Eşimin ailesi hergun onlarda kalmamızı istiyor

Ben doğuda bir ilçede bir sene görev yaptım. Orada şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Bir kuaförüm vardı oraya gitmiştim. Bu bahsettiğim kadın kuaförün sahibi. İşinde çok iyi. Müşterisi, kazancı falan güzeldi.
Neyse ben oradayken kadın telde eşiyle konuşuyor. Kadın yengesigile gideceğini söyledi eşine. Eşiyle konuştuktan sonra kv sini aradı. İşte anne yengemgile gidebilir miyim diye izin istedi. Bu olaya çok şaşırdım ben. Bu kadınla da dükkanına git gel az çok konuşmamız falan vardı. Dedim napıyorsun ne alaka kv den izin istemek (ki ben güneydoğu kültüründe yetişmiş biriyim ama böyle bir olaya ilk defa şahit oldum) Kadın gayet kendinden emin bir şekilde bizde böyle hocam dedi. Benim yengemde bir yere gideceği zaman annemden izin alır!
Bu kadın kendi iş yeri olan, maddi bağımsızlığını kazanmış (ki bir defa söylemişti kazancı eşinden daha fazla) birisi. Ama öyle bir yetiştirilmişki beni şoklara sokan olay ona gayet normal geliyor ve savunuyordu.
Başka bir ailede şuna şahit oldum. Maddi durumları çok iyi 3 adam. Babaları ölmüş. Yaşı 70 lerde bir anneleri var. Anneleri öyle istiyor diye 3 aile çoluk çocuk bir evde yaşıyor ki gelinlerden birinin yaşı 50 ye yaklaşmış. (iftar yemeği için evlerine gittiğimde şahit oldum bu tabloya) Adama sordum neden böyle yapıyorsunuz. Dedi annem ne isterse o! Kadın diyormuş ki ben hayattayken benim evimde benim dizimin dibinde yaşayacaksınız. Ben ölünce ayrı eve çıkarsınız. Ki o evde ben 3 tane mutsuz gelin gördüm. Mutfakta anlattılar böyle bir yaşam istemediklerini. Resmen kendi evlerini açmak için kv nin ölmesini bekliyorlardı. Ki tahmin edersiniz yaşı 50 ye yaklaşan gelin en çok dertli olandı.

Bu konuyu okuyunca aklıma bunlar ve orada şahit olduğum buna benzer olaylar geldi. Bu kadınların kaderi ortaktı. Herkes böyle yaşadığı için buna karşı koymak çok abes olurdu! Aksi düşünülemezdi bile çünlü baba evlerindeki düzen de aynıydı. Onun için bir olayı değerlendirirken coğrafyayı da dikkate almak lazım (doğuda her yer böyle demiyorum tabiki ama benim yaşadığım yerde böyleydi)

Yani konu sahibi ben o zaman da çok üzülmüş ve bu insanlara nasıl yardımcı olunur diye düşündüğümde hiç bir şey bulamamıştım. Allah yardımcınız olsun. İnş bu zamanın gelinleri gelecekte kaynanaları gibi olmayıp bu döngüyü kırar.

Ev mesafesi 5 dk diyorsunuz. Çıkın gidin evinize çok zor olmasa gerek

Esin gitmek istiyorsa gitsin sen gitme bu ne mantiksiz bir sistem
Kafayi siyirtiyorlar
Olmadi kvdenle konus veya kavga patlat en temizi

En çok şaşırtan korunmayı bilmiyordum akıllı telefondan öğrendim yorumunuz oldu. Hadi birincide bilmiyordunuz hadi ikincide bilmiyorsunuz üçüncü daha iki buçuk yaşında. Doğum için bebek için defalarca doktora gittiniz hiç mi sormadınız? Hiç mi kendinizden büyük birine danışmadınız? Hiç mi eczaneye, sağlık ocağına gitmediniz?

Durumunuza üzüldüm bu durum çözülebilir mi sanmıyorum olmuş on sene. Bir cinnet her şeyi çözebilir belki, inat olup kesin karar verirseniz ama bunu yapın diyemem fiziksel şiddet var diyorsunuz sonucu daha da kötü olabilir. Size tek önerim artık öğrenmişsiniz madem korunun dördüncü çocuğu yapmayın.

Bir telefon numarası vardı ya hatırlayamadım şimdi. Orayı arasa kadın sığınma evine götürmezler mi? Yani o tarafları bildiğinizi düşündüğüm için soruyorum. Öyle bir şey olsa diğer kadınlara da umut olur aslında

Mor cati miydi cocuklariyla beraber ömür boyu hem eğitimlerini hem hayat boyunca siginmalarini saglayacak bir yer varmidir bilmiyorum.

Mor cati miydi cocuklariyla beraber ömür boyu hem eğitimlerini hem hayat boyunca siginmalarini saglayacak bir yer varmidir bilmiyorum.

Sığınma evlerinde kalmanın belli bir süresi var. Kadının meslek sahibi olması düzen kurması sağlanır ama ömür boyu hem eğitim hem sığınma sağlayacak bir yer yok

Sığınma evlerinde kalmanın belli bir süresi var. Kadının meslek sahibi olması düzen kurması sağlanır ama ömür boyu hem eğitim hem sığınma sağlayacak bir yer yok
Üzgünüm ama ben konu sahibinin bizim bahsettiğimiz şekilde çocuklarıyla beraber hayatını kurup meslek sahibi olacak sekilde kararlı ve istekli olduğunu sanmıyorum.
Zaten bizim yorenin kadınları öğrenilmiş çaresizliği yaşar ve bu konuda benim kaderimmis der ömür boyu çekerler.

Aynen, beni kurtarın demiyor ki kimse, sadece kimseyle aramı bozmadan ne yapabilirim diyor. Kadın sığınma evine gidin demek çok kolay. 3 çocuk,parasızlık, çaresizlik ne yapabilir ki? Bu hayat böyle devam edip gider.

Size katılıyorum. Zaten konu sahibi boşanmak istediği için açmamış bu konuyu. İçinde bulunduğu şartları nasıl hafifletir onun çabasında. Ki bu düzende siz daha iyi bilirsiniz ama bir kadının kaynanamın evinde kalmak istemiyorum diye mor çatıya sığınması mümkün mü? Yani sığınır da eş kişi ve ailesi kadının çocukların peşini bırakırlar mı? İlk mesajımda da yazmıştım. Bu tarz konularda yorum yaparken coğrafyayı dikkate almak lazım.

Maalesef ki öyle. Bunun üstelik coğrafyayla, eğitimle, yaşla da ilgisi olmuyor çoğu zaman. Sanırım düzen bozmaktan korkuluyor. Nice öğretmenler, memurlar okuduk burda çeşitli bahanelerle kötü evliliğini devam ettiren. Umarım konu sahibi kendince bir çıkış yolu bulabilir

Peki neden 3 çocuk? Meslek yok para yok aileniz destek çıkamıyor 3 çocuk yapmışsınız size kim ne diyebilir ki nasıl yardımcı olabilir artık

Allah ömür verirse konu sahibi kendisi kaynana olur adamın kök ailesi vefat ederse kendi ailesini düzenini kurar ancak. Ama işte sorun şu ki umarım ilerde konu sahibi kendi yaşadıklarını kendi çocuklarına yaşatmaz.

Evden is yapabilir misiniz? Cocuk bakimi gibi. Belki is bahanesine gitneyi kesersiniz, bir duzeniniz olur, hem de eve katkiniz olur. Aklima baska bir fikir gelmiyor. Esinizde tum kabahat.

Çocuklarınız bu yüzden eğitiminden gerı kalıyor boyle saçmalık görmedim. Itiraz edin gerekirse gitmeyin. Gittiğiniz zamanda yanınızda eşya falan götürmeyin. Madem arabayla 5 dakıka gittiğimde akşama çocuklarımla geri dönerim kocamda kalıyorsa kalsın umrumda olmaz.

Hariçten gazel okumak kolaydır. Ne güzel yazmışsınız öyle yok boşa yok hata sende . Bu kadının yaşam şartlarını ,yazdıklarını okumadığınız belli . Hiç kendinizi onun yerine koyup düşündünüz mü? Evlenirken bile muhtemelen fikri Sorulmayan insan kendi kararıyla boşanabilir mi? Kadın babasının evine gidemez zaten ailesi de kabul etmezler,çocukları bırakıp gidip bir yerde çalışamaz muhtemelen izin vermezler,kayinvalidesine gelmek istemediğini söylese muhtemelen önce kayınvalidesinden sonra da kocasından dayak yer. Bir ihtimal dediğiniz gibi ayrılsa dul kadın olur şehri falan değiştirmesi gerekir ki çocuklarını bırakamaz. Gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun. Eşinizin çok anlayacağını zannetmiyorum ama oradan dönünce çok yorgun vs olduğunuzu söyleyip onunla ilgilenmeyebilirsiniz, bu kısim etik olmayacak ama evde yaptığınız bir yiyecek ile sizin midenizi bozup hastaneye gidip doktora rutin kan tahlili vs ile kendinize demir ilacı falan yazdırıp eve gelince bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olduğunu dile getirebilirsiniz hatta eşinize de yedireceğiniz midesini bozacağı bir yemek ile durumu ispatlayabilir ve hem eşinize hem de karşı tarafa durumun riskli olduğunu anlatabilirsiniz bulaşıcı olduğunu duyunca çağırmazlar diye düşünüyorum. Hiç olmadı eltinizle anlaşıp tabakların falan havada uçtuğu saç başa bir kavga edip araya girenleri de saf dışı bırakacak kadar ortak bir hengame yapabilirsiniz ancak bunun sonunda her ikinizin de şiddet görme ihtimali kuvvetle muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…