Ama kocasi da neden diyemiyor??
O da muamma!!!
gelmesinler !!! diyecegini adı gibi bildigi icin olmasın
Bence bu durum kişiliğe göre değişir. Benim eşim (gerçi evli değil nişanlıyım) ailemden birini sevmezse, ben o konuda aksine daha hassas davranır, ona danışarak çağırır, elimde olmadan bir emrivaki olmuşsa da durumu hemen eşime izah ederdim... hatta önden eşimi iyice bu fikre alıştırırım ki bir gerginlik yaşanmasın. Ve ailem dahil herkese yuvamda kararların müşterek verildiğini hissettirirdim.. Gerçi bu örnekte son derece iyi niyetli insanlar söz konusu, neyse... Tabi bunlar tarz meselesi.. Bir de elbette ki erkekler bu kadar incelikli düşünmüyor.
En baştan beri erkek eşine danışmadan bildiğini okuyorsa da bir önyargı oluşabilir. Eş annesi diye düşünmeyin, başka bir misafir gibi düşünün, belki o zaman evin hanımının neden bana danışılsın dediğini daha iyi anlayabiliriz. Tabi ki anne meselesi hassas olunca durum değişiyor. Ama insan ömrünün kalanını geçireceği insana karşı da hassas davranmayı öğrenmeli. Yine de evin hanımı olarak konu sahibi eşini tatlılıkla ikna etmeli.
Tabi ki ne evlilikler, ne dertler var.. O ayrı, ama bu konu da kendi içinde önemli .. zaten biz de olması gerekeni ve bunu nasıl oldurabileceğimizi konuşuyoruz burada ..
Ben neticede eşlerin birbirine karşılıklı olarak daha açık, ılımlı ve anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum.
Bence sadece bu kadar degil !!!!
Bıkmış olmalı
konu sahibi firar ..
beyhlül kaçar ..
Çok bile durdu 8 aylik evli...
Ve yakinda k.valide geliyor 10 gun....
Zamani iyi degerlendirmesi gerek....
Sonucta esini de kiskaniyor !!!!
Konunun basligindan bile butun bu sorunlarin kaynaginin konu sahibi oldugu belli oluyor.
"Esimin ailesi cok iyi ama ben sevemiyorum." Var mi boyle birsey? O zaman sorunu kendinde ara derler adama degil mi?
yaşını on kere sordular söylemedi ..
kimsede destek çıkmayınca usandı..
sabahtan beri bize dil dökene kadar sorunu halletmişti be ..
Sizin dedikleriniz, yani bahsettiginiz hassasiyet benim icin mantikli sebepler icin gecerli. Size katiliyorum, ama normal insanlar icin. Bu konu icin gecerli bulmuyorum. Konu sahibi dese ki "boyle boyle yaptilar, soyle sorunlar yasadik, sevemiyorum", o zaman amenna.
Ama yok. Konu sahibinin davranislarinin sebepleri:
KK'da gelin-kaynana konulari okudum, sevmiyorum,
Esimi kiskaniyorum, paylasamiyorum,
Onu seversem anneme haksizlik olur, sevmiyorum,
Mesafe koyuyorum.
Boyle sebeplerin hukmu yok gozumde. Deli sacmasi gibi cunku. Pabuc birakmam bu tur laflara. Bana bunlarla gelen ese de annem icin fikir sorma geregi duymam. Saygi gormek isteyen insan once saygi gosterecek. "Sen once evine gelmis insana dogru davranmayi bil" derim o ese. Hepten inada bindiririm. Bu evlilik yakinda sallanir. Omur boyu cekemez kimse bu davranislari.
Ben sordum ama eminim 24 -25 ten fazla degil...
Veya asiri gecimsiz biri...
Allah yardimcisi olsun esi ve esinin ailesinin...
Yoo ben sizin her yorumunuz icin oyle dusunmuyorum. Zaman zaman tansiyon yukselebiliyor ve az once de yazdim mimikleri gormedigmiz icin okurken unlemler cumleler vs kizgin gergin MİŞ gibi hissediliyor...
Bence iyi birilerine surat asmak vs saygisizca ve bu konuda herkes hemfikir.
Senin gibi gelin diyince...aman evlerden irak olsun diyesi geliyor insanin. Yapilan iyiligin deger gormemesi o kadar kotu o kadar uzucu ki... dolayisiyla guzel dileklerde bulundugnuzu soyleyemeyiz.
Fakat haklisiniz, eger bir kisi kendini "dogru" goruyorsa sizin soyledigniz seye de alinmamali... ya da ozelestiri yapmali.
Mesela ben kv adayimla daha simdiden o kadar sorun yasiyorum ki... kv konusunda kendim gibi soylenen sevgili/es istemem ama gelin isterim dedim sizin yazdignizi okuyunca)
Peki durum tam olarak böyle ise, konu sahibi baştan belki tecrubesizliğinden beki başka nedenlerden hatalı davrandıysa, bundan sonra ömrü boyunca eşinin kedisine danışmasını sağlayamayacak mı? Buna hakkı yok mu? Nasıl olursa sizce bu durum düzelir? Haklı ya da haksız, işi inada döken eş bu davranıştan nasıl vazgeçer? Açık açık bir tatsızlık olmamış neticede kv ile... diyelim ki güler yüzlü davranmayı başardı kayınvalidesine, eşi kendiliğinden düzelir de evle ilgili vereceği bir kararı karısına danışır mı? Bana yine danışmaz, ikna edilmeli gerekir gibi geliyor da ondan soruyorum. Bence inat da çok yıkıcı bir huy...
bence daha kücük .. 18 20 yi gecmez ..
Allah yar ve yardımcısı olsun ne diyelim..
Peki durum tam olarak böyle ise, konu sahibi baştan belki tecrubesizliğinden beki başka nedenlerden hatalı davrandıysa, bundan sonra ömrü boyunca eşinin kedisine danışmasını sağlayamayacak mı? Buna hakkı yok mu? Nasıl olursa sizce bu durum düzelir? Haklı ya da haksız, işi inada döken eş bu davranıştan nasıl vazgeçer? Açık açık bir tatsızlık olmamış neticede kv ile... diyelim ki güler yüzlü davranmayı başardı kayınvalidesine, eşi kendiliğinden düzelir de evle ilgili vereceği bir kararı karısına danışır mı? Bana yine danışmaz, ikna edilmesi gerekir gibi geliyor da ondan soruyorum. Bence inat da çok yıkıcı bir huy...
Ben konu sahibinin davranislarinin sebebinin karakter sorunu oldugunu dusunuyorum. Tecrubesizlige de baglayamiyorum. Tecrubesiz insan tecrubesiz gibi davranir ama saygi duymanin tecrubeyle ilgisi yok. Insan oldugu icin saygi duyulur oncelikle.
Konu sahibinin duzelecegini de sanmiyorum. Huylu huyundan vazgecmiyor. Bu tur evlilikler fazla da yurumuyor. Ben bu kadar sorunlu olup da sonradan kalici olarak degisen insana rastlamadim. Herseyden ve herkesten sorun yaratiyorlar, ve bu huzursuzluklar cig gibi buyuyor.
Ola ki konu sahibi duzelecek olsaydi, esinin guvenini zamanla kazanabilirdi ve esi de bir sure sonra kendisini ciddiye alip ona da danisabilirdi diye dusunuyorum. Bence esin inadi yine de yapici bir inat. Adam alt tarafi annesini davet ediyor, annesi de iyi kadinmis, evin isini goruyormus gelince. Ben konu sahibindeki inadi ve daha hala kendisini savunmasini daha yikici ve tehlikeli buldum. Esine ve ailesine uzuldum acikcasi.
Evet güzel dileklerde bulunmadım, cümlenin muhatabı kendini mükemmel buluyosa onun açısından çok güzel bi dilektir aslında,bakış açısına göre değişir yani ama sanki bela okumuş gibide muamele görmemeliydim,dediğiniz gibi bir ozelestiri vesileside olabilirdi ama direkt fişlendi.Hani anlam veremedigim bu,neyse..
Bakin sizde farklı açıdan yaklaşıp olumlu yorum yapmışsınız demek ki kendinizi haklı buluyorsunuz ve hicte gocunmuyorsunuz,bu sizin icin iyi bir dilek,ne mutlu ALLAH inşaallah tüm hayırlı dualarınızı kabul eder ve kayınvalidenizi de size hayırlı kılar :) iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?