Eşim ve söylenmeleri..

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Evlilik ne zaman oturur? Bu size ilk sorum..
2.senemize 4 ay kala tanımlayamadığım bir şeyler oluyor bize.. 11 aylık da bir bebeğimiz var..
6 sene çıktık ve severek evlendik şuan sevgim var mı yok mu bilmiyorum. Kişisel temizliğine özen göstermeyen bi adama dönüştü bu birincisi. İkincisi ise kapıdan içeri girer girmez bu poşet neden burda yemek neden böyle bunu şöyle yapsaydın olmaz mıydı.. Eleştiri bombardımanına tutuyor.. Tabi öyle kızarak bağırarak değil yine de bu beni çok sinirlendiriyor zaten asabi bi yapıya sahibim. Misal yemek yedik ben biraz sofra keyfi yapmayı seviyosam o hemen kaldıralım mutfak neden dağınık mutfağı toplar mısın gibi benim o an canımın yapmak istemediği veya yorgun olduğumdan ertelediğim işleri önüme getiriyor. Bazıları yemek yaparken salçayı alsa geri koyar ben öyle değilim önce dağıtıyorum sonra hızlıca topluyorum o anda geliyo burayı aynı anda toplasan olmaz mı.. Boş da değilim evde ki daha düzenli olabileyim kpssye çalışıyorum atanamışım öğretmenim bi yandan bebek emeklemeye başladı peşindeyim.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ben o işi hemen yapmak zorunda mıyım yoksa o mu benim işime karışmamalı.. Basit gibi görünüyor olabilir ama evi süpürme şeklime bile söylenince ben de bağırıyorum böylece her gün tartışıyoruz..Yani süpürgenin ince başlığıyla neden süpürüyosun sorabilir miyim hiç mantıklı değil çok zaman harcarsın büyüğünü tak gibi.. Diline pelesenk minimum maliyetle maksimum verim veya böyle daha ergonomik sözleri beni çileden çıkarıyor artık ben mühendis değilim ki hayatımın her alanında böyle düşüneyim veya yaşayayım.. Bir de uzaktayken sorunumuz yok gün içinde mesajlaşma konuşma her şey güzel giderken ki 6 sene de böyleydi ve ben aynı evde yaşamanın ne demek oldugunu bilmiyordum ,eve girer girmez başlıyoruz.. Teşekkürler okuduğunuz için

Son düzenleme:
Büyükler “aynı evde yaşayıncaya kadar kimseyi tanıyamazsınız” diye boşuna demiyorlarmış

Eşinizin her şeye söylenmesi ise çok itici.
Ona neymiş?
Karşılıklı sevginiz azalmış da, birbirinize her hareketiniz batıyor gibi geldi bir de.

Sinirli bi şekilde söylemiyormuş sonuçta. Belki yapısı öyledir, ailesinden öyle görmüş olabilir. Bence oturup konuşun. Yemeğime sofra toplamama temizliğime laf söyleme karışma kırılıyorum şeklinde kibarca uyarın. Eğer çok rahatsız olduğunu dile getirirse ortak noktayı bulun. Kişisel temizlk konusunda da uyarmanız gerekiyor. Eve bu kadar dikkat eden birinin kendine bakmaması saçma olmuş biraz.

Bir üst modeli de ben de var.7 senedir hic değişmedi.sanki evi o donduruyormis gibi laf laf of......
Herşeyi söyledim ama idrak olmayınca..
Sinirlenmemeyi öğrenmen gerek ..ben daha başaramadım.

Ahahaha. ayni okuldan mı mezunlar acaba?
Benimki de eleştirir;
yok bıçak öyle tutulmaz.
Böyle kullanırsan daha rahat kesersin.
Öyle durma ergonomik değil,
Böyle yapma verimli degil,
Bitkiyi şuraya koy daha iyi güneş alır .

Ne mi yapıyorum :) bırakıyorum kendi yapıyor.
Verimli, ergonomik, ekonomik, nasıl canı istiyorsa :))

Evlilik ne zaman oturur bilmiyorum, evli değilim.
Ev işleri konusunda iş bölümü yapmıyor musunuz? Bütün evin sorumluluğu size mi ait?
Orası her şey dahil beş yıldızlı otel değil sonuçta. Çalışıyor musunuz bilmiyorum. Çalışmıyorsanız işin ucundan tutacak yine de, bebeğiniz var sonuçta. Çalışıyorsanız da zaten ortak iş bölümü olması lazım. Beğenmiyorsa kendisi yapsın.

Mühendis mi o da :/ bunların kafa farklı çalışıyor çok zor insanlar.. Üstüne benimki aslan burcu hiç çekilmiyor

Kpssye hazırlanıyorum öğretmenim çalışmıyorum henüz ev işleri zor gelmiyor hepsine yetişebiliyorum çocuk da zor bi bebek değil ev işi bebek dersler derken bazı şeylere enerjim kalmıyor olabilir ama yardımını beklemiyorum sadece gölge etmesin başka ihsan istemicem : )

Mühendis mi o da :/ bunların kafa farklı çalışıyor çok zor insanlar.. Üstüne benimki aslan burcu hiç çekilmiyor

Evet mühendis :) boşverin, canınızı sıktığınıza degmez. İş kitlemeye bakın :)
Ergonomik süpüremedim tabi, belim agrıdı de ver süpürgeyi.
Prizi taktığın fişe karışıyorsa benim gibi değiştirmeye seslen gelsin ya ben bu prizi nereye taksam daha iyi sen bir baksana falan de.
Rahatları bozuldukça sesleri daha az çıkıyor :)

Yediği yemeğin tabağını kaldırır ,kirlettiği yerleri temizlerse sorun yok ..Hee hem yatıp hem dırdır yapıyorsa sofraya koyduğu tabağın birini eksiltecek ve uşak tutacak ..hep söylüyorum ,çıkarmayın şu kocalarınızı tepenize ..canın neyi ne zaman isterse o zaman yaparsın ..

Eşiniz evlilikteki rolünü kv olarak kodlamış kendine galiba:/
Çok itici bir tavrı var eşinizin.
Benden bu kadarı çıkıyor, daha iyisini istersen buyur kendin yap..falan şeklinde tartışmaya evrilmeden olay, onu tınlamadan sıyrılmaya bakın tepkilerinden.
O iş yapmıyor mu evde?
Burda bi üye yazmıştı “evliliğim çok iyi gidiyor diyenler,bir de çocuktan sonra görsün hallerini” diye. Sabahtan akşama küçük bir bebekle hayat zaten çok zor,bir de böyle kaynana tipli bir herifle daha çekilmez olur çok fena gerçekten,sallamayın ne diyim:/

Can sıkıcı , çok haklısınız.
Ancak boşanma gibi bir konu gündemde değilse hiç duymayacaksiniz .
" Mutfağı topla " dediğinde , toplarız be canım , şimdi senle oturmak daha güzel. Elbet toplanır sıkma canını " şeklinde umursamaz tatlı cevaplar verin :)

Tartıştığınızda elinize ne geçiyor ki , birde böyle deneyin.
Psikolojik bir durum onunkisi bence. Zor sizin için.

Bana bu poşet neden burada duruyor dese biri alıp ceketinin cebine ya da yastığının altına koyarım :) tabi siz öyle yapmayın .
Tatlı tatlı cevap verin .. :)

Çok güzel bi taktik yarın bunu deniyorum : )

Anladım, ama siz ne kadar yetişebiliyor olsanız da bütün iş yükünü üzerinize almayın bence. Yarın bir gün işe girdiğinizde de aynı performans beklenecek, iyice yıpranacaksınız bu defa. Hem eşiniz de ufak ufak işlerin ucundan tutarsa, bu işlerin eleştirmek kadar kolay olmadığını anlar.

Eşiniz balık burcu mu? Aslan ya da İkizler?

Ben de eşiniz gibiyim aslında. Hemen hemen aynı şeyleri yapıyoruz. Düzen, temizlik, giyinme, konuşma pek çok konuda eşimi düzeltmeye çalışıyorum. Bu onu beğenmediğim ya da eleştirdiğim için değil aksine mesleğim gereği ögreticilikten ve daha iyisini istememden kaynaklanıyor. Karşıdaki insan için gerçekten can sıkıcı bir durum farkındayım ama engel olamıyorum henüz :) Eşinizle de umarım ortak bir yol bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…