- 18 Kasım 2014
- 6.236
- 15.504
- 248
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
Bi arkadaşım var, eşi ailesine her ay 1000 tl gönderiyodu, kız ses etmedi, çocukları oldu gene yolladılar, sonra 2.doğdu, kız ücretsiz izin almamasına rağmen yetmiyo para, hala o 1000 tl gönderiliyo çünkü karşı taraf artık yoktan anlamiyo
Bu konuya uyarlarsak, çocuk oldu konu sahibi işi bıraktı bir süre, ne olacak o zaman, 2.çocuk olduğunda, belki 3.? Hadi tatilimden feragat ettim peki ya aile hayatımdan, çocuklarımın ihtiyaçlarından nasıl feragat edicem, nereye kadar gidecek bu finansman
arkadaşım nereden çıkarttınız benim en hayırlı evlat en mükemmel eş olduğumu?
ben yardımseverliğimi sizin gözünüze mi soktum? kendimi mi övdüm?
nerede varsayımda bulunmuşum? yoksa örnekleme mi yapmışım?
her ailenin aynı olmayacağını biliyorum, beynim var Allah'a şükür
ama sizin kadar "değişik" olamam inanın
çocukların ihtiyaçlarından feragat edilir mi?
ben, şu anda, buradaki konuya cevap yazıyorum
o zaman da konu sahibi "yardım ediyorduk, çocuğumuz oldu, yetemiyoruz, yoktan anlamıyorlar" diye konu açar
ona göre cevap yazarım
ha mevzu örneklemekse
bir ablamızın 2. eşi, kendi eski eşine ve çocuğuna! (ana-babaya değil, sadece çocuğa da değil!) nafaka hariç! yardım ediyordu
çünkü kadın kredi kartı bağımlısıydı ve çocukla birlikte zor duruma düşüyorlardı
baya bir süre yardım devam etti
sonra bu ablamızın ve eşinin durumu bozuldu biraz, adam bu eşinden kısıp eski eşe vermedi, sadece çocuğa harçlık vermeye başladı
bu da bi örnek
ya ayrıca
hadi bu insanlar çok kötü
bak diyorsun ki oğluma kıyafet alıyorum 65 tl
konu sahibi diyor ki emekli maaşı + 800 tl ama herşeyi marka alıyorlar, marka düşkünüler!
bu inandırıcı mı cidden? kira + faturalar + herşey marka!
bana hiç inandırıcı gelmiyor valla
bence bunu da bilmiyoruz
''belki'' konu sahibinin eşi çalıştırmıyor o yaşta anne babasını
ben okuduklarıma yorum yapıyorum
Belkiyle başlayan cümle benim dilbilgimde örneklemeye değil varsayıma giriyor ama siz bilirsiniz. Demek istediğim siz tamamen kendi açınızdan bakıyorsunuz kendiniz hali hazırda ailenize de eşinizin ailesine de yardımcı olurum gerekirse mantığındasınız tamam eyvallah ben de kendi aileme yardım ederim eşimin ailesi iyi insanlar olsun onlardan da yardımı esirgemem ama bana kendimi enayi gibi hissettirecek insana bir çöp bile vermemeyi tercih ederim buradaki ayrım nasıl hissettirdiği. Belli ki konu sahibi de öyle hissediyor ki dert edip konu açmış. Buna rağmen siz hala ben ilk okuduklarıma bakarım diyip aileye yardım edilmelidir diye devam ettiğiniz için size en hayırlı en mükemmel sizsiniz kelimelerini kullandım. Her aile aynı olamıyorsa demek ki her kadın da eşinin ailesine aynı hisleri besleyemiyor, bazen yardımı çok görebiliyor olabilir ve bunda bir anormallik yoktur demektir. Hemfikir olduğumuza sevindimBen kendinizle çeliştiğinizi düşündüğüm için değişik kelimesini kullandım eğer argo olarak algıladıysanız o konuda özür dilerim.
olsun, herkeşler mükemmel gelin taam mı.. bir de fikre müdahale etmeyi fikir belirtmek olarak görüyorlar ya ölüyorum
o da olsun, fikre de yorum yapsınlar ama anlayarak
"çok mantıksız bence" diye başlayıp bambaşka birşey yazılınca...
öyle şey mi olurmuş ya bunlar aile değil hazırcı işe yaramaz bireylermişMerhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
yani bu bir konuysa, ben "bütün maaşını k.validene ver" bile diyebilirim.. benim fikrim, benim mantığım.. kime göre, neye göre mantıksız.. o yüzden ben yorumlara bu şekilde cevap verenleri anlamıyorum.. kaldı ki seninkilere katılıyorum..
extradan böyle bir durumla karşılaşsam, yemez-içmez o görümceyi gömerim..
bu zamana kadar zaten ev almamaları mantıksız ama bak bende calısmaya karsıyım ama ac kalırsan napıcan mecbur calıscan yani para yoksa hadi diyelim siz her ay 800 veriyosunuz peki geldiginizde aman gelinim gelinim diye pesinizde dönüyomu bari bana her ay biri 800 verse oooo gelincim gelincim derim sizde durum nasılMerhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
dilbilginiz iyi de, olay şu:
"isteyerek çalışmıyorlar"a geliyor ya konu, "ama bunu da bilemiyoruz, yazılmadı" dedim. "belki öyle değildir, o yüzden varsayım oluyor, varsayımlarla yorum yapamayız" dedim.
varsayımlara dayalı yorum yapsa idim "bence oğulları çalıştırmıyordur, ..................." diyerek yorum yapardım
konulara tabi ki kendi bakış açımla yorum yapacağım, ama kendi açımdan bakmıyorum
kendi evimle değerlendirmiyorum konuyu
Allah Allah anlatamıyorum herhalde, ben, yazılanlardan, görümce hariç, anne babanın iyi insanlar olmadığı kanaatine VARAMADIM.
kv sürekli temizlik yapıyor ya, tipik ev kadını ya, hiç çalışmamış, nasıl çalışsın? bu kadına git çalış demek ne derece doğru?
baba çalışmıyor değil, düzgün bir işi yok, düzgün bir iş nasıl oluyor? bulamıyor olamaz mı?
siz burada sayfalarca yazsanız da ben konu sahibinin yazdıklarıyla art niyetli, kötü insanlar olduklarına İKNA OLAMIYORUM
bunun benim hayatımla, yaşayış tarzımla, ailemle alakası yok
eee pekis siz nisanlıyken nasıldı o zamanda böylemiydi bide esiniz ailesiyle birliktemi yasıyodu evlenmeden önce o zamanda sömürmüsler miEşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor
Şu yorumunuzda bile varsayıma varsayımla cevap vermiş oluyorsunuz belki de bence de sizin görüşünüzü, düşüncenizi taşır ama o konuda inada girmicem daha fazla gördüğüm o çünkü. Bakın amacım sizinle tartışmak değil ben anneyle baba çalışmalıdır da demiyorum, benim sizin yorumunuza karşı çıkışım 'görümcenin çalışmamasının konu sahibini bağlamadığı' hakkındaki görüşünüzdü. O paradan görümce de yararlanıyorsa bağlıyordur diyorum ve yorumuma son vermek istiyorum. Sizinle belki bir çok fikir benzerliğimiz vardır başka konularda ama bu konuda aynı fikirde değiliz yapcak birşey yok
Sonuçta eşinin başına silah dayamıyolar istemese vermezMerhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
yardımın "istendiğini" nereden çıkardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?