- Konu Sahibi EbrarinAnnesi
-
Eşiniz balık burcu mu? Aslan ya da İkizler?
O zaman bu hiç düzelmeyecekAslan maalesef ...
Evlilik terapistine gidin, sizin dediğinizi anlamayabilir ama doktor söyleyince etkili oluyor. Doktor "eşiniz, böyle düşünüyor ve bu onu incitiytor" vs diyerek değişim sürecine sokuyorlar. Arkadaşlarım hep destek aldılar evlilikleri düzeldi.Evlilik ne zaman oturur? Bu size ilk sorum..
2.senemize 4 ay kala tanımlayamadığım bir şeyler oluyor bize.. 11 aylık da bir bebeğimiz var..
6 sene çıktık ve severek evlendik şuan sevgim var mı yok mu bilmiyorum. Kişisel temizliğine özen göstermeyen bi adama dönüştü bu birincisi. İkincisi ise kapıdan içeri girer girmez bu poşet neden burda yemek neden böyle bunu şöyle yapsaydın olmaz mıydı.. Eleştiri bombardımanına tutuyor.. Tabi öyle kızarak bağırarak değil yine de bu beni çok sinirlendiriyor zaten asabi bi yapıya sahibim. Misal yemek yedik ben biraz sofra keyfi yapmayı seviyosam o hemen kaldıralım mutfak neden dağınık mutfağı toplar mısın gibi benim o an canımın yapmak istemediği veya yorgun olduğumdan ertelediğim işleri önüme getiriyor. Bazıları yemek yaparken salçayı alsa geri koyar ben öyle değilim önce dağıtıyorum sonra hızlıca topluyorum o anda geliyo burayı aynı anda toplasan olmaz mı.. Boş da değilim evde ki daha düzenli olabileyim kpssye çalışıyorum atanamışım öğretmenim bi yandan bebek emeklemeye başladı peşindeyim.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ben o işi hemen yapmak zorunda mıyım yoksa o mu benim işime karışmamalı.. Basit gibi görünüyor olabilir ama evi süpürme şeklime bile söylenince ben de bağırıyorum böylece her gün tartışıyoruz..Yani süpürgenin ince başlığıyla neden süpürüyosun sorabilir miyim hiç mantıklı değil çok zaman harcarsın büyüğünü tak gibi.. Diline pelesenk minimum maliyetle maksimum verim veya böyle daha ergonomik sözleri beni çileden çıkarıyor artık ben mühendis değilim ki hayatımın her alanında böyle düşüneyim veya yaşayayım.. Bir de uzaktayken sorunumuz yok gün içinde mesajlaşma konuşma her şey güzel giderken ki 6 sene de böyleydi ve ben aynı evde yaşamanın ne demek oldugunu bilmiyordum ,eve girer girmez başlıyoruz.. Teşekkürler okuduğunuz için
Evliligin oturmasi icin bence 3 yil gerekli sonrasinda da 5. Yilin donum oldugunu soyluyorlar. Ama tabi oturacak bir evlilikse.Evlilik ne zaman oturur? Bu size ilk sorum..
2.senemize 4 ay kala tanımlayamadığım bir şeyler oluyor bize.. 11 aylık da bir bebeğimiz var..
6 sene çıktık ve severek evlendik şuan sevgim var mı yok mu bilmiyorum. Kişisel temizliğine özen göstermeyen bi adama dönüştü bu birincisi. İkincisi ise kapıdan içeri girer girmez bu poşet neden burda yemek neden böyle bunu şöyle yapsaydın olmaz mıydı.. Eleştiri bombardımanına tutuyor.. Tabi öyle kızarak bağırarak değil yine de bu beni çok sinirlendiriyor zaten asabi bi yapıya sahibim. Misal yemek yedik ben biraz sofra keyfi yapmayı seviyosam o hemen kaldıralım mutfak neden dağınık mutfağı toplar mısın gibi benim o an canımın yapmak istemediği veya yorgun olduğumdan ertelediğim işleri önüme getiriyor. Bazıları yemek yaparken salçayı alsa geri koyar ben öyle değilim önce dağıtıyorum sonra hızlıca topluyorum o anda geliyo burayı aynı anda toplasan olmaz mı.. Boş da değilim evde ki daha düzenli olabileyim kpssye çalışıyorum atanamışım öğretmenim bi yandan bebek emeklemeye başladı peşindeyim.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ben o işi hemen yapmak zorunda mıyım yoksa o mu benim işime karışmamalı.. Basit gibi görünüyor olabilir ama evi süpürme şeklime bile söylenince ben de bağırıyorum böylece her gün tartışıyoruz..Yani süpürgenin ince başlığıyla neden süpürüyosun sorabilir miyim hiç mantıklı değil çok zaman harcarsın büyüğünü tak gibi.. Diline pelesenk minimum maliyetle maksimum verim veya böyle daha ergonomik sözleri beni çileden çıkarıyor artık ben mühendis değilim ki hayatımın her alanında böyle düşüneyim veya yaşayayım.. Bir de uzaktayken sorunumuz yok gün içinde mesajlaşma konuşma her şey güzel giderken ki 6 sene de böyleydi ve ben aynı evde yaşamanın ne demek oldugunu bilmiyordum ,eve girer girmez başlıyoruz.. Teşekkürler okuduğunuz için
Evlilik terapistine gidin, sizin dediğinizi anlamayabilir ama doktor söyleyince etkili oluyor. Doktor "eşiniz, böyle düşünüyor ve bu onu incitiytor" vs diyerek değişim sürecine sokuyorlar. Arkadaşlarım hep destek aldılar evlilikleri düzeldi.
Ben de cok soyleniyormusum esim son gunlerde sikayet ediyor bu konuda mesela sahur hazirliyorum, kibrit kutusu kadar peyniri 50 parcaya boluyor sinir oluyorum atsana agzina diyorum, basi vucudu kasindigi zaman killari dokulecegi icin kasinma yine basladin, uyurken uyuyup biraz kalin giyinse mudahale ediyorum, gece gec otursa ve sahura birkac saat kala birsey yese hemen soyleniyorum, hamileyim mesela mutfagi toparliyoruz makarnayi alip 10 cm ileri firlatsa cok sinir oluyorum gibi gibi. Bu huyumu yenmeye calisiyorum cunku surekli soylenen birisi olmak istemiyorum. Ben 1 senelik evliyim yeni farkediyorum boyle huylarim oldugunu oncesinde boyle degildim.
Esinle konustun mu seni nasil hissettirdigini anlattin mi hic? Bence kendisinin farkinda olmayabilir insan biraz gec idrak edebiliyor bazen..
Sanırım eşinizin mükemmeliyetçi bir yapısı var o yüzden herşeye müdahil oluyor ve sizi üzdüğünün farkında değil. En iyisi eşinizi karşınıza alın tatlı bir üslupla konuşun. Konuşunca halledilmeyecek hiçbir şey yokEvlilik ne zaman oturur? Bu size ilk sorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?