- 10 Nisan 2022
- 790
- 275
- 53
- 44
- Konu Sahibi Selinaysun
-
Merhaba,size söylediği sözde kayınvalideniz birşeylerin birikmesi ile ben neyim ki demeye getirmiş saçma olmuş.Sizin kurduğunuz cümlede fazla,kv de ya da bir başkası farketmez kimin ne biriktireceğine,birikimini ne yapacağına kendi karar verir diye düşünüyorum.Herkese merhaba,
41 yaşındayım diğer konularimdan tanıdığınız üzere anne olmaya çalışıyorum. Yakın bir zamanda tüp bebek tedavisine başlayacağız. Herkesin bildiği gibi çok masraflı bir süreç.
Eşim ailesinden destek istedi ancak başımızın çaresine bakmamızi söylediler. Üstelik hiç torunları yok. Kaynanam biraz birikimim var demişti, şimdi ise paramız yok diyor. Biliyorum beni sevmedikleri için oğullarından da gözden çıkarmışlar. Ben ise kabullenemiyorum nasıl olurda bir ana babanın hiç torunu olmaz ve oğlu destek ister geri çevirirler. Onlara ve eşime göre yapmak zorunda degillermis.
Zaten başka sorunlarimiz vardı ama bu olaydan ve kaynananın senin çocuğun benim neyim ki üzüleyim demesinden sonra bir kaç gün sindirmeye çalıştım. Baktım bu sondirilecek bişey değil, yani benim aile anlayışında, ben de çözümü şöyle buldum. Üzerine bir çizgi attım ve asla gorusmemeye karar verdim. Bir de kaynanaya para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin de malın da el âlem e kalacak dedim. Hanfendinin zoruna gitmiş . Güya kırıcı bir şey mis.
Görüşlerinizi almak isterim. Tabi kararım değişmeyecek. Sadece ne düşünüyorsunuz dinlemek istiyorum.
nasıl olurda bir ana babanın hiç torunu olmaz ve oğlu destek ister geri çevirirler. Onlara ve eşime göre yapmak zorunda degillermis
Sahi merak ediyorum. Anne değilim. Ama çocuğum var ve çocuk yapmak istiyor. Üstelik önünde yaş gibi kritik bir durum var. Bekarligindaki birikimini de kendime almışım. Malum var evet bir de altın dolar biriktiriyorum. Mesela siz olsanız çocuğunuza da vermeyecek seniz ya da harcamayacaksaniz neden biriktirirsiniz. Gerçekten bunu çocuğunuza yapar mısınız. Ben yapmam. İnsanlar hiç tanımadığı insanlarin acılarına merhem olurken bir anne bunu yapıyor.Yardım etse iyi olurdu okey ama yardım etmedi diye de çirkefleşmenin anlamı yok. Gelinim bana para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin elaleme kalacak dese yardım edeceğim varsa bile o saatten sonra 1 kurus dahi vermem.
Okurken aşırı sinirlendim ama size !! Mecbur mu siz üreyin diye birikimini size vermeye! Herkes üremek zorunda DEĞİL herkes torun istemek zorunda da DEĞİL ! Daha tedaviye maddiyatınız yetmiyorsa ne demeye çocuk getireceksiniz dünyaya çocuk olunca da masrafları karşılamadı dersiniz ! Sizin haddiniz değil milletin birikimini kurcalamak bence ! Ayrıca kendi anne babanızdan yardım isteyin mesela neticede onların da torunu olmayacak mı ???!?Herkese merhaba,
41 yaşındayım diğer konularimdan tanıdığınız üzere anne olmaya çalışıyorum. Yakın bir zamanda tüp bebek tedavisine başlayacağız. Herkesin bildiği gibi çok masraflı bir süreç.
Eşim ailesinden destek istedi ancak başımızın çaresine bakmamızi söylediler. Üstelik hiç torunları yok. Kaynanam biraz birikimim var demişti, şimdi ise paramız yok diyor. Biliyorum beni sevmedikleri için oğullarından da gözden çıkarmışlar. Ben ise kabullenemiyorum nasıl olurda bir ana babanın hiç torunu olmaz ve oğlu destek ister geri çevirirler. Onlara ve eşime göre yapmak zorunda degillermis.
Zaten başka sorunlarimiz vardı ama bu olaydan ve kaynananın senin çocuğun benim neyim ki üzüleyim demesinden sonra bir kaç gün sindirmeye çalıştım. Baktım bu sondirilecek bişey değil, yani benim aile anlayışında, ben de çözümü şöyle buldum. Üzerine bir çizgi attım ve asla gorusmemeye karar verdim. Bir de kaynanaya para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin de malın da el âlem e kalacak dedim. Hanfendinin zoruna gitmiş . Güya kırıcı bir şey mis.
Görüşlerinizi almak isterim. Tabi kararım değişmeyecek. Sadece ne düşünüyorsunuz dinlemek istiyorum.
Anliyorum da birikimini kendi sağlığı için, kendi istekleri icin harcamak istiyordur? Torun sahibi olma gibi bir hayali yoktur. Olabilir. Parayı napıcaksın başkasına kalacak demeniz çok irrite edici.Sahi merak ediyorum. Anne değilim. Ama çocuğum var ve çocuk yapmak istiyor. Üstelik önünde yaş gibi kritik bir durum var. Bekarligindaki birikimini de kendime almışım. Malum var evet bir de altın dolar biriktiriyorum. Mesela siz olsanız çocuğunuza da vermeyecek seniz ya da harcamayacaksaniz neden biriktirirsiniz. Gerçekten bunu çocuğunuza yapar mısınız. Ben yapmam. İnsanlar hiç tanımadığı insanlarin acılarına merhem olurken bir anne bunu yapıyor.
Umarım tez zamanda anne olursunuz. Benden çok eşimin beklentisiydi yani detaylara girmek istemiyorum ama şu an eşim onlarin sebep olduğu bir borcu ödüyor. Tabi ki başımın çaresine bakacağım ama asla aile olarak göremem onları. Eşim isterse gorussun. Ben asla..Öncelikle umarım tez vakitte bebeğe kavuşursunuz. 4 kez tüp bebek tedavisi gördüm maddi manevi zorluğu çok fazla ama asla eşimin ailesinden veya kendi ailemden böyle bir beklentim olmadı (iki tarafın da hiç torunu yoktu bu arada) ben bebek sahibi olmak, sonrasında da bebeğe bakmak yükümlülüğünün maddi manevi sadece anne babaya ait olduğunu düşünüyorum
Kararımı değiştirmek için değil başkalarının ne düşündüğünü görmek istedim. Kararım katiKarariniz degismeyecekse neden konusmak istiyorsunuz?
Kaynananizin birikmisi sizi asla ilgilendirmez. Vardir, yoktur, paylasir, paylasmaz tamamen onun bilecegi is. kesinlikle hic bir yardimda bulunmak zorunda degiller. Herkes kendi yaginda kavrulsa keske.
Yani fikirleriniz bana o kadar mantiksiz geldi ki. Ne demek beni sevmedigi icin oglunu gozden cikardi. Oglu onun evladi. Sizinle ne alakasi var. insanin cocugu ile arasinda sicaklik olur sogukluk olur. Hersey yasanir.
4. Tedavi sonucu 7 aylık hamileyim şu anda inşallah Allah size de nasip etsinUmarım tez zamanda anne olursunuz. Benden çok eşimin beklentisiydi yani detaylara girmek istemiyorum ama şu an eşim onlarin sebep olduğu bir borcu ödüyor. Tabi ki başımın çaresine bakacağım ama asla aile olarak göremem onları. Eşim isterse gorussun. Ben asla..
Neden biriktirirsinizi mi var? Bu kadin allah gostermesin kanser olsa doktor parasini, ilac parasini siz mi vereceksiniz? Tabi biriktirecek. Tabi koyacak kenara. Dunyanin bin turlu hali var. zaten para olmus pul.Sahi merak ediyorum. Anne değilim. Ama çocuğum var ve çocuk yapmak istiyor. Üstelik önünde yaş gibi kritik bir durum var. Bekarligindaki birikimini de kendime almışım. Malum var evet bir de altın dolar biriktiriyorum. Mesela siz olsanız çocuğunuza da vermeyecek seniz ya da harcamayacaksaniz neden biriktirirsiniz. Gerçekten bunu çocuğunuza yapar mısınız. Ben yapmam. İnsanlar hiç tanımadığı insanlarin acılarına merhem olurken bir anne bunu yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?