- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
eşimin babası ben yaparım dedi, borca da girerim yaparım ederim dedi. beni istemeye geldiler, adını koydular. sonrası boş. düğünü kendisi 3 kere tarih değiştirerek sürükledi bizi de. biz sen yap, demedik ki başta. paramızı biriktirip bol zamanda evlenecektik. madem yapamayacaktın ne diye yaparım dedin?
ben her şeyi kayınpederden beklemiyorum. aileler kendi aralarında şu bu olur diye anlaştılar. adam üstüne düşeni yapmadı. ama ben yapamam da demedi. sürükledi. ayrıca haddinizi bilerek konuşun.
Bu söylediğiniz sizi erken evlenmek zorunda bıraksalardı sorun olurdu. Biz de haklısınız hem acele ettirdiler hem de yardım etmemişler derdik. E zaten geç olsun istiyorsanız geç olsaydı. Toplardınız yani durumunuzu, kendiniz alır öderdiniz. İlla evleneceksiniz diye ısrar edildi herhalde. Alelacele öyle hazırlıksız evlenmek zorunda kaldınız.bizi sürüklemeselerdi. bizi kendi halimize bıraksalardı da, biz yapsaydık. 3 kere düğün erteledi kendi başına babası.
Esinizin sormasina gerek yok işte onu söylüyorum.defalarca konuştu, ben konuştum. yapabilecek misiniz diye? her defasında kestirdi attı.
aynı şeyleri bende yaşamaktan korkuyorum. çözüm nasıl olacak inanın bilmiyorum.
Ay sanki size 4*4 düğün, eşya ve takı yapsalardı alıp başınızda taşıcaktınız. Sanki 7/24 evinizde ağırlamak isteyecektiniz. Ozamanda herşeyimizi yaptılar diye karışmaya hak görüyorlar diye ağlancaktınız.
Yoktu durumunuz evlenmeseydiniz, yada bekleseydiniz. Kaçıyormuydu sevgili eşiniz. Koca adam babadan aylık 200 lira harçlık bekliyor hala. Ama ona laf yok tabii o koçişşş. 200 lira harçlığı ben 11 yaşındaki kızıma veriyorum, eşiniz utanmiyormu o yaşta babasından harçlık almaya.
Sizin gelir durumunuz ne? Çalışıyormusunuz daha doğrusu? Sanmam ama yinede sormak istedim.
Varsa tırnağınız başınızı kaşıyın, demişler.
ben çalışıyorum, gayet iyi maaş da alıyorum. eşim düşük maaş alabilir problem değil. hala siz olaya yanlış noktadan bakıyorsunuz. yaptıkları yanına kar nasıl kalabilir? hacizi durduracağım diyen adam konuyla ilgilenmiyor.Adam 3 defa ertelemis, belliydi neyin ne oldugunu. Onu geçtim, geçinecek paraniz yok. Yok yani. Calismiyorsun, esinin maasi az. Hadi kp'er cidden herseyi yapmis olsa bile, halen zor geçinecektiniz. Adama haciz gelmis, geçinmeyi bilmiyor.
Yanlis seçimlerin sonuçlarini yasiyorsun. Suçu sadece kp'ere atarak rahatlamak istiyorsun ama durum öyle degil.
sen düşünüyorsun, tebrikler. aynı şeyi eşimin ailesi düşünememiş ama.Sizi aramasinlar ogullarini arasinlar. Boyle soyleyebilirsiniz. Kimse ile gorusme zorunlulugunuz yok. Ama onlar herseyi yapmis olsalardi da siz yine gecim derdi cekecektiniz. Dugun gelinlik damatlik bir gun. Ertesi sabah uyanip aclik sefalet cekeceginizi bilemeyecek kadar mi anlamadiniz durumu son ana kadar? Hic inandirici degil. Adam oglunu evlendirmemis diye sizin aileniz kendisi almis herseyi uzerine. Almasaydiniz, bu kadar kolaydi iste.
Ben de bir erkek cocuk annesiyim. Oglum cebinde kurus yokken anne ben evlenecegim derse ,once kendi basina bir seyler yapmasini beklerim. İzlerim. Ne yapabiliyor,neyi halledebiliyor diye gozlemlerim. Bakarim oglum ev mi almis,arabasini da ben hediye ederim. Ya da is mi kurmus parasina para mi katiyor,al sana ev derim kendi evimi veririm Otursun icinde gelin hanimla beraber diye. Kusura bakmayin da kimse salak degil, olur oglum al sana para hadi git evlen demem. Bunu yaparsam oglum tek basina hic bir isini kendisi halledemez isterse 50 yasina gelsin
Demis sonra yapamamis olabilir. Sorunlarinizi büyüteceginize cözüm bulmaya calisin ailesinden beklenti yapmayarak. Kari koca oturup düsünün hacizi nasil kapatabilirz diye.ben çalışıyorum, gayet iyi maaş da alıyorum. eşim düşük maaş alabilir problem değil. hala siz olaya yanlış noktadan bakıyorsunuz. yaptıkları yanına kar nasıl kalabilir? hacizi durduracağım diyen adam konuyla ilgilenmiyor.
ben çalışıyorum, gayet iyi maaş da alıyorum. eşim düşük maaş alabilir problem değil. hala siz olaya yanlış noktadan bakıyorsunuz. yaptıkları yanına kar nasıl kalabilir? hacizi durduracağım diyen adam konuyla ilgilenmiyor.
Adam 3 defa dügünü ertelemis. Konu sahibi halen "bilseydik kendimiz yapardik" diyor. E göz var nizam var, hada ilkinde degil, ikinci defa ertelediginde akil neredeydi? O zaman konu sahibi niye demedi "yaslilari sikmayalim, kendimiz yapalim" diye?
Onu geçtim, eger ev kurulcaksa hem gelin hem damat elini tasinin altina zaten koymali. Yani evlenipte "kp'er bize 200 lira bile yollamiyor" demek cidden trajikomik.
Esinizin ailesi dusunmustur belki ve ogullarinin cep delik cepken delik her seyi aileden bekledigini anladiklari icin bir sey yapmamaya karar vermislerdir olamaz mi? Bence bu ihtimali bir dusunun. Tum suc esinizde cunku.sen düşünüyorsun, tebrikler. aynı şeyi eşimin ailesi düşünememiş ama.
nihayet aynı noktaya gelebildik. babası düğün konusunda kendi başına yürüdü. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin? sürüklemecede sözden sonra başladı zaten. adını koyduk gerisi gelir dendi. biz ailecek her denileni yaptık. bir baktık evde onların sorumluluğunda olan bir eşya yok. koltuk parasını ödemediği için eşim günlerce evde aç yattı. madem alamıyordun, neden alırım dedin? kendi başına yaptın? saygısız kendisi oldu bize. bizim tek yanlışımız, eşimle eşimin babasına inanmak oldu. nisan'a kadar borç morç koyduk eşyaları. kendi babam biz mutlu olalım diye yüzdük kuyruğuna geldik diye koltuğu da ödedi, istese ödemezdi.Bu söylediğiniz sizi erken evlenmek zorunda bıraksalardı sorun olurdu. Biz de haklısınız hem acele ettirdiler hem de yardım etmemişler derdik. E zaten geç olsun istiyorsanız geç olsaydı. Toplardınız yani durumunuzu, kendiniz alır öderdiniz. İlla evleneceksiniz diye ısrar edildi herhalde. Alelacele öyle hazırlıksız evlenmek zorunda kaldınız.
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?Eee hadi adam dugunu yapmiyor erteleyip duruyor bu surecte ikiniz iki yandan calisip birikim yapsaniza dugunu cok istiyorsunuz madem. Hemen nikah yapip eve gecmissiniz ustelik gecinemiyorsunuz.
Sözden sonra başlamıs arada nişan var, orada da belli olmuş bazı şeyler. Siz ve eşiniz niye durumu eşya almaya kadar getiriyor peki?nihayet aynı noktaya gelebildik. babası düğün konusunda kendi başına yürüdü. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin? sürüklemecede sözden sonra başladı zaten. adını koyduk gerisi gelir dendi. biz ailecek her denileni yaptık. bir baktık evde onların sorumluluğunda olan bir eşya yok. koltuk parasını ödemediği için eşim günlerce evde aç yattı. madem alamıyordun, neden alırım dedin? kendi başına yaptın? saygısız kendisi oldu bize. bizim tek yanlışımız, eşimle eşimin babasına inanmak oldu. nisan'a kadar borç morç koyduk eşyaları. kendi babam biz mutlu olalım diye yüzdük kuyruğuna geldik diye koltuğu da ödedi, istese ödemezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?