Eşimin ailesi yüzünden boşanmayı düşünmeye başladım.

Kendi hayatınız hakkında çok pasifsiniz. Bu evlilik yarın bitse elinizde hiç birşey yok. Ne yaşanmışlık ne bişey. Kocanız sanki bulunmaz Hint kumaşı gibi. Kalp kırmayayım kötü olmayalım demek kusura bakmayın enayilik oluyor yani hem sizi öyle görüyorlar hem de siz buna açık çek vermişsiniz. Yapmayın kendinize değer verin.

Bana yardım etmeye çalışıyor ama çoğu yük benim üzerimde gibi hissediyorum.
İşten geldiğimde herkes uzanırkem yemek yap masa aç kapa,zoruma gidiyor. 2-3 tatlı sözde yetmiyor artık cocuk gibi pışpışlamdığımı hissediyorum

Kendi kızı,kız kardeşleri yokken yanında ben vardım.Hastanede korona cirit atarken banklarda yattım,sandalye tepelerinde sızdım.Yeri geldi iğnesini yaptım.Pansumanını temizledim yoğun bakım kapılarında ağladım.Neden biliyor musunuz? Eşimin annesiz kalacak olması beni çok korkuttu.O çaresizliği eşimle beraber iliklerime kadar yaşadım.O yüzden keşke başımızda olsaydı diyorum çünkü evi ev yapan aileyi dik tutan kadın imiş onu farkettim.

O konuda bişey demiyorum tabikide insan evladiyiz üzülüyoruz benmde kv den bir çok kez ameliyat oldu 15gun kapı önüne dahi çıkmayıp baktık bir gün eve duş almaya gideyim görümce gelsin dedim öğün sinirden çocuğunu bogazlamos bana bişey diyemeyince bakmayan bakmıyor ben bu açıdan dedim benm gönlüm rahat ben elimden geleni yapıyorum anladığım kadarıyla sizde uğraşıyorsunuz zaten ama insan yoruluyor haklısınız da ama esinizde babasına git diyemez

O kadar haklisiniz ki ama biraz daha sabir derim ben evliliginiz bozulmamasi adına. Durumunuz cok hassas çünkü esiniz de oyledir suan ne derseniz ters tepebilir.

Neden isten gelince eşinizin uzanmasina bir sey demiyorsunuz? Siz tek mi yaşıyorsunuz o evde

Azıcık daha sabretsen
Eşin bak mantıklı söylüyor demek ki onun içinde de evliliğini doya doya yaşama isteği var çocuk istemediğinden değil
Bu kadar şeyin üstüne evliliğin keyfini çıkarmadan eşin istese de yapma çocuk
Bazen bişeyler planlandığı gibi gitmiyor işte sağlık bu
Eşini al karşına konuş herşeyi yapalım herkese yardım edelim elimizden geldiğince ama birbirimize vakit ayırdığımız zaman da olsun diyebilirsin
Hayırlı bir evlatmış eşin umarım senin için de hayırlı bir eş olur

Bir de kayınpeder evlesin de kiminle evlenirse evlensin deyip acele etmeyin aman
Bir de cici kayınvalideyle uğraşmayın sonra

Çok zor bi döngünün içerisindesiniz. Ama suç eşinizde kusura bakmayın. Yada bakın. Eşimin annesi kpederim covid diye bir hafta bizde kaldı oda baya hastaydı ama covid değildi. Eşimde ailesine çok düşkündür ama bir kez olsun bana hizmetçi muamelesi yapmadı ihmal etmedi annesine suyunu çorbasını verdik geçtik odada filmimizi izledik sarıldık uyuduk. Gideceği yere asla beni zorlamaz illa geleceksin demez. Görümcem bana çocuğu kitlese ben iki dakika bakıp bırakıyorum eşimden çekintisine hiç bişey diyemez. Yani tüm iş eşinizde bitiyor. Sizinde arkanızda durmalı. Acaba bir kaç zaman eşinize uzak dursanız gidelim dediği zaman sen git ben çok yorgunum demeyi bilseniz mi acaba. Üzerinize geldiğinde onca çabamı unutup bugün yorgunum gelemem dediğim mi gözünde büyüdü dersin alırsın tavrını. Gerekirse yaptıklarını çat çat söyle ezdirme kendini herkes birşeyler yaşıyor ama kimse bu kadar acıtasyona mecbur mu kardeşim olaya bak ya. Allah sana sabır versin. Vermezse de koş babanın evine ömrünü çürütme boşuna.

Yanlış anlamayın ama ortada boşanmayı düşünecek kadar ciddi bir sorun yok.
Eşiniz durumu idare etmeyi becerememiş, siz de net tavır koyup, eşinize kendinizi anlatamamışsınız.
Evlilik ömürlük bir olay, her zaman evlenecek kadar sevebileceginiz birini bulamazsınız. Ilerleyen yıllarda daha birçok sorun çıkacak karşınıza. Ilk tümsekte boşanmayı düşünmek yanlış geliyor bana.
Benim eşim de başlarda aradaki mesafeyi ayarlamayı beceremedi, yıprandığım zamanlar oldu.
Evlilik oturdukça bu durum değişecek emin olun. Eviniz üzerinde söz sahibi olacağınız günler gelecek. Erkeklerin evliliğe adapte olması uzun sürüyor malesef.
Hani şiddet olsa, aldatma olsa, artık eşimi sevmiyorum deseniz anlarım da..
Kp eninde sonunda evine dönecek. Siz de tavrınizi net koymayı öğreneceksiniz zamanla.
Herkes evliliğinde birşeylere sabır gösteriyor. Yoksa ortada 1 seneden uzun süren evlilik olmazdı.

Hassas bir durum belli bir süre beklenebilir ama sizs gelmediği günlerde gidip görünmeniz biraz garip.
Eşiniz de zor zamanlardan geçiyor anlayışlı olmaya çalışın.
Baktınız durum çok uzadı o zaman açıkça yakınlarda bir ev tutma fikrini öne sürebilirsiniz.
Anlıyorum evliliğinizi yaşayamamışsınız.
Ama bence bu evliliği çatırdatacak bir durum değil konuşulabilir.
Allah korusun eşimin ailesinde böyle bir durum söz konusu olsa ben kabul ederdim eşim için.
Daha büyük bir eve taşınırdım mahremiyet için.
Keza aynı şekilde benim annem aynı durumda olsa eşimde aynı şeyi yapardı

Yorumlar için çok teşekkür ederim.Yanlız hissettiğim bu dönemde çok iyi geldiniz.Anneme herşeyimi anlatmak istemiyorum.Gün içerisinde de konuşacak kimsem olmuyor.Tüm önerilerini tek tek okudum.Bir yuva kolay kurulmuyor,eşimide çok seviyorum onunda sevgisinden çok eminim,ah keşke herkes sınırını hududunu bilse

Balık baştan kokar. Malesef en başta yanlış yapmışsınız ve artık yaptığınız iyilik göreviniz olmuş.
Neden daha nişanlıyken ameliyat olan kv adayınıza siz bakıyorsunuz?

Babaya uygun bir kısmet bulun merak etmeyin daha gelmez ozman kimseye

Laf arasında dedemin yalnız yaşadığını hatırlatıp tatlı tatlı dokundurdum
“Ben kendi evimde asla yanlız yaşayamam,Evlenmeden o evde oturmam.Cocuklarımın evinde de rahat etmiyorum.Sen isten geliyorsun,evde yemek olmuyor şöyle böyle ama yinede yanlız kalmak istemiyorum.Burada yemeğim önüme geliyor”gibisinden birşeyler dedi.

3 gündür şok içerisindeyim.

Bunun tek derdi 'hizmet edilsin'. Ufaktan lafı da sokmuş Bir daha işe gitmeden yemekleri pişir olur mu. Öğüne göre sofra diz, beyimiz otursun yesin. Tam cinnetlik yemin ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…