Esimin ablasının isteği

Yani araba alınacak galiba...

ONun esas ailesi olarak sizin beklentileriniz peki ? Sizin beklentileriniz ne olacak ?

Sanırım sonuç olarak o araba alınacak.

biraz daha detyalı yazarsan suan evdemi mesela sonra ne konustunuz sen nasıl davrandın dedin mi yeter artık bıktım senin ailenden bu evden cıkalım bize bi villa al anca sen bundan anlarsın dedin mi acaba böyel kibar kibar konusursan bu adam ablasına ev de alır sen acıktı kalırsın bide yukarsa yazmıslar arabanın parası 90 bin falan mı yani köy bilecikte ev alınır o parayla

Ablası eşinizin ailesi değil, eşiniz de ablasının ailesi değil. Herkesin kendi ailesi ve geleceği var. Bence esas sorun burada başlıyor.

Ben kayınvalidemin biz bir aileyiz cümlesi yüzünden tartışma çıkarmıştım. Biz bir değil iki aileyiz diye. Bence eşinizin de artık bunu anlama vakti gelmiş.

Aileci erkek zordur bilirim ama ya düzelecek ya esas ailesi kimse onlara gidecek diye düşünüyorum.

Mesaj kesildi kızlar kusura bakmayın devam ediyorum 2. Mesaj olarak. Sonra, ben de dedim ki elzem seyler olabilir bunlar hastalık yemek gibi onlarda destek olmana birsey demiyorum ama bu araba olayının kabul edemeyecegım birşey oldugunu soyledim. Ve eger gıdıp alırsa ona olan tum guvenımın bıtecegını anlattım. Ve sonra eşim bana o zaman yarın birlikte gidelim ve beraber konuşalım ailemle dedi cunku ben hayır diyemiyorum kimseye dedi. Ben de tabii ki kabul etmedim cunku ben bu potaya girmem o onun sorunu onun galletmesi gereken problemi. Ben tum burda arkadasların ılımlı mesajlarındaki gibi guzel bir ev hayalım oldugundan ılerde cocugumuz ıcın guzel bır hayat kurmamız gerektıgınden bahsettım. Yani, eşim haklısın dedi ama arabadan kesin vazgectıgını soylemedı tek dedıgı tamam senin istedigin gibi olsun dedi en son. Ama cok soguk ve uzaktı bu konusmadan sonra ablama mesaj yazayım dedi aramadı dun gece bugun ben ısteydım bugun arayıp bırsey konustular mı bılemıyorum. Bugun de gitmedi şu an evde.

simdilik erteleyecek arabayi ama hala akillanmadi soyliyim ben size
tabi ki hayat sizin hayatiniz ama temkinli davranin lutfen

ılımlı olmak işe yaramazsa gerekirse rest çek.

Gerekirse sizin bu durumdan rahatsız olduğunuzu, artık kendinize birikim yapacağınızı, bu yüzden araba alamayacağını söyleyebilir bence.

Aile art niyetli değilse anlayış gösterir, tam tersi ise oğlumuzu bizden koparıyor diye kötü gelin ilan edilirsiniz ki bu hiç önemli değil. Eşinizin bundan sonraki tavrı, tutumu çok önemli. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Allah'ım ne kadar modern bir aile

Bu işe el at diyor. At bence.
Yoksa alacak arabayı.Evet demiş bir kere o yuzden hayira ceviremiyor.

İnanılır gibi değil. Araba diye ağlamak, telefonda fenalaşmak.. Bu gidişat devam ederse, korkarım evliliğin tehlikeye girer. Hazıra dağlar dayanmaz. Eşini tüketip, eşin eliyle yavaş yavaş senden tırtıklama planlarına başlarlar gibi görünüyor. Çok yüzsüzlermiş anlattığın gibiyse. Sinir bozucu bir durum. Fakat eşinin gözleri mühürlü şekilde bunu görmemesi veya işine öyle gelmesi daha da sinir bozucu. Yeterince yorulmuş olmalısın ama evliliğini, mutluluğunu, eşinle kurduğun aile değerlerini sorgulaman yakındır. Belki de aile kavramı eşin için memleketteki anne baba, abla ve akrabalardan ibarettir. Sen birlikte yaşadığı, evli olduğu kişi, maddi imkanlarını ailesine daha ziyade dağıtmasını kolaylaştıran bir imkan kapısısın belki? Tepkini ortaya koymazsan "Ailemin beklentisi var" "Onların durumu yok" gibi üst perdeden argümanlar ömür boyu devam edecek ve seni sağlığından edecektir. Umarım olaylar dilediğin şekilde sonuçlanır ve o araba alınmaz.

Yok artık .ailesine yardım eden gördüm de araba alan ilk kez duyuyorum.bir kere sizin niye ekonomi bu kadar ayrı onu da anlamadım.siz bir ailesiniz.sanki esin değil de ev arkadaşın gibi onun birikimi yok beni var demissin mesela.birikim ailenin birikimidir.esin de o para sadece kendine aitmiş gibi har vurup harman savuramaz.ne demek ablasına araba almak.o ablanin esi nasıl biriymis ki bunu kabul edecek.sizin bunu yapabilmeniz için baya bir zengin olmanız lazım.o arabayı alana kadar sizin evinizin bir ihtiyacını karsilasin.coxuklari için bir birikim yapsın.

O nasil bi abla be. . Telefonda aglayip ben araba istiyorum demeler sonra fenalasma atraksiyonlari falan tövbe bismillah eşiniz çok saf sanirim .. Yarin öbür gun bu abla denen şahsiyet eşinden boşan ben onu sevmiyorum ayyyyy diyip yerlere kapaklanip bayilma sahnesi yaparsa ne olucak peki??

bence susma tam kıvama getirmissin arasın ablasını abla araba alamam ben desin sende destekle sonrada ilk isin ev alırmak olsun pazartesi görüsmeye basla bence

Gerekirse eşinizin dediğini yapın ve olaya el atın zaten belli ki sizi saydıkları yok bırakın kötüde olun eşiniz elindekini avucundakini ailesine yapıyor yarın öbür gün allah korusun boşanma olsa sizden nafaka bile ister ki yanlış bilmiyosam mesela boşanmayı isteyen taraf siz olursanız ve eşinizin maddi imkanları boşandıktan sonra şindikinden ve sizden aşağıya düşerse nafakaya hak kazanabiliyor diye biliyorum yinede yanlış olmasın tabi iş o raddelerede varmasın ama bu araba alınmazsa ve eşinizin tavrı değişmezse sıkıntı yok ama adam size tribin huzursuzluğun alasını yaparsa anlarsınız bide dikkatimi çeken aslında eşiniz sizin rahatsız olduğunuzun farkında çünkü mesajlarda noldu aşkım canınmı sıkkın vb şekilde alt ediyo anlamıyomu sanki neye sıkıldığınızı da bide istediği şey çok normalmiş gibi davranıyo normalleştirmeye çalışıyo

Bence birikiminizi saklamak falan çok saçma oturtun karşınıza ciddi bir konuşma yapın.
Artık eşiniz bekar değil.
Siz bir ailesiniz bunu anlayın ve anlatın bu bir.
Siz çocuk düşünmüyor musunuz? Çocuğumuzu özel okulda okutacak, ona ev alacak, yurt dışına eğitim için gönderecek fırsatımız var ama ablam buna engel oluyor deyin, bir çocuk birikimsiz olmaz, eşinizin ablası sizin doğmamış çoçuğunuzun rızkını, hakkını yiyiyor çok ayıp birşey.
Ortak bir hesap açın, işlem için iki imzaya da ihtiyaç olsun, her ay beraber birikim yapın, orak geleceğiniz, çocuğunuz için, emekliliğiniz için. Ayıp çok ayıp, siz aile değil misiniz kuzum?ablası da kredi çeksin zorlandıkları ay eşiniz bir iki yardım eder ama o kadar.

Canım fırsat bu fırsat.. anladığım kadarıyla eşin tamamen vazgeçmiyor.. sadece kendince erteliyor.. hemen onu borca sok.. ev bul ev aldır.. başkasına yardım edecek hali kalmasın..

Helal olsun. Ne demişler içimde kalıp dert olacağına söyleyim gülünç olsun. Bence en doğrusunu yaptınız. Şimdi en azından eşiniz ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi biliyor. Ona göre adım atar. Şimdi futürsuzca söz vermenin gereğini yapsın. O abla da kendisi düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…