eşim ve kv

daha önce tartışmalarımız oldu kendisiyle o yüzden muhatap olmuyorum artık ama sürekli beni zorluyor

Ben sizi hakli buldum. Yeni evlisiniz ve boyle birsey istemeniz gayet dogal.
Zaten annesiyle yillarca kutlamislardir.

O zaman esinize tavrinizi koyun. Supriz falan da yapmayin. Geldiklerinde de gayet soguk davranin. Hatta ben olsam.isim var deyip disari cikarim.

Insan yeni evlilere biraz firsat vermeli. Neticede ilk defa kutlayacaksiniz.
Oyle anlayissiz kv deye sizde boyle tepki verin.

bu mantıkla bakmak doğru gelmiyor bana çünkü çocuk değil koca adam sancısı heyecaımı kaldı . insan biraz yeni evlilere huzur ve fırsat verir

ah ah

kaç yaşına gelsede o onun annesi
oğlu Evlendi diye dışlanmak istemiyor ve kabullenilmek istiyor
Olay sadece gelin olarak sizin inatlaşmanızdan kaynaklanıyor aslında, biraz uzlaşmaya yanaşsanız sizinde huzurunuz kaçmaz her sene böyle inatlaşamazsınız ki. Biraz zaman tanıyın tabiki aile ile tamamen kopmak istiyorsanız o ayrı

Bence ılımlı yaklaşabilirdiniz o gün kadının çocuğunu doğurduğu gün bi taraftan. Gelsin kutlasınlar evlilik yıldönümünüzde plan yapın.

Bana çok kötü bir fikir gibi gelmedi. Hep beraber kutlarsiniz zaten demiş çok oturmayiz diye. Sonra zaten esinizle baş başa olursunuz. Çok abartmamak lazım. Altı üstü doğum günü. 364 gün zaten sizin...

Sen bir gün önce yap doğum gününü içinde kalmasın

+1

yok canım kendi içlerinde öyle bi pasta keserlermiş o kadar
eee daha ne yapmalılar,gene aynısını istiyor kadın.
eğer evde olursa çocuklarım doğdukları saatte kutlama yapar pastalarını keserim.evde olmazsak o saatte arar kutlarım akşama pasta keserim.evlendiklerinde de aynen devam edeceğim.

Kalabalık da kutlanabilirdi fakat üslup kötü. Burada kayınvalideniz veya sizden ziyade eşiniz aktif olmalıydı.. üzerine düşeni yapmamış. Sizde pasif kalmayın bence, neden hep gelinler alttan alacak ki? Büyük olan, hayat ve yaş tecrübesi olan kayınvalide sonuçta, biri alttan alacak anlayış gösterecekse neden o olmasın? Üç aylık evlisiniz ve ilk doğum günü, idare edemeyeceği bir durum yokmuş yani.

Vallahi plan yaptık demenize rağmen pişkinlik yapmış ama sonuçta doğum günü illahi özel başbaşa kutlayacağınız zamanda olur... Sonuçta annesi o günü oğluyla kutlamak istemesi çok normal geliyor. Hamile olduğum için mi böyle düşünüyorum? ama yok bizde eşimle hep doğum günlerimizi ailelerimizle kutluyoruz. böyle olmasınıda istiyoruz.. eşin ne düşünüyor bu konuda...

Ben seni haklı buldum, annesiyse annesi napalım yani? Kazık kadar adamın doğum gününü şimdiye kadar kutlasaymış her sene. Yeni evlisiniz, plan yapmışsınız yahu. Bu kadar da olmaz. Kız heves etmiş diye düşüneceğine sana akıl veriyor bir de bir gün sonra kutla diye. Kendisi bir gün sonra kutlasın. Anne olunca anlarsın diye bir şey yok, anneyim ve bu baskıcı tavrı anlamıyorum. Gençleri rahat bırakmak lazım biraz.

Planinizi 1 gun once saat 12 den sonra gerceklestirin sizde hem o tarih olmus olur hemdebasbasa kutlamis olursunuz
Kv anlayissiz tek care bu geldi aklima

Canım, doğum günü ailecek kutlanır. Doğuran da annesi zaten. Evlilik yıldönümünüz ikinize özeldir. Bunda kırılacak bir şey yok. Doğum günü kutlamasına ailesini çağırmayı düşünmediğin için hatalı olan sensin. Bu tavrını düzelt bence. Onlar geldiğinde çok güzel ağırla ki seninde hatanı anlamış olduğunu anlayıp bundan sebep sana kırılmasınlar. Herkes gittikten sonra, sen kendin özel bir şeyler yapabilirsin. Haksız yere tatsızlık çıkarmışsın, bu durumu düzeltmelisin.

ayyhh eminim bundan önce doğumgününü bu kadar önemsemiyordur ,hatırlıyormudur acabaa

Doğum gününü o gün kutlamak istemesini anlarım da gelmelerini istemediğinizi indirekt olarak söylediğiniz halde illa evinize geleceğiz demesi çok korkutucu.

Çok istiyorsa kendi evine çağırsaydı. Siz programınız dışında olan bir şekilde bir de onları emrivakiyle ağırlamak zorunda mısınız? "Öncesinde bize 10 dk uğrasanız olur mu? Hem senin sürprizin de bozulmamış olur kızım" dese iyi niyetli olduğunu düşünürdüm.

Bence eşinizin yanında telefon açıp, "yapacağım sürprizle ilgili sorular sorunca sizin geleceğinizi söylemek zorunda kaldım. Madem o gün beraber olmak istiyorsunuz, biz size geleceğiz. Az oturup, kalkıp benim planımı da yapacağız" deyin.

Bunun üzerine hala size geleceğiz diye diretirse iyi niyetli olmadığı çok bariz belli olmuş olur. Gelecek yıl da dışarıda program hazırlarsınız, isterlerse öncesinde veya sonrasında kendi evlerinde program yapsınlar.

aynen evine çağırsa neyse direk geleceğiz demesi çok tuhafıma gitti

hala sinirlerim bozuk

aynen öyle ve bunca ısrarlarından sonra eşiminde yumuşayıp gelsinler artık napalım demesi iyice beni delirtti

Sizin yerinizde olsam bir gün önce 00.01 de kutlarım :)
" Aslında haftalar önce yarın için hazırlamıştım , anneni kırmak istemedim " derdim :)

Aslında doğru söylüyor, doğum günü bir aile için önemliyse tek başına kutlanmaz.

aynen evine çağırsa neyse direk geleceğiz demesi çok tuhafıma gitti

hala sinirlerim bozuk

Neden tuhaf olsun ki, oğlunun doğum gününü kutlayacak.
Aslında sizin herkesi cagirmaniz gerekirdi.
Doğum günü beraber kullanınca güzel.
Zaten her anda baş başa fırsatlar bulacaksınız.

Bir gelin ve geleceğin kaynanası olarak düşündüm;
Kv öyle desem tamam der belki alınabilir ama çaktırmaz :)

Bana gelinim öyle dese benimde oğlum var daha çok ufak olsa da belki bende alınırım ama bi şey demem ertesi gün gelirim ya da bi gün önce o konularda takıntılı değilim illa aynı gün kutlansın diye ama yaşlılığın getirisi ile belki alınırım ama kimseye bi şey demek suratta yapmam asla hatta mutlu da olurum ne güzel oğlum seviliyor eşi sürpriz hazırlamış diye, o zaman ertesi gün siz gelin hep beraber bi yemek yiyelim diyebilirim sanırım ama yaşlıları anlamak zor acaba ben huysuz olacak mıyım yaşlanınca nasıl olacağım diye bunları okudukça merak ediyorum :)

Dışarıda bi organizasyon yapsaydınız keşke ya da ona çevirin sizin dediğiniz olsun ama şu an ki kafayla da bende sinir olurum :) inat yaparım sanırım :)) ayrıca gelince kesin erken kalkmazlar bazı kadınlar böyle ne yazık ki

Bir düzeltme yapayım; ben Doğum gününde eşimin herkesi toplayıp dışarı çıkmıştık ben kalabalık ve herkesin olduğu şekild ekutlamayı seviyorum ama herkesin düşüncesi farklı

Vay be demek insanın doğurduğu çocuğu evlenince doğumgünü bile sadece geline özel oluyor. Bence kayınvalideniz çok yerinde konuşmuş. Evlilik yıldönümü başbaşa kutlanır. Kayınvalideniz olmasaydı eşiniz doğmazdı. Hep bu kadar bencil ve kendi açınızdan düşünmeyin. Yoksa bu bencil tavırlarınız yüzünden eşiniz de sizden soğuyacak. Sizin de çocuğunuz olacak. Empati kurun lütfen. Başbaşa bir sürpriz planlıyorsanız 1 gün öncesinden yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…