eşimin ailesine ısınamıyorum

Tatlım benzer seyleri yasadım benim ailem de hiç birşey istemedi ne bilezik ne eşya ne başka bişey.. Şimdi bana ve aileme salak muamelesi yapıyorlar, keşke de isteseydik tenezzül etmiyoruz diye üstümüze bindiler

bende altın filan değil direk ev istedim çok şükür istediğim daire de alındı ..

bizimkilerin samsunda 3 evi var biri bize duscek zamani gelince, o yuzden ben ev istesem de burdan alamazlardi:)
ki Allahim uzun omur versin basimizdan eksik olmasinlar... seninkiler de iyimis bazisi imkani olsa da almio...alsa da kendi ustune yapio tapuyu:))

Evet ben de hiç anlamıyorum şu yapmak zorunda değiller diyenleri. Ne yani mahallenin muhtarı mı yapacak. Hamama giren terler efendim. Malesef herkes salonda olsun düğünden sonra olsun kollara bakıyor.Madem g.tleri yok evlendirmesinler çocuklarını. Gelinler damatlara yıkıyorlar borçları. Hele gelin de çalışıyorsa değme keyiflerine. Altın yumurtlayan tavuk onlar için. Valla herkes üzerine ne düşüyorsa yapacak!

Allah allah bak sen demekki her evli insan böyle düsünüyor... her evlenen ailesinden bekliyobir seyleri yani.. bakin ben cevremde goruyorum yuvasini disiyle tirnagiyla yapan insanlari giptayla bakiyorum onlara. Bir de ailesini yasli basli insanlari isi gucu oldugu halde asalak gibi somurenleri de goruyorum. Balik bastan kokar kendinizden farkli acidan bakan insan toz pembe dusunuyor zaten komiksiniz :) İKİNCİSİ: bastan soz vermis olabilirler. Sonradan durumlar elvermemistir. Ya da vazgecmislerdir. Buna guvenip evlilik karari alinmaz ki evlenilmez yani. Evet canim calisirim savasirim yeter ki kocam yanimda olsun her seyi yaparim bunun adi toz pembe gozlukle dolasmak degildir azimdir bilmem anlatabildim mi

aynen canım ama babam ev almadan nişan olmaz demişti. Dediğin gibi almayan almaz.ama yinede 7 bilezik taktı gramı düşük olsa da:))))

duygular karşılıklıdır.muhtemelen onlar da sana ısınamamıştır

bizimkiler bana tam tamına 2 tane bilezik taktılar, sonra da bi baktım meğerse kocişim almış o 2 bileziği borçla. eşya borçlarını ödediğimiz gibi o 2 bileziğin de borcunu ödedik hem de görümceciğime. düğün ertesi tepemize binmişti

Hadi aile uzerine duseni yapti ev aldi araba aldi esya aldi altin aldi bunlar parasi olana bir gunluk is ona bakarsan gecim omur boyu olan birsey adamin cebinde kendi parasi yoksa aile istedigi kadar versin o cifte
G.tu olmayan evlendirmesin cocugunudemissiniz ya
Bence g.tu olmayan evlenmesin!ailesine guvenen hele hele hic evlenmesin ailesinin eteginin dibinden ayrilmaz onlar

benim babam da istanbuldaki arsası nı satıp abime ev alıp dayadı döşedi 12 bilezik taktı takılan altınları saymıyorum bile .. arada yapılan yardımlar vs hiç demiyorum..Sonuç yine biz kötüyüz gelinin gözünde.. :))))))) yani bu evlilik işi kumar işi. laflar sözler yetersiz kalıyor.

Yapip da kotu olacagima yapmayip kotu olurum valla))) ben keriz miyim yedir icir geline altina araba koluna bilezik evler barklar esyalar nolacak sonra gelin yiyip icip oturacak ustune de beni begenmeyecek yok oyle bir dunya

Yapip da kotu olacagima yapmayip kotu olurum valla))) ben keriz miyim yedir icir geline altina araba koluna bilezik evler barklar esyalar nolacak sonra gelin yiyip icip oturacak ustune de beni begenmeyecek yok oyle bir dunya

:))))) öyleleri zaten layığını er yada geç bulur.. benimde evladım olacak cinsiyeti belli değil ama o kadar yüz vermem bende karşı tarafa

:))))) öyleleri zaten layığını er yada geç bulur.. benimde evladım olacak cinsiyeti belli değil ama o kadar yüz vermem bende karşı tarafa
Az kalmis canim senin minis de yakinda belli eder cinsiyetini
Allah hayirli evlatlar versin insallah saglikla kucagina al canim

Tamam geline kiyafet almak onemli değil faakaaat altinsiz olur mu hic ya. Almak zorunda değiller diyenlerde bir hoş vallahi. En azindan iki bilezik olsun alir insan. Evladin evleniyor.

Sende problem filan yok. Düğünde es dost akraba bile bir iki bir şey takarken düğün sahibi anne babanin öyle bomboş durmalari kadar saçma bir şey olabilir mi hic. Bu KK daki bazi kadınlar hic bir şeye layik göremiyor insani sanirim. Parayla değer ölçülmez diyorlar. Zaten mevzu o degil. Mesajimin basinda belirttiğim sey

hayır, evli değilim de sözlendim ayrıldım, çok şükür biliyorum bu işler nasıldır, nasıl değildir.
sevgiliyken bir yüzük almıştı, küçük yakut taşlı doğum günümde, onu taktım sağ parmağıma, kendisine de platin rengi düz bir alyans almış onun parmağında da o vardı.
2 yıl sonra aileler tanışsın dedik, bizim eve geldiler, dedik biz öyle şatafatlı şey istemeyiz, ailelerin çok yakınların olduğu bir organizasyon yapalım, söz nişan istemeyiz.
kayınvalide sormuş anneme mutfakta ne istersiniz diye. annem gönlünüzden geçeni yaparsınız, bu konuyu kapatalım demiş.
biz zaten söz yüzüğü falan istemedik, parmağımızda zaten yüzük vardı.
ikimiz de çalışıyorduk, tanışmanın yapılacağı yeri beraber beğendik, ertesi hafta sözlüm yurtdışına gitti, parayı çıkardım ben cebimden verdim. sözlümün yurtdışında olduğunu bilen babam ben de geleceğim dedi, yalan söyledim bir gün önceden gittim.
kesinlikle katılıyorum g.tüne güvenmeyen, borç ödemek istemeyen evlenmesin. benim annem babam beni okuttu, dershanelere yolladı, özel ders aldırdı. işsiz kaldım, cebime harçlık koydu, benim çeyizim diplomam, mesleğim, kap kacak değil. ben bu yaştaki emekli anama babama kendim gerdeğe gireceğim diye borç ödetmem, ödetemem.
sözlümün ailesinin maddi durumu gerçekten çok iyiydi yani öyle 5 tane bilezik bellerini bükmezdi ama ben kimsenin ağzına laf vermem.
hep saygılı davrandım, ne ailem ne ben paranın lafını yaptık.
ve ben kayınvalide için de kayınpeder için de hala çok değerliyim, oğullarından ayrıldığım halde. kayınvalide hala "kızım" der.
kayınvalide sözden sonra "kızım adettir, söz çarşısına çıkılır" dedi, istemedim. çünkü, herşeyim vardı, kayınvalidenin alacağı 3 tane dona ihtiyacım yoktu. kayınvalide madem çarşıya çıkmadık diye hediye falan da getirmedi, aklına gelmemiştir, eminim.
kendi param var, ne istiyorsam alırım. evlenecek olsaydım da ne alınması gerekiyorsa da ben alırdım, sözlüm alırdı. benim evimdeki eşyanın ne münasebet parasını başkası ödeyecek? parayı veren düdüğü çalar demişler.
o düdük benim elimde olacak.
hakkaten g.tü olmayan evlenmesin arkadaş. hiç mi vicdanı sızlamıyor milletin anasına babasına borç harç ödetirken anlamıyorum ki.
sonra da hiçbir şeyim istediğim gibi olmadı, olmaz tabii, parayı o verdi, ne alacağını geline mi soracak?

Cok haklisin canim insallah kafana gore biri ile evlenirsin
Bu devirde kiz aileleri iyice soyguncu olmus ellerinde. Gelse damat adayini donuna kadar soyacaklar ne kadar cok sey aldirirsak o kadar kiymetimiz bilinir diye dusunuyorlar ne kafa ama

Ah canım biliyorum insan çok eksik hissediyor kendisini değersiz hissediyor. benim eşimin ailesi de hiç bir şey yapmadı kendi altınını kendi aldı kocam ama onlar taktı. bende ısınamadım ve affedemedim bir türlü. maddi manevi beni istemediklerini düşündüm ve hissettim hep ve hala aynı. ama eşime patlıyorum olan kendi yuvamıza oluyor. takmamamız lazım onlara saygılı ve mesafeli olup kendimizi onlar için üzmemeliyiz üzerinde düşündükçe daha da artıyor düşünme bu olayı kabullenmeye çalış derim

Cok haklisin canim insallah kafana gore biri ile evlenirsin
Bu devirde kiz aileleri iyice soyguncu olmus ellerinde. Gelse damat adayini donuna kadar soyacaklar ne kadar cok sey aldirirsak o kadar kiymetimiz bilinir diye dusunuyorlar ne kafa ama
hayır işin garibi, bunu yapanlara "başlık parası" desen. gözlerini belertirler, e ne farkı var bunun başlık parasından. sen para ödenip "satın alınacak" bir mal mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…