- 5 Haziran 2014
- 1.899
- 1.755
- 138
- 34
- Konu Sahibi sarenaz110
-
artık moda olmuş yapmak zorunda değiller lafı.. zorundalar efendim.. aileler el birliğinden evlatları evlendirmeli.. yazık borçla harçla geçiyor en güzel günler..
benim de bir oğlum var ileride her şeyini yapmak için şimdi eşekler gibi çalışıyorum yapmak zorundayım çünkü..
ama olan olmuş biten bitmiş..
bunları düşünüp düşünüp doldurma kendini..
önüne bak yoksa eşinle problemler yaşayıp durursun..
muhtemelen de karşı taraf herşeyinizi yapmışlardır. ondan huzurlusunuzdur.Vay arkadaş bu ne Altınmış ne paraymış da evlenen herkes evliliğini bunun üzerine mutsuzlukla kuruyor. Babam benim sözümün olduğu gece aldı beni dedi ki " kızım bak ben seni elimden geldiğince en iyi şartlarla büyüttüm. Senden istediğim damat tarafından bir iğne bile isteme. Sen evinde herşeyi gördün onlar ne alırsa odur. Kimseyi ve hayatını para üzerine kurma kimsenin değeri parayla olmaz bunu unutma. Paran olmasın sevgin Saygın olsun." Demişti. Hey günler iyiki babamın kızıyım
Ama işte illa bir yerde durur mu diyorsunkonu sahibi arkadaş başlarda daha çok üzülüyorsun kırgınlığın kızgınlıgın azalır falan ama iştee
Valla karşı tarafın yapmadığı o kadar çok şey sayabilirim ki arkadaşım heves edip içimde kalan bi sür şey oldu ama Hiçbirinin hayatımı etkilemesine izin vermedim. Sende verme bırak nasıl istiyorlarsa yapsınlar. Bak onlarda sıkıntı yapıp kendilerini mutsuz eden var mı yok. E sen hem altın takılmayan hem mutsuz olansın iki kere kaybettin o zaman. Eğer çalışıyorsan her ay para koy kenara sonra git küpe al yüzük al Yanlarında akmuhtemelen de karşı taraf herşeyinizi yapmışlardır. ondan huzurlusunuzdur.
yapılmayınca insan üzülüüyor kim ne derse desin
5 tane bılezık yapcagını soyleyıp yapmamalrı bence cok ayıp evet gelenek goreneklerımızde bılezık var bence degrr olculur .mesafelı ol gordugun kadr deger ver ben ıstedım ıyıkıde ıstedım hemde 260 gr altın ozellıklede sozumde soyledım sunu ıstıorum bunu ıstıyorum yaptılar . ama benım nedenım var esım ev alsın dıye ztn 41 ıne kdr evlen evlen dıye hep baskı yapılmıs yapcakalrıını bıldııgm ıcın ıstedım .Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
boşver onlar altın almış almamış ne önemi var.yada değersiz görsünler nolcak sanki sen eşinle mutlu olmaya bakArkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
Ben buna asla katilmiyorum.'durumu olmayan aileler napsin o zaman ? Artik kadin da erkek de calisiyor. Herkes okutuyor cocugunu. Meslek sahibi olmus is guc sahibi insanlarin evlenirken bu kadar beklentiye girmeleri cok yanlis. Ki is sahibi olmadan evlenmek de cok yanlis. Aileler yillardir besle buyut okut her zorluga gogus ger artk derman kalmayabiliyor. Ben mesela evlenmeye kalksam bana yoneltilse bilezik falan istemem durumlari varsa yaparlar zaten. Kendi esyami kendim alirim kendi evimi tirnaklarimla kurarim da ne kendi aileme ne esimin ailesine mudanam olmaz. Eskiden evlilik yasi daha kucukmus okumayan evleniyormus yuvalarini aileleri kuruyormus insanlarin.'annelerimizin genc yasta kaynana kp skntilarini dnlemekle geciyor cocuklugumuz sonra. Borc oderim en guzel yillarimda esimle beraber zorluk cekerim kv derdi cekmektense hanfendi.artık moda olmuş yapmak zorunda değiller lafı.. zorundalar efendim.. aileler el birliğinden evlatları evlendirmeli.. yazık borçla harçla geçiyor en güzel günler..
benim de bir oğlum var ileride her şeyini yapmak için şimdi eşekler gibi çalışıyorum yapmak zorundayım çünkü..
ama olan olmuş biten bitmiş..
bunları düşünüp düşünüp doldurma kendini..
önüne bak yoksa eşinle problemler yaşayıp durursun..
yaa canım bu da yeni moda sanırım: evlendikten sonra alınan tüm menkul/gayrimenkuller çift üzerine değil de ana-baba üzerine alınıyor(muş). mantık da şu: ilerde boşanırlarsa mal paylaşımına konu olmasın!!! ilk bunu duyduğumda , ne biçim bi zeka! demiştim. valla kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. biz Allah'tan kimseden kuruş almadığımız için ikimizin üzerine oldu şükür.altın mehir olarak takılır ve müslümanlarda vardır.
altına gelince sözüm ona bana 7 bilezik taktılar. sözüm ona diyorum benim kv övündü durdu düğünde 12 bilezik takıldı diye düğün bitti o 7 bilezik 7 saat kalmadı vesselam. ama düğünde herkese göstere göstere taktılar ve şimdi her gezdiği yerde 12 bilezik taktım der o bilezikler düğün takılarını düğün günü aldılar üzerine biraz kendileri koydu 1/4 kadar üzerine dünya kredi çektik ev alınde ve eşim evi kv üzerine yaptı. hani altın hani bilezik :) bize anca borç düştü
elaleme göstermelik takıp sonra alacaklarına hiç takmasınlar daha iyi bana göre
canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.. evet katkıda bulunuyorum hatta benden de öte bebeğim bile katkıda bulunuyor ..ben o borcu ödemek için doğum iznim bitti işe başladım bebeğimi bile bedel ödedi annesinin kucağından sütünden sıcaklığından mahrum kaldı.doğum paramı süt parasını bile ev borcuna yatırdık.evlenirken istediğim gibi eşya almadım istediğim düğünü yapamadım mali olarak herşeyden kıstım kıstım borç ödedim ...yaa canım bu da yeni moda sanırım: evlendikten sonra alınan tüm menkul/gayrimenkuller çift üzerine değil de ana-baba üzerine alınıyor(muş). mantık da şu: ilerde boşanırlarsa mal paylaşımına konu olmasın!!! ilk bunu duyduğumda , ne biçim bi zeka! demiştim. valla kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. biz Allah'tan kimseden kuruş almadığımız için ikimizin üzerine oldu şükür.
ya baştan bu ön yargıyla hareket edilmesi ne acı. işte bu yüzden hiç bir işe karışmamaları, mümkünse konu mankeni olmaları en münasibi. ulan boşanınca al o evi kıvır kıvır.... töbe töbe. gerçi iki kuruş dünya malında gözü olan da çok ama benim umrumda olmaz. öbür tarafa iğne götüremiyor insan. hele ki ev!
zeytinse'ciğim, boş ver canım, eğer sen de ödemede katkıda bulunuyorsan o eve, ki sadece kocan bile ödüyor olsa ,senin de rızkın illa ki karışıyor, bırak başının gözünün sadakası olsun. Allah huzursuzluk vermesin tek, o yeter. sevgiler.
hah en güzeli Allah'a havale. dedim ya dünya malı, en çok 80 yıl senin. salla gitsin. öbür dünyadan alacaklı olalım. bu ara öbür dünyaya kafayı fena taktım. ama başka türlü sıkıntılarıma çare bulamıyorum. her şeyi iadeli taahhütlü, alacak olarak ahiret hesabıma gönderiyorum. yoksa başa çıkamam böyle insanlarla.canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.. evet katkıda bulunuyorum hatta benden de öte bebeğim bile katkıda bulunuyor ..ben o borcu ödemek için doğum iznim bitti işe başladım bebeğimi bile bedel ödedi annesinin kucağından sütünden sıcaklığından mahrum kaldı.doğum paramı süt parasını bile ev borcuna yatırdık.evlenirken istediğim gibi eşya almadım istediğim düğünü yapamadım mali olarak herşeyden kıstım kıstım borç ödedim ...
yetmezmiş gibi birde adımı koymadınız çıkın evimden yok yeğenime öte git dedin çık evimden,evde eşyaların yerini değiştirir sorunca benim evim istediğimi yaparım...
ama sadakam bile olmasın bunu yapana hakkımı mehrimi çalıştığımı çocuğumun rızkını helal etmiyorum ben ...RABBİM SORSUN HESABINI
Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
Ben buna asla katilmiyorum.'durumu olmayan aileler napsin o zaman ? Artik kadin da erkek de calisiyor. Herkes okutuyor cocugunu. Meslek sahibi olmus is guc sahibi insanlarin evlenirken bu kadar beklentiye girmeleri cok yanlis. Ki is sahibi olmadan evlenmek de cok yanlis. Aileler yillardir besle buyut okut her zorluga gogus ger artk derman kalmayabiliyor. Ben mesela evlenmeye kalksam bana yoneltilse bilezik falan istemem durumlari varsa yaparlar zaten. Kendi esyami kendim alirim kendi evimi tirnaklarimla kurarim da ne kendi aileme ne esimin ailesine mudanam olmaz. Eskiden evlilik yasi daha kucukmus okumayan evleniyormus yuvalarini aileleri kuruyormus insanlarin.'annelerimizin genc yasta kaynana kp skntilarini dnlemekle geciyor cocuklugumuz sonra. Borc oderim en guzel yillarimda esimle beraber zorluk cekerim kv derdi cekmektense hanfendi.
ay ben ne terbiyesiz gelinmisimen basta trabzon setimi istedim:))) bilezikler zaten takilcakti... ohh cok da iyi etmisim... ev alcaz ank.dan 2 ay icinde takilari bozdurup, kredi fln cekip, yasimiz 28, bence kesinlikle isteyin kizlar, cekinmeyin...inanin yatiriminiz onlar sizin..(ha bi de trabzon seti bozdurunca deger kaybedio, ben sevdigim icin istedim, alamiyoruz deselerdi eyvallah da derdim)
benim de oglum olcak... ve ben de gelinim ne isterse hatta istemeden yapcam eminim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?