Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

o yorumu okudum ben direk empati yapması için yazdığını düşündüm ama kim yazdı onu tam hatırlamıyorum

Ben yazdım hanımefendi ve evet empati kursun diye yazdım ama nedense o kadar tepki çekti ki anlamıyorum yani,o zaman yarası olan gocunsun diyorum bende.

tamam bu konuda rahatsız olmanız normal insan evinde rahat olmak ister sürekli gelen birisi çok iyi olsa bile zamanla gıcık olur sorun şu ki eşiniz için siz ne kadar yakınsanız anneside okadar yakın ama eşiniz sizinle annesinin birbirine el yabancı olduğunu o evin sizin eviniz hatta kaleniz olduğunu anlayamıyor kendi rahatsız olmadığı için annesinden sizinde olmayacağınızı düşünüyo oda annesi iyi birisi diyede dahada rahatça çağırıyo ki bizim kayınvalidelerimiz sizin ki gibi iyi olmamalarına rağmen eşlerimiz annelerini melek gibi görüyo yani siz kayınvalidenizi sevmiyor deil eşinizin bu durumundan dolayı gıcık oluyosunuz

Ben yazdım hanımefendi ve evet empati kursun diye yazdım ama nedense o kadar tepki çekti ki anlamıyorum yani,o zaman yarası olan gocunsun diyorum bende.

ben yaptım lütfen bana allah benim gibi gelin vermesin oğlum yok ama bellide olmaz tamam kaynanam herşeyi hak etti ama yinede olsun

Olayın kaynağı bu o zaman sonuç olarak sen de ailesine karşı dolduruyorsun kendini.. belli ki eşinden bu konularda incelik bekliyorsun, bu en doğal hakkın olsa da eşin de şuan alışma sürecinde ve erkekler her zaman çok ince olamayabiliyor. Konunun inada binmemesi için tatlı dille, eşini eleştirmeden sabırla izah etmeye çalış. ama konuyu her seferinde uzatmadan tartışmadan tatlılıkla kapat. "Ben de istiyorum kardeşinin yalnız kalmamasını " diye başlarsan cümlene eşin savunmaya geçmez o zaman, sonra "ama yine de sormak için de olsa bana da sorarsan ben kendimi daha iyi hissederim." gibi bağlayabilirsin konuyu. "Bana niye sormadın, bana da sorman lazım vs.." gibi çkışmamaya çalış derim. bir de şimdi eşin de evliliğe alışıyor.. zamanla düzeniniz oturur, o zaman ailesiyle telefonda uzun konuşması da gözüne batmaz.
Bence de asıl sorun eşini paylaşamaman ya da sana sormadan plan yapmasından dolayı ona kızman. belki aylar alır ama sabırla ve tatlı dille konuşursan, sonunda sen rahat eder, durumu daha tarafsız görür ve belki sen arayıp çağıracak duruma gelirsin. çünkü iyi insanlar olduğunu söylüyorsun zaten...
ama eşinle bu konudaki her tartışma durumu daha da kemikleştirir sanırım. konu açılınca tartışacağınızı hissediyorsan bence konu değiştir, inatlaşma. konuyu hep eşin sakinken, morali yerindeyken uzatmadan konuş. zamanla seni anlayacaktır

Son olarak şunu da yazayım eşin bu gün diyor ki annemlere dedim ki gelin Ramazan'ın son on günü bizde tutup bayramı burada yapalım o kadar canım sıkıldı ki

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eşimi paylaşamadığım bir gerçek

Siz istiyorsunuz ki ben yanındayken annesini özlemesin,onu çağırmak demek sizinle daha az vakit geçirmek demek.E buna yeni evli bir erkek neden ihtiyac duyar?Bu konuda yorumum yok.Ama bu davranış biçimiyle de istediğinizi elde edebileceğinizi düşünmüyorum.Bir kere günahsız ve size iyi davranan insanlara surat asmayın.Nacizane önerim eşinizle açık konuşmak,şık yatak gecelikleri,romantik akşam yemekleri,bir iki cilve ile yalnız kaldığınızda neler olabileceğini gösterin.Bir süre daha ailesini çağıracaktır tabii o arada da güleryüzünüzü ve saygınızı kaybetmeyin çünkü mesele onlar değil,eşiniz.Siz istemedikçe inada bindirdiğini de düşünüyorum.Aslında adamcağız haklı da ben de olsam ben de inat ederim.Annesi sizdeyken cilve,romantizm,şık gecelik falan olmayacağına göre de artık ziyaretler seyrekleşicektir diye düşünüyorum.Ama bırakın da adamcağız annesini arasın sorsun doya doya.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

zeytin saçını boyadınmı

konu başlığını deiştir bence kusura bakmada eşinde kaşınıyo yani o ne öyle ya aynı teklifi eşim benim anneme yapsa yemine derim kıyameti koparırım ramazanda babamı çekemem ben okadar insanı ağırla sahuru ayrı iftarı ayrı birde bayramda insan bi zaman sonra evde birbirine çarpıyo ya

Bende aynı fikirdeyim,demek ki bazı insanlara karşı iyi olsan suç kötü olsan suç hele erkek tarafıysan,tabi düşünmediğimiz şey hepimizin birgun karşı taraf olacağı ve bize böyle davranılsa ne hissedeceğimiz.

zeytin saçını boyadınmı

ay alemsin canım buradan görünce kendi konumdayım sandım bir an
sipariş verdim boyayı netten, bekliyorum, boyayınca yazar, belki resim de eklerim
konu sahibi arkadaşım ufak bir konu dağılması oldu, kusura bakma ne olur

Simdiden gözünüz aydin olsun. ..
Siz esinize istemediginizi söylediginiz surece demek ki hersey daha da inada binecek..
Hatta ileride evinize bile tasinmalarini teklif edebilir size danismadan...
Bol sanslar !!!

Buradaki gelin-kaynana konularindan etkilendiginizi soylemissiniz.
Bu yuzden mi bu tavirlariniz yani?

Iyi de arkadasim herkesin kendi akli fikri vardir degil mi? Herkesin iliskileri farklidir. Birileri sorun yasar sevemez, bundan size ne ki? Siz niye kayinvalidenizden hincinizi cikariyorsunuz burdaki filanca kisiler sorun yasiyor diye?

Burda kayinvalidesiyle anne-kiz gibi olan da var. Tabii buralarda genelde dert konusu oldugu icin pek yazilmaz ama ben rastladim. Zaten iyi bir aile denk gelmis, kiymetini bilebilseniz aile hayatiniz icin kocaman bir arti olur. Ama yok. Illa sorun cikmali. Ne de olsa kayinvalide.

Iste ben karakteri zayif, insan iliskilerini kendisi dusunerek yonlendirebilme yetisi olmayan, baskalarindan cabuk etkilenip kendi hayatinda uygulayan insanlarin kk'da bu tur sorunlari okumamasi gerektigini dusunuyorum. Ben 6 yildir uyeyim buraya. Evli de degilim. Yuzlerce gelin-kaynana konusu okudugumdan ve bircoguna yorum yaptigimdan emin olabilirsiniz. Ama hic de gelecekteki olasi kayinvalideme dis bilemedim, bu konulardaki insanlarin sorunlarindan yola cikarak onun notunu vermem. Etkileniyorsaniz, cabuk gaza geliyorsaniz okumayin bu tur konulari, sonra boyle nedensiz yere hayatinizi zorlastiriyorsunuz. Siz ilk degilsiniz, burda okudugu konulardan sonra "mesafe koyacam" diye gidip millete en basindan cephe alan kizlar cok. Saygisizlik yapan cok. Zayif insanlarin cok beyni yikaniyor burda. Anlasilan sizinki de yikanmis. Kendine guveni olan, karakteri oturmus insanlar bu kadar etkilenmiyor, alacagi dersini aliyor sadece. Size daha fazla kayinvalide-gelin dert konulari tavsiye etmiyorum.

Mesafeden bahsetmissiniz. Sizinki mesafe degil, saygisizlik. Bunun ayrimina varmaniz lazim oncelikle.

Saygi gosterin, guler yuz gosterin tavsiyelerine "sevmedigim insana sirnasamam, canim cicim diyemem" diye tepki vermissiniz. Yani bunu da yanlis anlamissiniz. Kimse size yapmacik olun, kayinvalidenizin boynuna atlayin, cok seviyormus gibi yapin demiyor. Sadece misafirperver ve daha onemlisi medeni olmayi bilin evinize gelen insan karsisinda. Siz her yazdigimizi baska turden anliyorsunuz ve karsiliginda olmadik savunmalara geciyorsunuz, ben size laf anlatabilecegimi sanmiyorum.

Size iyilikten baska birseyi dokunmamis bir insani annenize haksizlik olmasin diye sevemiyor, hadi sevmeyin ama saygi bile gosteremiyorsaniz sizin karakter sorununuz var demek ki. Gecimsiz birisiniz belli ki. Bence de psikologa gorunun. Sebepsiz yere butun bu sinir bozuklugu normal degil zira.

Sizlerin kocası size sormadan kaynananızı ve görümceniZi Ramazan'ın son on günü çağırıp bayramı beraber yapalım dese ne dersiniz

Burda beni eleştiren hiç kimse bunu duyup sessiz kalmaz ben sadece eve çağırmadan önce bana haber ver , müsait misin diye sor diyorum ama eşim ben evin müsait olup olmadığını biliyorum diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…