam almak istiyor. Yaptıklarının (ne olduğunu bilmiyoruz) bedelini ödetmek istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X