Eşimin ailesinin tavrı normal mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Selinaysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2022
790
275
53
44
Herkese merhaba,

41 yaşındayım diğer konularimdan tanıdığınız üzere anne olmaya çalışıyorum. Yakın bir zamanda tüp bebek tedavisine başlayacağız. Herkesin bildiği gibi çok masraflı bir süreç.
Eşim ailesinden destek istedi ancak başımızın çaresine bakmamızi söylediler. Üstelik hiç torunları yok. Kaynanam biraz birikimim var demişti, şimdi ise paramız yok diyor. Biliyorum beni sevmedikleri için oğullarından da gözden çıkarmışlar. Ben ise kabullenemiyorum nasıl olurda bir ana babanın hiç torunu olmaz ve oğlu destek ister geri çevirirler. Onlara ve eşime göre yapmak zorunda degillermis.
Zaten başka sorunlarimiz vardı ama bu olaydan ve kaynananın senin çocuğun benim neyim ki üzüleyim demesinden sonra bir kaç gün sindirmeye çalıştım. Baktım bu sondirilecek bişey değil, yani benim aile anlayışında, ben de çözümü şöyle buldum. Üzerine bir çizgi attım ve asla gorusmemeye karar verdim. Bir de kaynanaya para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin de malın da el âlem e kalacak dedim. Hanfendinin zoruna gitmiş . Güya kırıcı bir şey mis.
Görüşlerinizi almak isterim. Tabi kararım değişmeyecek. Sadece ne düşünüyorsunuz dinlemek istiyorum.

Merhaba,size söylediği sözde kayınvalideniz birşeylerin birikmesi ile ben neyim ki demeye getirmiş saçma olmuş.Sizin kurduğunuz cümlede fazla,kv de ya da bir başkası farketmez kimin ne biriktireceğine,birikimini ne yapacağına kendi karar verir diye düşünüyorum.

Torun isteselerde istemeselerde onların da kanından canından evet ama yardımcı olmak zorunda değil hiç kimse bana göre de.Fakat bence de mesafeli olmak bile güzel olur daha da gerilmemek adına,siz daha ne yaşadınız bilemiyorum tabi görüşmeyeceğim diyorsunuz zaten.

Bence bir şekilde maddi-manevi kendi imkanlarınız ile devam edin tedavi sürecine. Umarım güzel sonuç alırsınız.

Karariniz degismeyecekse neden konusmak istiyorsunuz?

Kaynananizin birikmisi sizi asla ilgilendirmez. Vardir, yoktur, paylasir, paylasmaz tamamen onun bilecegi is. kesinlikle hic bir yardimda bulunmak zorunda degiller. Herkes kendi yaginda kavrulsa keske.

Yani fikirleriniz bana o kadar mantiksiz geldi ki. Ne demek beni sevmedigi icin oglunu gozden cikardi. Oglu onun evladi. Sizinle ne alakasi var. insanin cocugu ile arasinda sicaklik olur sogukluk olur. Hersey yasanir.

nasıl olurda bir ana babanın hiç torunu olmaz ve oğlu destek ister geri çevirirler. Onlara ve eşime göre yapmak zorunda degillermis

Bu anne babalar her şeyi yapmak zorunda zaten. Evlendirmek zorunda, eşya almak, taki almak zoruda...
Cocugu olmuyorsa onu da yaptirmak zorunda. Bu nedir ya

Bir cocuk yaptilar diye ömür boyu da sizinle ugraşip ellerindeki tek birikimi vermek zorunda degiller tabi ki, bir de ustune sevmedikleri bir gelinse söz konusu, acikcasi benim de cocugum sevmedigim biriyle evli olsa bi de cocuk olsun diye ustune para saymazdim, dunyanin sonu degil ya cocuksuzluk, torunsuzluk.

Bence de yapmak zorunda değiller. Herkesin illa torunu olmak zorunda dire bir şey de yok. Zaten bir başkasının parasıyla tüp bebek tedavisine başlamayı kendi adıma yanlış buluyorum. İlk seferde olacağının garantisi yok dediğiniz gibi masraflı bir tedavi. Bebek olursa bu sefer onun da bir dünya masrafı olacak. O zaman da mı ailelerden yardım bekleyeceksiniz? Kendi ekonominiz uygun değilse öyle bir topa girmemelisiniz. Oğullarını gözden çıkardıklarını da düşünmüyorum. Oğulları yazdığınıza göre bu meseleye sizin gibi bakmıyor zaten. Velev ki oğullarını gözden çıkarttılar bu oğullarının sorunu. Kayınvalidenize de yaptığınız yorum da gereksiz olmuş. Herkesin kendi birikimi kendini ilgilendirir

Vermek zorunda değiller ki, verseler güzel olurdu ama böyle bir zorunlulukları yok, bu yüzden gönül koyarsınız ama sildim filan hoş değil bence, ben gerçekten sürekli ailelerin parasında gözü olup vermeyince dellenenlere kızıyorum, sizi gözden çıkardıklarını düşünüp medet ummak da ayrı bir çelişki, bence kredi, borç tedavinizi halledin, kafanızda rahat olur

Yani bunu keyfi istemiyorsunuz sonuçta kardeşleri, akrabaları olsa seve seve verirler ama çocuklara gelince niye böyle davranıyor özellikle de erkek tarafı da anlamıyorum. Zorunlu değiller ama evladına da yabancıymış gibi davranmamalısın bana göre.

Yardım etse iyi olurdu okey ama yardım etmedi diye de çirkefleşmenin anlamı yok. Gelinim bana para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin elaleme kalacak dese yardım edeceğim varsa bile o saatten sonra 1 kurus dahi vermem.
Sahi merak ediyorum. Anne değilim. Ama çocuğum var ve çocuk yapmak istiyor. Üstelik önünde yaş gibi kritik bir durum var. Bekarligindaki birikimini de kendime almışım. Malum var evet bir de altın dolar biriktiriyorum. Mesela siz olsanız çocuğunuza da vermeyecek seniz ya da harcamayacaksaniz neden biriktirirsiniz. Gerçekten bunu çocuğunuza yapar mısınız. Ben yapmam. İnsanlar hiç tanımadığı insanlarin acılarına merhem olurken bir anne bunu yapıyor.

Öncelikle umarım tez vakitte bebeğe kavuşursunuz. 4 kez tüp bebek tedavisi gördüm maddi manevi zorluğu çok fazla ama asla eşimin ailesinden veya kendi ailemden böyle bir beklentim olmadı (iki tarafın da hiç torunu yoktu bu arada) ben bebek sahibi olmak, sonrasında da bebeğe bakmak yükümlülüğünün maddi manevi sadece anne babaya ait olduğunu düşünüyorum

Okurken aşırı sinirlendim ama size !! Mecbur mu siz üreyin diye birikimini size vermeye! Herkes üremek zorunda DEĞİL herkes torun istemek zorunda da DEĞİL ! Daha tedaviye maddiyatınız yetmiyorsa ne demeye çocuk getireceksiniz dünyaya çocuk olunca da masrafları karşılamadı dersiniz ! Sizin haddiniz değil milletin birikimini kurcalamak bence ! Ayrıca kendi anne babanızdan yardım isteyin mesela neticede onların da torunu olmayacak mı ???!?

Anliyorum da birikimini kendi sağlığı için, kendi istekleri icin harcamak istiyordur? Torun sahibi olma gibi bir hayali yoktur. Olabilir. Parayı napıcaksın başkasına kalacak demeniz çok irrite edici.

Umarım tez zamanda anne olursunuz. Benden çok eşimin beklentisiydi yani detaylara girmek istemiyorum ama şu an eşim onlarin sebep olduğu bir borcu ödüyor. Tabi ki başımın çaresine bakacağım ama asla aile olarak göremem onları. Eşim isterse gorussun. Ben asla..

Kararımı değiştirmek için değil başkalarının ne düşündüğünü görmek istedim. Kararım kati

4. Tedavi sonucu 7 aylık hamileyim şu anda inşallah Allah size de nasip etsin
Aile olarak görmeyin zaten, siz eşinizle farklı bir aile kurdunuz, onun ailesine evlatlık gitmediniz. Eğer görüşmek size kötü gelecekse görüşmemek de bir seçenek

Neden biriktirirsinizi mi var? Bu kadin allah gostermesin kanser olsa doktor parasini, ilac parasini siz mi vereceksiniz? Tabi biriktirecek. Tabi koyacak kenara. Dunyanin bin turlu hali var. zaten para olmus pul.

Siz neden biriktirmediniz? O kadar kolay olsa siz de biriktirirdiniz degil mi?

Baskalari merhem olurken diyorsunuz ama herkesin konulara yaklasimi farkli, gelir duzeyi farkli. Herkesten benzer tepkiler bekleyemezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…