eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Adam 3 defa ertelemis, belliydi neyin ne oldugunu. Onu geçtim, geçinecek paraniz yok. Yok yani. Calismiyorsun, esinin maasi az. Hadi kp'er cidden herseyi yapmis olsa bile, halen zor geçinecektiniz. Adama haciz gelmis, geçinmeyi bilmiyor.

Yanlis seçimlerin sonuçlarini yasiyorsun. Suçu sadece kp'ere atarak rahatlamak istiyorsun ama durum öyle degil.

bizi sürüklemeselerdi. bizi kendi halimize bıraksalardı da, biz yapsaydık. 3 kere düğün erteledi kendi başına babası.
Bu söylediğiniz sizi erken evlenmek zorunda bıraksalardı sorun olurdu. Biz de haklısınız hem acele ettirdiler hem de yardım etmemişler derdik. E zaten geç olsun istiyorsanız geç olsaydı. Toplardınız yani durumunuzu, kendiniz alır öderdiniz. İlla evleneceksiniz diye ısrar edildi herhalde. Alelacele öyle hazırlıksız evlenmek zorunda kaldınız.

defalarca konuştu, ben konuştum. yapabilecek misiniz diye? her defasında kestirdi attı.
Esinizin sormasina gerek yok işte onu söylüyorum.
Çünkü o ailesinin maddi durumunu da ne yapıp yapmayacağına da bilir.
Adamın parası yoksa mesela kestirip atsa ne olacak?
Evet söz vermeseydi yapamayacagi şeyler için ama eşinizin defalarca sorması manasız belli herşey işte. Sözden itibaren. Ne diye soruyor?

aynı şeyleri bende yaşamaktan korkuyorum. çözüm nasıl olacak inanın bilmiyorum.

Çözümü yok çünkü insanlar olaylar karşısında birbirlerinden soğuyup, uzaklaşıyorlar.
Sen bu saatten sonra kimseden beklentiye girme ( bana kendi ailem yardımcı olmadı düşün)
Bırak görüşen görüşsün, arayan arasın, sen aramak istemiyorsan arama ama kendini de üzme

Konu sahibine neden bu kadar yüklenildi anlayamadım, ödeme sözü veriliyorsa ve sözünüzden dönüyorsanız karşı tarafın elbette canı sıkılacak. Sonuçta ödeme yapmamalarına rağmen evlenmiş, asıl mesele dürüst olunmaması.

Tavsiye verecek olursam:
1) Maddi konularda eş ailesinden beklentinizi sıfıra indirin, cüzdanlarını yok sayın inanın daha çok rahatlayacaksınız. Harçlığı havadan gelen para kabul edin.

2) Ailen geldi gelmedi diye eşinize sakın söylenmeyin, ters teper. Basitçe madem gelmiyorlar siz de aynı şekilde mesafeli olun. Samimiyete gerçekten gerek var mı?

3) En büyük riskiniz eşinizin işinin aileye bağlı olması, oradan keşke kendisini kurtarabilseymiş. Bu yönde ilerlemek isterse (lisans vb) sonuna kadar destek olun.

4) En önemlisi kendiniz ekmeğinizi elinize alın, maddi durumunuz iyi olursa ailede söz sahibi olur ve ayakta durursunuz.

Artık evlendiğiniz için eşiniz geçmişte olan olayların üzerine gitmek istemeyebilir bir yönden de haklı. Bence bu olanlardan ders çıkarıp eş ailesi ile ilişkinize mesafe koyun.

Adam 3 defa dügünü ertelemis. Konu sahibi halen "bilseydik kendimiz yapardik" diyor. E göz var nizam var, hada ilkinde degil, ikinci defa ertelediginde akil neredeydi? O zaman konu sahibi niye demedi "yaslilari sikmayalim, kendimiz yapalim" diye?

Onu geçtim, eger ev kurulcaksa hem gelin hem damat elini tasinin altina zaten koymali. Yani evlenipte "kp'er bize 200 lira bile yollamiyor" demek cidden trajikomik.

İlk mesajtan anlaşılmıyor,birkaç sayfa okuyunca anladım ben olayı. İstemeye gelindiğinde herşey yaparız , ederiz, tabi ki sizin istediğiniz gibi olur dendi. Sonradan yapmadılar. Sizin kızdığınız nokta bu. Bu konuda haklısınız keşke dürüst olsalardı. Üstüne bir de kız tarafı zaten yapıyor tarzı bir yaklaşım hoş olmamış. Bizde de nişan kıyafetini kız alır ama her yöre farklı işte.

O düğünü yapmayacaklar bence sizde bunun çok güzel farkındasınız. Benim tavsiyem düğün yapıp dünya borca gireceğinize eşinizle tatil yapın ,düğün yerine sayın. Siz yumuşarsanız anında yanınızda biter ailesi ve hiçbir şey olmamış gibi davranarak sizi daha çok gıcık ederler. Eşinize rest çekin,bana bu kadar değersiz muamelesi yapan ailenle görüşmeyecek kadar kırgınım deyin. Hep kırgın, küskün, haksızlığa uğramış taraf olarak durun. Sinirlenip ortalığı katarsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz.

ben çalışıyorum, gayet iyi maaş da alıyorum. eşim düşük maaş alabilir problem değil. hala siz olaya yanlış noktadan bakıyorsunuz. yaptıkları yanına kar nasıl kalabilir? hacizi durduracağım diyen adam konuyla ilgilenmiyor.

sen düşünüyorsun, tebrikler. aynı şeyi eşimin ailesi düşünememiş ama.

Demis sonra yapamamis olabilir. Sorunlarinizi büyüteceginize cözüm bulmaya calisin ailesinden beklenti yapmayarak. Kari koca oturup düsünün hacizi nasil kapatabilirz diye.

Hani geçinemiyordunuz? Simdi iyi maasmi aliyorsunuz? Cevir kazi yanmasin.
Adam hacizi durdurmak zorunda bile degil. Oguluda geçinmeyi bilseymis. Anne baba evinde bile haciz geliyorsa adam bos harcamalar yapmis demek. Yerinde olsam o konuya yogunlasirdim. Anne baba evinde borca giren, evlendikten sonrada borca girer.

Adam söz verip, arkasinda durmamasi en fazla esini baglamali. Sözünü tutmayacagi zaten çok daha önce belliydi. Simdi evlenipte esini ailesinden ayirmakta olmaz. O kadar çok hazm etmeseydin, evlenmeyecektin.

Bilmem kaç yaşına gelmiş ama babasından 200 lira harçlık bekleyen, yollamadığı zaman söylenen bir adama saygı duyup eş gözüyle bakamazdım....

sen düşünüyorsun, tebrikler. aynı şeyi eşimin ailesi düşünememiş ama.
Esinizin ailesi dusunmustur belki ve ogullarinin cep delik cepken delik her seyi aileden bekledigini anladiklari icin bir sey yapmamaya karar vermislerdir olamaz mi? Bence bu ihtimali bir dusunun. Tum suc esinizde cunku.

nihayet aynı noktaya gelebildik. babası düğün konusunda kendi başına yürüdü. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin? sürüklemecede sözden sonra başladı zaten. adını koyduk gerisi gelir dendi. biz ailecek her denileni yaptık. bir baktık evde onların sorumluluğunda olan bir eşya yok. koltuk parasını ödemediği için eşim günlerce evde aç yattı. madem alamıyordun, neden alırım dedin? kendi başına yaptın? saygısız kendisi oldu bize. bizim tek yanlışımız, eşimle eşimin babasına inanmak oldu. nisan'a kadar borç morç koyduk eşyaları. kendi babam biz mutlu olalım diye yüzdük kuyruğuna geldik diye koltuğu da ödedi, istese ödemezdi.

Eee hadi adam dugunu yapmiyor erteleyip duruyor bu surecte ikiniz iki yandan calisip birikim yapsaniza dugunu cok istiyorsunuz madem. Hemen nikah yapip eve gecmissiniz ustelik gecinemiyorsunuz.
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?

E baktınız onlar sözleri tutmuyor siz de ailenizi bu kadar ortaya atmasaydınız, eşiniz ve siz kendinize yetip altından kalkabiliyorsanız evlenseydiniz, olmuyorsa bekleseydiniz acelesi mi vardı. Çalışmıyorsanız iş bakın bu kadar tahammül edemediğiniz aileden 200 lira beklememiş olursunuz. Aileniz kendisi her şeye bu kadar atılmış, onlar da yapmasaydı az öz olsaydı her şey. Şimdi kafada döndürüp durmak faydasız.

Sözden sonra başlamıs arada nişan var, orada da belli olmuş bazı şeyler. Siz ve eşiniz niye durumu eşya almaya kadar getiriyor peki?
Eşiniz özellikle cebinde para olmadan evlenmeye kalkıyor ve bakıyor ki babası da yapmayacak bazı şeyleri neden sizinle konuşup düğünü erteleyelim demiyor?
Evde aç yatması kendi iş bilmezliği tamamen.
Ailesi tarafından aç bırakılmış sanki.
Sizin de bu kadar dolmaniza göz yummazdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…