Eşime ve bana yapılan haksızlık

anaların erkek doğurması gurur kaynağı mesleği olmayan erkek de dert hem aileye hem hanıma

2 yıl almadığı parayı 5 binden hesaplasan 120 bin eder. Bir ev tadilatı mutfağı banyosu falan o civarda tutar zaten. Üstüne düğün yapıp eşya almışlar. Kirayı hiç saymadım bile.
2 yıl önce 5 bin 2 yıl sonra 4 bin mi bu adamın maaşı? 🙈

Her türlü harcanan para verilmesi gereken paradan fazladır bence zaten
Konu sahibi gereksiz gazlıyor kendini
Bi konuda sa eşine hak verdim
2 ay önce kabullenip evlenip evlenince dırdır etmeye başlasa eşim ben de noluyoruz olurdum 🙄
2 ay sonuçta altı üstü toplamda 60 gün

Gidip kendi ayakları üzerinde durmak işine gelmemiş eşin, abisinin yanında kalmayı tercih etmiş.
Eğitimi falan da yok muhtemelen, neyi yakalıyor artık?
Onu bildiği içinde duruyor durduğu yerde.
Abinin yanında çalışmasa borç harç evleneceklerdi çok büyük ihtimalle. Verdikleri kira da cabası.
Abiden beklentisi olmasa konu sahibi evlenmezdi eşiyle muhtemelen.

2 yıl önce 5 bin 2 yıl sonra 4 bin mi bu adamın maaşı? 🙈

Her türlü harcanan para verilmesi gereken paradan fazladır bence zaten
Konu sahibi gereksiz gazlıyor kendini
Bi konuda sa eşine hak verdim
2 ay önce kabullenip evlenip evlenince dırdır etmeye başlasa eşim ben de noluyoruz olurdum 🙄
2 ay sonuçta altı üstü toplamda 60 gün
Fazla fazla faiziyle hesapladım. onda bile konu sahibi borçlu çıkar alacak verecek ortaya dökülürse.

E öğretmen hanım hiç demediniz mi? Bu abi diğerllerine etmiş bi abilik onları kalkındırmış benim evleneceğim adamınsa elinde avucunda yok şu kadar para demişler tamam demiş şuraya otur demmişler tamam demiş. Şahsiyet nerede burda. Yanlış anlamayın şahsiyet derken gösterilen varlık anlamında kullanıyorum. Haluk Bilginer'in oynadığı bir dizi vardır Şahsiyet orada çok sevdiğim yazar Hakan Günday bir söz yazmış Alzheimer olduğunu öğrenen adama épeki benim şahsiyetim ne olacak?"
Hayattaki herşeyiyle ilgili kararları başkasının aldığı bir evlilik yapmak sizin aldığınız en büyük risk olmuş.

Abiden beklentisi olmasa konu sahibi evlenmezdi eşiyle muhtemelen.
Bana da öyle geldi.

Beklenti karşılanmayınca da hayal kırıklığı yaşamış, hırsını da eşinden çıkarıyor.
Eşinin yerinde olsam çok farklı tepkiler veririm ama yazık ağlamış o da.

anlaşma ile verirdin erkeğe beyanını onlardan maddi olarak ayrıldıktan sonra seninle evlilik yoluna girerim diye anlaşma yapman gerekirdi sevgili öğretmen hanım,
yav susayım söylemeyim diyorum ama kimse söylemiyor. Ne anlaşması ne ayrılması. İstemiyor ki ayrılmasını. Kadın resmen bakmış abiler eltiler iyi lüks yaşıyor. Kocası da aile işi demiş. Konu sahibi sanmış ki bunlar evlenince aynı hayatı yaşayacaklar, lüks içinde yaşayacagım piyango vurdu sanıyor.. Aaa o da ne kocası çalışan çıkmış. Tadilattı evdi nakitti toplayınca zaten adamın hakkından kat kat fazla çıkıyor ama o firdevs hanıma dönüşeceğini sanıyordu, 2 ayda bu kadar para istiyom bana para verin haksızlıkkkk diye kıvranmasının başka bir açıklaması yok.

Bana da öyle geldi.

Beklenti karşılanmayınca da hayal kırıklığı yaşamış, hırsını da eşinden çıkarıyor.
Eşinin yerinde olsam çok farklı tepkilere veririm ama yazık ağlamış o da.
Adam da bi acayip zaten. Ağlamak ne allasen. Abi yanımda dursun da başına iş açmasın gözüm üzerinde olsun diyor olabilir.

Aklımda deli sorular. Şimdi her şeyi geçtim.
O eve tadilat yapılırken apartmandaki Afgan ve diğer göçmenleri görmediniz mi? Kültürleri bizden farklı olduğu için aynı binada yaşamanın da zor olduğunu nasıl idrak edemediniz?

Yani tadilat yapılmadan önce kiracıyı çıkarmadan da önce aklınıza gelmesi lazım.
Yani evi görmeden tadilata sokmanız imkansız. Heee derseniz beni götürmediler evi göstermediler kendileri seçti her şeyi yaptı. O zaman sesini çıkarman lazım şimdi değil.

her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk
KudrAlobar KudrAlobar ben mi yanlış anladım? Birde konu sahibesi neden ban??? Öğretmen hanım noktalama işaretlerini yutunca😔

KudrAlobar KudrAlobar ben mi yanlış anladım? Birde konu sahibesi neden ban??? Öğretmen hanım noktalama işaretlerini yutunca😔
Kaçtı muhtemelen. Kız okuyosan burayı burdan sana ekmek çıkmayacak. Sen anneni arkadaşlarını falan ara onlarla çekiştir abileri onlar sana aynen cnm yaa derler

Sen yanlış anlamışsın.

Belirli bir rakam verildi ev tadilatı+mobilya dediği abinin yaptığı

Beyaz eşya, halı ve perdeyi de kız tarafı yapmış.

Sen yanlış anlamışsın.

Belirli bir rakam verildi ev tadilatı+mobilya dediği abinin yaptığı

Beyaz eşya, halı ve perdeyi de kız tarafı yapmış.
Abiye helal olsun o zman...kesin sen calismadin ben senin bu eksiklerini yapacağım demişti, o para almadığı dönemi kapattı.

Hayır ben şeyi anlamıyorum ya; hep erkek ailesi kötü çıkıyor, hep ama. İşte az para veriyor-vermiyor, ev veriyor ama eski ev oluyor, aile apartmanı oluyor bla bla. Ben şu kkda kız ailesinin maddi desteği ve ev vermesine dair neredeyse tek kelam okumadım 4 senedir. Kız ailesi niye hiç ev vermiyor? İki halı iki perde alıyor tamam, işte bi buzdolabı bi çamaşır makinesi tamam bitiyor kız ailesinin olay onlara "Ev almadılar!!" diyen yok. Hep erkek ve erkek ailesi ev versin, yok 74384 bilezik taksın. Bu ne be?

Gelin hanım da gelsin "Ben şöyle bir ev hayal etmiştim ama olmadı" diye ağlasın.
E sen çalış kocanla al ya da kendi anan baban alsın hayal ettiğin evi.

Back
X