Eşime nasıl davransam?

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.992
5.203
398
Kızlar kalbim cok fena kırıldı. Eşim ailemle iyi anlaşan ailemle karşılıklı birbirini cok seven insandır (yani öyle sanıyorum bugune kadar öyle oldu) iki yıl Nişanlılık iki yıl evlilik hayatımda ailemle en ufak tartışması olmadı çünkü benim ailem cok farklı insanlar kendi ailesinden görmediği herşeyi benim ailem yaptı ona manevi olarak. Tabii bunu asla eşimin başına kakmam buraya ön bilgi olarak yazmak istedim. Annem be kardeşim var kardeşim henüz 7 yaşında uzakta oturmalarına ragmen yazın oldugu için annem iki haftada bir gelip iki gün kalır. Kardeşim sorunlu çok yaramaz. Malesef dün gece televizyonu düşürüp kırmış annem de o sırada uyuduğu için kardeşimle ilgilenmemş. Şu ara maddi olarak olarak sıkıştık eşim sabah bana söylendi tv alacak paramız yok annen kardeşinle ilgilenmiyor gibi laflar etti cok kırıldım. Sonra bizim sigorta var onu arayalım belki yaparlar dedim inat etti ararsan cok büyük kavga cıkar dedi bende yeter artık benim sucum ne dedim. Sürekli annemi suçladı annen bakmadı ondan böyle oldu gbi seyler söyledi telefonda tartıştık sonra bana msj atmış annen gitsin rahat edemiyorum diye şok oldum moralim bozuldu çok üzüldüm. Annem kardeşimle hiç ilgilenmez acıkınca yemek bile vermez bi tuhaftır ama ne olursa olsun eşim öyle diyince cok kırıldım. Sigortayı aramadım anneme gelince sen söyle madem dedim oysaki annemin yüzüne asla birşey demez ama arkasından demesi beni cok kırdı kızlar. Şimdi ben ne yapayım? Nasıl davranayım?

Yih ya.. okadar maddi manevi iyikik gorunce iyi. En ufak bir zarar olsun kotu. Kocan bahane etmis tv kirilmasini. Kafasi sismis belliki gitmeleri icin resmen ani kolluyormus.
Madem sigorta var neden aratmiyor.
Nefret ediyorum bu tarz erkeklerden.
Sen onun ailesine birsey desen evden kovamazsin ama...

Hiç sormayın darbe olayından sonra hergün çalıyor eşim polis psikolojisi mi bozuldu neden böyle yaptı anlamıyorm cok üzgünüm. İnat etti sanırım. Kendi ailesiyle ben anlamaşamam evimize hiç gelmediler

vuvvv okkalı bir dersi haketmiş eşiniz..
annenizi kardeşinizi alın hep beraber çıkın gidin annenize.. giderkende tv yi çöpe atmayı unutmayın..
bir daha ağzından çıkanlara dikkat etmeyi öğrenir böylece..

Annemlere gidersem inat eder hiç aramaz, birde annem lere gitmek istemiyorum. Pek rahat edemiyorum.

Eşiniz haklı bence ne demek tv kırmak ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim kaldı ki anneniz kardeşinize bakmıyormuşkendiniz bile söylüyorsunuz bunu eşinizde gördüğü için sinirlenmiş haklı olarak anneniz neden o kadar çok geliyor ki evinize arada saygı kalmaz çok içli dışlı olunca

tv konusunda ben de eşinizi haksız gördüm, en nihayetinde yapan çocuk, zarar gören de bir mal.

ama eşiniz çok yoğun çalışıyormuş, bu dönemde rahatsız olması ve evde misafir istememesi de hoş görülmesi gerekir.

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Evet çok kırıcı bi durum haklısın ama kendini onun yerine koy ve anneni kardesini onun annesi kardesi olarak gör. Mesela ben 2 günden fazla evimde kalinmasina tahammulum yoktur bu annemde olsa kv de olsa çünkü ev huzur ve rahatlık ortamıdır. O şekilde gitsin demesi falan kötü olmuş ama haksızda değil bide polismis mesleğin verdiği sıkıntıda vardır tabi içinde.

Annemlere gidersem inat eder hiç aramaz, birde annem lere gitmek istemiyorum. Pek rahat edemiyorum.

Aynen katılıyorum...
Konu sahibi kendi diyor annem çocuğa pek bakmaz ilgilenmez diye..
İki haftada bir gelmesi bence de fazla ...Kayınvaldeler gelince nasıl rahatsız oluyorsak eşler için de biraz düşünmemiz lazım...

Nolur biraz sakin dusunun. Sizi en iyi bi polis esi anlar. Onlardan normal dusunmesini beklemek biraz zor. Gelip uyuyup biseyler yeyip tekrar ise gidiyorlar.bu surecte hic vermeyecekleri tepkileri veriyorlar bazen. Esinizde haksiz annenizde haksiz biraz sanki. Gitsin demesi hos olmamis. Annenizin kardesinizin yaramaz oldugunu bile bile bu kadar rahat birakmasi olaya zemin hazirlamis sanki.

en nihayetinde yapan çocuk, zarar gören de bir mal.

Hani evimize çocuklu misafir gelince ortalık dağılır sonuçta bir şey diyemiyoruz ama anneleri hiç ilgilenmeden maddi zarar verecek şeyler olduğunda nasıl anneye kızıyorsak sanki burda da durum aynı. Bir tv nerden baksan 2-3 binlik bir şey. Tabiki de olabilir böyle şeyler ama ebeveyn denetimsizliğinde olunca insana koyuyor sanki.
Ama sigortayı arama falan abartı bir tepki olmuş.

Aslinda anneniz bukadar sık geliyormu iyi degil yorumlarina katilmiyorum.
Kocalarimizin aileleri bazem hergun gelmiyor mu? Onlarin haklari var kadinlarin ailelerinin yok mu? Ornegin benim kv aklina estimi gelir 1 ay kalir 5 hafta kalir. Ben birsey diyebiliyor muyum? Hayir. Benim ailem geldiğinde kafasina estikce onunda demeye hakki yok ama derler. Benim kocamda der baskasininki de der. Kendi ailesi oldumu annem.ozlemis der normal bulur ama bizimkiler gelse neden bukadar sık der.derler yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…