eşimin ailesine ısınamıyorum

Eşim yazdığım herseyi okumuş, baya bi tartıştık . Aramız hala kötü .mesajlariniza cevap yazamıyorum kusura bakmayın , yardımcı olanlara teşekkür ederim. Ben yazılanları okumaya devam ediyorum

Eşim yazdığım herseyi okumuş, baya bi tartıştık . Aramız hala kötü .mesajlariniza cevap yazamıyorum kusura bakmayın , yardımcı olanlara teşekkür ederim. Ben yazılanları okumaya devam ediyorum
aaaa buraya yazdıgınız bu konuyu mu okudu yanııı
kotu olmus ama olsun bılsın ıste yalan mı sankı yazdıklarınız
ama tartısmanıza uzuldum

aaaa buraya yazdıgınız bu konuyu mu okudu yanııı
kotu olmus ama olsun bılsın ıste yalan mı sankı yazdıklarınız
ama tartısmanıza uzuldum
Aynen bilmesi bi bakıma iyi oldu bir bakıma da çok kötü . Bu olayı biliyordu ama bu zamana kadar hala unutamadigima şaşırdı kızdı . çok kötü oldu aramız

Aynen bilmesi bi bakıma iyi oldu bir bakıma da çok kötü . Bu olayı biliyordu ama bu zamana kadar hala unutamadigima şaşırdı kızdı . çok kötü oldu aramız
ne var cok kötü olacak unutmayabilirsiniz
bence o sizin buraya yazdığınıza kızmıstır
yoksa ailesinin birşey yapmadıgını değiştirmiyor bu durum
buraya yazmanızı yedırememıstır

Eşinizin ailesini;

Sevmek zorunda değilsiniz. .

Ama saygı duymak zorundasınız. .

ne var cok kötü olacak unutmayabilirsiniz
bence o sizin buraya yazdığınıza kızmıstır
yoksa ailesinin birşey yapmadıgını değiştirmiyor bu durum
buraya yazmanızı yedırememıstır
Evet unutamadim ama beni anlamadı, buraya yazmama da baya bi kızdı dediğin gibi

Benim esim kullanici adimi bildiginden misafir olarak hep acip okuyor kkyi cok da sever buralari bazen cok eglendigini bile soyluyor ozellikle gelin damat kv muhabbetleri hakkinda artik uzman oldu

senin henüz geçemediğin yollardan geçtim ben o yüzden tartışmamız çok yersiz olur o azim, savaş gelsin ondan sonra karşılaşırsak görüşürüz.. muhabbeti çok dine getirmek istemesem de çeyizin aile yardımının önemi peygamber efendimizden beri olan bir şey.. düşman mı karşıdaki evlat evlat.. hiçbir şeye benzemiyor. kokusuna dünyaları yıkarım.. iki kıçı kırık altın, eşya evladın tırnağı gelmez.. o yüzden durumu olan yapmıyorsa evladın önüne para pul geçmiş demektir.. net yani..

Konu sözlerini tutmadılar , ilgilenmediler vs... gibi samimiyet bekleyen cümleler içerseydi sizi anlardım ama 5 bilezik girizgahı hoş olmamış.

Madem onlar vazifelerini yerine getirmediler biz örf adet takmayız dediler sizde gelecekte onların beklentilerini karşılamazsınız olur biter.

Ben yapmasin demiyorum yapmak isterse yapar ama benim gelin olarak bi beklentiye girmem dogru degil bu benim gorusum. Yaparlarsa kabulum ama neden yapmadilar yok ona yapildi bana yapilmadi diye cazgirlik etmem cani sagolsun herkesin. Ben kendim yaparim diyorum. Olayi dramatik hale getirmeyin lutfen herkes canini verir evladina(istisnalar olabilir) kimsenin malina guvenip altinina guvenip evlenilmez. Beklentiler daima yaralar tatlim. Elbetteki ceyiz olayi dinimizde de var. Ama biraz daha arastirin peygamber efendimizin kizinin ceyizini:) bi evde olmasi gerekenleri gosteris olan eve girmeyen yuce peygamberimizi iyi arastir. Mal mulk derdine oyle dusmussunuz ki gozunuz mutlu yuvanizi gormez olmus. Sukurler olsun o anneme ki kimseden bir sey talep etmeden yetistirdi bizleri tecrubeli olmasam da onumde yasayan tecrube var biseyleri anlamak icin yasamak gerekmez yeter ki ac gozu doysun insanlarin.

Bence bir aile evladının düğününü de yapmalı,eksiğini de gidermeli;elinden geldiğince gayretini göstermeli..Ben de bu fikre katılıyorun.Atalarımız boşa dememiş;'insan evladının tahtını yapar da bahtını yapamaz' diye..Ben konuyu açan arkadaşın mal mülke taktığını düşünmüyorum,istediği samimiyet bence..mesele 2 bilezik takmak değil insan ilgi bekliyor.Ben evlenirken de annem çok koştu düğün salonu,eşyalar vs..ananem yıllarca tabak çanak düzmüş yorgan yaptırmış,ananemden 2 koli eşya çıktı gözlerim dolu dolu olmuştu..keza teyzem küçük ev aletlerime kadar döşedi..bakın bunlar ufak şeyler ama evlenen çift bekliyor illa ki.ister ksbul edin şster etmeyin aileler bişeyler yapmalı..Velev ki geline oğluna ev alan,kızına damadına ev düzen çok aile var,bu kız 2 bilezik istemiş çok mu!! Şahsen ben kızıma zamanı geldi mi iğnesinden ipliğine en güzelini yapmak isterim Allah nasip etsin..şimdiden birikim yapıyorum..Ben de evlenirken eşimin ailesi elini cebine atmadı,ne varsa annem ve eşim halletti.Ama bnm Kp zamanında 2 erkek kardeşini arkalı önlü evermiş,kendi oğluna gelinceye kadar ohoooo..nişanlıyken de bana 'bizde para yok bekleme' havası yaratması hoş olmadı evt hala unutamıyorum.kocacım hrrşeyin en güzelini aldı yaptı allah razı olsun.gelin arabası kiraladı, kpeder demiş ki ' ne gerek var kızın annesinin arabası var' .Düşünebiliyomusunuz hem suya sabuna dokunmuyo hem karışmış neyse ki o zaman duymadım.eşim 4 bilezik aldı düğünde kendileri almış gibi taktılar bileziğinde değilim ama bu yüzsüzlük sinir ediyor.konuy açan arkadaş da buna takılmış bence illaki başka şeylerde olnuştur..mesela bnm eşim ailesi sağolsun bazen para ister yok ev yaptırdık bilmem ne bunlar bana ters ben onlardan destek görmemişşm bak ev alcaz alamoyoruz.zor iş ellere karışmak..öyle kuru kuru seviyom olmaz azcık göstercen sevgiyi ben kp me ısınamıyorun soğuktur uzaktır fikir olsrak da uzak o yüzden babalığını görmedim baba demek bile istemiyorum bazen..ha çocuk oldu çocuk için de ayrı meseleler neyse zor işler bunlar kv örgüler yolladı yağdı da yağdı yine sağolsun bunu düşünmesi yeter işte mesele bu.arkadaşım sen de takma herşeyi sen kurmuşsın eşyanı takını sonuna kadar senin söz hakkın var.gerçi bi düğün oldu mu eşim tarafından birinin düğününde biz takı takıyoz eşimin ailesi takmıyo o da ayru bi konu nryse iyi geceler

gözünüzü seveyim kimse dediğiniz kişiler anne- baba..
emin olun peygamber efendimiz de olsa evlatlarına her şeyi verirdi..
anneniz size anne-babadan yardım almamaya bişey kabul etmemeyi öğrettiyse diyecek bir şey yok..
benim oğlum bana güvesin gelinimde öyle.. biz onların ailesiyiz yapmazsak bu büyük terbiyesizlik..
olay zaten dramatik.. konu sahibi komşudan, akrabadan destek beklemiyor.. anne - babadan bekliyor.. bir daha okuyun konuyu..

Sizinle dunya gorusumuz cok farkli hanfendi. Bu arada peygamberimiz gosteris olan eve girmezdi diyorum siz hala olsa yapardi diyosunuz. Gercekten ya ben anlatamiyorum ya siz anlamiyosunuz. Ben beklenti icine girmemekten bahsediyorum siz hala ana baba yapmasi gerekir diyosunuz. Gercekten cok farkli dusunuyoruz daha fazla muhatap olamiycam hayirli isler herkese.

onlar böyle yaptı diye seni sevmiyorlar anlamına mı geliyor? ayrıca onları sevmek zorunda değilsin saygılı ol gerisi önemli değil zaten tamam normal değil yaptıkları ama zamanı geri döndüremeyiz ki..

muhatabı keşke en başından olmayıp mesajımı alıntılamasaydınız.. zira geç anladınız ama insan görüşleri farklıdır.
o yüzden kendi görüşünüzü yazıp geçecektiniz ki yapmadan bana cevap hakkı doğurdunuz..

ben gelenek göreneklerin olduğu insanların birbirlerine yardım ettiği bir Türk toplumunda yetiştiğim için olması gerekenler yapılmalı diyorum..
tabi artık insanlar bananeci, kendisi yapsıncı olup birçok değer yargısını yitirdiği içindir ki böyle düşünüyorlar.. bu da normal..

peygamberimize Emin derlerdi..neden biliyor musunuz? cunku herkes ondan emindi..o kadar guvenilirdi...konu sahibi icin olay 5 bilezik degil hanfendi olay burda soz verip yapmamalari...

bi laf var biz Turklerde: yiyemeyecegin nanenin basina gecme derler tutamayacagi sozude vermeselermis...insan kendini enai gibi hissediyor bu sekilde...tek akilli kendileri cunku...buarada eminim size evlenirken herseyi yapmislardirda bundandir bu rahatlik...oyle degilse bile konu sahibini anlamaniz icin onun yerinde olmayi dusunmeniz yeterlidir...

beklenti diyorsunuz ama farkindaysaniz bu kiz kafasinda 5 bilezik demiyor..karsidaki soz verip yapmamiz..bu cok buyuk bir ayip...herkes ne yaparsa kendi serefine kalmis birsey...

konu sahibi arkadasim..Allah beni onlara onlarida bana muhtac etmesin diye dua et..en hayirlisi bu bu saatten sonra...cunku karsindakiler bu kadar duyarsiz ve bu kadar bencil insanlar bana kalirsa..insan ogluna hic olmazsa 5 yapamiyorsa 2 yapar...sayinin onemimi var? ama bunlarin bu gamsizligi insani oldurur..sen bakma boyle yorum yapanlara..genelde tuzu kuru olanlar boyle konusuyorlar.

kaldiki sen katlar yatlar istemedin ya...uzerlerine dusenin azicigini yapsalar o da yeterdi..ne demisler az veren candan cok veren maldan..onu bile yapma geregi duymamislar..

Bu kadarına da şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…