Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

tamam işte sorun kocanla

Son düzenleme:

Adam 40 kat yabanci misafir getirmiyor ki, annesini getiriyor. Abartiyorsunuz. Siz annenizi davet ederken soruyor musunuz musait miyiz diye?
Hosunuza gitse de gitmese de en yakini annesi. Baska kimsenin yerini dolduramayacagi kadin.
Esinizi kiskanma, paylasamama sorununuzu bu kadinla kendinizi kiyaslayarak gostermeyin bence. Kaybeden siz olursunuz.

Hosunuza gitmeyen teklifte de dogru duzgun konusmayi bilmelisiniz zaten. Bunun yolu eve gelene surat asmak degil, orasi kesin.

Bu konuda tamamen hak veriyorum sana, ama bu işin inada binmemesi için elinde tatlı dilden ve sabırla açıklaman dışında başka bir seçenek yok sanırım . Tartışmalar durumu daha da kötüleştirir. İnşallah bir an önce aşarsınız.

Son düzenleme:
Ben iyi yapmissin o kadar inadim ki sen benden de inat ciktin derdim...
ANnen cok iyi ama kk da k.valide ile ilgili konulari okuyup ön yargili oldum sevmiyorum anneni derdim....
Bu 10 gunu on yargimdan dolayi bana zindan edeceksin derdim!!!!

Yok tam aksine gayet sakinim...
Mimikler olmayinca yazi cok farkli algilanabiliyor.
Yanlis anladigim icin kusura bakmayin...

Elinizden gelse sizin hicbir kosulda cagirmayacaginizi dusundugu icin kendi evinde nasil gorduyse ve neyin gerekliligine inaniyorsa size sormadan danismadan onu yapiyor...

Siz biraz kendinizi degistirme gayretinde olsaniz usulen de olsa bir iki gunlugune cagirsaniz veya arasaniz konussaniz esiniz bu tip seyler yaptiginda ev kadindan sorulur neyin ne zaman yapilacagini nerde neyin yakisik alacagini ben bilirim diyebilirdiniz...bu konuda esinizin guvenini kazanamamissiniz maalesef.

Bu arada alinmayin ama empati eksikligi hatta tuhaf bicimde duygusuzluk var sanki sizde. Bu acidan cok ciddi soyluyorum bir uzmana gitmenizi tavsiye ederim... yoksa mutsuzlugunuzun nedeni kendiniz olacaksiniz.

Sizlerin kocası size sormadan kaynananızı ve görümceniZi Ramazan'ın son on günü çağırıp bayramı beraber yapalım dese ne dersiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

3 senedir her ramazanı birlikte geçiririz, müstakbel kayınvalidemin işi yaz döneminde benimkinden yoğun olduğu için iftarda yemekleri ben hazırlarım ve ben teklif ederim birlikte geçirmeyi. hayatımı birleştireceğim adamın ailesiyle birlikte bir şeyler paylaşmaktan keyif alırım çünkü.. bu sene asker yolu bekliyorum, yani yalnızım, o yüzden bu dönemde onlarla olmak çok daha önemli benim için..

herkes böyle olacak diye bir kaide tabi ki yok, siz sorduğunuz için yazdım sadece.. bence de siz kayınvalidenize değil eşinizin bu tavrına sinir oluyorsunuz. zorlama geliyor size, zorla görüştürülüyormuş gibi hissettiğiniz için yapmak istemiyorsunuz.. eşinizle önce bunu konuşsanız belki daha kolay çözüm alırsınız.

Son düzenleme:

Ben hiddetle sormadım ki niye benim her yazdığım yanlış anlaşılıyo bu konuda anlamadım,o yorumun sahibi bana da beddua gibi geldi demiş bende ciddi ciddi sordum gerçekten ama cevap gelmedi,yorumlarımda en ufak bi hakaret yok acımasızca da saldırmıyorum kimseye,elbette ki düşüncelerimi yazacağım bunu yaparkende hassas davranmaya çalışıyorum.Yanılıyomuyum,buna da hiddetle yazmışsınız demeyin lütfen gayet sakinim niye kızayım ki ama kendimi de savunmak isterim tabiiki yani..

Bu yorum size ait degilmi?
Simdi baska birsey soyluyosunuz...
Bence siz ne istediginizi asla bilmiyosunuz....

Bence tabi ki kendisi de annesini çağırırken bunu eşine sormalıdır. Evlenilince müşterek bir hayat başlar ve karı koca artık "biz" olur. anneler elbette ki anne olarak kalır, candır, kıymetlidir... ama o yuva çocukların yuvası olacağından kararlar bir ömür onlar tarafından birbirine danışarak müşterek alınmalıdır. Yoksa sadece adı evlilik olur ...

Burda beni eleştiren hiç kimse evine kendinden habersiz on gün misafir çağırılmasını ve hatta ramaZanı da beraber geçirmeyi kabul etmez. Sonuçta benim de ailem var 1500 km

yoo cevap verdim size, sizin yazınızı alıntılamadan yazdığım için görmediniz heralde.. bana beddua gibi geldiğini söylemedim, siz yanlış anlamışsınız. konu sahibesi öyle algılamış, haksız da sayılmaz dedim. Çünkü, olumsuz bir duygu beslediğini söylemiş, siz de size de bunun aynısı olsun minvalinde bir şey yazmışsınız, doğal olarak öyle algılaması normal demek istedim. yoksa bana ne, istediğinizi yazın :)

Beni anlayan biri çıktı sonunda teşekkür ederim

Allah bagislarsa iki oglum var ve bu konulari okudukca inanilmaz uzuluyorum. Vay halimize..
Konu sahibi kardesim,sen daha problemin nerde oldugunu cozememissin,ama arkadaslar soylemisler,sagolsunlar..Esinle iletisime gec ve kayinvalide on yargisindan kurtul lutfen...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizler seni cok iyi anladık ..
kayınvaliden iyi hos insan..
senin sorunun kocanla ..
kocanla iletisimin saglam olsa hicbiri olmaz ..
''annemleri cagırıyorum hayatım beraber vakit geciririz '' diyemeyen bir koca :)

Burda az once bir arkadasimizin dedigi gibi, konu sahibinin esi, konu sahibine kalsa annesini omur billah gormek istemeyecegini biliyor ve kendi bildigi gibi yapiyordur.
Konu sahibi guleryuzlu, misafirperver, aileyle vakit gecirmeyi seven, kendiliginden davet de edebilen biri olsaydi, esi tarafindan daha cok ciddiye alinirdi. Simdi esi bu bayana "annemi su gunlerde bize getirmek istiyorum, bir isimiz var mi, musait olur muyuz?" derse konu sahibi ne derdi sizce? "Tabii buyursun gelsin" demeyecegine eminim ben.

Simdi soyle birsey var. Gozunuzun onune getirin. Ben kendimi o esin yerine koyuyorum. Annemi sebepsiz yere sevmeyen, kiskanan, beni annemle bile paylasamayan, annem evimdeyken ona surat asan bir insana annem gelsin mi deme geregi duymazdim. Ayrica kendisinin sebepsizce zaten istemedigini bilmek bile bende yeterince sinir bozukluguna yol acardi. "Annemi kendi evime davet etmek icin ondan izin alacak degilim, kusura bakmasin" diye dusunurdum hatta. Annemi istedigim gibi davet eder, kabullenmesini isterdim. Ama konu sahibinin tavirlari normal olsa tabii ki fikrini de sorardim, ne de olsa musaitsek musaitiz demeyi bilir derdim. "O hayatta istemez" diye dusunmezdim. Konu sahibi esine bu guveni verememis. Ben este hic suc bulamiyorum. Adamina gore muamele ediyor sadece. Bu evlilik zaten konu sahibinin tavirlariyla zamanla dediginiz gibi sozde evlilik olacaktir. Bir sure sonra inatlasmalar baslar.

Son düzenleme:
bizler seni cok iyi anladık ..
kayınvaliden iyi hos insan..
senin sorunun kocanla ..
kocanla iletisimin saglam olsa hicbiri olmaz ..
''annemleri cagırıyorum hayatım beraber vakit geciririz '' diyemeyen bir koca :)

Ama kocasi da neden diyemiyor??
O da muamma!!!

Agziniza elinize saglik! !!
O kadar kisi yorum yapti sadece onu anlayanlara cevap verdi kendisi...
Biz cok yanlis yoldayiz ne dersek diyelim anlamayacak kendisi!!!
Bir sure sonra inatlasma mi cooktaaaaan baslamis bence !!!!

Yoo ben sizin her yorumunuz icin oyle dusunmuyorum. Zaman zaman tansiyon yukselebiliyor ve az once de yazdim mimikleri gormedigmiz icin okurken unlemler cumleler vs kizgin gergin MİŞ gibi hissediliyor...

Bence iyi birilerine surat asmak vs saygisizca ve bu konuda herkes hemfikir.
Senin gibi gelin diyince...aman evlerden irak olsun diyesi geliyor insanin. Yapilan iyiligin deger gormemesi o kadar kotu o kadar uzucu ki... dolayisiyla guzel dileklerde bulundugnuzu soyleyemeyiz.
Fakat haklisiniz, eger bir kisi kendini "dogru" goruyorsa sizin soyledigniz seye de alinmamali... ya da ozelestiri yapmali.

Mesela ben kv adayimla daha simdiden o kadar sorun yasiyorum ki... kv konusunda kendim gibi soylenen sevgili/es istemem ama gelin isterim dedim sizin yazdignizi okuyunca )

Pardon doğru haksız da sayılmaz yazmıştıniz,bende sebebini sormuştum, evet.Tam olarak o anlamda yazmadım aslında,hani bazen yazılanla anlatılmak istenen tam olarak anlatılamaz,ya da diyelim ki aynen o anlamda yazdım peki haksızlık mı etmiş olurum ya da ettiğım bedduaysa eger benim dememle mi bişiyler kötü gidecek,kötü giden bişiyler varsa çuvaldızı birazda kendimize batırmamız gerekir,yani ben özetledim tek cumleyle düşüncemi ama hemen bi terslemeler falan oldu,neyse..iyi geceler size.

Bence bu durum kişiliğe göre değişir. Benim eşim (gerçi evli değil nişanlıyım) ailemden birini sevmezse, ben o konuda aksine daha hassas davranır, ona danışarak çağırır, elimde olmadan bir emrivaki olmuşsa da durumu hemen eşime izah ederdim... hatta önden eşimi iyice bu fikre alıştırırım ki bir gerginlik yaşanmasın. Ve ailem dahil herkese yuvamda kararların müşterek verildiğini hissettirirdim.. Gerçi bu örnekte son derece iyi niyetli insanlar (kv, görümce vs) söz konusu, neyse... Tabi bunlar tarz meselesi.. Bir de elbette ki erkekler bu kadar incelikli düşünmüyor.
En baştan beri erkek eşine danışmadan bildiğini okuyorsa da bir önyargı oluşabilir. Eş annesi diye düşünmeyin, başka bir misafir gibi düşünün, belki o zaman evin hanımının neden bana danışılsın dediğini daha iyi anlayabiliriz. Tabi ki anne meselesi hassas olunca durum değişiyor. Ama insan ömrünün kalanını geçireceği insana karşı da hassas davranmayı öğrenmeli. Yine de evin hanımı olarak konu sahibi eşini tatlılıkla ikna etmeli.
Tabi ki ne evlilikler, ne dertler var.. O ayrı, ama bu konu da kendi içinde önemli .. zaten biz de olması gerekeni ve bunu nasıl oldurabileceğimizi konuşuyoruz burada ..
Ben neticede eşlerin birbirine karşılıklı olarak daha açık, ılımlı ve anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…