Eşimin ailesinin tavrı normal mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelinim bana birikimimi 'ona vermek zorundaymisim' gibi davranacak...Verecegim varsa da o saatten sonra tek kurus vermem. Ayrica tup bebek sureci dahil cocugunuz yetiskin olana kadar sizin sorumlulugunuzda, henuz bunu bile yapamiyorsaniz cocuk sahibi olmamaniz daha iyi derdim. Kayinvalide buyutmus cocuklarini biraz rahata ermek onun da hakki.

Kendimi kaynana olarak düşüneyim paramı vermek istemiyorsam vermem beni ilgilendirir büyütmüşüm evlenmiş barklanmış ölüm kalım meselesi de değil sorun yok o açıdan.
Sizin açınızdan düşüneyim çalışıyorsam kredi çekerim kimseye ağız burun eymem bir miktarını öderim sonra tedaviye başlarım. Çalışmıyorsam bu sefer iş ararım biraz birikim yaparım sonra çocuk düşünürüm ve tedaviye başlarım. Başkasına ağız burun eymektense bankaya 5 kuruş fazla verip kafamın rahat olmasını öğretti 2022 yılı çok şükür. Bosverin kafanıza takmayın lakin para vermedim diye biri bana kusseydi ömrü boyunca kus kalsa umursamazdim.
Oğlunun çocuğu olmayacak ama vs diyebilirsiniz haklısınız ama ebeveynler dogurduklari evlatlarından sorumludur evlatlarının kurdukları aileden değil.

İnsanlar torun torun diye aglamiyolar demekki size para vermek zorunda degiller kaldiramayacaginiz yukun altina girmeyin yapmayin ozaman sizin esinizle aranizdaki cocuk muhabbetinden onlara ne? Ya gercekten es ailesini herseyi yapmak zorunda gorenler neyin kafasini yasiyo bilmiyorum

Bakın bu düşünceler asalakliktir. Bu insanlar artık yaşlı insanlar. Neden sizin çocuğunuz olcak diye size yardım etmek zorunda görüyorsunuz? İnsanlar elinde avucunda ne varsa size vermek zorunda mı ya? Millete guvenipte mi sorumluluk alıyorsunuz. Oh ne ala valla. Çocuk yaparlar kaynanam bakmiyo!! Çocuk istiyorlar kaynanam para vermiyo!! Hadi ya. Ne güzel istanbul valla. Para biriktirip ne yapcaksin ne demek ya? Sizin haddimize mi? Yaşlı insanlara en çok para lazım olur. Gözlerinizi milletin parasından çekin artık. Böyle mutlu olamazsınız

Affedersiniz de milletin parasından size ne ? 41 yaşındasınız bu zaman kadar çalışıp biriktirseydiniz. Kaç yaşındaki kadının parasına göz dikmişsiniz çok ayıp. Hele şu lafınız çok ayıp. Ben kayınvalideniz yerinde olsam o paraları hayır kurumuna bağışlardım.
Bu nasıl bir cümledir

Bir de kaynanaya para biriktirip ne yapacaksin biriktirdiğin de malın da el âlem e kalacak dedim. Hanfendinin zoruna gitmiş . Güya kırıcı bir şey mis.

Son düzenleme:
Bir yaşına daha girdim .
Koca kadınsınız , hayır toy da değilsiniz 41 yaşındasınız .
Size ne insanların parasından ?
Kendiniz çalışıp kendiniz yapın ne yapıyorsanız.
Kimse kimseye para vermek zorunda değil.

Benim gelinim bana böyle davranacak 1 kuruş dahil vermem ne münasebet .

Parayı size hibe etmesini istemişsiniz anladığım kadarı ile. Böyle bir zorunlulukları yok maalesef. Borç isteseniz belki verirlerdi.

Şimdi ; onların torunu, insan torunu için vermez mi, yapmaz mı demek çok kolay.

Ama Çocuğunuz oldugu zaman ; eee onların torunu demezsiniz.
Onlar kimmiş bee,
ne münasebet benim çocuğuma ne karışıyorlar moduna girersiniz..

Hayat böyle..
İşine gelindiği gibi .

En iyisi insanın kendi çabası kendi parası kendi emeği.

Allah hayırlısıyla size de bir evlat nasip etsin inşallah.

Parayı elalem yiyecek demekle ayıp etmişsiniz. Para kendisinin isterse çöpe atar. Ben de anneyim çocuklarıma son kuruşuma kadar veririm ama bana saygısızlık ederlerse paramı kendime harcarim. Para biriktirmek kolay birşey değil bakın siz de biriktirememissiniz. Kadın demek ki gelecekte size guvenilmeyecegini anlamış ve geleceği için yatırım yapıyor. Hem onlara
muhtacsiniz hem yüzlerine gülmek yerine onlarla gecinmiyorsunuz.

Şimdi dünyanın en mutlusudur sağlıkla al inşallah kucağına. 4 defa tüp bebek mi yaptırdınız. Benimde iki kimyasal sonuclu tüp bebek var
Amin inşallah 3 kez sıfırdan tedavi ve yumurta toplama 4 kez transfer oldum. Artık gücüm kalmamıştı ki çok şükür pozitifi gördük ve 7. Aya geldik. Tez vakitte size de nasip olsun umarım

Maalesef, ev alacaktim eşimin kanına girip aldirmadilar. Ev alma secenegimi de elimden aldılar. Düğün takiları mi da . Ama olsun ne yapsalar yine onlar haklı değil mi
evlerinde oturmaya devam edip yüzlerine bakmayacaksınız yani

peki....

yüzlerine bakın demiyorum bakmayabilirsiniz
ama evlerinde oturduğunuz insanlara kendi paralarını vermiyorlar diye kinlenmeniz saçma
ve birikmişlerini vermek zorunda değil kimse

Yani açıkçası para vermek zorunda değiller gönüllerinden gelseydi verirlerdi ama gelmemiş demekki sizde verseler dahi almayın artık

Kirıcı tabiki dediğiniz. Yardım etmek zorunda degiller. Zaten sizi sevmeyip boşanma potansiyeli giruyorlarsa cocuk olsun istemiyir da olabilirler zira en ufaknolayda onlara göstermeyeceģiniz çok açık.

Ben istemedim zaten. Oğulları istedi. O da ben de almayiz zaten

Haklarında böyle düşündüğünüz kişilerden maddi talep mi bekliyorsunuz

"Acaba diyorum bu gebelik kayıplarimda bu cadıların yarattığı stres de etkili mi?"

41 yasindasin bu yasina kadar birikim yaptin mi sen kendin mesela? Ya da esin? Ee coluk cocuk yokmus madem birikiminiz vardir herhaldecalisiyor musun mesela?Yani normalde ellerinde varsa verebilirler diye dusunurdum ama yazinda bile oyle bir negatiflik var ki

Evet zorunda degiller sana paralarini vermeye.. ister elaleme ister elli aleme kalir parasi sananesi birde evlerinde oturuyomussunuz.. ee ebeveynlik omurluk tamam ama bu sekilde mi olmali yani?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…