- 12 Ağustos 2019
- 220
- 257
- 18
- 35
- Konu Sahibi Melikeninmelikesi
-
Bu arada o borclari yapmasaydi cok rahat bir yasamimiz olacakti her sey ev araba degilki surekli baskasinin yedigi ama odemedigi borclari benim her ay pasa pasa odemem dusuncesi. Insani psikolij olarak ne kadar yipratiyor bilir misiniz dilerim yasamazsinizE bu nasıl yıllardır borç içinde yaşamak? İlk mesajınızda öyle bir anlatmışsınız ki şimdi maşallah ev var, araba var, hatta çocuklarınıza birer ev bırakabilecek durumunuz varmış. Çocukların yedikleri önlerinde yemedikleri arkasında, ilaç bez vb ihtiyaçlar anında karşılanıyor. Burda evine tek kuruş para vermeyen nice adamların konularını okudum. Mesele eşinizin ayda bin lira alışveriş parasını har vurup harman savurmak olarak bulmasıysa yüzde yüz haklı. Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan çıkarttığım sonuç sizin doyumsuz olduğunuz yönünde.
Elinize para verilmemesinden hoşnut değilsiniz haklısınız da ama zaten bütün temel ihtiyaçlarınız karşılanıyor. Sizin de çocuklarınızın da. Lükse kaçan harcamalarınızı da biraz bekleyin işe döndükten sonra kendiniz yaparsınız. Böyle adamın boğazına her ay para ver bana diye çökmek çok itici. Aranızda saygı kalmamış sizin, böyle evlilik olmaz.
Yok bende tatli dil filan. O seyleri tuketti.Parayı vereceğine eminsiniz ancak bu adam size para için ya kumara harama başvururursa yine bence bunlarıda düşünmeniz lazımm. Yada madem bu kadar güveniniz yok eşinizden maaşını aldığında elinize saymasını isteyin gelir gider borç diye ayırıp ay sonunu getirin. Hani bir söz var ya tatlı dil yılanın deliğinden çıkarır diye. He o söz bizlerdede geçerli . Bağırıp çağırarak hç bişey çözemezsiniz. Yetişkin bireylersiniz karşılıklı konuşarak çözebilirsiniz herşeyi
Yanlismi anlamisim yoksa yanlis seyler mi yapilmis???belki dogruyu biliyordumda yanlıs seylere katlanmak zorunda kalmisimdir he ne dersin komik dimi budaSen evliliği çok yanlış anlamışsıncumaya kadar ödemezse topuklarına sıktır
Valla biz de evlendiğimizden beri borç ödüyoruz yeri geldi bi çorba içtiğimiz günler oldu ve çoğu eşimin daha benle tanışmadan önce yaptığı borçlar ama hiç şöyle bir duruma düşürmedim kendimi.Yanlismi anlamisim yoksa yanlis seyler mi yapilmis???belki dogruyu biliyordumda yanlıs seylere katlanmak zorunda kalmisimdir he ne dersin komik dimi buda
Aferin size. Ama eksik anladığıniz kısımlar olmus. Mesela evlenirken tum mobilya düğün hatta erkek tarafının takmasi gereken takilari bile eşimle ben odedik evlendikten sonra. Onun bekarlık borclarinida odedik beninkiler kaldi hep mesela icraligim suan. O uzerine onune gelen herkese bana sormadan kefil oldu mesela hicbiri odemedi hepsini biz odedik dolayli yoldan bende odemis oldum mesela. Millet gezerken yerken icerken ben onlari odedim mesela milletin parasini. Yetmedi esim daha fazla kazanmak adina yuklu miktarlarda benim haberim olmadan krediler cekti paralar verdi birilerine onlarda aldilar kactilar mesela kac kere oldu bu bide. Milyat dolarlar kaybettik mesela. Simdi ayni konumdamiyiz hala ayni seylerimi dusunuyorsunuz.Valla biz de evlendiğimizden beri borç ödüyoruz yeri geldi bi çorba içtiğimiz günler oldu ve çoğu eşimin daha benle tanışmadan önce yaptığı borçlar ama hiç şöyle bir duruma düşürmedim kendimi.
Siz benim yerimde olsaydiniz bence bosverin olmayinda ben boyle yapmazdim bla bla demeye gerek duymayinValla biz de evlendiğimizden beri borç ödüyoruz yeri geldi bi çorba içtiğimiz günler oldu ve çoğu eşimin daha benle tanışmadan önce yaptığı borçlar ama hiç şöyle bir duruma düşürmedim kendimi.
Hakli olabilirsiniz. Zaten ben buraya kendimi hakli cikarmaya da yazmadim nasil bir durum içindeyim farkedebilmek icin yazdim. Benim zoruma giden beni parasiz bırakması kendisine muhtac etmesi. Ondan para istemek zorunda kalmam hatta vermemesi hatta bunun icin yuzgoz olmamiz. Aslinda maddi acidan siddet uyguluyor yani ben anlatamamisda olabilirim derdimi aslinda her seyide anlattım ama iyice kafam karisti
Bu arada o borclari yapmasaydi cok rahat bir yasamimiz olacakti her sey ev araba degilki surekli baskasinin yedigi ama odemedigi borclari benim her ay pasa pasa odemem dusuncesi. Insani psikolij olarak ne kadar yipratiyor bilir misiniz dilerim yasamazsiniz
Aa ne tesadüf düğünümüzü de kendimiz yaptık hatta neredeyse kardeşini de biz evlendirdik. Bakın hanımefendi olumsuz şeyler yaşamış olabilirsiniz haklı olabilirsiniz ama üslubunuz kötü. Sizin eşinizden alıp har vurup harman savurduğunuz parayla 1 ay geçinmeye çalışanlar var. Gelmişsiniz burda bakalım verecek mi yazmışsınız ne diyelim yani eşinizi tek tek arayıp parayı öde diye ültimatom mu verelim.Aferin size. Ama eksik anladığıniz kısımlar olmus. Mesela evlenirken tum mobilya düğün hatta erkek tarafının takmasi gereken takilari bile eşimle ben odedik evlendikten sonra. Onun bekarlık borclarinida odedik beninkiler kaldi hep mesela icraligim suan. O uzerine onune gelen herkese bana sormadan kefil oldu mesela hicbiri odemedi hepsini biz odedik dolayli yoldan bende odemis oldum mesela. Millet gezerken yerken icerken ben onlari odedim mesela milletin parasini. Yetmedi esim daha fazla kazanmak adina yuklu miktarlarda benim haberim olmadan krediler cekti paralar verdi birilerine onlarda aldilar kactilar mesela kac kere oldu bu bide. Milyat dolarlar kaybettik mesela. Simdi ayni konumdamiyiz hala ayni seylerimi dusunuyorsunuz.
Yav hee heeSiz benim yerimde olsaydiniz bence bosverin olmayinda ben boyle yapmazdim bla bla demeye gerek duymayin
Allah kolaylık versin bakma sen yorumlara burda herkes ahkam keser . Insan ne yaşadığını kendi bilir . Evlilik yükü taşımayan adam birde çocuk ne yapsın kadın adam güzellikten anlamıyor demekki . Parayı evi icin harcamiyir o hayatına devam ediyor çıkıyor geziyor kumarını oynuyor bu kadın evde çocuğuyla geçim sıkıntısı çekiyor. Tamam üslup sert aykırı ama bu raddeye getirirmişsin malasef .Siz benim yerimde olsaydiniz bence bosverin olmayinda ben boyle yapmazdim bla bla demeye gerek duymayin
yani hanımefendi siz sadece şikayetçisiniz hiçbir çözüm yok.Online bankacılık diye bir şey var her maaş günü otomatik olarak faturalar kart borçları oradan çekilecek.1000 TL birikim hesabına gidecek(otomatik havale) kalan parayı da bölüşeceksiniz. Bu kadar basitOnuda birkac sene once denedik yine boyle bir krizde ben isin icinden çıkamadım ordan al oraya yatir burdqn al suraya ekle bilmem kac tane yerden para ceviriyor borc gider vs. Hic yapamadım yapmakta istemedim aklim ermedi o kadarina.
200 bıraktı bu ay1300 kesti kafasina gore. Ayakkabımi alsam kendime yoksa cocuga karbotumu yoksa ona botmu yoksa kazakmi alsam cocuklara ne alsqm bilemedimki cok fazla para
Inanin cok uzuldum yasadiklariniza. Birbirimizi anlayabiliriz o halde. Benim esimde oyle azicik elinde para olsun hemen bir is kurma parayı riskli seylere harcama kisa yoldan para kazanma hirsi var o sebeple milyarlar kaybettik zaten. Yani elinde varkende bana para yok yokkende yok. Benim kizginligim ondan. Ama haklisiniz eger duzenli bir para verirse elime kenara elbette para koyarim sadece adini birikim yapmak istemiyorum esim yuzunden nefret ettim birikim daha fazlasi para kelimelerindenBen sizi anlıyorum ve bu noktada hak veriyorum ama anlamadığınız nokta şu ki eşiniz hep böyleymiş. Değişmesini beklemek hayal olur. Temel ihtiyaçlar konusunda bir eksiğiniz yok en azından. Sizin kendi maddi gücünüz elinizde olduğundan bu kadar batmıyordu belki. Durum bu ama. Böyle her ay para kavgasıyla bir yere varamazsınız. O yüzden en başından beri önerim ya ayrılın ya işe dönün.
Yaşadım ne yazık ki. Çok şükür eşimden değil ama babamdan yaşadım. 2 yaşında kreşe başladım annem çalışmak zorundaydı çünkü babamın batırdığı işlerden kalan borçları vardı. Bizim evde erkek annemdi. Babam hep iş kurup batırırdı. Düzenli maaşı olan, faturaları ödeyen, kenara para atıp krediyle ev alan, bana harçlık veren hep annemdi. O yüzden diyorum hiç değilse temel ihtiyaçları siz ödemek zorunda değilsiniz. Çocuğunuza yarın ne yeriz diye düşünmeden işten ayrılıp bakmak bile çok önemli bir şey aslında. Elbette herkesin ailesi, yapısı farklı. Ben çocukluğumdan maddiyat kaynaklı kavgasız geçen bir gün bile hatırlamıyorum. Annem 45 yaşında emekli oldu bu arada. Babam hala aynı emekli bile olamadı. Eline yüklü para geçse hemen iş kurar o kadar eminim ki. Belki biraz uzun oldu kendi yaşantımla sizi sıktım ama konu benim yaşadıklarımla bağlantılı olduğu için ilgimi çekti. Dilerim çocuklarınız kavga dolu bir evde büyümezler.
İyi yapıyorsun söke söke al ama biriktir o kadarda savurma harcadım de git kendine bilezik al mesela güvenilmez adamaIstenmez elbette ama ne hallere düştüm malesef. Saka gibi cocuklarin bile yapmayacagi seyi yapıyorum baska sansim kalmadi cunku ve isede yaradı bu sacmaligim. Birkac kisiye kefil oldu odemediler biz odedik birde kumar gibi biseyin borcu diyelim
Esimin işyeri her 1 senede banka degistirir bu sebeple her bankada kart degisik degisik şifreler inanin ben takip edemiyorum artik ne yapiyor hangi bankfan para aliyor evet online kullaniyor ama faturalari otomatik odeme talimati vermiyor onu net biliyorum cunku demistim ben isin icinden çıkamıyorum en azindan onlari otomatik yapayim hemen karsi gelmisti yaptirmiyor. O bankafan su bankaya bu bankadan o karta cok islem yapiyor ben yapamam. Ee ona sorupta sunu yap bunu yap bende goreyim demekte neyi degistiyor ki zaten artik borc hata yapmiyor kendisi halletsin bananeyani hanımefendi siz sadece şikayetçisiniz hiçbir çözüm yok.Online bankacılık diye bir şey var her maaş günü otomatik olarak faturalar kart borçları oradan çekilecek.1000 TL birikim hesabına gidecek(otomatik havale) kalan parayı da bölüşeceksiniz. Bu kadar basit
yani yaptırmıyorsa bir şeyler vardır insan faturalara otomatik ödeme talimatı vermez mi.Ya elinize alacaksınız her şeyi ya da ayrılıp nafaka alacaksınız ne diyeyim bilemedimEsimin işyeri her 1 senede banka degistirir bu sebeple her bankada kart degisik degisik şifreler inanin ben takip edemiyorum artik ne yapiyor hangi bankfan para aliyor evet online kullaniyor ama faturalari otomatik odeme talimati vermiyor onu net biliyorum cunku demistim ben isin icinden çıkamıyorum en azindan onlari otomatik yapayim hemen karsi gelmisti yaptirmiyor. O bankafan su bankaya bu bankadan o karta cok islem yapiyor ben yapamam. Ee ona sorupta sunu yap bunu yap bende goreyim demekte neyi degistiyor ki zaten artik borc hata yapmiyor kendisi halletsin banane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?