Eşimin ailesi ve üzerimizdeki dayanılmaz hal alan baskıları...

hayır hiç bir şey olmaz emin olun
22 yaşında su gibi insan bunu kendine yapar mı ya
böyle ömür nereye kadar canını seviyorsan kaç kurtar bence kendini
kocan da adamsa gelir alır seni kurar yuvasını
yok çocuksa oturur anasıyla babasıyla

Olmuş bir hata.
Şimdi ayrı eve çıkın diyecem,yok dersiniz di mi?
Boşanın,dönün ailenizin yanına.
Bu şekilde hayat boyu kendinize eziyet çektirmeyin.
Boşanın demek çok kolay değil mi ? Sorun esimde degil ne yapsin pasif bir insan bunlarda geri kafali esimin benim sucu ne... Bir ara düşündüm Babam çok kötü rahatsizlandi stresten sıkıntıdan. Ona bir şey olursa ben yaşamayamam ölürüm

Pardon da şu an ne muamelesi yapıyorlar sanıyorsun?

İşte aynı eve girince lafını çekmek zorunda kalıyor insan. Olan olmuş ama keşke bir ev alamayan, evini ayıramayan adamlarla evlenmeseniz onlar da üremese çoğalmasa annelerinin dibinde otursa. Evlenmek bakın ev-lenmek. Ne anlamı kaldı. Hem birlik oturup hem ben gidiyorum denmiyor işte.

Eşiniz size ayrı bir ev kuramamış bari arkanızda dursun da göndersin arada ailenize. Bir daha kv kp "e babanların yanına kur evi o zaman" derlerse "şu an sizle yaptığımız gibi mi yani?" De. Lafını esirgeme kendini ezdirme çok üzülüyorum bu konulara.

Çocuk musunuz siz?
Gideceğim diyeceksınız gideceksınız , ne izni?

yaaa senın annen baban neden aynı evin içine seni verdi ,

en buyuk hatayı baştan yapmışsınız , üzüldüm senin adına canımm

Babanıza söyleyin gelip alsın sizi ben gelemiyorum siz gelin deyin böyle iş mi olur ya

Baban bu üzüntüleri yaşadığını bilse zil takıp oynamaz herhalde. Aman kızımız o kadar üzüntüye rağmen boşanmıyor aman ne harika evlat yetiştirmişiz diye.
Boşan demek kolay da böyle yaşamak daha kolay herhalde.
Sen bilirsin arkadaşım.
O zaman senin de deyiminle pasif eşin ve geri kafalı ailesiyle mutluluklar dilerim.
Değişmeyeceklerini hatta sana olan eziyetlerinin arttarak devam edeceğini yaşayarak göreceksin,ne yapalım?

Ay artık sizin gibilere üzülmüyorum ben ya.Millet senelerdir basbas bağırıyor aynı ev olmaz, ev ev üstüne olmaz diye.Hala size ev bile acamayacak ,maddi durumu olmayan adamların ailesiyle oturmayı kabul ediyosunuz,e hakediyorsunuz bu muameleyi kusura bakmayın.Şimdi ailenin yanına git ,ayrı ev tutulmazsa dönmem de desem ben kocamı seviyorum bırakıp gitmem kötü gelin olurum dersin.O zaman yapacak bişey yok sihirli değnek yok elimizde neticede.

izin ne? kapıya kilit mi vuruyolar? başınıza silah mı dayıyolar? hazırlayın bavulu çıkın.

yaaa senın annen baban neden aynı evin içine seni verdi ,

en buyuk hatayı baştan yapmışsınız , üzüldüm senin adına canımm
İlk kız bendim onlar da ne bilsin tanıyorlar di iyi insan olduklarını sanıyorlardı. Bu saatten sonra asla öyle bir hata yapmazlar ve ben buna asla müsade etmem kız kardeşim var . Onlar kabul etse ben asla böyle bişey e müsade etmem

millet ezmeye meraklı onu anlıyorum bi şekilde. ben kız ailelerini anlamıyorum. hadi kızınızın kafası basmadı he dedi. niye izin verdiler aynı evde oturmanıza. iş bulabiliyorsanız iş bulup çalışın belki o zaman ayrı eve çıkmaya durumunuz olur. bunun için eşinizin ailesinden izin istemeyin ama.

Aman bu kadar ezik olma yahu. Bu hayat kayinbabanla mi geçer. Gideceğim diyeceksin. Laf söylerse giderim gideceksin. Niye ezik eşik yok sesim içime kaçar diyorsun. Eziyet etseler Yarabbi şükür mu diyeceksin.

Sonunda biraz yapıcı konuşan biri... Allah razı olsun.
Lütfen yorumları yapan bazı insanlar Bu kadar yıkıcı olmayın ne yapayım siz hiç mi hata yapmadınız. Hata işte ne yapayım ? Zamanı geri çevirmemem ki yada istediğim birşey olmadı diye evliliğimi bitiremem ki .......

Ben istemedim . Akıl edemedim . Bu kadar zorluk çekeceğimi bilmiyordum . Ailemle nasıl yaşıyorsam onlarla da yaşarım dedim . O konuda ayrı pişmanım zaten . Psikolojik sorunlar yaşadığım dönemlerdi.
Ah garibimm bizede beraber oturalm dediler bnde aynısını düsünüyordm geçinir giderz diyordum ama eşim biz yinede ayrı oturalm dedi ve oyle oldu ...

Sonu; ayrı evlere rağmen biktm ve 1 ayı geçkin konuşmuyoruz kavgaliyz ..

Hemen evini ayırmaya bak

Ben o sorunlardan sonra aileme yansıtmıyorm ki ne zaman arasa ne zaman kızım bi sıkıntın var mı dese o üzülmesin diye yok baba diyorum . Anlayın çok seviyorum babamı gerçekten bu dünyadaki en değerli varlığım o benim . Tüm cabam sabrım onun için

O zaman şunu sorayım. Sömest zamanı bir çanta hazırlayıp gidiyorum deseniz ne olur? Kolunuzdan tutup durdururlar mı? Kapıyı mı kilitlerler?

Bakın hayatınızın kontrolünü almak için bir şeyler yapmazsanız bu hep böyle devam eder. O yüzden aman huzursuzluk olmasın aman tartışma olmasın demek yerine harekete geçin. Zaten mutsuzsunuz. Şu durumdan daha kötü olmaz ki.

Iyide senin kocanda sorun var.Sen insanlarla dalga geçer gibi kocam napsın dersen yıkıcı da olurlar.Evlenmeyi biliyorsa ezdirmemeyi de bilecek.Öyle ilkokul çocuğu gibi ailesinden korkuyorsa evlenmeyecekti.

Ama sana ne desek boş ,anlamayacaksın muhtemelen.

o pasif degildir ben sana diyim mi onun da işine öle geliyordur
sonuçta kendi annesi babası
siz dışarı çıkarken size karıştıklarında karışmayın ben eşimle gezerim dese,
ya da ben eşimi annesine babasına gönderiyorum gidecek dese,

ne yapıyorlar dövüyorlar mı ? falakaya mı yatırıyorlar? ekmek su mu vermiyorlar nedir yani ?
kavga çıkıyorsa çıksın ya çıkacaksa bunlar için çıksın
bu kadar pasif pısırıktı madem evlenmesini nasıl bildi ? evlenmeye her bişeye akılları yetiyor ? hadi maddi durum yok karısını anasıyla babasıyla oturtuyor tama hadi o da olsun ama karısını ezdirip kendi anasına babasına iki laf edemeyen adam mı olur, benim çocuğum 6 yaşında ona bile istemediği bir şeyi zorla yaptıramıyorum !

kaynana kayınpederin ölmesini beklersin ancak rahat etmek için

Eee ben de onu diyorum işte.
Bu sıkıntıları yaşadığını duyduğunda baban daha çok üzülmeyecek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…