Eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor ama...

heyacandan kastım hani sürekli eve gitmek istiyoruz birbirimizden sıkılmıyoruz..
Günler güzel geçiyor ya o bitmesin istiyorum....
Ben eşimin sevgisini kaybetmekten korkuyorum.. Aynı şekilde ondan soğumaktan korkuyorum böyle yani
duygularımı tam olarak ifade edemedim

bu korkuyu yaşıyosan eşini çok seviyosun demektir ve bugün seviyosanız birbirinizi sorun yok çünkü yarının garantisi yok, hiçbirimiz için

canım ben de yeni evliyim.evlenmeden önce ablam beni bir kenarıya çekip, cicim aylarının aslında alışma ve kaynaşma ayı olduğunu, tartışmaların, sürtüşmelerin gayet normal olduğunu, endişelenmemem gerektiğini söylemişti. çooook haklıymış :) biz de eşimle didişiyoruz, ama en fazla yarım saat sonra halimize gülmeye başlıyoruz. akşam olunca da neden tartışmıştık biz diye birbirimize soruyoruz aklımıza bile gelmiyor yani :)) aynı evde yaşamaya alışmak zor bir işmiş canım. herkesin bekarlığından gelen alışkanlıkları var, bu alışkanlıklar diğerinin alışkanlıklarıyla çatışabiliyor. yemekten tut gezmeye, yatış saatinden tut kalkma saatine, misafir ağırlamaktan tut misafirliğe gitmeye vsvsvsvs. oluyor da oluyor yani. önemli olan birbirimize kırıcı, yara açıcı, kişiliğini zedeleyici, telafisi mümkün olmayan sözler sarf etmeyelim. hele hele senin ailen öyle, benimkiler böyle falan hiiiiç demeyelim. ilerde muhtemelelen bu tartıştığımız konular çok komik gelecek :)

Son düzenleme:
evliliğin başındaki tartışmalar çok normal.. tamamen tartışmalarınızın bitmesini beklemeyin. evlenmeden öncede kendi öz annenizle, babanızla yada kardeşlerinizlede tartışıyordunuz değilmi?... sonuçta her birey ayrıdır. herkezin kendi düşünceleri, kendi doğruları vardır. unutmayın....

arada saygıyı kaybetmeyin.
sınırlarınızı aşmayın.
her tartışma sonrasında boşanacağım demeyin. eşinizinde demesine izin vermeyin.
yataklarınızıda kesinlikle ayırmayın.

ben ve eşim tabiki tartışıyoruz. sinirleniyoruz. birimizden birimiz küsüyoruz. sonra geri dönüp kim hatalıysa özür dilemeyi de biliyoruz. sinirlenen taraf odadan dışarı çıkıyor. bir süre sonra haksız taraf diğerinin yanına gidiyor ve olay tatlıya bağlanıyor...

dilerim hayatınız boyunca ufat tefek sürtüşmelerin tartışmaların ilerisine gitmez kavgalarınız. her insan tartışır doğaldır ben yeni evlendiğim zamanlarda hiç kavgamız tartışmamız olmadı en ne zaman hamile kaldım strese girmeye başladım ozaman çatıcak yer arayıp eşime sardım ozamanlarda tartışmalarımız oldu. bide loğusa sendromuna girdim Allah yaşatmasın kimseye ne zormuş atlatması eşim bana oldu şeytan düşman ne yapsa batar oldu.birazda ozamanlarda tartışmalarımız oldu. ama atlattım şimdi herşey yolunda. dilerim ki gelen günün geçen günlerinden kat ve kat güzel gelsin..mutluluklar.

bi tane vurasım geliyo demişsin ya çok hoşuma gitti

çoğu arkadaşın aksine ben çok normal bulmuyorum. daha 1 ay.. büyüklerimiz boşuna dememiş, balayı, cicimayı.. diye. çok erken başlamışsınız bence. tartışacak daha çok vaktiniz olacak. acele etmeyin

Biz de çok tartışıyoruz üstelik küs kalıyoruz.Flört ederken en fazla 3-4 saat sürerdi küslüklerimiz.Şimdi aynı evin içinde kedi köpek olduk.DAha 2 ay bile olmadı sanırım artık eskisi kadar sevmiyor beni.Çok üzülüyorum.

bu korkuyu yaşıyosan eşini çok seviyosun demektir ve bugün seviyosanız birbirinizi sorun yok çünkü yarının garantisi yok, hiçbirimiz için

bi tane vurasım geliyo demişsin ya çok hoşuma gitti

Teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeleriniz için...
Çok güzel bilgiler verdiniz bana.. hepsini tek tek uygulayacağım..
Gerçekten eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor eminim buna..
Rabbim bunlardan büyük sıkıntılar ile sınamasın hiçbirimizi... Hepimizin yuvasına sağlık huzur bereket versin inşallah

Bende öyle düşünüyordum fakat bilemiyorum işte ilk günlerin verdiği stres belkide...

Kıyamam sana bizde öyle çok tartışıyoruz bende bana ilgisinden sevgisinden azalmasından korkuyorum

Elbette normal.. Huyuna suyuna yeni alıştığın biriyle aynı evde yaşıyorsun kolay mı?
Zamanla birbirinizin hoşuna gitmeyen şeyleri öğrenmeye yani alışmaya başlıyorsunuz...Ama bu sürecte saygınızı ne kadar kaybetmezseniz o kadar iyi..

Abartmadığınız sürece çok normal. Ama dikkat etmek lazım bu tartışmaların seyrine. Mümkünse tatlı olsun atışmalar yoksa sürekli idare edip alttan alan taraf diye birşey ortaya çıkar. O kısır döngüyü sonradan bozmaya çalışmakta evliliği yıpratır. Ama şimdi her tartışmanzı tatlıya bağlayıp yoluna koyup en muzip şekilde sonuçlandırırsanız bu da hep böyle gider. İnşallah 2.si olur hep:) mutluluklar.

Bu çok normal..
Küllüklerin boşaltılmaması bile bazen korkunç şiddet içeren bir kavgayı beraberinde getirir. Çünkü herkes sınırlarını korumaya çalışıyor=)

Normal olmayan şu olacaktır,
Sakın aslında üzüldüğünüz bir şeyi alttan almayın.. Haksızsa "amaaan yuvayı dişi kuş yapar, elime mi yapışacak" deyip, dediğine gelmeyin...
Üslubunuzu gayet yumuşak, gayet olgun ayarlayarak, haksız olduğu hiçbir konuda tahriklere gelmeyerek (tartışmayarak ve fakat sessiz bir tavır alarak) bildiğinizi yapın... Süre geçtikten sonra ne kadar kırıldığınızı anlatırsınız.

Sınırlarınızı koruyun, öfkeli ve sert tavırlardan kaçının...
Normalde kabul etmeyeceğiniz, sizi kıran hiçbir şeyi kabul etmeyin...

Her evlilikte olan şeyler bunlar...
Bazen heyecanı bitirmek yerine körükleyebilir bile.. Sadece ağızdan çıkan laflara dikkat...

Selamlar,

cnm normal bu tartışmalar hepimiz geçtikk bu yollardan brbirinize alıştıktan sonra düzeliyoo herşeyy

cnm normal bu tartışmalar hepimiz geçtikk bu yollardan brbirinize alıştıktan sonra düzeliyoo herşeyy

inşallah düzelir
teşekkür ederim hepinize

şimdi bu yazını okuyunca evliliğimdeki ilk yıl aklıma geldi :)...ne tartışmalar yaşıyorduk,bardaklar bile havada uçuşuyordu ( ben onun bütün bekarlık bardaklarını sinirden kırmıştım daha doğrusu )...aynı evde yaşamaya çalışan iki insan işte,alışmak zor oluyor.her ne kadar sevgili olmuşsan da çok sevsen de yinede zor oluyor bazı şeyler.dediğin gibi ufak olaylar büyüyebiliyor.ben ilk 1 yılı hazırlık sınıfı olarak görüyorum.eğer sabırlı olup,karşılıklı anlayış içrisinde olursanız hazırlığı başarıyla geçmişsiniz demektir.ama bu sabır içerisinde bazen kırılan dökülen şeyler olabilir....önemli olan kalpler kırılmasın....merak etme saygı ve heyecan eğer gerçekten bir sevgi varsa kolay kaybedilecek şeyler değil..

neresi normal bunun ya, hani canım cicim aylarıydı ilk aylar:44: hakikaten merak eder oldum şu evliliği. nişanlıyken de böyleyseniz normal dicem ama değilseniz bana normal gelmedi.

biz 3. ayın içindeyiz ve acaba hangımız önce uyurda digeri onu camdan atar kıvamındayız.
ben cok magdurummmmmmmm
küçük kavgalara hiç takılma canım geçerr

biz 3. ayın içindeyiz ve acaba hangımız önce uyurda digeri onu camdan atar kıvamındayız.
ben cok magdurummmmmmmm
küçük kavgalara hiç takılma canım geçerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…