eşime karşı vicdan azaplarım.

Ama yani bu konudaki yorumlar da cok sınırları aşiyor. Yok kac kere gorustun, sadece gorusmeyle mi kaldi bla bla bla. Size ne ya. Ayıp. Dedikoducu teyzeler gibisiniz. Kadini sikistirip durmayin. Siz de burda elalemin agzina laf vermeyin. Ne yasadiysaniz yasadiniz oldu bitti. Yapilan hatalari dillendirmek, hele de bunu surekli yapmak cok yanlis birsey. Birak sadece senle yaradan arasinda kalsin. Anlatma kimseye. Vicdan azabi cekiyorsan da otur ibadet et. Allah ferahlik verir kalbine. Uzulme.

Eski iki arkadaş gibi görüştüyseniz, yine de hoş değil, ama tavsiyem geride bırakmanız. Hata yapmışsınız, bir daha yapmazsınız.
Ama bir tık fazlası olduysa eşinize anlatmak boynunuzun borcu, sonuçlarına da katlanmak gerekiyor hatalarımızın

bundan 5 yıl önceydi askerliği benim bulunduğum şehre yakın bir şehre çıkmış aradı beni bi kere görüşelim dedi çok mücadele ettim ama dayanamadım işte görüştüm.

ee görüştünüz ne oldu? görüşmenin mahiyeti ne idi?
11 yıl diyorsunuz demek ki 6 yıllık evliyken görüştünüz 6 yıl boyunca sevmediğiniz bir adamla nasıl birlikte yaşayıp seviştiniz ? ha seviyorsanız neden gidip görüştünüz? adam bir tel le ayağına çağırmış koşa koşa gitmişsiniz..
şimdi kimi seviyorsunuz?

Olabilir arkadaşım ya yanlış bişey ama adam belki asker diye hayır diyemedi ne bileyim boşluğuna gelmiştir işte anladığım kadarıyla bi defa görüşmüş
Asker diye mi gorusmus ? Hayatimda duydugum en anlamsizz bahaneyi yaratmissiniz konu sahibine..sahsen birakin normal bulmayi evladima bakamazdim.demek ki gurur herkeste farkli bir sey

Kadın zaten vicdan azabı çekiyo hepberaber üstüne gidelim o zaman bu mudur yani eğer bi defa gorusstulerse ve dışarda. Evliliklerini bitirmeye değmez bence

Konuyu agzim acik izliyorum.anlatmaya calistigim buydu benimde.evliligin 5 yili zaten cop o halde.yoksa vicdan yapmasina da gerek kalmazdi.sevmeedigi birinden insan neden cocuk dunyaya getirir? Kocasindan gizli eski sevgilisi ile nasil konusabilir...gorusebilir ve bu bazi hemcinslerimizce nasil normal karsilaniyor.ayni seyi kocalari yapmis olsa normal deyip gececekler miydi ?

çok pişmanım ve pişmanlığımı atamıyorum. allah razı olsun sizden yüreğimi okudunuz.

allah senin iyiyliğini versin sesli güldüm iş yerinde karnım agrıdı
ikinci çocuk ondan de düşüp bayılayım

şuanda görüşmüyorum. ama geçmişte yaptığım hatayı unutamıyorum.

bundan 5 yıl önceydi askerliği benim bulunduğum şehre yakın bir şehre çıkmış aradı beni bi kere görüşelim dedi çok mücadele ettim ama dayanamadım işte görüştüm.

Kişinin pişmanlığı ve vicdan azabından daha ağır bir ceza yoktur, kendi kalp muhakemenizde, kendinize en büyük cezayı kesmişsiniz zaten; gerisi mühim değil. Samimi pişmanlık, aynı hatayı tekrar ettirmez, vicdan azabı da insanı değiştirir, pişirir, olgunlaştırır.

Siz 11 sene aynı yastığa baş koymuşsunuz, iki evladınız da var. Eşinizi seviyorsunuz ki o da bu sevgiyi sonuna kadar hak ediyor anlattığınız kadarı ile. Artık 5 yıl önceki olaya bir sünger çekseniz? Silip yaşanmamış saysanız?

Belli ki anlık bir boşlukla böyle saçma bir harekette bulunmuşsunuz; insan an içine odaklanınca, geleceği, kaybedeceklerini, yaralayabileceklerini göremeyebiliyor. Bir andı, sonunu-devamını düşünemediniz buluştunuz, görüştünüz ve evinize geri döndünüz. O andan itibaren de; belki muhabbet ettiğiniz 1 saatin bedeli olarak yıllık vicdan azabını çekmeye başladınız; 5 yıl boyunca aklınıza geldikçe, eşinizi gördükçe, çocuklarınızı sevdikçe yaptığınız hareketi yadırgadınız ve kendinizden utandınız, kendinizi yerden yere vurdunuz. Tamam edin artık.

Kendinizi, kalbinizi, göze alabileceklerinizi-alamayacaklarınızı size öğreten bir ders olarak görün.
Hatalar, biz insanlar için. Utanma ve pişmanlık duygusu taşıyan herkesin de bir ikinci şansı hak ettiğini düşünürüm. Çünkü insanı insan yapan şey vicdanının keskinliğidir. İkinci şans verin kendinize ve artık hafızanızdan bu olayı çıkarın, yuvanıza, mutluluğunuza bakın.

bu ne demek ? adam asker dur ben bi ihtiyaçlarınıda karşıliyim de tam olsun bari .

Adam asker diye değil kadın evli barklı çocuklu olarak görüşmemeliydi .

Ilk ve son aciklamami yapicam bu konuyla ilgili. Bunu cinsellik anlaminda soylemedim bu kişi için söylemiyorum ama askerlik zor. Ne aile ne sevdiğini görebiliyorsun uzun süre. Zor yani. Belki ondan hayır diyememistir diyorum. Polemik yaratmayın.

Haddi mi biliyorum ki soruyu sormamışım
Kim hadsiz acaba?
Bu durumda

Kadın zaten vicdan azabı çekiyo hepberaber üstüne gidelim o zaman bu mudur yani eğer bi defa gorusstulerse ve dışarda. Evliliklerini bitirmeye değmez bence
Bir hata varsa ve vicdan azabi cekiyorum diyorsa herkes yaptiginin bedelini bana gore odemeli.ayni seyi haketmeyen o kocasi yapsa duygulari nasil olurdu ? Yaklasiminiz cok sagliksiz..bir hata diyerek gecilecek sey degil.dedigim gibi ihanet sadece fiziksel olmaz namus bakireyim diye dolasarak olmaz.

Görüşmenin mahiyeti önemli mi ya sonuç olarak görüşülmüş bitti.En önemlisi de konu sahibi eşini sevmiyor eminim bi bahane çıksa da eşi ayrılmak istese güle oynaya kabul eder.

Genelde böyle mükemmele yakın eşlerin sevildiğini hiç görmedim zaten nerde işe yaramaz var insan gönlü onlara meyilli herhalde çok tuhaf.

Boşanın konu sahibi,eşiniz aynını yapsa burda topa tutardı hanımlar ama size evlilik bitirmeye gerek yok demişler gayet de var.Hem haketmiyosunuz hem de bu vizdan azabı sizi rahat ettirmez bunla yaşamayın,boşanın.Siz sağ eşinizin selamet.

Asla görüşmemen gerekiyordu. Asla.
Erkekler kadın farketmez. Şimdi siz bize samimiyetle vicdan azabından bahsediyorsunuz diye az suçlu olmuyorsunuz. Neden görüştünüz ki? Ne bekliyordunuz?
Ne konuştunuz mesela? Onca yıldan sonra ne beklenir de konuşulur anlamıyorum.
Eşim öğrenirse boşanır diyorsunuz. Söylemeyin o zaman böyle yaşayın ne yapalım. Belki de affeder kimbilir?

Eşimle sevgiliyken 18 yaşında çok sevdiği eski kız arkadaşı x şehre geldim diye aramış. Direk bana söyledi görüşmeyeceğimi sevgilim olduğunu söyledim diye. Kız bir daha aramadı bildiğim kadarıyla. Arasaydı haberim olurdu diyecek kadar güveniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…