benimde 1 ay olucak 3 gün sonra, tartışmadık hiç ama tartışadabiliriz sorun etmem 9 seneden sonra evlendik ama illaki aynı evde yaşamak farklı oluyo bunu bilerek kabullenerek evlendik, heyecan meselesine gelince, hayattan ne beklediğinle alakalı bu, mesela ben eşime geçenlerde peçeteleri tuvalet kağıtlarını ilk açışta yapışık oluyoya ona sinir oluyorum demiştim, bi sonraki gün mutfakta rulo selpak bitmiş yenisini taktı ve açtı hemen, sen sevmiyosun ilk açmaları dedi, bu beni heyecanlandırdı mesela, ama sen illede ayı postunda uyumak mum ışığında yemek yemek sürekli güzelim aşkım vs bekliyosan bilemem tabi, hayat gailesi içinde insanlar zaten yoruluyo beni yormayan eş bana dünyayı bağışlayan eştir bence
heyacandan kastım hani sürekli eve gitmek istiyoruz birbirimizden sıkılmıyoruz..
Günler güzel geçiyor ya o bitmesin istiyorum....
Ben eşimin sevgisini kaybetmekten korkuyorum.. Aynı şekilde ondan soğumaktan korkuyorum böyle yani
duygularımı tam olarak ifade edemedim
acaba ne kadar sürüyo bilen varmı , birde bayanlar bu tartışmalarda stresli taraf sizmisiniz yoksa eşlerinizmi yani tartışmayı sizmi çıkarıyorsunuz ??? ( merakımın sebebi 1 ay sonra evleniyorum kısmetse, şu an aşırı tartışıyoruz saçma sapan şeylerden nişanlım sonra hatasını farkediyor ama tartışma anında bi tane vurasım geliyo sinirimi alamıyorum sonra hatasını anlıyo idare et beni falan diyo ama nereye kadarrr ???)
canım ben de yeni evliyim.evlenmeden önce ablam beni bir kenarıya çekip, cicim aylarının aslında alışma ve kaynaşma ayı olduğunu, tartışmaların, sürtüşmelerin gayet normal olduğunu, endişelenmemem gerektiğini söylemişti. çooook haklıymış :) biz de eşimle didişiyoruz, ama en fazla yarım saat sonra halimize gülmeye başlıyoruz. akşam olunca da neden tartışmıştık biz diye birbirimize soruyoruz aklımıza bile gelmiyor yani :)) aynı evde yaşamaya alışmak zor bir işmiş canım. herkesin bekarlığından gelen alışkanlıkları var, bu alışkanlıklar diğerinin alışkanlıklarıyla çatışabiliyor. yemekten tut gezmeye, yatış saatinden tut kalkma saatine, misafir ağırlamaktan tut misafirliğe gitmeye vsvsvsvs. oluyor da oluyor yani. önemli olan birbirimize kırıcı, yara açıcı, kişiliğini zedeleyici, telafisi mümkün olmayan sözler sarf etmeyelim. hele hele senin ailen öyle, benimkiler böyle falan hiiiiç demeyelim. ilerde muhtemelelen bu tartıştığımız konular çok komik gelecek :)
bu korkuyu yaşıyosan eşini çok seviyosun demektir ve bugün seviyosanız birbirinizi sorun yok çünkü yarının garantisi yok, hiçbirimiz için
evliliğin başındaki tartışmalar çok normal.. tamamen tartışmalarınızın bitmesini beklemeyin. evlenmeden öncede kendi öz annenizle, babanızla yada kardeşlerinizlede tartışıyordunuz değilmi?... sonuçta her birey ayrıdır. herkezin kendi düşünceleri, kendi doğruları vardır. unutmayın....
arada saygıyı kaybetmeyin.
sınırlarınızı aşmayın.
her tartışma sonrasında boşanacağım demeyin. eşinizinde demesine izin vermeyin.
yataklarınızıda kesinlikle ayırmayın.
ben ve eşim tabiki tartışıyoruz. sinirleniyoruz. birimizden birimiz küsüyoruz. sonra geri dönüp kim hatalıysa özür dilemeyi de biliyoruz. sinirlenen taraf odadan dışarı çıkıyor. bir süre sonra haksız taraf diğerinin yanına gidiyor ve olay tatlıya bağlanıyor...
dilerim hayatınız boyunca ufat tefek sürtüşmelerin tartışmaların ilerisine gitmez kavgalarınız. her insan tartışır doğaldır ben yeni evlendiğim zamanlarda hiç kavgamız tartışmamız olmadı en ne zaman hamile kaldım strese girmeye başladım ozaman çatıcak yer arayıp eşime sardım ozamanlarda tartışmalarımız oldu. bide loğusa sendromuna girdim Allah yaşatmasın kimseye ne zormuş atlatması eşim bana oldu şeytan düşman ne yapsa batar oldu.birazda ozamanlarda tartışmalarımız oldu. ama atlattım şimdi herşey yolunda. dilerim ki gelen günün geçen günlerinden kat ve kat güzel gelsin..mutluluklar.
bi tane vurasım geliyo demişsin ya çok hoşuma gitti
çoğu arkadaşın aksine ben çok normal bulmuyorum. daha 1 ay.. büyüklerimiz boşuna dememiş, balayı, cicimayı.. diye. çok erken başlamışsınız bence. tartışacak daha çok vaktiniz olacak. acele etmeyin
Biz de çok tartışıyoruz üstelik küs kalıyoruz.Flört ederken en fazla 3-4 saat sürerdi küslüklerimiz.Şimdi aynı evin içinde kedi köpek olduk.DAha 2 ay bile olmadı sanırım artık eskisi kadar sevmiyor beni.Çok üzülüyorum.
kızlar daha 1 aylık evli çiftiz..
Kayda değer sorunlarımız yok çok şükür fakat ufak tefek olaylar yüzünden çok tartışıyoruz...
Birbirimize olan saygımızı ve heyacanımızı kaybetmekten korkuyorum..
Bu tartışmalar ilk zamanlar da normal midir??
Bu çok normal..
Küllüklerin boşaltılmaması bile bazen korkunç şiddet içeren bir kavgayı beraberinde getirir. Çünkü herkes sınırlarını korumaya çalışıyor=)
Normal olmayan şu olacaktır,
Sakın aslında üzüldüğünüz bir şeyi alttan almayın.. Haksızsa "amaaan yuvayı dişi kuş yapar, elime mi yapışacak" deyip, dediğine gelmeyin...
Üslubunuzu gayet yumuşak, gayet olgun ayarlayarak, haksız olduğu hiçbir konuda tahriklere gelmeyerek (tartışmayarak ve fakat sessiz bir tavır alarak) bildiğinizi yapın... Süre geçtikten sonra ne kadar kırıldığınızı anlatırsınız.
Sınırlarınızı koruyun, öfkeli ve sert tavırlardan kaçının...
Normalde kabul etmeyeceğiniz, sizi kıran hiçbir şeyi kabul etmeyin...
Her evlilikte olan şeyler bunlar...
Bazen heyecanı bitirmek yerine körükleyebilir bile.. Sadece ağızdan çıkan laflara dikkat...
Selamlar,
cnm normal bu tartışmalar hepimiz geçtikk bu yollardan brbirinize alıştıktan sonra düzeliyoo herşeyy
kızlar daha 1 aylık evli çiftiz..
Kayda değer sorunlarımız yok çok şükür fakat ufak tefek olaylar yüzünden çok tartışıyoruz...
Birbirimize olan saygımızı ve heyacanımızı kaybetmekten korkuyorum..
Bu tartışmalar ilk zamanlar da normal midir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?