eşimin ailesine ısınamıyorum

İmkanı olsa şu cümleyi bin kere beğenirdim. Hislerime çok güzel tercüman oldu. Tebrik ediyorum cümlenin sahibini. .

muhtemelen de karşı taraf herşeyinizi yapmışlardır. ondan huzurlusunuzdur.
yapılmayınca insan üzülüüyor kim ne derse desin

konu sahibi arkadaş başlarda daha çok üzülüyorsun kırgınlığın kızgınlıgın azalır falan ama iştee

muhtemelen de karşı taraf herşeyinizi yapmışlardır. ondan huzurlusunuzdur.
yapılmayınca insan üzülüüyor kim ne derse desin
Valla karşı tarafın yapmadığı o kadar çok şey sayabilirim ki arkadaşım heves edip içimde kalan bi sür şey oldu ama Hiçbirinin hayatımı etkilemesine izin vermedim. Sende verme bırak nasıl istiyorlarsa yapsınlar. Bak onlarda sıkıntı yapıp kendilerini mutsuz eden var mı yok. E sen hem altın takılmayan hem mutsuz olansın iki kere kaybettin o zaman. Eğer çalışıyorsan her ay para koy kenara sonra git küpe al yüzük al Yanlarında ak

Yani önemli olan tabi ki senin eşin ile olan ilişkin olsa da evlendikten sonra onlar da senin anne baban oluyor ve ne kadar ısınamasan da bir şekilde akrabalık bağınız var. Sen onların kızısın. Gereken saygıyı göstermen yeterli çok aşırı sevmene de gerek yok.
Takı olayına gelirsek herşey en baştan konuşulmalı. Zaten herkes borçla harçla evleniyor o takılar bir nevi maddi yardım destek oluyor. En başta siz ne kadar takarsanız değil biz 5 tane istiyoruz demeliydiniz orada biraz hata var. Onların zaten almaya gönlü yokmuş sizde öyle deyince almamışlar. Ama bunu düşünüp kinlenmeye kızmaya gerek yok olan olmuş biten bitmiş. Allah ödeme kolaylığı verir bir şekilde.

5 tane bılezık yapcagını soyleyıp yapmamalrı bence cok ayıp evet gelenek goreneklerımızde bılezık var bence degrr olculur .mesafelı ol gordugun kadr deger ver ben ıstedım ıyıkıde ıstedım hemde 260 gr altın ozellıklede sozumde soyledım sunu ıstıorum bunu ıstıyorum yaptılar . ama benım nedenım var esım ev alsın dıye ztn 41 ıne kdr evlen evlen dıye hep baskı yapılmıs yapcakalrıını bıldııgm ıcın ıstedım .

boşver onlar altın almış almamış ne önemi var.yada değersiz görsünler nolcak sanki sen eşinle mutlu olmaya bak

Ben buna asla katilmiyorum.'durumu olmayan aileler napsin o zaman ? Artik kadin da erkek de calisiyor. Herkes okutuyor cocugunu. Meslek sahibi olmus is guc sahibi insanlarin evlenirken bu kadar beklentiye girmeleri cok yanlis. Ki is sahibi olmadan evlenmek de cok yanlis. Aileler yillardir besle buyut okut her zorluga gogus ger artk derman kalmayabiliyor. Ben mesela evlenmeye kalksam bana yoneltilse bilezik falan istemem durumlari varsa yaparlar zaten. Kendi esyami kendim alirim kendi evimi tirnaklarimla kurarim da ne kendi aileme ne esimin ailesine mudanam olmaz. Eskiden evlilik yasi daha kucukmus okumayan evleniyormus yuvalarini aileleri kuruyormus insanlarin.'annelerimizin genc yasta kaynana kp skntilarini dnlemekle geciyor cocuklugumuz sonra. Borc oderim en guzel yillarimda esimle beraber zorluk cekerim kv derdi cekmektense hanfendi.

ay ben ne terbiyesiz gelinmisim en basta trabzon setimi istedim:))) bilezikler zaten takilcakti... ohh cok da iyi etmisim... ev alcaz ank.dan 2 ay icinde takilari bozdurup, kredi fln cekip, yasimiz 28, bence kesinlikle isteyin kizlar, cekinmeyin...inanin yatiriminiz onlar sizin..(ha bi de trabzon seti bozdurunca deger kaybedio, ben sevdigim icin istedim, alamiyoruz deselerdi eyvallah da derdim)
benim de oglum olcak... ve ben de gelinim ne isterse hatta istemeden yapcam eminim...

sana değilde senden sonraki geline özene bezene düğün yaparlarsa o zaman alın belki ona bindalli parası bile göndermezler

yaa canım bu da yeni moda sanırım: evlendikten sonra alınan tüm menkul/gayrimenkuller çift üzerine değil de ana-baba üzerine alınıyor(muş). mantık da şu: ilerde boşanırlarsa mal paylaşımına konu olmasın!!! ilk bunu duyduğumda , ne biçim bi zeka! demiştim. valla kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. biz Allah'tan kimseden kuruş almadığımız için ikimizin üzerine oldu şükür.
ya baştan bu ön yargıyla hareket edilmesi ne acı. işte bu yüzden hiç bir işe karışmamaları, mümkünse konu mankeni olmaları en münasibi. ulan boşanınca al o evi kıvır kıvır.... töbe töbe. gerçi iki kuruş dünya malında gözü olan da çok ama benim umrumda olmaz. öbür tarafa iğne götüremiyor insan. hele ki ev!
zeytinse'ciğim, boş ver canım, eğer sen de ödemede katkıda bulunuyorsan o eve, ki sadece kocan bile ödüyor olsa ,senin de rızkın illa ki karışıyor, bırak başının gözünün sadakası olsun. Allah huzursuzluk vermesin tek, o yeter. sevgiler.

canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.. evet katkıda bulunuyorum hatta benden de öte bebeğim bile katkıda bulunuyor ..ben o borcu ödemek için doğum iznim bitti işe başladım bebeğimi bile bedel ödedi annesinin kucağından sütünden sıcaklığından mahrum kaldı.doğum paramı süt parasını bile ev borcuna yatırdık.evlenirken istediğim gibi eşya almadım istediğim düğünü yapamadım mali olarak herşeyden kıstım kıstım borç ödedim ...
yetmezmiş gibi birde adımı koymadınız çıkın evimden yok yeğenime öte git dedin çık evimden,evde eşyaların yerini değiştirir sorunca benim evim istediğimi yaparım...
ama sadakam bile olmasın bunu yapana hakkımı mehrimi çalıştığımı çocuğumun rızkını helal etmiyorum ben ...RABBİM SORSUN HESABINI

hah en güzeli Allah'a havale. dedim ya dünya malı, en çok 80 yıl senin. salla gitsin. öbür dünyadan alacaklı olalım. bu ara öbür dünyaya kafayı fena taktım. ama başka türlü sıkıntılarıma çare bulamıyorum. her şeyi iadeli taahhütlü, alacak olarak ahiret hesabıma gönderiyorum. yoksa başa çıkamam böyle insanlarla.

Yahu böyle yapıyorsunuz sonra da kaynanam kocamla bir oldu altınlarımı yürüttü diye konu açıyorsunuz. Yürütür tabii, nerden geliyor bu değirmenin suyu?

oğlunu al kadının bir de üstüne altın iste

henüz evli olmadığınız için böyle konuşmanız çok normal.. bu dediğiniz gibi evlendim ve hala zorluklarını çekiyorum.size şimdi tozpembe gelir kocamla savaşırım, çalışırım , yaparım gibi mücadeleler. ama öyle olmuyor insan psikolojisi bile yoruluyor bırakın bedeni.. bu birincisi..

ikincisi ise durumu yoksa şu kadar bilezik yapıcam demesin aileler.. durmunda olmayanında gırtlağına yapışılmaz zaten.. durumunda var ama yapmaktan kaçınan ailelere sözüm..

Durumlari yoksa bence bu kadar ustelemeyin gercekten size davranis tarzlari onemli olan bende evliyim ve esim ailesinden 5 lira dahi almadi bnde tum evimizi esim kurdu.. sagolsun.

bende altın filan değil direk ev istedim çok şükür istediğim daire de alındı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…