- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi sarenaz110
-
bende altın filan değil direk ev istedim çok şükür istediğim daire de alındı ..
Allah allah bak sen demekki her evli insan böyle düsünüyor... her evlenen ailesinden bekliyobir seyleri yani.. bakin ben cevremde goruyorum yuvasini disiyle tirnagiyla yapan insanlari giptayla bakiyorum onlara. Bir de ailesini yasli basli insanlari isi gucu oldugu halde asalak gibi somurenleri de goruyorum. Balik bastan kokar kendinizden farkli acidan bakan insan toz pembe dusunuyor zaten komiksiniz :) İKİNCİSİ: bastan soz vermis olabilirler. Sonradan durumlar elvermemistir. Ya da vazgecmislerdir. Buna guvenip evlilik karari alinmaz ki evlenilmez yani. Evet canim calisirim savasirim yeter ki kocam yanimda olsun her seyi yaparim bunun adi toz pembe gozlukle dolasmak degildir azimdir bilmem anlatabildim mihenüz evli olmadığınız için böyle konuşmanız çok normal.. bu dediğiniz gibi evlendim ve hala zorluklarını çekiyorum.size şimdi tozpembe gelir kocamla savaşırım, çalışırım , yaparım gibi mücadeleler. ama öyle olmuyor insan psikolojisi bile yoruluyor bırakın bedeni.. bu birincisi..
ikincisi ise durumu yoksa şu kadar bilezik yapıcam demesin aileler.. durmunda olmayanında gırtlağına yapışılmaz zaten.. durumunda var ama yapmaktan kaçınan ailelere sözüm..
bizimkilerin samsunda 3 evi var biri bize duscek zamani gelince, o yuzden ben ev istesem de burdan alamazlardi:)
ki Allahim uzun omur versin basimizdan eksik olmasinlar... seninkiler de iyimis bazisi imkani olsa da almio...alsa da kendi ustune yapio tapuyu:))
Hadi aile uzerine duseni yapti ev aldi araba aldi esya aldi altin aldi bunlar parasi olana bir gunluk is ona bakarsan gecim omur boyu olan birsey adamin cebinde kendi parasi yoksa aile istedigi kadar versin o cifteEvet ben de hiç anlamıyorum şu yapmak zorunda değiller diyenleri. Ne yani mahallenin muhtarı mı yapacak. Hamama giren terler efendim. Malesef herkes salonda olsun düğünden sonra olsun kollara bakıyor.Madem g.tleri yok evlendirmesinler çocuklarını. Gelinler damatlara yıkıyorlar borçları. Hele gelin de çalışıyorsa değme keyiflerine. Altın yumurtlayan tavuk onlar için. Valla herkes üzerine ne düşüyorsa yapacak!
Hadi aile uzerine duseni yapti ev aldi araba aldi esya aldi altin aldi bunlar parasi olana bir gunluk is ona bakarsan gecim omur boyu olan birsey adamin cebinde kendi parasi yoksa aile istedigi kadar versin o cifte
G.tu olmayan evlendirmesin cocugunudemissiniz ya
Bence g.tu olmayan evlenmesin!ailesine guvenen hele hele hic evlenmesin ailesinin eteginin dibinden ayrilmaz onlar
Yapip da kotu olacagima yapmayip kotu olurum vallabenim babam da istanbuldaki arsası nı satıp abime ev alıp dayadı döşedi 12 bilezik taktı takılan altınları saymıyorum bile .. arada yapılan yardımlar vs hiç demiyorum..Sonuç yine biz kötüyüz gelinin gözünde.. :))))))) yani bu evlilik işi kumar işi. laflar sözler yetersiz kalıyor.
Yapip da kotu olacagima yapmayip kotu olurum valla))) ben keriz miyim yedir icir geline altina araba koluna bilezik evler barklar esyalar nolacak sonra gelin yiyip icip oturacak ustune de beni begenmeyecek yok oyle bir dunya
Az kalmis canim senin minis de yakinda belli eder cinsiyetini:))))) öyleleri zaten layığını er yada geç bulur.. benimde evladım olacak cinsiyeti belli değil ama o kadar yüz vermem bende karşı tarafa
Az kalmis canim senin minis de yakinda belli eder cinsiyetini
Allah hayirli evlatlar versin insallah saglikla kucagina al canim
hayır, evli değilim de sözlendim ayrıldım, çok şükür biliyorum bu işler nasıldır, nasıl değildir.Hadi aile uzerine duseni yapti ev aldi araba aldi esya aldi altin aldi bunlar parasi olana bir gunluk is ona bakarsan gecim omur boyu olan birsey adamin cebinde kendi parasi yoksa aile istedigi kadar versin o cifte
G.tu olmayan evlendirmesin cocugunudemissiniz ya
Bence g.tu olmayan evlenmesin!ailesine guvenen hele hele hic evlenmesin ailesinin eteginin dibinden ayrilmaz onlar
Cok haklisin canim insallah kafana gore biri ile evlenirsinhayır, evli değilim de sözlendim ayrıldım, çok şükür biliyorum bu işler nasıldır, nasıl değildir.
sevgiliyken bir yüzük almıştı, küçük yakut taşlı doğum günümde, onu taktım sağ parmağıma, kendisine de platin rengi düz bir alyans almış onun parmağında da o vardı.
2 yıl sonra aileler tanışsın dedik, bizim eve geldiler, dedik biz öyle şatafatlı şey istemeyiz, ailelerin çok yakınların olduğu bir organizasyon yapalım, söz nişan istemeyiz.
kayınvalide sormuş anneme mutfakta ne istersiniz diye. annem gönlünüzden geçeni yaparsınız, bu konuyu kapatalım demiş.
biz zaten söz yüzüğü falan istemedik, parmağımızda zaten yüzük vardı.
ikimiz de çalışıyorduk, tanışmanın yapılacağı yeri beraber beğendik, ertesi hafta sözlüm yurtdışına gitti, parayı çıkardım ben cebimden verdim. sözlümün yurtdışında olduğunu bilen babam ben de geleceğim dedi, yalan söyledim bir gün önceden gittim.
kesinlikle katılıyorum g.tüne güvenmeyen, borç ödemek istemeyen evlenmesin. benim annem babam beni okuttu, dershanelere yolladı, özel ders aldırdı. işsiz kaldım, cebime harçlık koydu, benim çeyizim diplomam, mesleğim, kap kacak değil. ben bu yaştaki emekli anama babama kendim gerdeğe gireceğim diye borç ödetmem, ödetemem.
sözlümün ailesinin maddi durumu gerçekten çok iyiydi yani öyle 5 tane bilezik bellerini bükmezdi ama ben kimsenin ağzına laf vermem.
hep saygılı davrandım, ne ailem ne ben paranın lafını yaptık.
ve ben kayınvalide için de kayınpeder için de hala çok değerliyim, oğullarından ayrıldığım halde. kayınvalide hala "kızım" der.
kayınvalide sözden sonra "kızım adettir, söz çarşısına çıkılır" dedi, istemedim. çünkü, herşeyim vardı, kayınvalidenin alacağı 3 tane dona ihtiyacım yoktu. kayınvalide madem çarşıya çıkmadık diye hediye falan da getirmedi, aklına gelmemiştir, eminim.
kendi param var, ne istiyorsam alırım. evlenecek olsaydım da ne alınması gerekiyorsa da ben alırdım, sözlüm alırdı. benim evimdeki eşyanın ne münasebet parasını başkası ödeyecek? parayı veren düdüğü çalar demişler.
o düdük benim elimde olacak.
hakkaten g.tü olmayan evlenmesin arkadaş. hiç mi vicdanı sızlamıyor milletin anasına babasına borç harç ödetirken anlamıyorum ki.
sonra da hiçbir şeyim istediğim gibi olmadı, olmaz tabii, parayı o verdi, ne alacağını geline mi soracak?
hayır işin garibi, bunu yapanlara "başlık parası" desen. gözlerini belertirler, e ne farkı var bunun başlık parasından. sen para ödenip "satın alınacak" bir mal mısın?Cok haklisin canim insallah kafana gore biri ile evlenirsin
Bu devirde kiz aileleri iyice soyguncu olmus ellerinde. Gelse damat adayini donuna kadar soyacaklar ne kadar cok sey aldirirsak o kadar kiymetimiz bilinir diye dusunuyorlar ne kafa ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?