Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

Sizin dedikleriniz, yani bahsettiginiz hassasiyet benim icin mantikli sebepler icin gecerli. Size katiliyorum, ama normal insanlar icin. Bu konu icin gecerli bulmuyorum. Konu sahibi dese ki "boyle boyle yaptilar, soyle sorunlar yasadik, sevemiyorum", o zaman amenna.

Ama yok. Konu sahibinin davranislarinin sebepleri:

KK'da gelin-kaynana konulari okudum, sevmiyorum,
Esimi kiskaniyorum, paylasamiyorum,
Onu seversem anneme haksizlik olur, sevmiyorum,
Mesafe koyuyorum.

Boyle sebeplerin hukmu yok gozumde. Deli sacmasi gibi cunku. Pabuc birakmam bu tur laflara. Bana bunlarla gelen ese de annem icin fikir sorma geregi duymam. Saygi gormek isteyen insan once saygi gosterecek. "Sen once evine gelmis insana dogru davranmayi bil" derim o ese. Hepten inada bindiririm. Bu evlilik yakinda sallanir. Omur boyu cekemez kimse bu davranislari.

Konunun basligindan bile butun bu sorunlarin kaynaginin konu sahibi oldugu belli oluyor.
"Esimin ailesi cok iyi ama ben sevemiyorum." Var mi boyle birsey? O zaman sorunu kendinde ara derler adama degil mi?

Çok bile durdu 8 aylik evli...
Ve yakinda k.valide geliyor 10 gun....
Zamani iyi degerlendirmesi gerek....
Sonucta esini de kiskaniyor !!!!

yaşını on kere sordular söylemedi ..
kimsede destek çıkmayınca usandı..
sabahtan beri bize dil dökene kadar sorunu halletmişti be ..

Konunun basligindan bile butun bu sorunlarin kaynaginin konu sahibi oldugu belli oluyor.
"Esimin ailesi cok iyi ama ben sevemiyorum." Var mi boyle birsey? O zaman sorunu kendinde ara derler adama degil mi?

Dedikte yorum bile yapmadi...
En kesin cözum psikiyatrist dedim yine cevap yok...
Enteresan bi kisilik !!!

yaşını on kere sordular söylemedi ..
kimsede destek çıkmayınca usandı..
sabahtan beri bize dil dökene kadar sorunu halletmişti be ..

Ben sordum ama eminim 24 -25 ten fazla degil...
Veya asiri gecimsiz biri...
Allah yardimcisi olsun esi ve esinin ailesinin...

Peki durum tam olarak böyle ise, konu sahibi baştan belki tecrubesizliğinden beki başka nedenlerden hatalı davrandıysa, bundan sonra ömrü boyunca eşinin kedisine danışmasını sağlayamayacak mı? Buna hakkı yok mu? Nasıl olursa sizce bu durum düzelir? Haklı ya da haksız, işi inada döken eş bu davranıştan nasıl vazgeçer? Açık açık bir tatsızlık olmamış neticede kv ile... diyelim ki güler yüzlü davranmayı başardı kayınvalidesine, eşi kendiliğinden düzelir de evle ilgili vereceği bir kararı karısına danışır mı? Bana yine danışmaz, ikna edilmesi gerekir gibi geliyor da ondan soruyorum. Bence inat da çok yıkıcı bir huy...

Son düzenleme:
Ben sordum ama eminim 24 -25 ten fazla degil...
Veya asiri gecimsiz biri...
Allah yardimcisi olsun esi ve esinin ailesinin...

bence daha kücük .. 18 20 yi gecmez ..
Allah yar ve yardımcısı olsun ne diyelim..

Evet güzel dileklerde bulunmadım, cümlenin muhatabı kendini mükemmel buluyosa onun açısından çok güzel bi dilektir aslında,bakış açısına göre değişir yani ama sanki bela okumuş gibide muamele görmemeliydim,dediğiniz gibi bir ozelestiri vesileside olabilirdi ama direkt fişlendi.Hani anlam veremedigim bu,neyse..

Bakin sizde farklı açıdan yaklaşıp olumlu yorum yapmışsınız demek ki kendinizi haklı buluyorsunuz ve hicte gocunmuyorsunuz,bu sizin icin iyi bir dilek,ne mutlu ALLAH inşaallah tüm hayırlı dualarınızı kabul eder ve kayınvalidenizi de size hayırlı kılar :) iyi geceler.

Konu sahibi degismedigi surece esi de degismezz...Ve degismemeli...
Önce cuvaldizi kendine batiracaksin sözüde tam konu sahibi icin yazilmis sanki...

Ben konu sahibinin davranislarinin sebebinin karakter sorunu oldugunu dusunuyorum. Tecrubesizlige de baglayamiyorum. Tecrubesiz insan tecrubesiz gibi davranir ama saygi duymanin tecrubeyle ilgisi yok. Insan oldugu icin saygi duyulur oncelikle.

Konu sahibinin duzelecegini de sanmiyorum. Huylu huyundan vazgecmiyor. Bu tur evlilikler fazla da yurumuyor. Ben bu kadar sorunlu olup da sonradan kalici olarak degisen insana rastlamadim. Herseyden ve herkesten sorun yaratiyorlar, ve bu huzursuzluklar cig gibi buyuyor.

Ola ki konu sahibi duzelecek olsaydi, esinin guvenini zamanla kazanabilirdi ve esi de bir sure sonra kendisini ciddiye alip ona da danisabilirdi diye dusunuyorum. Bence esin inadi yine de yapici bir inat. Adam alt tarafi annesini davet ediyor, annesi de iyi kadinmis, evin isini goruyormus gelince. Ben konu sahibindeki inadi ve daha hala kendisini savunmasini daha yikici ve tehlikeli buldum. Esine ve ailesine uzuldum acikcasi.

8 aylık evlılıkte esler bırbırnı tam anlamıyla cozemıyor kayınvaldeye ısınmak helekı ayrı sehırlerde dahada zor olur canım.bırde evlenırken cok dolduruluyoruz aman ezdırme kendını vs ınsan karsısındakını ılk baslarda ocu gıbı gorerek kasıyorda kasıyor mesafe koyucam dıye kı basta bende oyleydım. ama zamanla esımle ınatlasmalarımız bıttıkten sonra, kayınvaldemı tanımak ıcın daha fazla fırsat buldum.mesafyı ayarlayamama durumu sendekıde ve bu ınsanın en cok kendısıne zarar verıyor.ne zaman gıdıcek olsam kasılırdım acaba bı ımada bulunurmu, ters bır laf edermi dıye ama ne zaman akısına bıraktım ohh be dedim. cunku sen kastıkca hata arıyor moduna gırıyorsun ve olumluyuda olumsuz goruyorsun.2 yıllık evlıyım 6 aylıkken aynı sehırde yasamaya basladık aynı sehıre gelırken bıle kendıme aıt hayatım olurmui karısırlarmı gbı vesveselerle geldim.zamanla oturacaktır hersey.

bırde her erkek evlendıkten sonra aıleye daha fazla duser evlendıde degıstı demesınler dıye suan esının aılesıne olan ılgısıde bundandır cok gorme.kendını ıspatlamaya calısıyor bır nevi :) Erkeklerde boyle kasılmalar yok benım esımde aıleme karsı daha cabuk kaynastı ısındı, kendı davet eder benden once.ve sadece bu bıle bıraz kendınden fedakarlık etmenı gerektırıyor aslında, sevdıgın adamı uzmemek adına cok buyuk bır fedakarlıkta degıl bu senın durumunda kv zaten ıyı nıyetlıymış, benımkıde sıkıntılı bır kv degıl cok sukur ama ıyı nıyetlıde soylese bazen lafının nereye gıdecegını bılmeden konusur o durumlarda bıle uzulsemde bır cvb vermem cunku saygıyı ben bıraktımmı kımsedende goremem degılmı, sevılmeyen ıtıcı gelın olmakta cok uzucu olur.

Anlıyorum.. Yine de bana hala tecrubesizlikten ve toyluktan kaynaklanıyor gibi geliyor.. Bir de inadın niyeti yapıcı olsa da herkeste yapıcı sonuçlar doğurmayabiliyor.. İnat yerine açık iletişimle her şey daha kolay çözülebilir diye düşünüyorum. Mesela ben de yapı olarak önceden inatçıyken, doğru bildiğimde sonuna kadar direnirken zamanla bundan fayda değil zarar gördüğümü, inat ettiğimde iyi de olsa niyetimin anlaşılmadığını deneyimleye deneyimleye öğrendim ve çok şükür inadımı törpülemeyi başardım. İnat, karşıdaki beni çözsün, ben doğru bildiğimden şaşmam, taviz vermem demek oluyor biraz, bu da ancak insanın kendini ve çevresini yıpratmasına neden oluyor.

Ne diyeyim, inşallah zamanla düzenlerini oturtup doğruyu bulup aşarlar..

Telden girdigim icin diger yorumlar gibi sizin bu yorumunuzu da begen butonu olmayisindan oturu begenemedim ama bakis açisi icin dediklerinize aynen katiliyorum.

Umarim sizin icin de her sey gonlunuzdeki gibi olur... tum guzel dilekleriniz karsiligini bulur... :)

Bu arada guzel hayirli dualariniz icin coook tesekkur ederim! Tam da ihtiyacim oldugu anda geldi acikcasi :)

Wala o tavirlarin karsisinda benim yaptigimi baskasi yapsa gurursuz denebilirdi ama es adayimin hatrina onu uzmemek ve kv adayina saygida kusur etmemek icin elimden geleni yaptim.
Noldu sonuc, yine kendi oglu uzuldu.
Ustelik annesine toz kondurmayan adam bu sefer hatasini kapamak icin kac kez ozur diledi de ben hala hirsimi alamiyorum:))
Bazi kv.ler de o paylasamadiklari ogullarini kendi elleriyle boyle bize itiyorlar da farkinda degiller

Konu sahibi, benzer sekilde sen de esini ailesine dogru itiyorsun...
Konulardan etkileniyorum dedigin icin yazma geregi duydum. Bu tip cikarimlar yaparak okursan hicbir konu seni olumsuz davranislara suruklemez...
Umarim yuvanizdaki huzursuzluk olusturacak sorunlari cozmeyi basarir, hep mutlu olursunuz...

Aklıma dayımın hanımı geldi.Kırk yılda bir gitmişliğim var.Ben de misafir gititğimnde diken üstünde oturmuştum.Üstelik ev işlerine de yardım etmiştim.Gerçektn şımarıklık,eşailesine karşı misafirsevmezmezlik.Niye çünkü elinden alacaklar evini,kocasını.Gereksiz bir korku,endişe.İçten içe bir önyargı..Ama sonuçta şımarıklık..Olgunluktan uzak bir davranış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…