Eşimi erkek doktor için nasıl ikna edebilirim

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Kızlar hamileyim ve doktor tercihi konusunda eşim ile sıkıntı yaşıyorum. Ben oldum olası hep erkek doktor tercih ederim hangi Poliklinik olursa olsun erkek doktorlar bana daha yardımsever daha sıcak kanlı geliyor hep. Kuaföre giderken de hep erkek kuaföre giderim (eşim ile bu konuda da sıkıntım var )
Erkek doktor konusunda çok katı ve ben de bayan bi doktor araştırdım gittim hemde çok popüler bi hastane de ama hiç memnun kalmadım çok ilgisiz geldi kanım ısınmadi. Başka bi bayana gittik o da tutmadi tabi muayenelere eşim de geldiği için görüyor neden memnun kalmadığımı hak veriyor. Şimdi araştırdım ve istediğim gibi bi doktor buldum fakat erkek. Herkes çok methediyor ama eşim ikna olmuyor Nuh diyo peygamber demiyor. Gerçekten iyi bi bayan doktor bulsam gideceğim ama bayanlar hemcinsim olmasına rağmen anlaşamıyorum kızlar illa bi negatiflik oluyor artık yoruldum eşim bu konuda çok katı bi tane bayan doktor buldu onu araştırdım bir tane bile hakkında yorum göremedim kızlar artık yoruldum 8 haftalik oldum bi doktor belirlemem gerek. Yarın normalde muayeneye gideceğim ama bay doktora onay vermediği için bende onun dediği doktoru kabul etmedim küs duruyoruz şu an nasıl bencil düşüncesiz biri ile evliyim diye üzülüyorum bi taraftan da bebeği düşünüyorum artık doktor belirlemem gerek sizce nasıl ikna edebilirim

eşim de kadın doktor olsun, seni daha iyi anlar demişti o dönem.

ama ben ilk randevumu daha önceden araştırdığım bir erkek doktordan almıştım. sonra o kadar rahat bir iletişim kurduk ki ikimiz de doktorla, eşim değiştirmeyelim diye kendi söyledi hemen.

bence bulduğun doktora randevuyu al, eşin de gelsin, zaten eski doktorlarla frekans uyuşmamış, bu doktorla uyuşursa eşin de bir şey demez.
bir yandan haklılar çünkü kadın kadını daha iyi anlar diye düşünüyorlar, ama işte her zaman öyle olmuyor.

Benim doktorum erkekti eşim buldu başka zaman kadına da gittim

Kadın ya da erken değil doktor olarak bakarsak daha rahat olur yine kadın ya da erkek değil hasta şeklinde

Bir de böyle söyle ama adam da karımın orasına bakacak diyor da doktor için koluna baksa da aynı orana baksa da

Bîrisi konu açmıştı kaynım benim doğum doktorum olsun mu diye ne yaptı acaba o geldi şimdi aklıma

Cnm benim eşim beni anlar diye değil günah diyor bi de kıskanç biri biraz benm gerçekten bayan doktorlarla frekansım tutmuyor ve kuzenim de o doktor da doğum yapmış herkes çok memnun ama benim eşim çok düşüncesiz biri

hımm o zaman caydırman zor gibi, bence kadın doktorları araştırmaya devam et, önyargılı olma, muhakkak bulursun istediğin gibi birini.
eşini ikna edebileceğini düşünmüyorum.
sırf bu sebeple doğumhaneye erkek girmesinin yasak olan yerlerde doğum yaptıranlar var.
çünkü erkek kadın doğumcu olan hastanelerde genelde doğumhanede de erkek hasta bakıcı olabiliyor. doktora tamam dese bile eşin, buna karşı gelecektir, o zaman doktor değiştirmektense sen şimdiden araştırmalara devam et derim ben.

Kardesimle birlikte bebisin cinsiyetini öğrenmeye gittik geçenlerde. Doktor kafasını ekrandan kaldırıp bakmadı bile rahatsız olmasın diye. Doktor hastasının vücudunu görmeye meraklı değildir saniyorum. Bir kere eşinizle birlikte gidin problem olmadığını görünce sorun çıkarmaz belki?

Çok ilginç gerçekten böyle meselede kıskançlik yapmak..

benim doğumumda ebe ve anestezi hemşiresi dışındaki kalan herkes erkekti.
sadece doktor olarak bakma olaya yani.

Ben de, eşim de tıpkı sizin gibi düşünerek erkek doktor tercih ettik.
Kadın doktorlardan hep negatif elektrik almışımdır, azarlar gibi, sert, soğuk oluyorlar nedense..

Günah açısından düşünürsek (ki düşündük)
Öncelikle kadın tercih etmek lazım elbette. Ama işinin ehli erkekse, bi yandan mecburiyet varsa erkek tercih etmek de yasak değil.
Eşinizi ikna edin, bi kere gelsin, sonra belki size uyar, sorun çıkarmaz

Bence eşinize diyinki beraber gidelim doktora sen de doktoru gör bak kiyasla öbür kadin doktoruyla. Belki ozaman tepkisi değişir. Bende hic gitmedim hamileyken erkek doktoruna. Doktor isini yapiyor sonucta adam günde bilmem kactane kadinin alt kısmını görüyor bu doktor içinde normal bir durum o doktor kadina alıcı gözle bakmıyor sonucta. Ben kendim icin konusursam bir erkek doktorda kendimi fazla rahat hissedemem kadina gidince bile kasiliyordum donup kaliyordum korktugumdan degil cekindigimden niye cekiniyorsam bende. Aklima hamilelik zamanlarim geldi

Ayy ben çok safım

Doğumdan sonra güçlü kuvvetli hasta bakıcıların beni nasıl tutup kaldırdığını falan anlattım adamaaa

Hasta bakıcılar da böyle boylu puslu kaslı vs idi böyle anlattım

Neyse nasılsa ikinciyi doğurmayacağım yoksa evde doğurmak zorunda kalırmışım gibi

erkek doktorun kadına günah olduğunu nerde yazıyorsa getirsin size ispat etsin ikna etsin. Dinimizde doktor doktordur. Bu kadar. Cinsiyete bakılmayacağını söylüyor. Eşiniz nasıl bu kanıya varmış? Siz değil o sizi ikna etsin.

ha ha, valla benim hasta bakıcım da çok pozitif biriydi, şakalar komiklikler,
kendimi iyi hissetmem için benimle konuştu durdu, sağolsun.
bak ben anlatmadım eşime, ha ha,
ama akıllılıktan değil, bak unutmuşum anlatırım bir ara

rosellaa

esinize kadin jinekologlarin erkek doktorlardan daha kati ve donem donem daha acimasiz oldugunu animsatip, Hipokrat Yemini denilen seyin maddelerini okutun.
neyin gunahi?
doktorun, ogretmenin cinsiyeti olmaz.

Bende hep kadın doktorları sevmişimdir.
Diğerleri havalı, kendini beğenmiş geliyor.

Sanırım hepimiz ön yargılıyız.

Günah mı?
Sağlık bu ya, sağlık !
Hamama kese yaptırmaya gitmiyorsunuz, bir hasta olarak bebek doğurmaya gidiyorsunuz.
Cumhuriyetle yönetilen bir ülkede, 2016 yılında hala böyle zihniyet, ne acı !
Sanki adam ömründe hatun görmemiş de gelen hamilelere sarkacak.
Yemin diye bir şey var.

Trilyon tane şey görüyoruz okurken de meslekteyken de. Hani doktor meraklısı degildir oranızın merak etmeyin.

Üstelik doktor konusunda bir günah durumu yok diye biliyorum. Esinizle birlikte gidin doktora onun da ici rahat eder. Esiniz alo fetva hattını da arayip sorsun, kendi kafasına göre ya da bir cemaate göre bakmasın olaya.

iyide dinde bile drler bize namahrem düşmüyo sonuçta yemin var ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…