Esimin ablasının isteği

Soğuk davranmaya hiçte hakkı yok buna müsade etmeyin . Siz yapmanız gerekeni yaptınız hemde en hafif olarak. Daha sert tepki görmediğine şükretsin otursun bence .

Ben sizin yerinizde olsam eşimin iyi niyetli olduğuna inanıyorsam, sadece hayır diyemediği için durum bu hale geldiyse büyük ihtimalle ona şuna benzer bir konuşma yapardım.

Evet biliyorum zorluklarla bu hale geldin. Güzel işin var, iyi kazanıyorsun. Sevdiklerinle de paylaşmak istiyorsun. Ama şunun farkında değilsin veya belki konduramıyorsun. Senin iyi niyetle yardım ettiğin insanlar sana iyi niyetle yaklaşmıyorlar. Maalesef ki dışarıdan bakınca bunlar çok net bir şekilde görünüyor. Seni kullanıyorlar, paranı, hayır diyemeyişini kullanıyorlar. Elbette insan sevdiklerine yardım eder geliri ölçüsünde ama birine gayet yüksek fiyatlı araba almak yardım değildir.
Kaldı ki sen en başından bana bunun kendi paran olduğunu ve karışmamam gerektiğini söyledin, bunun ne kadar yaralayıcı olduğunun farkında mısın? Biz bir aileyiz ve bütçemiz ortak olmalı, sen beni resmen dışlıyorsun ve ne yaptığının farkında değilsin. Bu şekilde devam edersen beni kaybedeceksin. Lütfen kendine çekidüzen ver ve bir evlilikte olması gerektiği gibi davranmaya başla.

Ailesi resmen enayi yurduna koymuş eşinizi siz olaya vakıfsiniz eşinizle uygun dilde ileri gelecek için plan yapıp onlara karşı olan masrafları yani onların isteklerini en aza indirgemelisiniz

eşin sadece kendi ailesine hayir diyemiyorsa yufka yurekli falan degil adam seciyor...
ama esin herkese hayir diyemiyorsa bu da yufka yureklilik degil saflik..
istenilen sey kucuk bisey olsa ya da bi miktar borc olsa anlarim da araba nedir ya hayali golf almamismismis fenalasmismismis....
esin parayi fazla bulmus oraya buraya sivazliyo beyfendi sen de esini borca sokmaya bak biseyler bul...ve kendi birimikinin ne kadar oldugunu artik bu saatten sonra soyleme gizli tut hatta baska hesap ac orda biriktir bundan sonra parani.. ayrica parayi biriktirip durma hep surekli ye ic gez catir catir parani harca.sen de ailene biseyler al.oyle habire kısiyim parami biriktiriyim dersen ve bu miktari esine soylersen esin de nasilsa karimin birikimi iyi maasi iyi bende aileme veriyim der

Eşiniz o arabayı alır ve paşa paşa öder.. Konuyu takip ediyorum.. Ve o arabayı o asalak ablasına alacağına eminim.. Siz neden o potaya girmiyorsunuz pardon? Girin arkadaşım girin.. Sizi ilgilendirmeyecek bir durum değil ki.. Açık açık diyin ki " bak bakalım benim alnımda enayi mi yazıyor.? Kimse kimseye araba almıyor.. Herkes kendi göbeğini kendi kesiyor.. Kimse ayılıp bayılmasın..zira umrumda değil" diyip konunun kapanmasında eşinize destek olabilirsiniz... Ama yok ben o potaya girmem derseniz eşinizle beraber görümcenize mis gibi araba almış olursunuz.. Gelir burda konu açarsınız ben size diyeyim.. Siz halledin bence..

Yazmayin söyle kötü gorumceleri sonra bizimki melaike oluyor. Vicdan yapan ben oluyorum.
ailesine ses çıkartmayan işine geldiği konularda tabiki
eslere ayrı bir sinirim var.

Dedin ya eşim kimseyi kırmıyor diye... her istediğini yapıyor akrabalarının diye...
Aklını başına al, eşin seni parçalıyor... böyle saçma şey duymadım... o adamı neden tutuyorsun yanında?

Bence araba alındı ya da alınmak üzere. Konu sahibinin istediğini yaptirabilecegini pek zannetmiyorum . Çok sakın bir mizaci var adam her türlü ikna eder . Kullanamaya devam ederler böyle...

Eşimde ayni eşiniz gibi , insan bir yerden sonra parayi pulu geciyor bu enayi yerine konmak zoruna gidiyor.. Bir kere siz basta hata yapmissiniz evlilik butun hayati paylasmak demek. Sizin birikiminiz ayri arabaniz ayri anneniniz evinde de oturuyorsunuz maasinizda var. Esiniz sizden yana evlilikten yana hic sorumluluk almamis malesef. Sirtini size yaslamis etrafa para saciyor. Hemen kredi cektirin ev alsin borc odesin. Sorumluluk almasi sart. Bende esimle konustum kredi cekip ev alacagiz baskasina gidecegine biz kiradan kurtulur ev sahibi oluruz.

bu konuya bir an once tavır koymalısınız.eger imkanlarimiz musaitse ailelerimiz icin tabiki her olanagımıxı ortaya koymalıyız. o taraf bu taraf fark etmez. ancak sizin bu bahsettiginiz mevzu da hicbir elzemlik yok.
birde 'sana yalan soylemek istemedim...' diyerek lutuf mu etti? esler arasında yalan soz konusu zaten olamaz. o zaman orada sorgulanması gereken baska durumlar su ustune cıkacaktır!

Bu şaka mı kocası var ve sizden marka belirtip araba istiyor inanılır gibi değil ne insanlar var ya kendi kazanmadığı paraya ortak çıkıyor bu adam evli üstelik kv evinde sığıntı bana ev almış sağolsun şimdi kendine ev alsın kardeşim demiyorda haspamdaki akıllara koş

Buna yufka yureklilik degil enayilik denir kbakmayinda. İlk olarak sakince falan karsilamayin bence sesiniz ciksin. Sonrada annenizin evinde oturmak yerine saga sola para sacan kocaniza ev aldirin. O evi anneniz kiraya verip korasini yemek varken size vermis oturun diye. kocanizda ev alicagi yada kira oduycehi parayi gidip akrabalarina yediriyor he. Kullanilan sadece esiniz degol burda siz bu olanlars goz yumarak kendi ailenizide kullandirtiyorsunuz

sen ıstersen arabanı degıstır askım cok guzel olur sana yakısır en guzelı, nasıl olsa senın cok bırıkımın var dedi

Bu bir esin söylememesi gereken çok çirkin bir cümle bence. Evi var, eşi var, bu kadar ablaya ebeveynlik neden? Ablası bulmuş kardeş gibi safı, ev bile aldırır ikinciye. Siz de böyle bakarsınız gibi...

Noldu ya Golf alındı mı?
Yeni yıldan önce alın bari zarardan kar olur.

Bana araba alındı gibi geliyo.. konu sahibi de tepki almamak için 2 gündür gelmiyo
Yazik simdi tahminin evde savas vardir cunku konu sahibi hic ses etmemis simdi eger sesi ciktiysa onunla ugrasiyordur bn cok sinir oldum bacim araba ne is ay yok yok ben cok safimmm Allahim ne olucak halim bn daha ufacik bir sey istemekten utanirim milletin haya damari genis

Aynen valla bende çıldırdım burda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…