Eşim ve Sürekli Tartışmamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lalalala1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
1.458
4.434
133
15 yıllık evliyiz ve 3 çocuğumuz var. Ufak tefek şeylerden sürekli tartışıyoruz. Eşimi sevsem de evliliği iz istediğim gibi değil. Çünkü bu küçük tartışmalar sonunda kalbim çok kırıldı. Birbirimize olan saygımızı kaybettik. Ayrıca çocuklarımız da etkileniyor tabi ki. Ben hep niyet ediyorum bir daha şöyle davranacağım daha hoşgörülü olacağım cevap vermeyeceğim diye ama olmuyor. Bütün bunlar tabi ki bende cinsel anlamda da isteksizliğe neden oluyor. Bir süre kendimi zorlayıp istediği gibi olsam da, yine de içimden gelmediği ve yorulduğum için olmuyor. Bu durumda yeni tartışmaları getiriyor. Şimdi eşim de sürekli hakkını helal etmediğini vs söylüyor. Ama bi şekilde bu isteksizlik bence hep aramızdaki sorunların sonucu. Ona diyorum ki madem çok isteyen sensin o zaman ona göre davran. İstediğinin olmasını istiyorsan sıkıntı çıkarma. Ama yok. Sürekli bir laf vurma, garip haller. Bir şey söylerim yarım ağız cevap verir, işle ilgili bir şey sorarım sorduğuma pişman eder, şöyle yapmalıydın böyle yapmalıydın diye. Sohbetimiz yok. Bir şeyi anlamazsan aptalmışsın gibi anlatır yavaş yavaş konuşarak ki, bu insanı irite eder. Sanki onun yanında kendimi çok aptal ve hiçbir şeyi anlamayan bir insan gibi hissederim. Halbuki iş ve okulda çok başarılı olmama rağmen. Çocuklara da aynı tavırla yaklaştığından onlarda da tepki oluşuyor. Ama eşim bunun benim müdahalelerim sonucunda olduğunu söylüyor.
Önceki gün işyerinde bir veda yemeğinde (işyeri de yönetici pozisyonundayım) bana teşekkür ettiler, sorunları ile ilgilendiğini işimi iyi yaptığımı ve yanıma geldiklerinde her zaman bir sonuç aldıklarını söylediler. Bu beni çok mutlu etti. Bunu eşime anlattım. Çom mutlu oldum dedim. O gün sürekli bana "Eşin umurunda değil ama içindeki insanların her dediğini yap" "zaten benim dışındaki herkes önemli" gibi sözler söyledi. Bu da beni çok kızdırdı fakat bir şey demedim. Sonra gece de benden güler yüz ve ilgi istiyor.
Yani hep böyle oluyor. Ben ne kadar artık daha dikkatli olacağım onun isteklerini dikkate alacağım desem de sorun çıkıyor ve içimden gelmiyor☹️ Bunu nasıl aşabilirim nasıl daha istekli biri olabilirim bilmiyorum.

Peki size neden böyle söylüyor ?
Yani siz onun istediklerini yapmıyor musunuz ? Gerçi kendisi de yapmıyormuş.15 yıldan sonra boşanmayı düşünmüyorsunuzdur.
Düzelmesini de beklemiyorsunuzdur.
O zaman huyuna gitmeye devam edeceksiniz.

Kırık bardaktan su içmek gibi ne kadar istesekte olmuyor kırıklardan hep dökülüyor ve git gide azalıyoruz.
Siz yıne 15 yıl olmuş biz 5 yılda sizin yaşadığınız noktadayız dediginiz gibi benimki de sözleriyle kırıyor.bazen nasıl sevmişim diyorum ,bazen iyi ki öyle bir dengesizlestim ki kendimden emin değilim.eminim sizde değilsiniz.

Son düzenleme:
Peki size neden böyle söylüyor ?
Yani siz onun istediklerini yapmıyor musunuz ? Gerçi kendisi de yapmıyormuş.15 yıldan sonra boşanmayı düşünmüyorsunuzdur.
Düzelmesini de beklemiyorsunuzdur.
O zaman huyuna gitmeye devam edeceksiniz.
O da ben de iyi insanlarız. Birbirimizi de seviyoruz. Ama bir hafta mutlu olup bir hafta küs olmaktan yoruldum. Tabi ki sıkıntılar olacak ama biz de biraz fazla oluyor malesef. Sanırım bunun büyük bir sebebi de cinsellikle ilgili. Yani isteksizliğimle... Kısır döngü gibi

Kırık bardaktan su içmek gibi ne kadar istesekte olmuyor kurumlardan hep dökülüyor ve git gide azalıyoruz.
Siz yıne 15 yıl olmuş biz 5 yılda sizin yaşadığınız noktadayız dediginiz gibi benimki de sözleriyle kırıyor.bazen nasıl sevmişim diyorum ,bazen iyi ki öyle bir dengesizlestim ki kendimden emin değilim.eminim sizde değilsiniz.
Kesinlikle öyle. Ufak tartışmalardan ağır sözlere çok çabuk geliyor eşim malesef. Yapısı öyle. Değişir mi bilmem. Bu da duygularımı dengesizleştiriyor

Yapılabilecek tek şey kaybetme korkusu vermek. Benim içimde çok şey bitti mesela, doğru zamanı bekliyorum ayrılmak için, bir şey demediğim halde o kadar hissediyor ki, hiç olmadığı kadar anlayışlı bir eş ve babaya dönüştü. Açın bayrakları, müdana etmeyin, birinci sıraya sizi ve isteklerinizi koyun. Azıcık da sabredin bakın neler oluyor.

O da ben de iyi insanlarız. Birbirimizi de seviyoruz. Ama bir hafta mutlu olup bir hafta küs olmaktan yoruldum. Tabi ki sıkıntılar olacak ama biz de biraz fazla oluyor malesef. Sanırım bunun büyük bir sebebi de cinsellikle ilgili. Yani isteksizliğimle... Kısır döngü gibi
Aynen öyle bizdede durum bu artık Iyı olduğumuz gunlerın çetelesini tutuyorum .Sevgi var ama anlaşma yüzde sıfır...

Kaç yıl geçerse geçsin kimse degişmiyor malesef..mutlu olmak için sebep bulmak istemeyeni ne yaparsan yap mutlu edemiyorsun zaten..4 dörtlük olsanda ,herkes seni parmakla göstersede o anlamaz..tartışınca da dırdırcı olursun işte.. (sizin konuya cevap yazayım derken ..bende dolmuşum onu farkettim..:)))

Kaç yıl geçerse geçsin kimse degişmiyor malesef..mutlu olmak için sebep bulmak istemeyeni ne yaparsan yap mutlu edemiyorsun zaten..4 dörtlük olsanda ,herkes seni parmakla göstersede o anlamaz..tartışınca da dırdırcı olursun işte.. (sizin konuya cevap yazayım derken ..bende dolmuşum onu farkettim..:)))
yüzde yuz katılıyorum her cümlenize

Yapılabilecek tek şey kaybetme korkusu vermek. Benim içimde çok şey bitti mesela, doğru zamanı bekliyorum ayrılmak için, bir şey demediğim halde o kadar hissediyor ki, hiç olmadığı kadar anlayışlı bir eş ve babaya dönüştü. Açın bayrakları, müdana etmeyin, birinci sıraya sizi ve isteklerinizi koyun. Azıcık da sabredin bakın neler oluyor.
Eşimin yapısını biliyorum. Rest çekerse son aşamaya kadar o da geri adım atmaz ve olay büyür. İkimiz ayni iş çevresine sahibiz ve ufak bir yerde yaşıyoruz. Herkes duyar. Bu sefer de hiç işin içinden çıkamam diye korkuyorum. Pişman olurum. Çünkü ben sorun yaşasam da eğer ayrılmayacaksam bunun bilinmesini istemem. Ama eşim benim gibi değil. Başkası duymuş duymamış, ailelerimiz üzülmüş vs o noktada onun için önemli değil.

Cinsel isteksizlik önemli bir sorun yanlız, aranızdaki gerginlikler ondan kaynaklı olabilir.

Gergiblikten dolayı mı isteksizsiniz yoksa isteksizlikten dolayı mı gergin?

Evlilik terapistine gitmeyi teklif edin ,bunu yaparkende isteksizliğim için diyin ki gelsin ,
Bazı erkeklerde bu var hep bir aşağılama hep bir kaba davranış sonrada beni tatmin et

Ben de öyle düşünüyorum. Fakat dediğim gibi yapamıyorum.
Bunun için doktora gittiniz mi?

Biz eşimle uyumlu bir çiftiz normalde ama ne zaman cinsellik seyrekleşse bir şekilde, aramızda gerginlik olmaya başlıyor.

Gözardı etmeyin bu durumu, çözüm bulmak istiyorsanız

Evlilik terapistine gitmeyi teklif edin ,bunu yaparkende isteksizliğim için diyin ki gelsin ,
Bazı erkeklerde bu var hep bir aşağılama hep bir kaba davranış sonrada beni tatmin et
İkna olması çok zor ama deneyeceğim. Çünkü eşim genelde bu tür insanların para için böyle süslü kelimelerle iş çıkardıklarını düşünür. Gerçekten bunun işe yarayacağını ya da işinin ehli birisi olduğunu düşünürse gider. İstanbul (Anadolu yakası) için giden ve bu işi hakkıyla yapan biri olursa ikna olabilir

Bunlar boşanma sebebi değil lütfen karışıklı konuşun neyse çözün problemi. 3 Çocuk var yıllarca verilen emek. dayanilmaz olur siddet aldatma hakaret vs o zaman 30 yil olsa da boşanma olur ama sizinki oyle degil. Sanki biraz monotonluk var birbirinizle basasa vakit gecirin. Esinizi seviyorsaniz ise yarayacaktir. Bu da gecici bir durumdur belki.

Bunlar boşanma sebebi değil lütfen karışıklı konuşun neyse çözün problemi. 3 Çocuk var yıllarca verilen emek. dayanilmaz olur siddet aldatma hakaret vs o zaman 30 yil olsa da boşanma olur ama sizinki oyle degil. Sanki biraz monotonluk var birbirinizle basasa vakit gecirin. Esinizi seviyorsaniz ise yarayacaktir. Bu da gecici bir durumdur belki.
Haklısınız. Çözüm bulmak istiyorum.
Bu isteksizlik durumu senelerdir böyle. Tatile de gittik. Başbaşa da kaldık ama nedense sürekli difişiyoruz. Biz herhalde birbirimize uygun değilmişiz☹️ Ya da beki b et n evliliğe uygun değildim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X